Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα την γνώμη σας στην επιλογή του κατάλληλου για εμένα επεξεργαστή.

Έχουμε σαν βάση όλα τα περιφερειακά, SSD, HDD και οθόνη 1080p στην οποία θα παραμείνουμε πάρα πολύ καιρό ακόμα από το προηγούμενο pc, και καινούργια τα παρακάτω:

- MOTHERBOARD MSI B450-A PRO MAX

- RAM CRUCIAL BALLISTIX 2Χ8G DDR4 3200MHZ 

Θέλουμε να στήσουμε ένα αξιόμαχο σύγχρονο γενικής χρήσης και gaming όσο αυτό είναι δυνατόν συστηματάκι.

Αν υπήρχαν τα χρήματα συγκεντρωμένα θα πήγαινα σε CPU AMD AM4 RYZEN 5 2600 & μια κάρτα γραφικών το μάξιμουμ της τάξης των πιο φθηνών υλοποιήσεων των RX 5500 ή GTX 1660.

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν, έτσι οι επιλογές/σκέψεις μου είναι οι ακόλουθες:

- παίρνω τον RYZEN 5 2600 (~120€) μαζί με μια NVIDIA GeForce 9600 GT που υπάρχει ήδη, με ότι αυτό συνεπάγεται μέχρι την απόκτηση μιας από τις παραπάνω κάρτες σε ορίζοντα 6μήνου.

- παίρνω τον RYZEN 3 3200G (~95€) με την ενσωματομένη vega 8 και είμαι καλύτερα (;) όλο το εξάμηνο της προσμονής για κάρτα γραφικών ΑΛΛΆ χειρότερα μετά σε σχέση με την πρώτη περίπτωση.

ή τέλος

- παίρνω τον RYZEN 5 2400G (~165€) με την ενσωματομένη vega 11 με τον "κίνδυνο" να με καλύψει και να μην χρειαστώ καθόλου ξεχωριστή κάρτα γραφικών ΑΛΛΆ στην περίπτωση που βάλω να είμαι χαμηλότερα σε σχέση με το πρώτο συνδιασμό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από TZANNSPY
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν είναι να πάρεις κάρτα μέσα στο επόμενο 6μηνο, τότε πάρε τον 2600..

Δημοσ.

Σιγουρα μην παρει τον 2400g σε τετοια τιμη. Γενικα θα συμφωνησω και εγω με τους φιλους πιο πανω 2600 και μολις μαζεψεις καποια λεφτα περνα παλι να σου προτεινουμε καρτα γραφικων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Τι παιχνίδια θα παίζεις ??

Σας ευχαριστώ πολύ όλους...

Oldschool-ιές αλλά και ότι μ' αρέσει από τα καινούργια... αν μπορώ.

Επεξ/σία από TZANNSPY
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρε 2600

Παιξε αρχικα τα oldschool με την 9600GT. Κατεβασε MAME, Retroarch κλπ. για να παιζεις arcades ή παιχνιδια απο κονσολες και παλιους υπολογιστες (στο archive.org εχει συλλογες, ψαξε). Αμετρητα παιχνιδια μπορεις να παιξεις ακομα και με την 9600GT.

Αργοτερα τα σκας και παιρνεις μια νεα καρτα (αναλογα με τα χρηματα κλπ.) και παιζεις και τα νεοτερα παιχνιδια απροβληματιστα.

Επεξ/σία από duffyduck

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...