Προς το περιεχόμενο

2k 144hz ή 4k 60hz;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι είναι καλύτερο; Από άποψη ποιότητας εικόνας;

Samsung LC27JG50QQUXEN 144Hz 27" Gaming Curved

Monitor Gaming LED ASUS 28'' Ultra HD,4K, 1ms, FreeSync VP28UQG

Έχω επιλέξει αυτές τις δύο οθόνες οι οποίες είναι και η τελικές μου επιλογές. 

Ποιά είναι η καλυτερη; Έχουν ακριβώς την ίδια τιμή. 

Επεξ/σία από Lfc
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, soundou είπε

Gaming 144 οτιδήποτε άλλο 4κ

Ποιά από τις δύο; Αμφιβάλλω αν η 2k έστω και αν έχει ρυθμό ανανέωσης 144hz θα είναι καλύτερη από την 4k 60hz.

Η Asus είναι και free sync. Η Samsung δεν υποστηρίζει free sync. 

Επεξ/σία από Lfc
  • Confused 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Lfc είπε

Ποιά από τις δύο; Αμφιβάλλω αν η 2k έστω και αν έχει ρυθμό ανανέωσης 144hz θα είναι καλύτερη από την 4k 60hz. Η AOC είναι και free sync. Η Samsung δεν υποστηρίζει free sync. 

πρωτα, απ ολα δεν εχεις βαλει καμια aoc.

εφοσον σε ενδιαφερουν freesync και 144ΗΖ τοτε το θες για παιχνιδια. η μια οθονη που εβαλες ειναι TN και η αλλη ειναι VA, δηλαδη ακαταλληλες για τη χρηση που θες

τι καρτα γραφικων εχεις για να παιζεις σε 2Κ/144 ή 4Κ/60? μηπως την υπερτιμας και καλυτερα να κοιταζες για 1080p/144? https://www.skroutz.gr/s/21923763/Asus-VP249QGR.html

αν εχεις καρτα που μπορει να παιξει στις αναλυσεις που θες τοτε δωσε 100 ευρω πανω και παρε αυτη https://www.skroutz.gr/s/20562075/Viewsonic-VX2758-2KP-mhd.html

στα λεφτα που θες σε 4Κ υπαρχουν αυτες εδω που ειναι IPS και εχουν freesync

https://www.skroutz.gr/s/13903490/LG-27UD59.html

https://www.skroutz.gr/s/18078582/LG-27UL500-W.html

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

η μια οθονη που εβαλες ειναι TN και η αλλη ειναι VA, δηλαδη ακαταλληλες για τη χρηση που θες

Οτι η ΤΝ δεν ειναι για παιχνιδια δηλαδη? Για competitive fps θα επαιρνες IPS εσυ?

Μην τρελενεστε ολοι με τις IPS. Και τα αλλα πανελ εχουν τα καλα τους. Στα υπολοιπα συμφωνω ειδικα το μοντελο τις viewsonic πολυ δυνατο και υπαρχει και παρομοιο για 1080P κοντα στα 250 https://www.skroutz.gr/s/21472634/Viewsonic-Elite-XG2405.html

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, xristakos95 είπε

Οτι η ΤΝ δεν ειναι για παιχνιδια δηλαδη? Για competitive fps θα επαιρνες IPS εσυ?

Μην τρελενεστε ολοι με τις IPS. Και τα αλλα πανελ εχουν τα καλα τους. Στα υπολοιπα συμφωνω ειδικα το μοντελο τις viewsonic πολυ δυνατο και υπαρχει και παρομοιο για 1080P κοντα στα 250 https://www.skroutz.gr/s/21472634/Viewsonic-Elite-XG2405.html

ναι και ναι. δε θα κατσω να βγαζω τα ματια μου με ΤΝ απ τη στιγμη που υπαρχουν αντιστοιχα γρηγορες IPS, ειδικα αν θα επαιζα επαγγελματικα (=πολλες ωρες μπροστα απ την οθονη)

https://www.skroutz.gr/s/20192961/LG-27GL850-B.html

https://www.skroutz.gr/s/22789656/Dell-Alienware-AW2521HF.html

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

πρωτα, απ ολα δεν εχεις βαλει καμια aoc.

Έχεις δίκιο.. Από κεκτημένη ταχύτητα έγραψα  AOC.. Asus ήθελα να πώ

Η κάρτα γραφικών μου είναι η sapphire RX 5700 XT nitro+

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

ναι και ναι. δε θα κατσω να βγαζω τα ματια μου με ΤΝ απ τη στιγμη που υπαρχουν αντιστοιχα γρηγορες IPS, ειδικα αν θα επαιζα επαγγελματικα (=πολλες ωρες μπροστα απ την οθονη)

https://www.skroutz.gr/s/22789656/Dell-Alienware-AW2521HF.htm

Ενταξει οταν θα πατωνεις ομως επειδη θα εχεις μεγαλυτερους χρονους αποκρισης θα με θυμηθεις. Μιλαω μονο για competitive φαση. Επισης τα ΤΝ πανελ εχουν βελτιωθει παρα πολυ σε σχεση με μοντελα πριν 5 χρονια. Αν σε βαλω ευθεια σε ενα αυγχρονο ΤΝ πανελ χωρις να στο πω θα δυσκολευτεις να καταλαβεις οτι ειναι ΤΝ.

Αλλα αν μιλαμε για γενικοτερη χρηση δωστε κατι παραπανω και τραβατε στα καινουρια IPS με 1ms( περισσοτερο ειναι συνηθως αλλα αν δεν μιλαμε για επαγγελματικη χρηση competitive δεν πειραζει) 

Ολα εχουν την χρηση τους μην το παρακανουμε οτι περα απτα IPS ολα τα αλλα ειναι για τα μπαζα ημαρτον.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Lfc είπε

Έχεις δίκιο.. Από κεκτημένη ταχύτητα έγραψα  AOC.. Asus ήθελα να πώ

Η κάρτα γραφικών μου είναι η sapphire RX 5700 XT nitro+

οκ. κοιτα η 5700ΧΤ σιγουρα τα καταφερνει σε 1080p/144 οτι παιχνιδι και να βαλεις πανω.σε 2Κ/144 παει αναλογα το παιχνιδι. αν σ ενδιαφερει να παιζεις ΑΑΑ παιχνιδια θα πρεπει να διαλεγεις σε υψηλα fps ή high/ultra ρυθμισεις αλλα θα παιζεις κατω απ τα 100fps..

25 λεπτά πριν, xristakos95 είπε

Ενταξει οταν θα πατωνεις ομως επειδη θα εχεις μεγαλυτερους χρονους αποκρισης θα με θυμηθεις. Μιλαω μονο για competitive φαση. Επισης τα ΤΝ πανελ εχουν βελτιωθει παρα πολυ σε σχεση με μοντελα πριν 5 χρονια. Αν σε βαλω ευθεια σε ενα αυγχρονο ΤΝ πανελ χωρις να στο πω θα δυσκολευτεις να καταλαβεις οτι ειναι ΤΝ.

Αλλα αν μιλαμε για γενικοτερη χρηση δωστε κατι παραπανω και τραβατε στα καινουρια IPS με 1ms( περισσοτερο ειναι συνηθως αλλα αν δεν μιλαμε για επαγγελματικη χρηση competitive δεν πειραζει) 

Ολα εχουν την χρηση τους μην το παρακανουμε οτι περα απτα IPS ολα τα αλλα ειναι για τα μπαζα ημαρτον.

η LG που σου εβαλα καταφερνει νομιζω γυρω στα 4-6ms (καπου εκει δε θυμαμαι)

144Ηz= 1000ms/144 = 6.94ms

που σημαινει οτι η LG θα βγαζει το μεγιστο των 144Hz, οποτε οσο και να χτυπας το κωλο σου με 144Hz TN δε θα δεις καμια διαφορα.

υγ. δε θα δυσκολευτω καθολου, απλα θα κατεβασω το κεφαλι μου 5 εκατοστα και θα ξερω ηδη οτι ειναι ΤΝ γιατι θα χει αλλαξει 10 χρωματα. αλλα και δεμενο να μ εχεις, στο πρωτο φωτεινο σημειο του παιχνιδιου θα φανει η "ασπριλα" των ΤΝ. χαμηλη αντιθεση νομιζω το λενε? δεν ειμαι σιγουρος, αλλα ξερεις τι εννοω 😅

ναι οκ, οι ΤΝ σημερα ειναι καλυτερες απ τις ΤΝ του χτες, το θεμα ειναι οτι απλα μετριασαν τα προβληματα, δεν τα ελυσαν. αντιθετα, οι IPS εχουν πανελ που καταφερνουν 6 και 5 και 4ms (πραγματικα, οχι τις μαρκετιστικες μπουρδες που λενε οι κατασκευαστες). δεν ειναι φτηνα οσο ενα αντιστοιχο ΤΝ, αλλα ειναι καλυτερα απ ολες τις μεριες (κυριολεκτικα 😂)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

ναι και ναι. δε θα κατσω να βγαζω τα ματια μου με ΤΝ απ τη στιγμη που υπαρχουν αντιστοιχα γρηγορες IPS

https://www.skroutz.gr/s/22789656/Dell-Alienware-AW2521HF.html

Είναι πολύ ακριβές για μένα φίλε μου.. 

15 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

οκ. κοιτα η 5700ΧΤ σιγουρα τα καταφερνει σε 1080p/144 οτι παιχνιδι και να βαλεις πανω.σε 2Κ/144 παει αναλογα το παιχνιδι. αν σ ενδιαφερει να παιζεις ΑΑΑ παιχνιδια θα πρεπει να διαλεγεις σε υψηλα fps ή high/ultra ρυθμισεις αλλα θα παιζεις κατω απ τα 100fps..

η LG που σου εβαλα καταφερνει νομιζω γυρω στα 4-6ms (καπου εκει δε θυμαμαι)

144Ηz= 1000ms/144 = 6.94ms

που σημαινει οτι η LG θα βγαζει το μεγιστο των 144Hz, οποτε οσο και να χτυπας το κωλο σου με 144Hz TN δε θα δεις καμια διαφορα.

Δηλαδή είναι καλύτερη η LG  που προτείνεις από την Samsung που επέλεξα;

Καταρχήν καλύτερο σε εικόνα και χρώματα (όχι αποκλειστικά για gaming δηλαδή) ποιό μόνιτορ είναι. Το IPS το ΤΝ η το VA;

Ρωτάω να μάθω παίδες.. Συγχωρέστε με. 

Είμαι παντελώς άσχετος επί του θέματος.. 

Επεξ/σία από Lfc
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Lfc είπε

Καταρχήν καλύτερο σε εικόνα και χρώματα (όχι αποκλειστικά για gaming δηλαδή) ποιό μόνιτορ είναι. Το IPS το ΤΝ η το VA;

Αυτα που λες ειναι πανελ. Θεωρητικα τα IPS εχουν τα καλυτερα χρωματα και τις καλυτερες γωνιες θεασης ,απλα εχουν μεγαλυτερους χρονους αποκρισης αλλα  αυτο το βελτιωνουν,απλα ειναι πιο τσιμπημενες.

Αν μπορεις να δωσεις τα λεφτα για την LG που σου προτεινε ο φιλος αξιζει απολυτα ειναι ισως το καλυτερο μονιτορ που κυκλοφορει αυτη τη στιγμη στην κατηγορια του. 

Αν θες να μεινεις γυρω στα 250 κοιτα το viewsonic που προτεινα ειναι ιδιο πανελ απλα μικροτερη αναλυση και 24αρι.

• Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Lfc είπε

Είναι πολύ ακριβές για μένα φίλε μου.. 

χρωματα εχει τα καλυτερα μια IPS, μετρια αντιθεση, συνηθως εχουν μετρια ταχυτητα. πλεον υπαρχουν και γρηγορες αλλα αυτες ειναι πιο ακριβες.

τη καλυτερη αντιθεση εχουν οι VA αλλα δε κανει για παιχνιδια διοτι εχει θεμα με ghosting/smearing. πως να το εξηγησω.. ας πουμε φαινεται μια μαυριλα που ακολουθει τις κινησεις? αν το δεις θα το καταλαβεις. αποκλειστικα για ταινιες οπου θα εκτιμησεις την υψηλη αντιθεση

ΤΝ μονο αν δεν εχεις λεφτα για γρηγορη IPS. κακη αντιθεση, κακες γωνιες θεασης, χειροτερα χρωματα, ειναι το πιο γρηγορο πανελ αλλα πλεον οι γρηγορες IPS μπορουν να κοντραρουν. με το ζορι ειναι καταλληλες για να παιζεις παιχνιδι ακριβως μπροστα στην οθονη. αν θες πχ να ξαπλωσεις να δεις μια ταινια θα χαλασουν τα χρωματα και θα πρεπει να την γυρνας να "βλεπει" ακριβως εσενα, αν θες να  δεις ταινια με παρεα.. καλη τυχη 😂

η LG ηταν ενα παραδειγμα οτι μια χαρα υπαρχουν IPS που παιζουν στα ισια τις ΤΝ σε ταχυτητα, δεν στην προτεινα καθως ειναι αρκετα πιο ακριβη.

27 λεπτά πριν, xristakos95 είπε

Αυτα που λες ειναι πανελ. Θεωρητικα τα IPS εχουν τα καλυτερα χρωματα και τις καλυτερες γωνιες θεασης ,απλα εχουν μεγαλυτερους χρονους αποκρισης αλλα  αυτο το βελτιωνουν,απλα ειναι πιο τσιμπημενες.

Αν μπορεις να δωσεις τα λεφτα για την LG που σου προτεινε ο φιλος αξιζει απολυτα ειναι ισως το καλυτερο μονιτορ που κυκλοφορει αυτη τη στιγμη στην κατηγορια του. 

Αν θες να μεινεις γυρω στα 250 κοιτα το viewsonic που προτεινα ειναι ιδιο πανελ απλα μικροτερη αναλυση και 24αρι.

αν δε κανω λαθος, η asus που του εβαλα εχει το ιδιο πανελ με τη viewsonic (και το ιδιο εχει και η aoc g2) και αυτη τη στιγμη ειναι πιο φτηνη

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, xristakos95 είπε

Έχω μόνιτορ 1080p φίλε μου.. 

Ρωτάω αν είναι καλύτερο να πάω σε 2k 144hz η σε 4k 60hz.

Και για gaming και για όλα καλύτερο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

αν δε κανω λαθος, η asus που του εβαλα εχει το ιδιο πανελ με τη viewsonic (και το ιδιο εχει και η aoc g2) και αυτη τη στιγμη ειναι πιο φτηνη

Ναι εχεις δικιο απλα κοιταζα ταυτοχρονα το θεμα με την g2u και μπερδευτηκα. Απλα η viewsonic εχει και το εξτρα της ρυθμιζομενης βασης. Αξιζει τα 50 ευρω παραπανω για αυτο? Μαλλον οχι. Αλλα μερικοι το εχουν σαν απαραιτητη προυποθεση.

5 λεπτά πριν, Lfc είπε

Έχω μόνιτορ 1080p φίλε μου.. 

Ρωτάω αν είναι καλύτερο να πάω σε 2k 144hz η σε 4k 60hz.

Και για gaming και για όλα καλύτερο

Δεν θα μπορεις να παιξεις με αρκετα fps σε 4κ με την 5700χτ οποτε νομιζω ειναι προφανες η απαντηση. 2κ 144hz 

Αλλα αν θες IPS θα πρεπει να ανεβεις κανα 100αρι.

Επεξ/σία από xristakos95
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

χρωματα εχει τα καλυτερα μια IPS, μετρια αντιθεση, συνηθως εχουν μετρια ταχυτητα. πλεον υπαρχουν και γρηγορες αλλα αυτες ειναι πιο ακριβες.

τη καλυτερη αντιθεση εχουν οι VA αλλα δε κανει για παιχνιδια διοτι εχει θεμα με ghosting/smearing. πως να το εξηγησω.. ας πουμε φαινεται μια μαυριλα που ακολουθει τις κινησεις? αν το δεις θα το καταλαβεις. αποκλειστικα για ταινιες οπου θα εκτιμησεις την υψηλη αντιθεση

ΤΝ μονο αν δεν εχεις λεφτα για IPS. κακη αντιθεση, κακες γωνιες θεασης, χειροτερα χρωματα. με το ζορι ειναι καταλληλες για να παιζεις παιχνιδι ακριβως μπροστα στην οθονη. αν θες πχ να ξαπλωσεις να δεις μια ταινια θα χαλασουν τα χρωματα και θα πρεπει να την γυρνας να "βλεπει" ακριβως εσενα, αν θες να  δεις ταινια με παρεα.. καλη τυχη 😂

η LG ηταν ενα παραδειγμα οτι μια χαρα υπαρχουν IPS που παιζουν στα ισια τις ΤΝ σε ταχυτητα, δεν στην προτεινα καθως ειναι αρκετα πιο ακριβη.

Επομένως η Asus που κοίταζα και είναι ΤΝ είναι για τα μπάζα.. 

Καλύτερα η LG λοιπόν για αυτά τα λεφτά. 

Αν βρώ Samsung VA 4k 60 hz freesync στα ίδια λεφτά με την LG ποιά είναι καλύτερη;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...