AtiX Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Καλό θα είναι σε τέτοια νέα και πριν μιλήσουν οι ειδικοί, να ξεκαθαρίζουμε ότι μιλάμε για τις κάμερες σε κινητά και ότι είναι αδύνατον να συγκριθούν με τις κανονικές φωτογραφικές μηχανές... αν ξεκαθαρίσουμε αυτό, τότε θα ήταν χρήσιμο, οι ειδικοί να βοηθήσουν εμάς τις μη ειδικούς, να καταλάβουμε πιο κινητό έχει καλή κάμερα και πιο άριστη... δηλαδή και με απλά λόγια, εσείς τι θα αγοράζατε αν θέλετε να είχατε ένα κινητό που να βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες??? 2 1
stafaf Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 13 λεπτά πριν, AtiX είπε ...δηλαδή και με απλά λόγια, εσείς τι θα αγοράζατε αν θέλετε να είχατε ένα κινητό που να βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες??? Τσαντάκι, που να χωράει κινητό και καλή φωτογραφική μηχανή. 😇 1
ntarlas Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 1000 .... δώσε 1000, να αγοράζουν οι άσχετοι να τις μετράνε !! εντάξει πέρα απο την πλάκα ειναι γελοία η κατάσταση.. το τελευταίο που μετράει σε ενα σένσορα ειναι τα mpixels , όσο το περισσότερο δεν σημαίνει τοσο καλύτερο.. canon , nikon , panasonic, sony , κ.α ( τις εππαγελματικές dslr ) βαριά φτανουν τα 32 mpixel και ξεκινάνε απο τα 12-16 mpixel και αυτό γιατί μετράει η ποιότητα και το μέγεθος του σενσορα .. οχι τα pixels ...
polydoroskatharakis Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 27 λεπτά πριν, AtiX είπε ...δηλαδή και με απλά λόγια, εσείς τι θα αγοράζατε αν θέλετε να είχατε ένα κινητό που να βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες??? Όλα τα κινητά μπορούν να τραβήξουν καλές φωτογραφίες. Για να το θέσω διαφορετικά: Τις καλές φωτογραφίες δεν τις βγάζει το κινητό αλλά ο φωτογράφος. 2
georgerapp Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 30 λεπτά πριν, AtiX είπε Καλό θα είναι σε τέτοια νέα και πριν μιλήσουν οι ειδικοί, να ξεκαθαρίζουμε ότι μιλάμε για τις κάμερες σε κινητά και ότι είναι αδύνατον να συγκριθούν με τις κανονικές φωτογραφικές μηχανές... αν ξεκαθαρίσουμε αυτό, τότε θα ήταν χρήσιμο, οι ειδικοί να βοηθήσουν εμάς τις μη ειδικούς, να καταλάβουμε πιο κινητό έχει καλή κάμερα και πιο άριστη... δηλαδή και με απλά λόγια, εσείς τι θα αγοράζατε αν θέλετε να είχατε ένα κινητό που να βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες??? Οποίο κινητό πληρεί και τα υπόλοιπα θέλω μου και μπάτζετ , ειναι μια υπερ συσκευή , οποτε δε θα αγόραζα ποτε με μοναδικό γνώμονα την κάμερα . Απο την αλλη αυτο που κρατάς τώρα κάνει . Εαν σου αρέσει η φωτογραφία μαθαινεις να εκμεταλλεύεσαι το φως μαθαίνεις τι κανει τι στις ορολογίες της να καδραρεις και φυσικα edit edit edit!!! Δυο τρείς μπαρες να κουνήσεις σε ενα καλο app ξεζουμιζεις κυριολεκτικά το jpeg αρχείο σου. Tutorial στο net πολλα , παρα πολλα και όρεξη να έχεις , το τελευταίο εαν εχεις σοβαρή συσκευή ειναι να αλλαξεις σε καινούργια. Εκτος εαν σου αρέσει απλα να αλλάζεις συσκευη , παω πάσο φυσικά . κάθε άνθρωπος κανει οτι θέλει.
whoever81 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, polydoroskatharakis είπε Αγαπητοί μου συμφορουμίτες, θα επαναλάβω το προφανές - για ένα φωτογράφο - που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό: Τα μεγαπίξελ είναι μια παράμετρος, φυσικά, για μια καλή φωτογραφία που θα τυπώσεις ας πούμε σε Α4. Στην περίπτωση αυτή, 5-6 μεγαπίξελ είναι αρκετά. Αυτό που απασχολεί στην περίπτωση της φωτογραφίας από κινητό, δεν είναι ο επεξεργαστής αν είναι δυνατός, ούτε καν η ποιότητα του φακού (που και πάλι δε μπορεί να ανταγωνιστεί τον αντίστοιχο μιας κανονικής κάμερας). Είναι το δυναμικό εύρος και ο θόρυβος που είναι αρκετά χαμηλό το πρώτο και υψηλό το δεύτερο σε τόσους μικρούς αισθητήρες! Αυτά τα εγγενή προβλήματα δε θα επιτρέψουν ποτέ σε μια κάμερα κινητού να τραβήξει καλύτερες φωτογραφίες από μια σύγχρονη φωτογραφική μηχανή. Οι κάμερες των κινητών βελτιώνονται συνεχώς αλλά πάντα θα μένουν πιο πίσω. Και τα μεγαπίξελ θα είναι πάντα το δόλωμα που θα πουλάει στους αδαείς. Η γνώμη μου: Ας αγοράσουμε ένα κινητό με χειρότερες προδιαγραφές κάμερας και με τα χρήματα που θα γλιτώσουμε, ας πάμε να κάνουμε 3 - 4 μαθήματα φωτογραφίας. Ευχαριστώ! Αγαπητέ συμφορουμίτη, ενώ αναφέρεις κάτι λογικό, αλλά κλισέ πλέον τολμώ να πω, θα διαφωνήσω εν μέρει. Υπάρχουν κινητά που εδώ και καιρό βγάζουν εφάμιλλες φωτογραφίες με απλές DSLR. Ειδικά σε καλό φωτισμό και ειδικά χωρίς 1:1 pixel peeping. To night mode επίσης, ειδικά στη σειρά Pixel, είναι εντυπωσιακά καλό. Ο επεξεργαστής χρειάζεται να είναι δυνατός για να διαχειρίζεται τα μαγικά του software. Με άλλα λόγια οι φωτογραφικές μηχανές δυστυχώς ή ευτυχώς πέθαναν ή πεθαίνουν για το 90% των καταναλωτών και οι πτωτικές πωλήσεις τους το επιβεβαιώνουν. Το 10% ή 20% θα είναι επαγγελματίες φωτογράφοι και λάτρεις της φωτογραφίας χομπίστες. Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί στα σοβαρά με τη φωτογραφία προφανώς καλό ειναι να πάρει dedicated κάμερα για εργονομία, χειρισμούς, φακούς, καλύτερη ποιότητα σε κάποια σενάρια φωτισμού κτλ. Και εγώ κάτι κλισέ λέω ομολογώ... Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από whoever81 1
AtiX Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, polydoroskatharakis είπε Όλα τα κινητά μπορούν να τραβήξουν καλές φωτογραφίες. Για να το θέσω διαφορετικά: Τις καλές φωτογραφίες δεν τις βγάζει το κινητό αλλά ο φωτογράφος. 10 λεπτά πριν, georgerapp είπε Οποίο κινητό πληρεί και τα υπόλοιπα θέλω μου και μπάτζετ , ειναι μια υπερ συσκευή , οποτε δε θα αγόραζα ποτε με μοναδικό γνώμονα την κάμερα . Απο την αλλη αυτο που κρατάς τώρα κάνει . Εαν σου αρέσει η φωτογραφία μαθαινεις να εκμεταλλεύεσαι το φως μαθαίνεις τι κανει τι στις ορολογίες της να καδραρεις και φυσικα edit edit edit!!! Δυο τρείς μπαρες να κουνήσεις σε ενα καλο app ξεζουμιζεις κυριολεκτικά το jpeg αρχείο σου. Tutorial στο net πολλα , παρα πολλα και όρεξη να έχεις , το τελευταίο εαν εχεις σοβαρή συσκευή ειναι να αλλαξεις σε καινούργια. Εκτος εαν σου αρέσει απλα να αλλάζεις συσκευη , παω πάσο φυσικά . κάθε άνθρωπος κανει οτι θέλει. Ναι βρε παιδιά καταλαβαίνω τι λέτε... Η ερώτηση μου όμως είναι αν σήμερα ήθελα να πάρω ένα κινητό με πάρα πολύ καλή κάμερα όπου στο αυτόματο ή χωρίς πολλά πολλά, να μπορώ να βγάλω καλές φωτογραφίες πχ στις διακοπές μου... ποιά μοντέλα πουλάνε καλές κάμερες και ποιά μας δουλεύουν??? Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από AtiX
whoever81 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, AtiX είπε Ναι βρε παιδιά καταλαβαίνω τι λέτε... Η ερώτηση μου όμως είναι αν σήμερα ήθελα να πάρω ένα κινητό με πάρα πολύ καλή κάμερα όπου στο αυτόματο ή χωρίς πολλά πολλά, να μπορώ να βγάλω καλές φωτογραφίες πχ στις διακοπές μου... ποιά μοντέλα πουλάνε καλές κάμερες και ποιά μας δουλεύουν??? Pixel ω ρε ΑtiX. Ειδικά αν θέλεις στο αυτόματο.
AtiX Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, whoever81 είπε Pixel ω ρε ΑtiX. Ειδικά αν θέλεις στο αυτόματο. Να πω την αλήθεια δεν τα γουστάρω... ίσως να αλλάξω γνώμη με το 4a... 1
georgerapp Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Πιστεύω ολα ειναι ισα βάρκα ισα γυαλο , ο καθε oem εχει την δικιά του φιλοσοφία στην jpeg engine , η sammy τραβάει το hdr απο τα μαλλιά αλλος πιο λιγο , άλλος εχει δικια του φιλοσοφία στα πορτρέτα άλλος άλλην . Εγω πχ εχω δικια μου , οτι και να μου δωσεις θα παει edit και θα παει στα χρωματα που θελω στις σκιες οπως τις θελω τα φωτεινά το ιδιο . Δε θα κάτσω να ψυρισω την έτοιμη τροφή , θα κοιτάξω αλλα μαζι με την αγορά ενος τηλεφώνου. Και φυσικα οχι pixel οπως σου είπαν , συσκευή απο κάποια ευρώ και πάνω θες εγγύηση ΕΔΩ !!!! Αν δε σε τιμάει ο oem τον κατ/ραω . 1 1
whoever81 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, georgerapp είπε Πιστεύω ολα ειναι ισα βάρκα ισα γυαλο , ο καθε oem εχει την δικιά του φιλοσοφία στην jpeg engine , η sammy τραβάει το hdr απο τα μαλλιά αλλος πιο λιγο , άλλος εχει δικια του φιλοσοφία στα πορτρέτα άλλος άλλην . Εγω πχ εχω δικια μου , οτι και να μου δωσεις θα παει edit και θα παει στα χρωματα που θελω στις σκιες οπως τις θελω τα φωτεινά το ιδιο . Δε θα κάτσω να ψυρισω την έτοιμη τροφή , θα κοιτάξω αλλα μαζι με την αγορά ενος τηλεφώνου. Και φυσικα οχι pixel οπως σου είπαν , συσκευή απο κάποια ευρώ και πάνω θες εγγύηση ΕΔΩ !!!! Αν δε σε τιμάει ο oem τον κατ/ραω . "φυσικά" όχι Pixel κιόλας. Τι εγγύηση εδω; Ντεν καταλαβαίνει. Ποιο προτείνεις εσύ δηλαδή για καλές φωτογραφίες χωρίς manual ρυθμίσεις; Εγώ δεν λέω ότι μόνο τα Pixel βγάζουν καλές. iPhone, Huawei, Samsung κτλ. όλα κοντά ειναι πλέον. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από whoever81
georgerapp Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 17 λεπτά πριν, whoever81 είπε Εγώ δεν λέω ότι μόνο τα Pixel βγάζουν καλές. iPhone, Huawei, Samsung κτλ. όλα κοντά ειναι πλέον. μονος σου απαντησες , ολα βγαζουν καλα , εγω τωρα ; εγω τωρα θα επερνα p30 pro που εχει τα παντα φουλ πακετο σε πολλα πραγματα , εκτος της sd . απο καινουργιο φετινο τιποτα , ζητανε πολλα και απαξιωνονται σαν κ@/λες . 1
Eloy Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, whoever81 είπε Αγαπητέ συμφορουμίτη, ενώ αναφέρεις κάτι λογικό, αλλά κλισέ πλέον τολμώ να πω, θα διαφωνήσω εν μέρει. Υπάρχουν κινητά που εδώ και καιρό βγάζουν εφάμιλλες φωτογραφίες με απλές DSLR. Ειδικά σε καλό φωτισμό και ειδικά χωρίς 1:1 pixel peeping. To night mode επίσης, ειδικά στη σειρά Pixel, είναι εντυπωσιακά καλό. Ο επεξεργαστής χρειάζεται να είναι δυνατός για να διαχειρίζεται τα μαγικά του software. Με άλλα λόγια οι φωτογραφικές μηχανές δυστυχώς ή ευτυχώς πέθαναν ή πεθαίνουν για το 90% των καταναλωτών και οι πτωτικές πωλήσεις τους το επιβεβαιώνουν. Το 10% ή 20% θα είναι επαγγελματίες φωτογράφοι και λάτρεις της φωτογραφίας χομπίστες. Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί στα σοβαρά με τη φωτογραφία προφανώς καλό ειναι να πάρει dedicated κάμερα για εργονομία, χειρισμούς, φακούς κτλ. Και εγώ κάτι κλισέ λέω ομολογώ... Διαφωνώ... α) Το 90% των καταναλωτών δεν θα έπαιρνε ούτως ή άλλως φωτογραφική μηχανή. Οπως ακριβώς γινόταν και πριν το 2000. Απλά, τα τελευταία 20 χρόνια συνέβη να ενσωματώσουν μια φωτ.μηχανή στα κινητά κι εμαθε και η κουτσή Μαρία τι είναι τα μεγαπίξελς... β) Η καλή φωτογραφική μηχανή, δεν δίνει ωραίες φωτογραφίες - δίνει όσο το δυνατόν πιο πιστή αναπαράσταση αυτού που βλέπουμε την ώρα που τραβάμε την φωτογραφία... Να τραβήξω φωτογραφία την Αθήνα απο το βουνό και να μου την βγάλει Λος Αντζελες με πανέμορφα κόκκινα κίτρινα και μπλέ, δεν είναι καλή φωτογραφία. Και στα κινητά το software δεν αποκαθιστά την αλήθεια - ζωγραφίζει την φωτογραφία με τον τρόπο που προγραμματίστηκε να κάνει. Software βέβαια, έχει και η φωτ.μηχανή, αλλά εκεί δουλεύει πιο διακριτικά και βοηθητικά στον φωτογράφο σε παραμέτρους που κατα τα άλλα θα αχρήστευαν την φωτογραφία, όπως το noise reduction ή η αύξηση της ευαισθησίας (iso), γιατί η φωτ.μηχανή έχει εγγενώς τα σωστά κρύσταλα, τον μεγαλύτερο αισθητήρα και άλλα συστήματα για τις περισσότερες δουλειές που καλείται να κάνει . Και φυσικά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν και φωτ.μηχανές που είναι χειρότερες απο κινητά.... Η παραπάνω σύγκριση των φωτογραφιών, μου φέρνει στον νου το αντιστοιχο της σημερινής πραγματικότητας στην μουσική ακρόαση...Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί να ξεχωρίσει το hi-fi απο τον όμορφο στο αυτί ήχο...η υψηλή πιστότητα προσπαθεί να δώσει ακριβώς αυτό που έδωσε στην ηχογράφιση ο καλλιτέχνης, όχι τα "όμορφα" και τα "wow" τέρμα πρίμα-τέρμα μπάσα που ζητάει ο κάγκουρας για να ευχαριστηθεί ένα μουσικό κομάτι... Ισως γι'αυτό (εμείς) οι παλιότεροι ξοδευόμαστε ακόμα αγοράζοντας ενισχυτές και dac κι ακούμε μουσική απο καλά ηχεία, όταν οι περισσότεροι θεωρούν υπεραρκετό σαν μουσική πηγή το κινητό και τα ακουστικά ψείρες μέσα στο αυτί (δεν αναφέρω καν τα ασύρματα ακουστικά). Θα έλεγε κανείς οτι το hi-fi πεθαίνει ? Οχι, αυτοί οι καταναλωτές δεν θα αγόραζαν ποτέ hi-fi για το σπίτι όπως δεν θα αγόραζαν και οι άλλοι φωτογραφική μηχανή - άντε το πολύ-πολύ να είχαν ένα ραδιοcd όλα-σε-ένα στο τραπέζι της κουζίνας... Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από Eloy 3 1
xenos.p Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Όταν φτάσουμε το Gigapixel πείτε μου... Οτιδήποτε λιγότερο δεν καλύπτει τις απαιτήσεις μου! Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από xenos.p
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα