Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν 1 εβδομάδα πήρα ένα μεταχειρισμένο daewoo matiz 2002. Ενώ οι ταχύτητες μπαίνουν εύκολα, ακόμη και η πρώτη με κρύο αυτοκίνητο, υπάρχει ένας ήχος σαν τρίξιμο όταν κάνω αλλαγή από πρώτη δευτερα. Όταν κατεβάζω σε δευτερα δεν έχει κανένα θέμα, ούτε όταν από πρώτη πάω σε νεκρά και μετά βάζω δευτερα. Μόνο στην απευθείας αλλαγή από πρώτη σε δευτερα, ενώ μερικές φορές αν πατήσω υπερβολικά τέρμα τον συμπλέκτη και το κάνω αργά τότε είναι καλύτερα. Δεν είναι ότι δυσκολεύεται να μπει η δευτερα, αλλά στο τελειωτικό κούμπωμα κάνει αυτόν τον θόρυβο σαν να βρίσκει κάπου. Στο βιβλίο σέρβις λέει πως έχει γίνει αλλαγή σασμάν πριν 4μιση χρόνια, δηλαδή πριν 30000 χιλιόμετρα περίπου. Εκεί που το πήρα μου είπε πως οποιοδήποτε θέμα έχω το κοιτάει απλά να ξέρω τι γίνεται και γιατί ακούγεται μόνο σε αυτή την αλλαγή. Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο είναι ελεγμένο και σε πολύ καλή κατασταση. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Eceseeker είπε

Πριν 1 εβδομάδα πήρα ένα μεταχειρισμένο daewoo matiz 2002. Ενώ οι ταχύτητες μπαίνουν εύκολα, ακόμη και η πρώτη με κρύο αυτοκίνητο, υπάρχει ένας ήχος σαν τρίξιμο όταν κάνω αλλαγή από πρώτη δευτερα. Όταν κατεβάζω σε δευτερα δεν έχει κανένα θέμα, ούτε όταν από πρώτη πάω σε νεκρά και μετά βάζω δευτερα. Μόνο στην απευθείας αλλαγή από πρώτη σε δευτερα, ενώ μερικές φορές αν πατήσω υπερβολικά τέρμα τον συμπλέκτη και το κάνω αργά τότε είναι καλύτερα. Δεν είναι ότι δυσκολεύεται να μπει η δευτερα, αλλά στο τελειωτικό κούμπωμα κάνει αυτόν τον θόρυβο σαν να βρίσκει κάπου. Στο βιβλίο σέρβις λέει πως έχει γίνει αλλαγή σασμάν πριν 4μιση χρόνια, δηλαδή πριν 30000 χιλιόμετρα περίπου. Εκεί που το πήρα μου είπε πως οποιοδήποτε θέμα έχω το κοιτάει απλά να ξέρω τι γίνεται και γιατί ακούγεται μόνο σε αυτή την αλλαγή. Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο είναι ελεγμένο και σε πολύ καλή κατασταση. 

Θα έλεγα συγχρονιζέ δευτέρας, αλλά με αυτό που γράφεις στα bold είναι πιθανό να είναι και θέμα συμπλέκτη.

Το καλύτερο είναι να το πας σε μηχανικό να το δει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Eceseeker είπε

Όπως σωστά γράφτηκε το πάς σε μηχανικό .

Μπορείς να δοκιμάσεις ωστόσο μια αλλαγή λαδιών κιβωτίου σύμφωνα με τις προδιαγραφές κατασκευαστή , να δείς εάν καλυτερεύσει. Πόσα χιλιόμετρα έχει συνολικά ;

Δημοσ.

Συνολικα έχει 136000 χιλιόμετρα. Μου έκανε εντύπωση γιατί οι υπόλοιπες σχέσεις μπαίνουν αβίαστα, ενώ το πρόβλημα είναι μόνο η απευθείας αλλαγή από πρώτη σε δευτερα, με κατέβασμα και 1-νεκρα-2 είναι μια χαρά. Θα το πάω να το κοιτάξει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...