Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ότι λέει ο τίτλος:

Βαρέθηκα να εξυπηρετώ εγώ τους κούριερ αντί να με εξυπηρετούν αυτοί καθώς είμαι σε ημιορεινή περιοχή αλλά όχι και στη μέση των Αγράφων και θέλω να βρω νομολογία να δω τι είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν σαν υπηρεσία, με τι κοστολόγια και με τι καθυστέρηση/συννενόηση στις περιοχές που χαρακτηρίζουν ως «δυσπρόσιτες» (αλλά όχι εκτός δικτύου διανομής).

Όποιος ξέρει και μπορεί να σχολιάσει εμπεριστατωμένα ή μπορεί να παραπέμψει σε νομολογία να διαβάσω, παρακαλώ ας βοηθήσει. Σημείωση: Έχουμε επίσκεψη ταχυδρόμου ΕΛ.ΤΑ. μια φορά την εβδομάδα και αυτό δεν ξέρω πόσο επηρεάζει τις υποχρεώσεις των εταιριών κούριερ. 

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Mi_ka είπε

Ότι λέει ο τίτλος:

Βαρέθηκα να εξυπηρετώ εγώ τους κούριερ αντί να με εξυπηρετούν αυτοί καθώς είμαι σε ημιορεινή περιοχή αλλά όχι και στη μέση των Αγράφων και θέλω να βρω νομολογία να δω τι είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν σαν υπηρεσία, με τι κοστολόγια και με τι καθυστέρηση/συννενόηση στις περιοχές που χαρακτηρίζουν ως «δυσπρόσιτες» (αλλά όχι εκτός δικτύου διανομής).

Όποιος ξέρει και μπορεί να σχολιάσει εμπεριστατωμένα ή μπορεί να παραπέμψει σε νομολογία να διαβάσω, παρακαλώ ας βοηθήσει. Σημείωση: Έχουμε επίσκεψη ταχυδρόμου ΕΛ.ΤΑ. μια φορά την εβδομάδα και αυτό δεν ξέρω πόσο επηρεάζει τις υποχρεώσεις των εταιριών κούριερ. 

Ευχαριστώ!

Oι couriers ειναι ιδιωτικες επιχειρησεις που δεν δεσμευονται περα απο το απορητο της αλληλογραφιας με κανενα αλλο τροπο νομικα για το που θα εξυπηρετους ή τι θεωρουν δυσπροσιτη περιοχη.

Αρα ανατρεχεις στο εκαστοτε faq της καθε εταιριας ή παιρνεις τηλεφωνο

Δημοσ.

Σε ορεινό χωριό ξέρω ότι εξυπηρετούν 1-2 φορές τη βδομάδα αλλιώς πας και παραλαμβάνεις μόνος σου.

Δημοσ.

Παραλαμβάνεις από πού όμως; Αν πρέπει να πάς στην πλησιέστερη πόλη πού έχουν κατάστημα και είναι 50-60 χλμ πέρα δώθε ; 

Πάντως από πρόσφατη εμπειρία, έστειλα πακέτο σε ορεινό οικισμό της Βοιωτίας Μ. Πέμπτη και παραδόθηκε Τρίτη του Πάσχα. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kronos73 είπε

Παραλαμβάνεις από πού όμως; Αν πρέπει να πάς στην πλησιέστερη πόλη πού έχουν κατάστημα και είναι 50-60 χλμ πέρα δώθε ; 

Πάντως από πρόσφατη εμπειρία, έστειλα πακέτο σε ορεινό οικισμό της Βοιωτίας Μ. Πέμπτη και παραδόθηκε Τρίτη του Πάσχα. 

Από το κοντινότερο point, αν είναι 50-60km πέρα δώθε τότε τόσα ακριβώς θα πρέπει να κάνεις πέρα δώθε για να παραλάβεις μόνος σου.

Πάντως όπως γράφτηκε και παραπάνω κάθε εταιρεία έχει δική της πολιτική και χρεώσεις, και για να διαπιστώσεις τι ισχύει για κάποια συγκεκριμένη εταιρεία διαβάζεις τους όρους και προϋποθέσεις της συγκεκριμένης εταιρείας.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, kronos73 είπε

Από την κοντινότερη πόλη, κάπου 20 χιλιόμετρα μακριά.

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις 

5 ώρες πριν, narta είπε

Oι couriers ειναι ιδιωτικες επιχειρησεις που δεν δεσμευονται περα απο το απορητο της αλληλογραφιας με κανενα αλλο τροπο νομικα για το που θα εξυπηρετους ή τι θεωρουν δυσπροσιτη περιοχη.

Αρα ανατρεχεις στο εκαστοτε faq της καθε εταιριας ή παιρνεις τηλεφωνο

αλλά τελικά αυτή η «Καθολική Υπηρεσία» τι ακριβώς είναι ?

αφορά μόνο τον εντολοδόχο Καθολικών Υπηρεσιών ή γεννά υποχρεώσεις και για τις υπόλοιπες εταιρίες ? γιάτι και τα ΕΛ.ΤΑ είναι Α.Ε. με βασικό μέτοχο μεν το κράτος αλλά Α.Ε. ως εταιρία

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...