Προς το περιεχόμενο

Μεταπτυχιακό: Γερμανία VS Ηνωμένο Βασίλειο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά! Έχω τελειώσει νομική και κοιτάζω για μεταπτυχιακά προγράμματα στο εξωτερικό. Έχω βρει τόσο στη Γερμανία όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο προγράμματα που με ενδιαφέρουν και θα ήθελα σε αυτό το θέμα να κάνουμε μια συγκριτική εξέταση των 2 χωρών. Η σύγκριση με ενδιαφέρει να αφορά κυρίως την ποιότητα ζωής και τις επαγγελματικές προοπτικές σε αυτές τις χώρες μετά το μεταπτυχιακό. Έχω κάνει erasmus στη Γερμανία επίσης και μου άρεσε, όμως δεν έχω ζήσει Ηνωμένο Βασίλειο για να κάνω τη σύγκριση. Μιλάω αγγλικά και γερμανικά, οπότε δεν υπάρχει ζήτημα γλώσσας.

Επεξ/σία από Manectric
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε συζήτηση έχω ακούσει (δεν είμαι δικηγόρος) ότι υπάρχει διαφορετικό δικανικό σύστημα και υπάρχει πρόβλημα για κάποιον έλληνα να σπουδάσει Αγγλία. Λένε ότι είναι πιο κοντά σε εμάς το Γερμανικό είναι αυτό ένας παράγοντας που επηρεάζει τυχόν απόφαση η από την στιγμή που έχεις πρώτο πτυχίο από Ελλάδα δεν παίζει ρολο; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, marmagia είπε

Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε συζήτηση έχω ακούσει (δεν είμαι δικηγόρος) ότι υπάρχει διαφορετικό δικανικό σύστημα και υπάρχει πρόβλημα για κάποιον έλληνα να σπουδάσει Αγγλία. Λένε Γενότι είναι πιο κοντά σε εμάς το Γερμανικό είναι αυτό ένας παράγοντας που επηρεάζει τυχόν απόφαση η από την στιγμή που έχεις πρώτο πτυχίο από Ελλάδα δεν παίζει ρολο; 

Γενικά αυτό ισχύει, αν και εξαρτάται από τον τομέα δικαίου (π.χ. για ναυτιλιακά πας UK). Προσωπικά με ενδιαφέρουν και προγράμματα διεθνούς και οικονομικού δικαίου, οπότε η ομοιότητα στα δίκαια δεν με απασχολεί τόσο αυτή τη στιγμή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν εχω καμμια σχεση με νομικα

αλλα απο τις σπουδες και στις δυο χωρες:

Γερμανια: παιζει να βρεις και τσαμπα προγραμμα ή γενικα πολυ φθηνα διδακτρα. Επισης το κοστος ζωης πιστευω οτι ειναι φθηνοτερο απο Αγγλια (βλεπε lidl, ευρω, πτησεις κοκ)

Αγγλια: πλεον οτι κανεις πληρωνεις (μη σου πω πλεον οτι πληρωνεις και για...φωτοτυπιες ή κατι αλλα κουλα) και αναλογα τη πολη το ενοικιο ειναι θεμα.

Απο θεμα σπουδων: τελειως διαφορετικες σχολες. Οι Γερμανοι ειναι συνεχεια απο πανω, απαιτικοι, της λεπτομεριας και του σχεδιασμου αλλα ειναι φοβερο ατου για τη καριερα

Αγγλια πολυ εργασια, παιζει να περασεις μαθηματα μονο απο εργασιες(!) αναλογα το πτυχιο και πανεπιστημιο ισως να εχεις την ευκαιρια να μαθεις απο τοπ επιστημονες, δουλευεις σε ομαδες με συμφοιτητες, πολυ καλη οργανωση το πανεπιστημιο με παροχες (πχ βιβλιοθηκες καμπους που Γερμανια σπανια εχουν τετοια λιγο πιο Ελλαδα κανουν)

Οι προοπτικες ειναι καλες για μετα και στις 2 χωρες αλλα εκτιμω οτι οι Γερμανοι βοηθανε πιο πολλοι (στην Αγγλια μπορει να πετυχεις καριερ οφις* που απλως στελνει λινκς ή καποιον που να σε παρει απο το χερι και να σου κλεινει ιντερβιους)

 

*Πολακης ον

Επεξ/σία από vamvakoolas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...