doctorized Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Θέλω να προσθέσω μία φόρμα επικοινωνίας σε μία ιστοσελίδα. Βρήκα στο google διάφορους έτοιμους κώδικες αλλά κανένας τους δεν μου δουλεύει. Όλοι βγάζουν σφάλμα: "Could not instantiate mail function." Τρέχοντας την εντολή phpinfo() σε ένα απλό php αρχείο διαπίστωσα ότι η mail() είναι disabled. Σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται; Έστειλα χτες αίτημα στον πάροχο αλλά δεν έχω λάβει ακόμη απάντηση. Υπάρχει υλοποίηση η οποία να μην χρησιμοποιεί τη mail() αλλά κάποια άλλη που να είναι ενεργή;
verylife78 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 ο δικος μου παροχος προτεινε αυτο το pluginEasy WP SMTP πολυ ευκολο, γρηγορο, επιλογη για test mail ... και εμενα δουλεψε Τωρα δεν ξερω αν θες κατι αλλο ή εννοεις κατι αλλο... γιατι απο οτι καταλαβα εχεις κανει την φορμα αλλα δεν σου στελνει email?
doctorized Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, verylife78 είπε ο δικος μου παροχος προτεινε αυτο το pluginEasy WP SMTP πολυ ευκολο, γρηγορο, επιλογη για test mail ... και εμενα δουλεψε Τωρα δεν ξερω αν θες κατι αλλο ή εννοεις κατι αλλο... γιατι απο οτι καταλαβα εχεις κανει την φορμα αλλα δεν σου στελνει email? Απ ότι βλέπω το Easy WP SMTP είναι plugin για Wordpress και εγώ δεν χρησιμοποιώ Wordpress ούτε Joomla ούτε τίποτε. Καθαρά δικό μου html, css και js κώδικα. Ναι, έχω έτοιμη τη φόρμα αλλά δεν δουλεύει. Για παράδειγμα, δοκίμασα αυτόν τον κώδικα από εδώ: http://reusableforms.com/d/o5/html5-contact-form-send-email ο οποίος είναι ανεβασμένος σε σελίδα του δημιουργού και δουλεύει ενώ σε μένα δεν δουλεύει. Ακόμη και ο κώδικας: <?php $my_add = "[email protected]"; $to_add = "[email protected]"; $subject = "Test Subject"; $message = "Test Message"; $headers = "From: $my_add \r\n"; $headers .= "Reply-To: $my_add \r\n"; $headers .= "Return-Path: $my_add \r\n"; $headers .= "X-Mailer: PHP \r\n"; if(mail($to_add,$subject,$message,$headers)) { print "Please check your email \"$to_add\" to see whether there is an email with subject \"$subject\""; } else { print "Mail did not send properly"; } ?> επιστρέφει "Mail did not send properly". Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από doctorized
verylife78 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 φανταζομαι τοτε οτι καποιο πχ xampp εχεις στον υπολογιστη σου; νομιζω οτι δεν πρεπει να εχεις εναν φακελο που λεγεται sendmail..κατι λειπει αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι γιατι ουτε γω το εχω αν εχω καταλαβει σωστα, αλλιως πες σε τι ακριβως μηχανημα δουλευεις για να μην κανουμε υποθεσεις
doctorized Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, verylife78 είπε φανταζομαι τοτε οτι καποιο πχ xampp εχεις στον υπολογιστη σου; νομιζω οτι δεν πρεπει να εχεις εναν φακελο που λεγεται sendmail..κατι λειπει αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι γιατι ουτε γω το εχω αν εχω καταλαβει σωστα, αλλιως πες σε τι ακριβως μηχανημα δουλευεις για να μην κανουμε υποθεσεις Δεν δουλεύω τοπικά. Το ανεβάζω στον ιστοχώρο που έχω. Εκεί κάνω τις δοκιμές. Είμαι πελάτης οπότε δεν μπορώ να πειράξω το σερβερ. Αυτό που ανέβασα το λινκ έχει και phpmailer μέσα αλλά δεν δουλεύει. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από doctorized
dovecotDev Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Συνάντησα κάτι τέτοιο στο παρελθόν. 1) Συνήθως μετά από επικοινωνία με τον διαχειριστή, σου δίνουν πρόσβαση στο mail() function. 2) Αν όχι, δες αν υπάρχει εντολή που μπορείς να τρέξεις με exec() πχ sendmail, mailx, κλπ. Υπάρχει πιθανότητα και σε αυτά να μην έχεις πρόσβαση... 3) Σαν τελευταία επιλογή, απλά μπορείς να συνδεθείς με τον διακομιστή και να μιλήσεις χύμα SMTP εντολές. Αν σου επιτρέπουν εξερχόμενες συνδέσεις στην σωστή πόρτα, πχ 25 (smtp), 587 (submission), κλπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το θέμα ξεκαθαρίζει όταν έρθεις σε επικοινωνία με τον διαχειριστή, θα σε ενημερώσουν για την πολιτική τους και πως επιτρέπουν εξερχόμενα email (αν επιτρέπουν). Αν φτιάχνεις εργαλείο παράνομης απομακρυσμένης πρόσβασης, τότε μην έρθεις σε επικοινωνία με κανέναν, προσπέρνα τα πρώτα δύο βήματα και προχώρα στο βήμα τρία 😉🤫 ΥΓ: υπάρχει και η περίπτωση να μην κάνεις κανένα από τα παραπάνω και απλά να νοικιάσεις ένα cloud VM από linode/digitalocean/aws/ovh/κλπ και τότε κάνεις ότι θέλεις.
doctorized Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Στις 5/5/2020 στις 12:30 ΠΜ, dovecotDev είπε Συνάντησα κάτι τέτοιο στο παρελθόν. 1) Συνήθως μετά από επικοινωνία με τον διαχειριστή, σου δίνουν πρόσβαση στο mail() function. 2) Αν όχι, δες αν υπάρχει εντολή που μπορείς να τρέξεις με exec() πχ sendmail, mailx, κλπ. Υπάρχει πιθανότητα και σε αυτά να μην έχεις πρόσβαση... 3) Σαν τελευταία επιλογή, απλά μπορείς να συνδεθείς με τον διακομιστή και να μιλήσεις χύμα SMTP εντολές. Αν σου επιτρέπουν εξερχόμενες συνδέσεις στην σωστή πόρτα, πχ 25 (smtp), 587 (submission), κλπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το θέμα ξεκαθαρίζει όταν έρθεις σε επικοινωνία με τον διαχειριστή, θα σε ενημερώσουν για την πολιτική τους και πως επιτρέπουν εξερχόμενα email (αν επιτρέπουν). Αν φτιάχνεις εργαλείο παράνομης απομακρυσμένης πρόσβασης, τότε μην έρθεις σε επικοινωνία με κανέναν, προσπέρνα τα πρώτα δύο βήματα και προχώρα στο βήμα τρία 😉🤫 ΥΓ: υπάρχει και η περίπτωση να μην κάνεις κανένα από τα παραπάνω και απλά να νοικιάσεις ένα cloud VM από linode/digitalocean/aws/ovh/κλπ και τότε κάνεις ότι θέλεις. Όπως έχω γράψει, έχω στείλει αίτημα υποστήριξης στον πάροχο αλλά δυστυχώς πάντα αργεί να απαντήσει. Μπορεί να απαντήσει σε μία βδομάδα ή και παραπάνω, γι αυτό απευθύνθηκα εδώ μήπως και βρω μια λύση. To μόνο μέχρι στιγμής που έχω δει να δουλεύει είναι κάποιες υλοποιήσεις άλλων πελατών του παρόχου που χρησιμοποιούν όμως Joomla. 22 ώρες πριν, CyberCr33p είπε Δες το: https://github.com/PHPMailer/PHPMailer Το έχω δει. Ο φάκελός του υπάρχει μέσα στον έτοιμο κώδικα που έχω βρει και έχω αναρτήσει το λινκ του πιο πάνω.
CyberCr33p Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 8 ώρες πριν, doctorized είπε Όπως έχω γράψει, έχω στείλει αίτημα υποστήριξης στον πάροχο αλλά δυστυχώς πάντα αργεί να απαντήσει. Μπορεί να απαντήσει σε μία βδομάδα ή και παραπάνω, γι αυτό απευθύνθηκα εδώ μήπως και βρω μια λύση. Εάν αργεί να απαντήσει ο πάροχος σου για κάτι τόσο απλό καλύτερα να μεταφέρεις τη σελίδα σου σε άλλον πάροχο. Σκέψου να συμβεί και κάτι πιο σοβαρό τι χρόνους απόκρισης θα έχουν.
doctorized Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 6/5/2020 στις 11:35 ΜΜ, CyberCr33p είπε Εάν αργεί να απαντήσει ο πάροχος σου για κάτι τόσο απλό καλύτερα να μεταφέρεις τη σελίδα σου σε άλλον πάροχο. Σκέψου να συμβεί και κάτι πιο σοβαρό τι χρόνους απόκρισης θα έχουν. Μου τον φόρτωσαν στη δουλειά. Και να θέλω, δεν μπορώ να τον αλλάξω. Δεν γίνεται να τον αλλάξω. Φτιάχνω ότι θέλω και δεν πληρώνω από την τσέπη μου τίποτα. EDIT: Με τη βοήθεια κάποιου sample php κώδικα που βρήκα στη σελίδα του παρόχου, μαζί με κάποιους κώδικες για PHPMailer 6, κατάφερα να λύσω το πρόβλημα μόνος μου. Για παν ενδεχόμενο, όρισα να αποθηκεύονται τα στοιχεία και σε αρχείο log, αν τυχόν δεν έρθει κάποιο mail για οποιονδήποτε λόγο, να το βρω αποθηκευμένο. Ευχαριστώ πολύ όλους σας για το χρόνο σας! Επεξ/σία 10 Μαΐου 2020 από doctorized
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα