Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 7 λεπτά πριν, Lfc είπε Έχω μόνιτορ 1080p φίλε μου.. Ρωτάω αν είναι καλύτερο να πάω σε 2k 144hz η σε 4k 60hz. Και για gaming και για όλα καλύτερο επειδη με τουτα και κεινα εχω μπερδευτει, πια LG εννοεις? και οχι, οποιαδηποτε VA ειναι χειροτερη απο IPS για παιχνιδια.
Lfc Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε επειδη με τουτα και κεινα εχω μπερδευτει, πια LG εννοεις? και οχι, οποιαδηποτε VA ειναι χειροτερη απο IPS για παιχνιδια. LG 27UL500-W Νομίζω δεν μπορώ να βρώ καλύτερη στα λεφτά της.. Ή είναι καλύτερη η Samsung CJG50; Αυτό είναι το δίλλημα τώρα! Μέχρι 300 ευρώ βαριά.. Ποιά από τις δύο; Η μια είναι 4κ IPS 60hz freesync Η άλλη VA 2k 144hz Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από Lfc
xristakos95 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μη πας για 4κ δεν ειναι για τετοια αναλυση η καρτα γραφικων σου. Μαζεψε αλλα 50 ευρω και τραβα σε αυτη που προτεινε και ο φιλος https://www.skroutz.gr/s/20562075/Viewsonic-VX2758-2KP-mhd.html Αλλιως αν πρεπει να παρεις με το ζορι 2κ 144hz σε αυτα τα λεφτα τραβα με την samsung και ο θεος βοηθος! 1
Lfc Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 16 λεπτά πριν, xristakos95 είπε Μη πας για 4κ δεν ειναι για τετοια αναλυση η καρτα γραφικων σου. Μαζεψε αλλα 50 ευρω και τραβα σε αυτη που προτεινε και ο φιλος https://www.skroutz.gr/s/20562075/Viewsonic-VX2758-2KP-mhd.html Αλλιως αν πρεπει να παρεις με το ζορι 2κ 144hz σε αυτα τα λεφτα τραβα με την samsung και ο θεος βοηθος! Καλύτερα να μαζέψω κάνα φράγκο.. Μπορώ να περιμένω και για καμιά προσφορά.. Ευχαριστώ παιδία για την υπομονή σας. Μέσα σε μια ώρα έμαθα πράγματα που μόνος μου θα ήθελα μια βδομάδα διάβασμα.. 1
music_lover Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 10 ώρες πριν, Lfc είπε Καλύτερα να μαζέψω κάνα φράγκο.. Μπορώ να περιμένω και για καμιά προσφορά.. Ευχαριστώ παιδία για την υπομονή σας. Μέσα σε μια ώρα έμαθα πράγματα που μόνος μου θα ήθελα μια βδομάδα διάβασμα.. Αρχικά πρέπει να βάλεις κάποιες προτεραιότητες. Τι σου αρέσει περισσότερο? Τα καλά γραφικά δλδ high settings ή η ομαλότητα της κίνησης τους δλδ τα πολλά hz? Και τι είδους παιχνίδια παίζεις? Πρώτου προσώπου ή τρίτου? Δώσε μερικά παραδείγματα από παιχνίδια που σου αρέσουν να παίζεις. 1
Lfc Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 36 λεπτά πριν, music_lover είπε Αρχικά πρέπει να βάλεις κάποιες προτεραιότητες. Τι σου αρέσει περισσότερο? Τα καλά γραφικά δλδ high settings ή η ομαλότητα της κίνησης τους δλδ τα πολλά hz? Και τι είδους παιχνίδια παίζεις? Πρώτου προσώπου ή τρίτου? Δώσε μερικά παραδείγματα από παιχνίδια που σου αρέσουν να παίζεις. Μόνο πρώτου προσώπου παιχνίδια. Action FarCry, Medal of Honor, Wolfenstein, Call of Duty, Max Payne, Star Wars. .
logistoulis Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Lfc είπε Αν βρώ Samsung VA 4k 60 hz freesync στα ίδια λεφτά με την LG ποιά είναι καλύτερη; Θα σου πω κάτι για το 60hz freesync μιας και έχω τέτοια 4Κ (μια lg) τα 60 είναι λίγα για freesync, άπαξ και γίνει πηδηματάκι στα fps στα 61-62 (κάτι που δεν μπορείς να περιορίσεις εκτός αν βάλεις όριο τα 55 πχ από τις ρυθμίσεις της gpu) ας πούμε θα έχεις tearing ακόμα και αν βάλεις όριο τα 60 θα ήταν ιδανικό να μιλάμε για 75hz για να γίνεται σωστά η δουλειά στα 60 δεν μετανιώνω βέβαια για το μόνιτορ που πήρα έχει πολύ καλή και ποιοτική εικόνα και είναι φοβερά ξεκούραστο για πολύωρη χρήση (και είχε πολύ καλή τιμή), επίσης αρκετά γρήγορο σε απόκριση για ips 4K , αλλά αν το freesync του ήταν πάνω από 60 θα ήταν τέλειο το freesync με όριο τα 60 είναι ψιλομούφα και πολλές φορές το γυρνάω σε vsync επειδή βαριέμαι να ασχολούμαι με επιπλέον ρυθμίσεις και δοκιμές ώστε να εξαλείψω το tearing ειδικά αν σε νοιάζουν τα online fps το αποφεύγεις, εγώ επειδή το μόνο πράγμα που θα παίξω online είναι fighting που κλειδώνουν στα 60 δε με νοιάζει και στα single δεν με νοιάζει να περάσω τα 60 Επεξ/σία 5 Μαΐου 2020 από logistoulis 1
Lfc Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 7 λεπτά πριν, logistoulis είπε Θα σου πω κάτι για το 60hz freesync μιας και έχω τέτοια 4Κ (μια lg) τα 60 είναι λίγα για freesync, άπαξ και γίνει πηδηματάκι στα fps στα 61-62 (κάτι που δεν μπορείς να περιορίσεις εκτός αν βάλεις όριο τα 55 πχ από τις ρυθμίσεις της gpu) ας πούμε θα έχεις tearing ακόμα και αν βάλεις όριο τα 60 θα ήταν ιδανικό να μιλάμε για 75hz για να γίνεται σωστά η δουλειά στα 60 δεν μετανιώνω βέβαια για το μόνιτορ που πήρα έχει πολύ καλή και ποιοτική εικόνα και είναι φοβερά ξεκούραστο για πολύωρη χρήση (και είχε πολύ καλή τιμή), επίσης αρκετά γρήγορο σε απόκριση για ips 4K , αλλά αν το freesync του ήταν πάνω από 60 θα ήταν τέλειο το freesync με όριο τα 60 είναι ψιλομούφα και πολλές φορές το γυρνάω σε vsync επειδή βαριέμαι να ασχολούμαι με ρυθμίσεις ώστε να εξαλείψω το tearing Από ανάλυση και εικόνα θα είναι φανταστικό υποθέτω. Ποιό μόνιτορ έχεις;
logistoulis Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Lfc είπε Από ανάλυση και εικόνα θα είναι φανταστικό υποθέτω. Ποιό μόνιτορ έχεις; είναι πάρα πολύ καλό (τίμιο) για τα λεφτά του, το φανταστικό είναι μεγάλη κουβέντα (όσο σκας παραπάνω χρήμα γίνεται πιο φανταστικό) https://www.skroutz.gr/s/14790914/LG-27UK600.html επίσης είχε απαράδεκτη βάση, ευτυχώς είχα μια πολύ καλή παλιά βασή από οθόνη eizo και την κούμπωσα επάνω και είχα σωστή ρύθμιση σε ύψος αλλά αν το θες για ονλινε fps μακριά , αν το θες για λοιπά πράγματα είναι οκ έχει μέχρι και ένα έστω και μέτριο hdr που δεν είναι και τόσο χάλια (βασικά μια χαρά είναι για μες στη μούρη σου, κανονικός φωτισμός hdr θα με τύφλωνε) επίσης κάτι άλλο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι θα σήκωνε και παραπάνω ίντσες σίγουρα το 4Κ, στις 27 δεν διακρίνεις πίξελ ούτε για αστείο, αλλά και 30-32 να ήταν θα ήταν λογικό και ίσως πιο λογικό από 27 επίσης κάνει πολύ καλή δουλειά στο θέμα ghosting Επεξ/σία 5 Μαΐου 2020 από logistoulis 1
Lfc Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 19 λεπτά πριν, logistoulis είπε είναι πάρα πολύ καλό (τίμιο) για τα λεφτά του, το φανταστικό είναι μεγάλη κουβέντα (όσο σκας παραπάνω χρήμα γίνεται πιο φανταστικό) https://www.skroutz.gr/s/14790914/LG-27UK600.html επίσης είχε απαράδεκτη βάση, ευτυχώς είχα μια πολύ καλή παλιά βασή από οθόνη eizo και την κούμπωσα επάνω και είχα σωστή ρύθμιση σε ύψος αλλά αν το θες για ονλινε fps μακριά , αν το θες για λοιπά πράγματα είναι οκ έχει μέχρι και ένα έστω και μέτριο hdr που δεν είναι και τόσο χάλια (βασικά μια χαρά είναι για μες στη μούρη σου, κανονικός φωτισμός hdr θα με τύφλωνε) επίσης κάτι άλλο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι θα σήκωνε και παραπάνω ίντσες σίγουρα το 4Κ, στις 27 δεν διακρίνεις πίξελ ούτε για αστείο, αλλά και 30-32 να ήταν θα ήταν λογικό και ίσως πιο λογικό από 27 επίσης κάνει πολύ καλή δουλειά στο θέμα ghosting Αυτό είναι καταπληκτικό μόνιτορ φίλε μου.. Αυτό σκέφτομαι αν θυσιάσω την ποιότητα της εικόνας για τον ρυθμό ανανέωσης στα παιχνίδια.. Επειδή θα πάρω 27 inches και λες ότι δεν αξίζει 4k σε αυτό το μέγεθος (δεν καταλαβαίνεις διαφορά με μία 2k) σκέφτομαι να τα συνδιάσω και τα 2 κόβοντας από την ανάλυση. Η Samsung που είναι φθηνή και προσιτή δεν έχει freesync.. Πρέπει να βρώ IPS , 2k, 144hz, freesync. Σίγουρα δεν έχει διαφορά μια 2k 27 από μια 4k 27 στις ταινίες; Η διαφορά φαίνεται από 30-32 και πάνω; Μιλάω για ποιότητα εικόνας στην ανάλυση, στην αντίθεση κλπ. Αν έχει διαφορά στις 27 inches θα πάω σίγουρα σε 4k θυσιάζοντας τον ρυθμό ανανέωσης..
logistoulis Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) καταλαβαίνεις διαφορά από 1440p σε 4Κ, απλά όχι όσο έντονα το καταλαβαίνεις από 1080 σε 1440p που εκεί είναι η μέρα με τη νύχτα και για τις 27" το 1440p είναι οκ με 4Κ στις 27 πρέπει να βγάλεις μεγενθυτικό φακό να δεις πίξελ πάντως και φυσικά θα πρέπει να κάνεις scale τα εικονίδια σίγουρα ένα 150% ώστε να μπορείς να τα δεις όλα είναι θέμα τι θες να κάνεις και τι χρήμα διαθέτεις, εγώ ήθελα σίγουρα 4Κ και δεν με ένοιαζαν τα υπόλοιπα εκείνη την εποχή έτσι κι αλλιώς δεν έπαιζε 4Κ με πάνω από 60hz οπότε δεν είχα και κάποιο δίλημμα για να δώσω παραπάνω χρήματα λόγω αυτού, τα μόνα παραπάνω χρήματα από το 400αρι που έδωσα θα πήγαιναν για ακόμα καλύτερη ποιότητα εικόνας Επεξ/σία 5 Μαΐου 2020 από logistoulis 1
kostiger Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 17 λεπτά πριν, Lfc είπε Αυτό είναι καταπληκτικό μόνιτορ φίλε μου.. Αυτό σκέφτομαι αν θυσιάσω την ποιότητα της εικόνας για τον ρυθμό ανανέωσης στα παιχνίδια.. Επειδή θα πάρω 27 inches και λες ότι δεν αξίζει 4k σε αυτό το μέγεθος (δεν καταλαβαίνεις διαφορά με μία 2k) σκέφτομαι να τα συνδιάσω και τα 2 κόβοντας από την ανάλυση. Η Samsung που είναι φθηνή και προσιτή δεν έχει freesync.. Πρέπει να βρώ IPS , 2k, 144hz, freesync. Σίγουρα δεν έχει διαφορά μια 2k 27 από μια 4k 27 στις ταινίες; Η διαφορά φαίνεται από 30-32 και πάνω; Μιλάω για ποιότητα εικόνας στην ανάλυση, στην αντίθεση κλπ. Αν έχει διαφορά στις 27 inches θα πάω σίγουρα σε 4k θυσιάζοντας τον ρυθμό ανανέωσης.. Το sweet spot ειναι τα 27''/1440p φιλε μου. Σαν gamer σαφως θα κοιταζα η οθονη μου απαραιτητως να υποστηριζει adaptive sync και κατι πανω απο 100 hz, με τις περισσοτερες επιλογες σε αυτη τη διασταση να ειναι στα 144 για gaming monitors παντα μιλωντας. Εκει θα πρεπει να προσανατολιστεις αν θελεις τη γνωμη μου ακομα κι αν χρειαστεις να κανεις υπομονη λιγο καιρο ακομα προκειμενου να συγκεντρωσεις τα χρηματα. Και σαφως τα περισσοτερο balanced, χωρις να ειναι πανακεια, ειναι τα IPS και για αυτο τα βλεπεις και πιο ακριβα. Εαν δεν θελει να ξεφυγεις και θελεις κατι εδω και τωρα, θα σου ελεγα κατα ελαχιστο ν ακοιταξεις για οθονη που θα υποστηριζει freesync και 75ΗΖ. 1
Agent_Orange Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Εγώ θα έλεγα να μην κοιτάξεις μόνο το upper limit του freesync,αλλά και το lower (οσο μικρότερο τόσο καλύτερα). Επίσης να δείς αν το Lower Frame Rate Compensation (LFC) παίζει σωστά. Δυστυχώς αυτές οι πληροφορίες δεν είναι πολύ εύκολο να βρεθούν. Εχω την εντύπωση οτι σε gsync compatible οθόνες (certified απο nvidia) είναι οκ το LFC τους. Το LFC in theory είναι ένα γαμάτο feature των drivers, (για να δουλέψει ισχύουν προυποθέσεις σχετικές με το range του freesync) το οποίο κάνει το εξης: Οταν πέσουν τα frames σου κάτω απο το lower limit του freesync, o driver τα διπλασιάζει η τριπλασιάζει με κόλπο αντίστοιχο του motion compensation στις TVs , για να ξαναπέσουν μέσα στο range του freesync, ετσι ώστε τελικά να παίζεις ας πούμε με 20 fps αλλα να σου φαίνεται η κίνηση smooth σαν να έπαιζες με 60. Δυστυχώς στην δική μου οσο και να χτυπήθηκα, αυτό είτε δεν παίζει καθόλου ή παιζει αλλα η οθόνη δεν το σηκώνει, και έχω stuttering. Ετσι τουλάχιστον έχω δει να λέγεται σε forums. Αν και θα ήθελα, δεν έχω 100 οθόνες να δοκιμάσω ο ίδιος Btw έχω 1440p 32" και φαντάζομαι θα με χαλάσει να γυρίσω σε μικρότερες ιντσες. 1
Lfc Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) LG 32UK550-B 32" Gaming για 270 ευρώ. Είναι καλύτερη από την Samsung cjg50 για 250 ευρώ; Ποιά είναι καλύτερη παίδες; Ένα εικοσάρι παραπάνω δεν παίζει ρόλο.. Φοβάμαι ότι η LG στα παιχνίδια θα είναι τραγική.. Και η δύο είναι VA Για τα λεφτά τους θεωρώ ότι είναι σκέτη κλεψιά... Επεξ/σία 5 Μαΐου 2020 από Lfc
xristakos95 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Ξεχνα λεμε το 4k . Δεν θα πιανεις τα fps που θες με αυτη την καρτα γραφικων. Πηγαινε με το samsung αν δεν θες να δωσεις 100 ευρω παραπανω να απρεις κατι αρκετα καλυτερο,https://www.skroutz.gr/s/20562075/Viewsonic-VX2758-2KP-mhd.html 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις