Προς το περιεχόμενο

2k 144hz ή 4k 60hz;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, BadBoy είπε

Άμα κάτσεις σε 144Hz θα καταλάβεις τι σφάλμα έκανες για gaming. Για ταινίες είναι καλύτερη επιλογή, αλλά μόνο για αυτό.

Αυτο ακριβως!

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, music_lover είπε

Διαφωνώ αλλά βαριέμαι να γράφω και επιχειρήματα για αυτό, είναι και εκτός θέματος.

Το θεμα ετσι κ αλλιως εληξε, αγορασε. Οποτε θελω να μ εξηγησεις πως δε μπορεις να δεις το smearing των VA στα παιχνιδια? Δε μπορεις να δεις το color shift στις TN με το που κουνησεις το κεφαλι σου? (Αν δε μπορεις να το δεις και ακουνητος δηλαδη)

Δε σου εβαλα καν τα χρωματα, διοτι ισως τα χρωματα να μπερδεψουν καποιον (ειλικρινά αμφιβάλλω, ειδικα στις ΤΝ, αλλα αστο να παει στο καλο), αλλα δε μπορεις να διακρινεις τα αλλα προβληματα που ειναι μπροστα στα ματια σου? (κυριολεκτικά :P)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για χρήση σε 70% γραφείο και 30% gaming - με προοπτική αντιστροφής λόγω παιδιών και gaming, Ποίο panel είναι καλύτερο?

Εγώ ακόμα και στην επιλογή panel δυσκολεύομαι, χωρίς να έχω καθαρή είκόνα των "σφαλμάτων" που παρουσιάζει το κάθε ένα και που κάνει "ζημιά"

Για IPS και VA ρωτάω

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από skskre
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, skskre είπε

Για χρήση σε 70% γραφείο και 30% gaming - με προοπτική αντιστροφής λόγω παιδιών και gaming, Ποίο panel είναι καλύτερο?

Εγώ ακόμα και στην επιλογή panel δυσκολεύομαι, χωρίς να έχω καθαρή είκόνα των "σφαλμάτων" που παρουσιάζει το κάθε ένα και που κάνει "ζημιά"

Για IPS και VA ρωτάω

Ευχαριστώ

Αυτό είναι 70% 4k 60hz και 30% 2k 144hz

Δεν υπάρχει τέτοιο μόνιτορ!

Τα παιδιά πάντα έχουν τον πρώτο λόγο. 

Εγώ πάντως βλέπω απίστευτη διαφορά σε σχέση με το μόνιτορ που είχα στα παιχνίδια. 

Μάλλον στο παιχνίδι καλύτερα θα έλεγα γιατί δεν πρόλαβα να παίξω άλλο. 

Το farcry είναι ένα καινούργιο παιχνίδι τώρα. 

Δεν περιγράφεται! Η sapphire κάνει ΠΑΠΑΔΕΣ! Σαν να είναι πραγματικότητα!!! Μυρίζεις το χορτάρι... Νοιώθεις το νερό.. 

Ειλικρινά δεν περίμενα κάτι τέτοιο... 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Lfc είπε

Αυτό είναι 70% 4k 60hz και 30% 2k 144hz

Οτι χρειαζεσαι 4κ για δουλεια γραφειου? Μαλιστα οκ...

Απολαυσε το μονιτορ σου αλλα μην μπερδευεις αλλους.

1 ώρα πριν, skskre είπε

Για IPS και VA ρωτάω

Ευχαριστώ

Ποσα λεφτα μπορεις να διαθεσεις και τι συστημα εχεις? Και θα σου προτεινουμε εμεις μονιτορ.

Γενικα σχεδον στα παντα ειναι καλυτερα τα IPS πανελ εκτος απο τις ταινιες λογω καλυτερης αντιθεσης που κερδιζουν οι VA. Αυτα σαν γενικος "κανονας".

Μετα υπαρχουν και τα ΤΝ που ειναι για πιο competive gaming φαση που θες πολυ γρηγορη αποκριση. Αλλα για ολα τα αλλα δεν θα το συνιστουσα.Οποτε αν μπορεις να παρεις IPS πας για IPS αλλιως μπορουμε να βρουμε καποιο καλο VA για την χρηση που την θες.

• Like 1
Δημοσ.

Σύστημα ώς εξής :     Asus B450, Ryzen 5 1600, 16gb RAM 3200, AMD RX 570 ( σε αναζήτηση 5700XT,  )

Ο παράγοντας gaming δεν μπορεί να αποκλειστεί λόγω παιδιών αν και στη συγκεκριμένη φάση είναι μόνο στο 30%. Ταινίες δεν βλέπω καθόλου.

Διαβάζω παντού για τα 144hz οτι είναι άλλη φάση, αλλά πού? Το μόνο που κατέληξα μέχρι τώρα ειναι το 2Κ γιατί το 4Κ είναι ακριβό  και απαιτητικό.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ειναι να πας σε αλλη καρτα γαρφικων οκ δεκτο το 2κ γιατι με την rx570  δεν νομιζω. Ποσα λεφτα μπορεις να διαθεσεις ομως?

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, skskre είπε

Στα 300-350€ έλεγα.

Αν είναι να πας σε 2k 144hz για τα παιδιά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καλύτερο μόνιτορ στην τιμή του. Ρίξε μια ματιά

https://www.e-shop.gr/othoni-aoc-cq32g1-315-curved-led-quad-hd-p-PER.156230?utm_campaign=newsletter200430&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=2-otoni&utm_content=2.1-othoni+aoc+cq32g1+315+curved+led+quad+hd&offer=OFFER2013&d=200515

• Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 4/5/2020 στις 8:53 ΜΜ, Lfc είπε

Είναι πολύ ακριβές για μένα φίλε μου.. 

Δηλαδή είναι καλύτερη η LG  που προτείνεις από την Samsung που επέλεξα;

Καταρχήν καλύτερο σε εικόνα και χρώματα (όχι αποκλειστικά για gaming δηλαδή) ποιό μόνιτορ είναι. Το IPS το ΤΝ η το VA;

Ρωτάω να μάθω παίδες.. Συγχωρέστε με. 

Είμαι παντελώς άσχετος επί του θέματος.. 

Η LG φτιαχνει τα καλυτερα πανελ παγκοσμιως και συνεργαζεται  με την sony

ΑSUS επισης καλα μονιτορ

Μακρια απο κυρτες οταν κανεις desktop εργασιες τα φλατ μονιτορ μονοδρομος 

IPS προτεινεται για επεξεργασια φωτογραφιας και αλλων συναφων εφαρμογων που μπορει να δουλεψουν οι  επαγγελματιες παιζωντας με τα χρωματα HDR .

VA προτεινεται συνολικα για gaming  , καλυτερες αντιθεσεις και χρονοι  αποκρισης

Τα σκετα ζωντανα χρωματα του IPS δεν φτιαχνουν την ποιοτητα μιας εικονας οταν το μαυρο θα μετατρεπεται σε μπλε effect  στα παιχνιδια.

Γρασιδια , ουρανοι και δεν συμμαζεται δινωντας μια αισθηση ψευτικη πλαστικων χρωματων.

Ουτε κατα διανοια 4K σε 27 , πως λεει  ο pc steps για Ηλιθιους 

Προφανως θα θες σουπερ καρτα για να τρεξει , αφετερου θα σου βγει το ματι στην παραμικρη πτωση φραιμ .

2Κ 144 ΗΖ ειναι υπεραρκετα ακομα σε 32αρι

Το 144HZ απογειωνει το gaming  κανει ακομα και τις μπακατελοκαρτες να φαινωνται θηρια σε σχεση με το παλιο 60αρι , πρεπει να το δεις απο κοντα για να το καταλαβεις.

Ειναι ντροπη που πουλανε μονιτορ 4κ με 60Hz  , ουτε να σου τα χαριζαν δεν θα επρεπε να τα παρεις.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, butterflyeffect είπε

Η LG φτιαχνει τα καλυτερα πανελ παγκοσμιως και συνεργαζεται  με την sony

ΑSUS επισης καλα μονιτορ

Μακρια απο κυρτες οταν κανεις desktop εργασιες τα φλατ μονιτορ μονοδρομος 

IPS προτεινεται για επεξεργασια φωτογραφιας και αλλων συναφων εφαρμογων που μπορει να δουλεψουν οι  επαγγελματιες παιζωντας με τα χρωματα HDR .

VA προτεινεται συνολικα για gaming  , καλυτερες αντιθεσεις και χρονοι  αποκρισης

Τα σκετα ζωντανα χρωματα του IPS δεν φτιαχνουν την ποιοτητα μιας εικονας οταν το μαυρο θα μετατρεπεται σε μπλε effect  στα παιχνιδια.

Γρασιδια , ουρανοι και δεν συμμαζεται δινωντας μια αισθηση ψευτικη πλαστικων χρωματων.

Ουτε κατα διανοια 4K σε 27 , πως λεει  ο pc steps για Ηλιθιους 

Προφανως θα θες σουπερ καρτα για να τρεξει , αφετερου θα σου βγει το ματι στην παραμικρη πτωση φραιμ .

2Κ 144 ΗΖ ειναι υπεραρκετα ακομα σε 32αρι

Το 144HZ απογειωνει το gaming  κανει ακομα και τις μπακατελοκαρτες να φαινωνται θηρια σε σχεση με το παλιο 60αρι , πρεπει να το δεις απο κοντα για να το καταλαβεις.

Ειναι ντροπη που πουλανε μονιτορ 4κ με 60Hz  , ουτε να σου τα χαριζαν δεν θα επρεπε να τα παρεις.

Ευχαριστώ για το video βοηθάει αρκετά.

Και ενώ ο συμφορουμίτης xristakos95 με είχε βοηθήσει- πείσει - για IPS panel, στο video  το VA panel μου φαίνεται οτι έχει πιο ωράια απεικόνιση των χρωμάτων.......

• Like 1
Δημοσ.

Απλα εχε στο νου σου οτι στα VA πανελ ειναι πιο πιθανο να υπαρχει ghosting . Επισης τα πιο ζωντανα χρωματα ειναι καλυτερα για δουλεια γραφειου.

Δεν λεω οτι δεν ειναι καλα τα VA, ολα τα πανελ εχουν τα υπερ και τα κατα τους. Αν το αντεχει η τσεπη σου καλυτερα πηγαινε με αυτο που σου προτεινα αλλιως βρες ενα καλο VA με οσο λιγοτερο ghosting γινεται(ψαξε για reviews)

Στα υπολοιπα λιγο πολυ συμφωνουμε με τον φιλο πιο πανω νομιζω.

Δημοσ.
4 hours ago, butterflyeffect said:

Είνα ντροπη που πουλανε μονιτορ 4κ με 60Hz  , ουτε να σου τα χαριζαν δεν θα επρεπε να τα παρεις.

Συμφωνώ απολύτως αν παίζεις παιχνίδια πρώτου προσώπου με πολλούς παίκτες ταυτόχρονα και πρέπει να αντιδράς πιό γρήγορα. Εκεί το και κλάσμα του δευτερολέπτου έχει σημασία.. 

Τώρα από γραφικά, ζωντάνια χρωμάτων κλπ η VA 4k δεν περιγράφεται. Εγώ προσωπικά δεν την αλλάζω με τίποτα. Τρομερή εμπειρία.. 

Δεν είναι ούτε η LG από μόνη της. Ούτε και η sapphire από μόνη της... Ο συνδυασμός είναι σκέτος Killer.

Για μπιβ-μπιβ  το ξαναλέω πάτε 2k 260hz αλλιώς φυσικά και είστε ηλίθιοι! 

On 05/05/2020 at 13:36, xristakos95 said:

Ξεχνα λεμε το 4k . Δεν θα πιανεις τα fps που θες με αυτη την καρτα γραφικων. Πηγαινε με το samsung αν δεν θες να δωσεις 100 ευρω παραπανω να απρεις κατι αρκετα καλυτερο,https://www.skroutz.gr/s/20562075/Viewsonic-VX2758-2KP-mhd.html

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα IPS έχουν καλύτερο response time σε σχέση με τα VA και μεγαλύτερο viewing angle, τα VΑ έχουν καλύτερο μαύρο, δυο μόνιτορ ακόμα και στην ίδια σειρά δεν είναι ίδια και για να συγκρίνεις μόνιτορ πρέπει να κάνεις caliberartion στα χρώματα, αλλιώς out of the box συγκρίνεις το color profile που έχει ρυθμίσει η κάθε εταιρία.

Συμφωνώ και εγώ ότι 4k είναι υπερβολή σε 27" και θες και βαρβάτη GPU, νομίζω σήμερα ένα monitor ultrawide με 75 Hz το ελάχιστο είναι ιδανικό, ανάλυση ανάλογα με τις ίντσες 1080p ή 1440p.

Στο video ο κύριος που το έκανε έχει λανθασμένες απόψεις και παραπληροφορεί, αν κατάλαβα καλά έχει ενεργοποιημένο το HDR-arent-  σε οθόνες με 400nits φωτεινότητα... μεγάλο λάθος... το HDR με τέτοια φωτεινότητα δεν λειτουργεί σωστά και "καταστρέφει" την εικόνα οπότε δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση.

Στην αρχή λέει ότι δεν χρειάζεσαι μεγάλη φωτεινότητα και να τον εμπιστευτούμε ότι είναι κακό η οθόνη να έχει πολλά nits… προφανώς δεν ξέρει…. Επίσης δεν ξέρει τι είναι και πως λειτουργεί το HDR.

Τέλος δεν φταίει το IPS που η συγκεκριμένη οθόνη έχει color bleed στις άκρες άλλα ούτε και για το μπλε χρώμα, φταίει αυτός που έχει ενεργοποιημένο το HDR χωρίς να ξέρει ότι είναι gimmick....

@butterflyeffect

@skskre

Επεξ/σία από Havik
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...