Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά τα MacBook Pro 16 ιντσών και MacBook Air, το MacBook Pro 13 ιντσών αποκτά με τη σειρά του το βελτιωμένο πληκτρολόγιο της εταιρείας –που αντικαθιστά τον μηχανισμό «butterfly» στα πλήκτρα με μία βελτιωμένη εκδοχή του παραδοσιακού μηχανισμού «scissor».

Αν και ενδεχομένως η συγκεκριμένη αναβάθμιση δεν αποτελεί σημαντικό λόγο αντικατάστασης του παλαιότερου MacBook Pro σας, εντούτοις το νέο MacBook Pro 13 ιντσών έρχεται με 10ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core –έως και τετραπύρηνο Core i7 με συχνότητα λειτουργίας 2,3GHz- με βελτιωμένη απόδοση στα «γραφικά» έως και κατά 80% σύμφωνα με την Apple  (η iGPU ειναι τύπου Intel Iris Plus Graphics, ενώ υποστηρίζεται η Pro Display στα 6K της εταιρείας).

Επίσης, έρχεται με μνήμη μεγέθους 16GB (μπορεί να εξοπλιστεί με μνήμη μέχρι 32GB) και διπλάσιας χωρητικότητας αποθηκευτικό χώρο, που ξεκινάει από τα 256GB στην στάνταρντ έκδοση και μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 4TB στην κορυφαία έκδοση του.

Apple_macbook_pro-13-inch-magic-keyboard_screen_05042020.jpg.3c203ec40f7f851787363cf6a40c5e8d.jpg

Το «νέο» πληκτρολόγιο συνοδεύεται από την Touch Bar και από το Touch ID που συνεπικουρείται από το Apple T2 Security Chip. Κατά τα άλλα, το σύστημα δεν διαφέρει από τον προκάτοχό του και διαθέτει τέσσερις θύρες Thunderbolt 3/ USB-C και οθόνη 13 ιντσών Retina [LCD IPS, 2560 x 1600 pixels, ευρεία χρωματική γκάμα (P3), τεχνολογία True Tone, φωτεινότητα 500nits].

Με την ανακοίνωση του νέου 13 ιντσών MacBook Pro, η Apple βάζει τέλος στην έντονη φημολογία που ήθελε το νέο μοντέλο του δημοφιλέστερου φορητού υπολογιστή της να διαθέτει οθόνη 14 ιντσών. Το κόστος του νέου MacBook Pro 13 ιντσών στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινάει από τα $1299.

Apple_macbookpro-13-inch_screen_05042020.jpg.5aacb51546ef7db5a4553215b7d0257b.jpg

TechCrunch

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Like 2
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα base models έχουν της περσινής γενιάς τον επεξεργαστή. 
Αλλαξε όμως πληκτρολόγιο και χώρος.

Δημοσ.

2020 έπρεπε να φτάσει για τα απολύτως δεδομένα δηλαδή 

256gb SSD 

Να δω ποτέ θα υιοθετηθεί τέτοια λογική και στα Ipad 

• Like 1
Δημοσ.

Χαχαχ ποιο πραγματικά αστέρι του μάρκετινγκ σκέφτηκε το base model να έχει τον περσινό επεξεργαστή για να σου πουλήσει ένα πληκτρολόγιο 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ignome4 είπε

Χαχαχ ποιο πραγματικά αστέρι του μάρκετινγκ σκέφτηκε το base model να έχει τον περσινό επεξεργαστή για να σου πουλήσει ένα πληκτρολόγιο 

μονο το 1% των αγοραστών του το ενδιαφέρει αυτή η πληροφορία,

άντε επιτέλους να βγάλουν ενα με ryzen/vega!!! take my money!!

• Like 2
Δημοσ.

Αναλυτές πριν μήνες είχαν πει ότι αρχές του έτους η Apple θα παρουσιάσει μια αναβαθμισμένη έκδοση του περσινού mb13 ενώ αργότερα μες στο έτος θα βγάλει την 14” έκδοση (13” με μικρότερα bezels) με mini led στις ακριβές εκδόσεις.Επισεις ναι με 10th gen αλλά ποια δεν μας λέει.

Δημοσ.

Εγώ που  έχω το προηγούμενο macbook pro με touchbar θεωρώ πως δεν αξίζει τόσο το touchbar. Tώρα γιατί δεν μπορείς να έχεις ένα καλύτερο μοντέλο από το βασικό χωρίς να πληρλωνεις  το touchbar..

• Like 2
Δημοσ.

Κανονικές usb βάλανε;

hdmi βάλανε;

ethernet βάλανε;

sd card reader βάλανε;

αναβαθμίζεται η μνήμη ή είναι κολλημένη στη μητρική;

αναβαθμίζεται ο ssd ή είναι κολλημένος στη μητρική, κι αν ''χτυπήσει'' πας για αλλαγή πλακέτας;

Αν είναι να δώσω τόσα λεφτά για κάτι τόσο άχρηστο μόνο και μόνο για να έχω κάτι με το σήμα "apple", καλύτερα να δώσω τα μισά και να αγοράσω τη βάση της οθόνης.

• Like 6
  • Thanks 3
  • Confused 4
  • Sad 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, pao13 είπε

αν όχι το καλύτερο 13αρι

ένα από τα καλύτερα 

To dell XPS 13 που αγόρασα πέρυσι τον Νοέμβριο, στα 2200 (τελική τιμή) έχει 13.3 4Κ οθόνη αφής, 3 (όχι 4) usb-c, sd-card, ελληνικό φωτιζόμενο πληκτρολόγιο (2 χρόνια εγγύηση, 512GB, 16GB RAM, κλπ.). Δεν θεωρείς ότι από αυτό λείπουν πράματα;

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω για 16GB RAM και 10η γενιά στην ίδια τιμή και λέω το αγόρασα. Μετά μπαίνω στο site της Apple και βλέπω 1.4GHz quad‑core 8th‑generation με 8GB RAM και 256GB SSD στα 1299 δολάρια. Για 10η γενιά και 16GB RAM πας στα 1800 δολάρια! Και όλα αυτά χωρίς καν WiFi6. Δεν την παλεύουν μία στην Apple.

Κακογραμμένο αρχικό άρθρο που έγινε χειρότερο μετά. Κρίμα.

Επεξ/σία από kifinas
  • Like 9
Δημοσ.
1 ώρα πριν, apri είπε

24 λεπτά πριν, ignome4 είπε

Εντάξυ είναι το base model. Και με βάση τα ξένα apple stores η αναβάθμιση σε 16 gab κοστίζει 125 ευρώ ενώ αντίστοιχα στο Air 250. Βέβαια στο pro είναι 2133 ενώ στο Air  είναι 3733. Απλά το ερώτημα είναι πιο λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και με λιγότερο Fan Noise σε καθημερινά αλλά παραδόξως απαιτητικά tasks όπως multiple people video conference. Πάντως για κάποιον που κοιτούσε το Air το pro base model έχει ελάχιστη διαφορά στη τιμή γύρω στο 50αρι. Οπότε αν θεωρήσουμε πως δεν είναι Power User νομίζω όλο το θέμα είναι στις θερμοκρασίες και τα Fans μετά. Αν κάποιος έχει το καινούριο ή το βασικό pro με 8th generation ας κάνει ενα comment να ξέρουμε πιο δουλεύει πιο ήσυχα.

17 λεπτά πριν, lactate είπε

Εγώ που  έχω το προηγούμενο macbook pro με touchbar θεωρώ πως δεν αξίζει τόσο το touchbar. Tώρα γιατί δεν μπορείς να έχεις ένα καλύτερο μοντέλο από το βασικό χωρίς να πληρλωνεις  το touchbar..

Μπορείς να πάρεις το Air. Με βάση το Geekbench παρόμοια πρέπει να είναι. Τώρα σε real world use όπως γράφω για μένα ρόλο παίζουν τα Fans. Το δικό σου πως είναι; Λειτουργούν συχνά; Είναι αθόρυβο ή το ακούς; Επίσης ο σχεδιασμός του Air στα edges βολεύει καλύτερα στην πληκτρολόγηση, αλλά νομίζω το „boxy” Design του pro είναι πιο όμορφο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, apri είπε

Sorry, για κάποιον που δεν παρακολουθεί και όλα τα τεκταινόμενα της τεχνολογίας, τον επεξεργαστή που έβαλαν τώρα είναι τελευταίο μοντέλο της intel ή όχι;

Ποιος επεξεργαστής είναι τελευταίος της intel;

Επεξ/σία από gousias
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, petasis είπε

To dell XPS 13 που αγόρασα πέρυσι τον Νοέμβριο, στα 2200 (τελική τιμή) έχει 13.3 4Κ οθόνη αφής, 3 (όχι 4) usb-c, sd-card, ελληνικό φωτιζόμενο πληκτρολόγιο (2 χρόνια εγγύηση, 512GB, 16GB RAM, κλπ.). Δεν θεωρείς ότι από αυτό λείπουν πράματα;

Εννοείται πως λείπουν, απλά το παίρνεις για το Mac OS. Εγώ σήμερα βγηκα στα μαγαζιά και δοκίμαζα. Από περσυ που είχα πάρει το MacBook Pro και είχε θεμα με hinge popping/cracking (όλα τα καινούρια mac μπορούν να το βγάλουν με αποτέλεσμα όταν ανοιγοκλείνει το hinge να ακούγονται περίεργοι ήχοι και η apple δεν το αναγνωρίζει ως ελάττωμα αυτό) έχω αρχίσει και κοιτάω το Surface λόγω Touchscreen και fanless σχεδιασμού (οκ βγάζει και αυτό κάποια προβληματάκια). Ε σήμερα πάλι τα κοιτούσα όλα σε τόσα διαφορετικα μαγαζιά. Ήταν πολύ ωραιο το Surface, πιο βολικό σε αρκετά πράγματα και καλύτερο λόγω της touch οθόνης που αν θες τη βάζεις και οριζόντια. Αλλά το file explorer των windows δεν το μπορώ για κάποιο λόγο. Όλες οι άλλες εφαρμογές είναι μια χαρά, αλλά μολις πάω να ψάξω τα αρχεία μου εκεί, δεν ξέρω... σαν Hardware το θεωρώ 100% καλύτερο από κάθε mac λόγω touch, fanless, usbA, αλλα μετά κάτι με χαλάει (ασήμαντο ίσως αλλά και πάλι) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...