Haldol Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Κι εγώ ψήνω να πάρω την EOS R6, που μάλλον θα βγει με 20MP μόνο. Τρέχω να πάρω Shamesung.
Antretng Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Παντως με ένα pixel binning τύπου 9:1 θα εχει αρκετά μεγάλο pixel (αν δεν απατώμαι ειναι κοντα στο 2.0 microns) και 27 mpixels, που στις ημερήσιες τα 27 μια χαρά χρήσιμα ειναι. Το θέμα ειναι τόσο που μεγάλωσε ο αισθητηρας θα βάλουν και μεταβλητό διάφραγμα? Γιατι τώρα καθώς πέφτει το crop factor θα αρχίσουν τα ζόρια από άποψη dof. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από Antretng 3
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Τόσο μεγάλο αισθητήρα είχαμε να δούμε σε κινητό απο το 808 Pureview ή μήπως είχε και κάποιο άλλο;
cpgr Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 23 λεπτά πριν, nickolas είπε Επειδή πολλοί έχουν παρεξηγήσει το θέμα με τα megapixels και είναι σίγουροι ότι τα κινητά με τους μικρούς φακούς τους μας κοροιδεύουν... ΔΕΝ είναι έτσι τα πράγματα. https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idCamera1=300303&idCamera2=300302&idCamera3=300653 Όρίστε η σύγκριση μίας Full Frame Canon 5DMKIII, της κλασσικής Canon που έχουν οι επαγγελματίες φωτογράφοι (ναι τώρα έχει βγει η ΙV αλλά αυτήν έχω για σύγκριση) προς το νέο P40Pro με τα 50MP. Για αναφορά βάζω και το αειθαλές ΝΟΚΙΑ 808 των 38ΜΡ που σαν κινητό βγήκε την ίδια περίοδο με την εν λόγω Canon. Nαι και τι συμπέρασμα εβγαλες εσυ από μία τετοια σύγκριση? Για να σε προλάβω το πόσο καθαρές φαίνονται οι λεπτομέρειες όταν ανοίγεις σε 1:1 μία φωτό, μας αποδεικνύει μόνο αυτό και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, μέτρο σύγκρισης για τη ποιότητα της.... 1 1
nickolas Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, cpgr είπε Nαι και τι συμπέρασμα εβγαλες εσυ από μία τετοια σύγκριση? Για να σε προλάβω το πόσο καθαρές φαίνονται οι λεπτομέρειες όταν ανοίγεις σε 1:1 μία φωτό, μας αποδεικνύει μόνο αυτό και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, μέτρο σύγκρισης για τη ποιότητα της.... Δεν είναι 1 προς 1. Όλες είναι στα 12ΜΡ για να μπορεί να γίνει η σύγκριση και γιατί βέβαια τα 12ΜΡ είναι κάτι χρηστικό για αποθήκευση και γενική χρήση. Δεν είπα ότι η συνολική ποιότητα είναι καλύτερη. Έδειξα ότι τα ΜΡ των κινητών δεν είναι (πάντα) "ψεύτικα". 1
darkf Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, petran_7 είπε Αυτά τα mp έχουν καταντήσει το χειρότερο "όπλο" του μάρκετινγκ. Όσοι δουλεύουν στη φωτογραφία καταλαβαίνουν. Άντε και στα 500 του χρόνου. Ήδη δουλεύει πάνω σε 600MP. https://www.gizchina.com/2020/04/29/samsung-wants-to-develop-a-600mp-camera-but-in-short-terms-prepares-a-250mp-sensor/
cpgr Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, nickolas είπε Δεν είναι 1 προς 1. Όλες είναι στα 12ΜΡ για να μπορεί να γίνει η σύγκριση και γιατί βέβαια τα 12ΜΡ είναι κάτι χρηστικό για αποθήκευση και γενική χρήση. Δεν είπα ότι η συνολική ποιότητα είναι καλύτερη. Έδειξα ότι τα ΜΡ των κινητών δεν είναι (πάντα) "ψεύτικα". Ψεύτικα δεν ήταν ποτέ .. δεν είπε ποτέ κανένας ότι δεν τραβάνε όσο λένε To να πάρεις "μόλις" 12 απο 50 είναι θέμα επιλογής ... δε σε υποχρέωσε κανείς..
CAPgeo1979 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Και 300 να βάλει αν βάλει πάλι τον exynos κλάφτα.... 1
slk200gr Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, IgnoreThem είπε ποσο χρησιμο το να μπορεις να τυπωνεις γιγαντοαφισες για billboards απο το κινητο σου Κάτι δεν ξέρεις από γιγαντοαφίσες Εκτός αν θέλεις γιγαντοαφίσα για τον ουρανοξύστη του Ντουμπάι
k_dinos Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 να πουλήσουν την τεχνογνωσία στην Canon να το βάλει σε καμία Full Frame. Αναλογικά με το μέγεθος του αισθητήρα, θα βγει πάνω από 2000mpx με τη μια!
TheoharrisT Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Αχ !! το διάβασα και ασχολήθηκα με τον τίμιο αισθητήρα της 7100 μου ...απο το μακρινό 2014.. καθάρισα και τους φακούς μου, την αγκάλιασα ευλαβικά και τράβηξα άλλη μια ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ το γιο μου.. αυτά...
georgerapp Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 μη το κανετε vs με τις καμερες , ειναι βλασφημια απο ανθρωπους που γνωριζουν , ακομα και για να πουν αληθεια , αφηστε αυτα τα νηματα στους αδαης τεμπεληδες (auto) μη χομπυστες , ακρη δε θα βγαλετε. το φορουμ αυτο καταπιανετε με πολλα εργαλεια , κινητα/καμερες/pc/προγραμματισμος/gadjets κ.α , οποτε μοιραία μπαινει ο ενας στα ποδια του αλλου . δε βαρεθηκατε ; αρθρο για εναν αισθητηρα κινητου τηλεφωνου ειναι , αφηστε τους -ενδιαφερομενους- να μιλησουν και να κανουν bining τις κατακερματισμενες και ελλείπεις γνωσεις τους σε ενα σχολιο με το ιδιο περιεχομενο .
Eloy Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Τα 250mp είναι τόσο χρήσιμα όσο και τα 500km/h σε ένα αυτοκίνητο. Δεν πρόκειται ποτέ να σου φανούν χρήσιμα και μετά την τρίτη μέρα ξεχνάς αυτήν την δυνατότητα, κατεβαίνοντας σε ένα λογικό νούμερο που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. 1
polydoroskatharakis Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Αγαπητοί μου συμφορουμίτες, θα επαναλάβω το προφανές - για ένα φωτογράφο - που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό: Τα μεγαπίξελ είναι μια παράμετρος, φυσικά, για μια καλή φωτογραφία που θα τυπώσεις ας πούμε σε Α4. Στην περίπτωση αυτή, 5-6 μεγαπίξελ είναι αρκετά. Αυτό που απασχολεί στην περίπτωση της φωτογραφίας από κινητό, δεν είναι ο επεξεργαστής αν είναι δυνατός, ούτε καν η ποιότητα του φακού (που και πάλι δε μπορεί να ανταγωνιστεί τον αντίστοιχο μιας κανονικής κάμερας). Είναι το δυναμικό εύρος και ο θόρυβος που είναι αρκετά χαμηλό το πρώτο και υψηλό το δεύτερο σε τόσους μικρούς αισθητήρες! Αυτά τα εγγενή προβλήματα δε θα επιτρέψουν ποτέ σε μια κάμερα κινητού να τραβήξει καλύτερες φωτογραφίες από μια σύγχρονη φωτογραφική μηχανή. Οι κάμερες των κινητών βελτιώνονται συνεχώς αλλά πάντα θα μένουν πιο πίσω. Και τα μεγαπίξελ θα είναι πάντα το δόλωμα που θα πουλάει στους αδαείς. Η γνώμη μου: Ας αγοράσουμε ένα κινητό με χειρότερες προδιαγραφές κάμερας και με τα χρήματα που θα γλιτώσουμε, ας πάμε να κάνουμε 3 - 4 μαθήματα φωτογραφίας. Ευχαριστώ! 3
skapodis Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, polydoroskatharakis είπε Αγαπητοί μου συμφορουμίτες, θα επαναλάβω το προφανές - για ένα φωτογράφο - που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό: Τα μεγαπίξελ είναι μια παράμετρος, φυσικά, για μια καλή φωτογραφία που θα τυπώσεις ας πούμε σε Α4. Στην περίπτωση αυτή, 5-6 μεγαπίξελ είναι αρκετά. Αυτό που απασχολεί στην περίπτωση της φωτογραφίας από κινητό, δεν είναι ο επεξεργαστής αν είναι δυνατός, ούτε καν η ποιότητα του φακού (που και πάλι δε μπορεί να ανταγωνιστεί τον αντίστοιχο μιας κανονικής κάμερας). Είναι το δυναμικό εύρος και ο θόρυβος που είναι αρκετά χαμηλό το πρώτο και υψηλό το δεύτερο σε τόσους μικρούς αισθητήρες! Αυτά τα εγγενή προβλήματα δε θα επιτρέψουν ποτέ σε μια κάμερα κινητού να τραβήξει καλύτερες φωτογραφίες από μια σύγχρονη φωτογραφική μηχανή. Οι κάμερες των κινητών βελτιώνονται συνεχώς αλλά πάντα θα μένουν πιο πίσω. Και τα μεγαπίξελ θα είναι πάντα το δόλωμα που θα πουλάει στους αδαείς. Η γνώμη μου: Ας αγοράσουμε ένα κινητό με χειρότερες προδιαγραφές κάμερας και με τα χρήματα που θα γλιτώσουμε, ας πάμε να κάνουμε 3 - 4 μαθήματα φωτογραφίας. Ευχαριστώ! Άρα λοιπόν ηθικό δίδαγμα... "Size does not matter... its how you use it that counts". Τι σου είναι η ζωή βρε παιδί μου.... μεγααααάλο σχολείο Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από skapodis 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα