Agelakiscorfu Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, EmpGLOW είπε αυτη η μοδα/ταση ειναι αχρηστη. Θα προτιμουσα να εχω ενα κινητο με καμερα ισαξια ενος iphone 10/ galaxy 10 και να υπαρχουν βελτιωσεις στα τσιπ, οθονη, ηχος καινοτομιες κ.α. παρα καθε χρονο η μεγαλυτερη αλλαγη να ειναι να βαζουν εναν αισθητηρα ακομα και να ανεβαζουν τα mp ( που ειναι αχρηστο ουτως ή αλλως, δεν βλεπω η sony, nikon, canon να τρεχουν να ανεβασουν mp στους αισθητηρες τους) Πάντως τα 48+ mpixel του νέου κινητού, δεν έχουν καμία σχέση με τα 23 του προηγούμενου sony. . Η ανάλυση του ήταν φανταστική.
d4ydr33m3r Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Το τι εχουν καταφερει τα κινητα τηλεφωνα με τους μικροσκοπικους αισθητηρες τους, τους φακους τους και τo computational photography ειναι πραγματικα θαυματουργο. Απο εκει και περα οποιος ασχολειται εστω και λιγο σοβαρα με την φωτογραφια ξερει οτι εννοιες οπως σοβαρο δυναμικο ευρος , φωτογραφηση χαμηλου φωτισμου χωρις υπολογισμους και "επιλεκτικες προσθαφαιρεσεις" αλλα σε πραγματικες συνθηκες και το μοναδικο rendering/χαρακτηρα που δινουν οι φωτογραφικοι φακοι ειναι αλλο πραγμα. Αλλα ετερον εκατερον. Το τι εχει καταφερει η νανοτεχνολογια ειναι εκπληκτικο. Οκ ανεπτυξαν ενα αισθητηρα 100 Mp οκ θα κανουμε και pixel binning εκει που πρεπει και 1:1 εκει που πρεπει αλλα ημαρτον. Τι 250 Mp ρε εσεις για αισθητηρα κινητου; Ειμαστε σοβαροι τωρα; Ας κοιταξουν να λυσουν πρωτα τα υπαρχοντα προβληματα που εβγαλαν κινητο 1400 ευρω και δεν εχουν εφαρμοσει βασικες αρχες φωτογραφιας . Αληθεια τι σοι τεστς κανουν ωρες ωρες δεν το εχω καταλαβει.. Απιστευτα ρηχο βαθος πεδιου και μη ισορροπημενο για καμερα κινητου για αρκετα ειδη φωτογραφισης που για καποιον που δεν σκαμπαζει και δεν ξερει φερνει αρκετα προβληματα αφου και το s/w δεν ειναι και το καλυτερο. Δεν ξερω αν ισχυουν και τα θεματα με το focus hunting ακομη που ανεφεραν αρκετοι γιατι το κινητο το εχω πιασει για πολυ λιγες ωρες στα χερια μου στην αρχη και δεν προλαβα να δω μονος μου. Καταλαβαινω R&D ειναι και δεν ειναι στο κατωφλι της αμεσης παραγωγης αλλα και παλι.. Ειναι αστεια τα νουμερα κατα την προσωπικη μου αποψη τουλαχιστον για τα επομενα χρονια.. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από d4ydr33m3r 1
nickolas Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, polydoroskatharakis είπε Αυτό που απασχολεί στην περίπτωση της φωτογραφίας από κινητό, δεν είναι ο επεξεργαστής αν είναι δυνατός, ούτε καν η ποιότητα του φακού (που και πάλι δε μπορεί να ανταγωνιστεί τον αντίστοιχο μιας κανονικής κάμερας). Είναι το δυναμικό εύρος και ο θόρυβος που είναι αρκετά χαμηλό το πρώτο και υψηλό το δεύτερο σε τόσους μικρούς αισθητήρες! Αυτά τα εγγενή προβλήματα δε θα επιτρέψουν ποτέ σε μια κάμερα κινητού να τραβήξει καλύτερες φωτογραφίες από μια σύγχρονη φωτογραφική μηχανή. Είσαι 100% λάθος! Σε δυναμικό εύρος πλέον στις περισσότερες πρακτικές περιπτώσεις τα κινητά είναι το ίδιο καλά ή καλύτερα με μια μηχανή. Θα σου πω το απλό: τράβηξε φώτο κόντρα ήλιο με το κινητό σου και με τη φωτογραφική σου (χωρίς φλας). Το κινητό θα σου δώσει περίπου αυτό που βλέπεις, η φωτογραφική πολύ δύσκολα. Μην μου πεις "αυτό είναι λάθος κάδρο". ΔΕΝ υπάρχει λάθος κάδρο. Στον θόρυβο, τα κινητά μέχρι τώρα είχαν θέμα από τους μικρούς φακούς τους. Πλέον όμως οι φακοί των κινητών μεγαλώνουν και πλησιάζουν το f/2.8 ισοδύναμο σε Μ43 αισθητήρα. Αν σκεφτεί κανείς ότι πολλοί prime φακοί είναι f/2.8, οι φακοί των κινητών δεν είναι πλέον κυριολεκτικά μικροί. Βάλε και το software αλλά και την τεχνολογία των αισθητήρων και τελικά κοντράρουν ήδη τις κανονικές φωτογραφικές μηχανές και πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα από τις περισσότερες από αυτές όταν είναι σε κιτ φακούς.
whoever81 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Eloy είπε Διαφωνώ... α) Το 90% των καταναλωτών δεν θα έπαιρνε ούτως ή άλλως φωτογραφική μηχανή. Οπως ακριβώς γινόταν και πριν το 2000. Απλά, τα τελευταία 20 χρόνια συνέβη να ενσωματώσουν μια φωτ.μηχανή στα κινητά κι εμαθε και η κουτσή Μαρία τι είναι τα μεγαπίξελς... β) Η καλή φωτογραφική μηχανή, δεν δίνει ωραίες φωτογραφίες - δίνει όσο το δυνατόν πιο πιστή αναπαράσταση αυτού που βλέπουμε την ώρα που τραβάμε την φωτογραφία... Να τραβήξω φωτογραφία την Αθήνα απο το βουνό και να μου την βγάλει Λος Αντζελες με πανέμορφα κόκκινα κίτρινα και μπλέ, δεν είναι καλή φωτογραφία. Και στα κινητά το software δεν αποκαθιστά την αλήθεια - ζωγραφίζει την φωτογραφία με τον τρόπο που προγραμματίστηκε να κάνει. Software βέβαια, έχει και η φωτ.μηχανή, αλλά εκεί δουλεύει πιο διακριτικά και βοηθητικά στον φωτογράφο σε παραμέτρους που κατα τα άλλα θα αχρήστευαν την φωτογραφία, όπως το noise reduction ή η αύξηση της ευαισθησίας (iso), γιατί η φωτ.μηχανή έχει εγγενώς τα σωστά κρύσταλα, τον μεγαλύτερο αισθητήρα και άλλα συστήματα για τις περισσότερες δουλειές που καλείται να κάνει . Και φυσικά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν και φωτ.μηχανές που είναι χειρότερες απο κινητά.... Η παραπάνω σύγκριση των φωτογραφιών, μου φέρνει στον νου το αντιστοιχο της σημερινής πραγματικότητας στην μουσική ακρόαση...Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί να ξεχωρίσει το hi-fi απο τον όμορφο στο αυτί ήχο...η υψηλή πιστότητα προσπαθεί να δώσει ακριβώς αυτό που έδωσε στην ηχογράφιση ο καλλιτέχνης, όχι τα "όμορφα" και τα "wow" τέρμα πρίμα-τέρμα μπάσα που ζητάει ο κάγκουρας για να ευχαριστηθεί ένα μουσικό κομάτι... Ισως γι'αυτό (εμείς) οι παλιότεροι ξοδευόμαστε ακόμα αγοράζοντας ενισχυτές και dac κι ακούμε μουσική απο καλά ηχεία, όταν οι περισσότεροι θεωρούν υπεραρκετό σαν μουσική πηγή το κινητό και τα ακουστικά ψείρες μέσα στο αυτί (δεν αναφέρω καν τα ασύρματα ακουστικά). Θα έλεγε κανείς οτι το hi-fi πεθαίνει ? Οχι, αυτοί οι καταναλωτές δεν θα αγόραζαν ποτέ hi-fi για το σπίτι όπως δεν θα αγόραζαν και οι άλλοι φωτογραφική μηχανή - άντε το πολύ-πολύ να είχαν ένα ραδιοcd όλα-σε-ένα στο τραπέζι της κουζίνας... Καταθέτεις σημαντικά επιχειρήματα αλλά θα διαφωνήσω και εγώ με τη σειρά μου 😄 (εν μέρει). α) Μίλησα για κατάρρευση της αγοράς των compact φωτογραφικών μηχανών. Νομίζω είναι αναμφισβήτητο αυτό και δεν ήταν μικρή αγορά παρόλο που δεν πρόλαβε να αναπτυχθεί για πολλά χρόνια. Και η εξηντάχρονη θεία μου είχε πάρει φτηνή compact. Υπάρχουν ακόμα προφανώς advanced compact RX100 κτλ. αλλά γενικά τεράστια η συρρίκνωση του κλάδου. β) Σύμφωνοι περί πιστής αναπαράστασης αλλά προφανώς η πλειοψηφία δεν ενδιαφέρεται για αυτό αλλά για ομορφες στο μάτι εικόνες. Ενδιαφέρουσα η αναλογία με hi-fi ακρόαση. Και εγώ έχω καλό dac και διάφορα over-ear ακουστικά γιατί απολαμβάνω τη μουσική όσο λίγα πράγματα. Το hi-fi δεν πεθαίνει αλλά ποτέ δεν έζησε και ιδιαίτερα. Ήταν και είναι niche. Και εδώ ανοίγει άλλο debate περι flac, mp3, CD, βινύλιο, αναλογικά vs ψηφιακά και πόσο τελικά καλύτερη είναι η ασυμπίεστη μουσική από την συμπιεσμένη υψηλής ποιότητας. Ομολογώ εγω προσωπικά δεν έχω καταλήξει ακόμα 😀 Γενικά πάντως και ειδικά στον ήχο νομίζω πως έχει τέλεια εφαρμογή ο νόμος της φθίνουσας απόδοσης (law of diminishing returns). Δηλαδή με σχετικά καλά vfm dac, ακουστικά/ηχεία είναι καλυμμένος ο μέσος audiophile. Και όσο ανεβαίνουμε στις τιμές τόσο η βελτίωση στην απόδοση γίνεται όλο και μικρότερη. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από whoever81
d4ydr33m3r Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδια αν παρεις π.χ ενα raw file μιας D800 "αφιλτρης" τραβοντας landscape και μπεις ενα photoshop ή ενα lightroom ελατε να μου πειτε μετα τι δυναμικο ευρος εχει ενα κινητο και τι μια φωτογραφικη και τι τελικο αποτελεσμα θα παρεις στην οθονη σου. Ειπαμε ας κραταμε λιγο τα προσχηματα.. Τρομερες φωτογραφιες εχω τραβηξει με κινητο εχοντας και γνωση 5 βασικων πραγματων αλλα μεχρι εκει.. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από d4ydr33m3r 2
ZahosDoganos Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 22 λεπτά πριν, nickolas είπε Είσαι 100% λάθος! Σε δυναμικό εύρος πλέον στις περισσότερες πρακτικές περιπτώσεις τα κινητά είναι το ίδιο καλά ή καλύτερα με μια μηχανή. Θα σου πω το απλό: τράβηξε φώτο κόντρα ήλιο με το κινητό σου και με τη φωτογραφική σου (χωρίς φλας). Το κινητό θα σου δώσει περίπου αυτό που βλέπεις, η φωτογραφική πολύ δύσκολα. Μην μου πεις "αυτό είναι λάθος κάδρο". ΔΕΝ υπάρχει λάθος κάδρο. Στον θόρυβο, τα κινητά μέχρι τώρα είχαν θέμα από τους μικρούς φακούς τους. Πλέον όμως οι φακοί των κινητών μεγαλώνουν και πλησιάζουν το f/2.8 ισοδύναμο σε Μ43 αισθητήρα. Αν σκεφτεί κανείς ότι πολλοί prime φακοί είναι f/2.8, οι φακοί των κινητών δεν είναι πλέον κυριολεκτικά μικροί. Βάλε και το software αλλά και την τεχνολογία των αισθητήρων και τελικά κοντράρουν ήδη τις κανονικές φωτογραφικές μηχανές και πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα από τις περισσότερες από αυτές όταν είναι σε κιτ φακούς. Τι σχέση έχουν οι φακοί με το ποσο θόρυβο βγάζει ο αισθητήρας σε συγκεκριμένο iso. Ο φωτεινός φακός σου δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσεις iso. Αν θες να συγκρίνεις την ποιότητα του αισθητήρα θα βάλεις την ίδια τιμή , 3200 στο κινητό 3200 στην κάμερα Το ίδιο ισχύει για το DR. Το εσύ τραβάς 5-6 φωτό με το κινητό σε διαφορετικό exposure κ με software τις στακαρει δεν σημαίνει ότι έχει καλό DR ο αισθητήρας . Για να τα συγκρίνεις θα τραβήξεις μια φωτό -5 exposure και θα ανεβάσεις το exposure στο lightroom. 1
whoever81 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε Παιδια αν παρεις π.χ ενα raw file μιας D800 "αφιλτρης" τραβοντας landscape και μπεις ενα photoshop ή ενα lightroom ελατε να μου πειτε μετα τι δυναμικο ευρος εχει ενα κινητο και τι μια φωτογραφικη και τι τελικο αποτελεσμα θα παρεις στην οθονη σου. Ειπαμε ας κραταμε λιγο τα προσχηματα.. Τρομερες φωτογραφιες εχω τραβηξει με κινητο εχοντας και γνωση 5 βασικων πραγματων αλλα μεχρι εκει.. Είπαμε εφάμιλλες φωτογραφίες με απλές dslr σε καλό φωτισμό. Εσυ το ξεχείλωσες λιγο με D800, άφιλτρη raw και photoshop (σε μεγάλη οθόνη υποθέτω). Προφανώς και θα έχει μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, λιγότερο θόρυβο κτλ. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από whoever81
TheoharrisT Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Με ενδιαφέρον παρακολουθώ τη συζήτηση που εχω κάνει και εγώ προσωπικά με πολλόυς φίλους τα τελευταία 10 χρόνια. Σαν ερασιτέχνης φωτογράφος θα παραδεχτώ οτι η τεχνολογία έχει κάνει θαύματα στο τομέα των κινητών αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα παραδεχτώ οτι φτάνει τη συνολική ποιότητα των φωτογραφιών που παίρνεις απο μία σοβαρή dslr μηχανή. Καλό είναι πρίν προβούμε σε αυθαίρετα συμπεράσματα περί ισοδύναμου δυναμικού εύρους , ευκρίνειας, ευαισθησίας και δεν ξέρω γω τι άλλο να έχουμε τεστάρει τι λέμε. Έχουμε εκτυπώσει την ίδια φωτογραφία απο τα δύο μέσα που μας ενδιαφέρουν.. το σημαντικότερο τεστ.. Αν δεν εκτυπώσετε δεν θα καταλάβετε.. Αν τραβάτε φωτογραφίες για να τις βλέπετε στην οθονίτσα του κινητού σας πάω πάσο.. αν τραβάτε φωτό απλά για να τραβήξητε , χωρίς να ρυθμίσετε τίποτα απλά να βασιστείτε στο αλάνθαστο ομολογουμένως αλγόριθμο που χρησιμοποει το κινητό σας επίσης πάω πάσω.. Η φωτογραφία δεν είναι αυτό κύριοι (και κυρίές) .. να με συγχωρείτε αλλά η φωτογραφία είναι κάτι που αν δεν έχεις ασχοληθεί μαζί του, έστω και λίγο δεν γίνεται να σας το εξηγήσει κανείς όσες ώρες και να σπαταλήσει γράφοντας εδώ μέσα.. Για το φίλο λοιπόν που ρωτάει θα του πώ οτι οποιοδήποτε κινητό πάρει απο το 2018 και μετά . θα πάρει αξιολογότατες φωτογραφίες για τη χρήση που ανέφερα. Αν πάλι θέλει να ασχολεηθεί με τη φωτογραφία θα του έλεγα να πάρει μια μεταχειρισμένη μηχανούλα έστω και 10ετίας , να βγεί έξω στο δρόμο και να αρχίζει να βαράει..μετά όλα θα έρθουν μόνα τους.. 1 1
nickolas Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 20 λεπτά πριν, ZahosDoganos είπε Τι σχέση έχουν οι φακοί με το ποσο θόρυβο βγάζει ο αισθητήρας σε συγκεκριμένο iso. Ο φωτεινός φακός σου δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσεις iso. Αν θες να συγκρίνεις την ποιότητα του αισθητήρα θα βάλεις την ίδια τιμή , 3200 στο κινητό 3200 στην κάμερα Το ίδιο ισχύει για το DR. Το εσύ τραβάς 5-6 φωτό με το κινητό σε διαφορετικό exposure κ με software τις στακαρει δεν σημαίνει ότι έχει καλό DR ο αισθητήρας . Για να τα συγκρίνεις θα τραβήξεις μια φωτό -5 exposure και θα ανεβάσεις το exposure στο lightroom. Αν η φώτο σου έχει καλό dynamic range ...τί σε νοιάζει πως γίνεται αυτό? Επιπλέον, κανέναν δεν ενδιαφέρει πραγματικά να συγκρίνει αισθητήρες. Τον νοιάζει το τελικό αποτέλεσμα. Εκεί λοιπόν που με τον κιτ φακό σου στο f/3.5 θα βάλεις ISO 100 στο κινητό με f/1.8 θα βάλεις ISO 25. ...και εκεί που με τη μηχανή θα βάλεις ISO 400 με το κινητό θα βάλεις ISO 100 κ.οκ. Όλα αυτά χωρίς να μιλήσω καν για το βάθος πεδίου. 1
georgerapp Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) το οτι βγαζουν ΣΚ@Τ@ τους ανθρωπους ενδιαφερει κανεναν ψαγμενο ; οι ολοι για φεγγαρια και κανενα βουνο ειστε ; ψυχες τραβατε φωτογραφιες ; τι σταδιαλα !!!!!!!!!! ημαρτον!!!!!! εχει γ@μηθει στο net να συγκρινουν τα κινητα με τις μηχανες οι λεμεδες του marketing αλλα ειτε στα συγκριτικα δεν εχουν ανθρωπους ειτε αν εχουν δεν κανουν το παραμικρο ζουμ . την ξερουμε την παραμυθα , και ενδιαφερετε ο λεμες για φωτογραφια αλλα σκαει χιλιαρικο για κινητο , και μετα στα κανει και ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ! παιρνει μετα ο αλλος συσκευη βγαζει οτι να ναι και ζουμαρει και ξανα ζουμαρει ! τι ζουμαρεις ρε ; ντετεκτιβ εισαι ; 108 λεει ! .....λεπτομερεια .....φατα ολα ! και τι τις κανετε εν τελη ; εχω καμβα στο σπιτι 32ιντζες τραβηγμενη εικονα απο παλια compact αψογο ! δωστε εκει ευρω για να γιορταζει ο καθε oem και να βγαζει ψωμακι και το καθε τελαρο στο youtube . ολοι κανουν συγκριτικα καμερας και τραβανε απο λαστιχα αμαξιου μεχρι μπατμαν με μεγαλο κεφαλι !!!!! Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από georgerapp
nickolas Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Πολλά κινητά έχουν καλούς τόνους στο δέρμα. Να σου πω το κλασσικό: Iphone.
d4ydr33m3r Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, whoever81 είπε Είπαμε εφάμιλλες φωτογραφίες με απλές dslr σε καλό φωτισμό. Εσυ το ξεχείλωσες λιγο με D800, άφιλτρη raw και photoshop (σε μεγάλη οθόνη υποθέτω). Προφανώς και θα έχει μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, λιγότερο θόρυβο κτλ. Το σχολιο πηγαινε κυριως σε ενα χρηστη που μιλησε για συγκρισιμα δυναμικα ευρη.. Ε το προβλημα ειναι οτι δεν εχουμε παντα καλο φωτισμο. Μια χαρα ειναι τα κινητουλια τρομερη εξελιξη αλλα τωρα οταν χρησιμοιουμε εννοιες οπως δυναμικο ευρος για συγκριση με επαγγελματικους αισθητηρες δεν νομιζω οτι ξεχειλωνω κατι.. Οι διαφορες ειναι χαοτικες αναλογα με το τι θες να κανεις με την φωτογραφια ..Αυτο. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από d4ydr33m3r
whoever81 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, georgerapp είπε το οτι βγαζουν ΣΚ@Τ@ τους ανθρωπους ενδιαφερει κανεναν ψαγμενο ; οι ολοι για φεγγαρια και κανενα βουνο ειστε ; ψυχες τραβατε φωτογραφιες ; τι σταδιαλα !!!!!!!!!! ημαρτον!!!!!! εχει γ@μηθει στο net να συγκρινουν τα κινητα με τις μηχανες οι λεμεδες του marketing αλλα ειτε στα συγκριτικα δεν εχουν ανθρωπους ειτε αν εχουν δεν κανουν το παραμικρο ζουμ . την ξερουμε την παραμυθα , και ενδιαφερετε ο λεμες για φωτογραφια αλλα σκαει χιλιαρικο για κινητο , και μετα στα κανει και ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ! παιρνει μετα ο αλλος συσκευη βγαζει οτι να ναι και ζουμαρει και ξανα ζουμαρει ! τι ζουμαρεις ρε ; ντετεκτιβ εισαι ; 108 λεει ! .....λεπτομερεια .....φατα ολα ! και τι τις κανετε εν τελη ; εχω καμβα στο σπιτι 32ιντζες τραβηγμενη εικονα απο παλια compact αψογο ! δωστε εκει ευρω για να γιορταζει ο καθε oem και να βγαζει ψωμακι και το καθε τελαρο στο youtube . ολοι κανουν συγκριτικα καμερας και τραβανε απο λαστιχα αμαξιου μεχρι μπατμαν με μεγαλο κεφαλι !!!!! Δίκιο έχεις αδερφέ αλλά γιατί γράφεις σαν να είσαι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού; 😄 Νομίζω πέτυχα ένα comment σου σε ένα από τα YouTube videos που συγκρίνει Lumia 950XL με S20 κτλ. Εντυπωσιακό το Lumia 5 χρόνια μετά! Ανώτερο κατά κράτος νομίζω. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από whoever81
georgerapp Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 ναι ε ; ετσι δειχνει οντως ! χιουμοριστικα τα γραφω , δεν εχω τιποτα με κανεναν για να εχω νευρα , δοξα τον θεο στο θεμα μας εδω κανενας δεν βλαπτει κανεναν . γενικα τα jpeg των nokia τοτε ηταν πολυ καλυτερα απο τα σημερινα . ειδικα των sammy δεν αντεχονται , η huawei εχει ωριμάσει πολυ (απο οσα εχω δει) απο περσι .
tsarouc Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 6 ώρες πριν, petran_7 είπε Αυτά τα mp έχουν καταντήσει το χειρότερο "όπλο" του μάρκετινγκ. Όσοι δουλεύουν στη φωτογραφία καταλαβαίνουν. Άντε και στα 500 του χρόνου. Πολύ φοβάμαι διαβάζοντας όλο και περισσότερα τέτοιου τύπου σχόλια ότι όσοι δουλεύουν φωτογραφία όχι μόνο δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς σημαίνει μεγαπίξελ μέγεθος αισθητήρα κλπ χαρακτηρισμοί αλλά είναι και παντελώς άσχετοι με την τεχνολογία. Πλέον είναι κουραστικό.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα