j.g.!!! Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια χαρά ! Πριν 3 εβδομάδες, κατάφερα με κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις, να αποκτήσω πρόσβαση στον φάκελο WindowsApps (που βρίσκεται στον δίσκο System (C:) του υπολογιστή μου) , ενώ πιο πριν δεν μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, λόγω του ότι ήταν κλειδωμένος . Εντός του συγκεκριμένου φακέλου , υπάρχουν πολλοί άλλοι φάκελοι (και πιο συγκεκριμένα είναι όλοι της Microsoft) , οι οποίοι εμπεριέχουν εφαρμογές που δεν μπορούν να ανοίξουν-τρέξουν-εκκινηθούν . Επίσης, βλέπω πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο φάκελος WindowsApps γεμίζει με διάφορους άλλους φακέλους, και υποθέτω πως αυτός ενδεχομένως να είναι λόγος , όπου στο μέλλον το μέγεθος του θα αυξάνεται όλο και πιο πολύ. Ταυτόχρονα, πολλοί από τους φακέλους της Microsoft (που εμπεριέχονται μέσα στον φάκελο WindowsApps) , έχουν την ονομασία από εφαρμογές, που είναι ήδη εγκατεστημένες στον υπολογιστή μου , όπως Photos , Calculator , κ.ά. Με βάση τα παραπάνω θα 'θελα να ρωτήσω : Θα είναι ασφαλές για τον υπολογιστή μου η διαγραφή όλων των φακέλων που βρίσκονται εντός του φακέλου WindowsApps ; Αν όχι, τότε τι θα πρέπει να κάνω για να αποφύγω την πιθανή και μελλοντική αύξηση του φακέλου WindowsApps ; Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από j.g.!!!
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Τόσο οριακά είσαι σε χώρο; Μήπως να σκεφτείς την αγορά μεγαλύτερου δίσκου;
zx1234r Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Απενεργοποίησε το telemetry των windows 10 για να σταματήσει να εγκαθιστά προγράμματα. Κανονικά μπορείς να τα κάνεις απεγκατασταση, όχι να σβήσεις τους φακέλους αλλά γενικά δεν συνιστάται. Πάρε μεγαλύτερο δισκο καλύτερα.
j.g.!!! Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Τόσο οριακά είσαι σε χώρο; Μήπως να σκεφτείς την αγορά μεγαλύτερου δίσκου; Όχι δεν είμαι οριακά σε χώρο , αλλά και από τη άλλη μεριά το pc είναι καινούργιο . Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν σκέφτομαι για την αγορά καινούργιου δίσκου . 8 ώρες πριν, zx1234r είπε Απενεργοποίησε το telemetry των windows 10 για να σταματήσει να εγκαθιστά προγράμματα. Κανονικά μπορείς να τα κάνεις απεγκατασταση, όχι να σβήσεις τους φακέλους αλλά γενικά δεν συνιστάται. Πάρε μεγαλύτερο δισκο καλύτερα. Μόλις είδα μερικά βίντεο στο YouTube , που αναφέρονται στην απενεργοποίηση του telemetry των Windows 10. Από ότι κατάλαβα η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει να κάνει σχέση μεταξύ της Microsoft και των Windows 10. Όπως ανέφερα και πιο πάνω εντός του φακέλου WindowsApps , υπάρχουν φάκελοι της Microsoft που έχουν την ονομασία από εφαρμογές που ήδη χρησιμοποιώ και λειτουργούν, αλλά μόλις μπω μέσα σ'αυτούς και τρέξω τις εφαρμογές αυτές (με κατάληξη .exe), δεν ανοίγουν. Απ'την άλλη μεριά , κοίταξα σε διάφορα forums για την διαγραφή φακέλων που βρίσκονται μέσα στον φάκελο WindowsApps και είδα ότι χρησιμοποιήθηκε μια μέθοδος με το Windows PowerShell , που ακόμα δεν έχω δοκιμάσει . Πάντως, αν συνεχίζει να αυξάνεται το μέγεθος του φακέλου WindowsApps στο μέλλον , με όλο και περισσότερους φακέλους μέσα σ' αυτόν, τότε δυστυχώς συνειδητοποιώ ότι δεν θα έπρεπε καθόλου να αποκτήσω πρόσβαση εντός του και να τον άφηνα κλειδωμένο , όπως και ήταν αρχικά . Εν κατακλείδι , πριν απενεργοποιήσω το telemetry των windows 10 , πιστεύεις θα έχει επίδραση η συγκεκριμένη ρύθμιση στον φάκελο WindowApps , έτσι ώστε να μην αυξάνεται το μέγεθος του ; Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από j.g.!!!
zx1234r Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Άσε τον φάκελο στην ησυχία του και ζήσε άφοβα την ζωή σου. Αν σε ενοχλεί η παρουσία του, κάντον κρυφό. 1
j.g.!!! Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 7 λεπτά πριν, zx1234r είπε Άσε τον φάκελο στην ησυχία του και ζήσε άφοβα την ζωή σου. Αν σε ενοχλεί η παρουσία του, κάντον κρυφό. Δεν είναι ότι φοβάμαι κάτι ,απλά όπως σου είπα και πιο πάνω ελπίζω στο μέλλον να μην αυξάνεται το μέγεθος του . Τεσπα...όπως και να 'χει , σ'ευχαριστώ για την ανταπόκριση σου !
Crybal Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Αν σε ενοχλουν καποιες εφαρμογες ή δεν τις χρησιμοποιεις γιατι δεν τις απεγκαθιστάς?
mphxths Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Στις 4/5/2020 στις 4:09 ΜΜ, j.g.!!! είπε Δεν είναι ότι φοβάμαι κάτι ,απλά όπως σου είπα και πιο πάνω ελπίζω στο μέλλον να μην αυξάνεται το μέγεθος του . Δεν ειναι οτι φοβασαι κατι , αλλα χωρις να φοβασαι κατι και χωρις να εχεις θεμα χωρου καθισες και ασχοληθηκες με εναν κρυφο φακελο του συστηματος , προφανως ψαχνοντας στο νετ γιατι να σου ρθε να ασχοληθεις μαζι του ετσι στο ξεκαρφωτο λιγο χλωμο. Σου εχω λοιπον νεα . Εσυ ελπιζεις στο μελλον να μην αυξανεται το μεγεθος του φακελου αυτου , αλλα ξερεις ποιος αλλος φακελος θα αυξησει μεγεθος ? Ο "windows" ! Για αυτον τι θα κανεις ? Σβησιμο και οποιον παρει ο χαρος ? Με τον "Program Files" που σιγα σιγα θα αυξανει και αυτος μεγεθος ? shift + delete ? Ρε συγκεντρωθειτε λιγο ! Αφηστε τα windows στην ησυχια τους. Εχω το λειτουργικο σε 128αρι ssd με program files και τα σχετικα και ακομα δεν εχει γεμισει...ημαρτον δηλ. χαλαρωστε λιγο. Στις 4/5/2020 στις 3:59 ΜΜ, zx1234r είπε Αν σε ενοχλεί η παρουσία του, κάντον κρυφό. Η πλακα ειναι , οτι ειναι κρυφος. Δηλαδη μονο με ρουφιανια πας και το βρισκεις...
bromiaris Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Στις 4/5/2020 στις 2:33 ΜΜ, j.g.!!! είπε το pc είναι καινούργιο οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν σκέφτομαι για την αγορά καινούργιου δίσκου . Δηλαδή σε καινούργιο υπολογιστή απαγορεύεται να αλλάξεις δίσκο;;;;; Εγώ το πρώτο πράγμα που έκανα μόλις πήρα νέο λαπτοπ ήταν να βγάλω τον 250αρι nvme δίσκο του και να τοποθετήσω έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας…
j.g.!!! Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Στις 7/5/2020 στις 3:51 ΠΜ, mphxths είπε Δεν ειναι οτι φοβασαι κατι , αλλα χωρις να φοβασαι κατι και χωρις να εχεις θεμα χωρου καθισες και ασχοληθηκες με εναν κρυφο φακελο του συστηματος , προφανως ψαχνοντας στο νετ γιατι να σου ρθε να ασχοληθεις μαζι του ετσι στο ξεκαρφωτο λιγο χλωμο. Σου εχω λοιπον νεα . Εσυ ελπιζεις στο μελλον να μην αυξανεται το μεγεθος του φακελου αυτου , αλλα ξερεις ποιος αλλος φακελος θα αυξησει μεγεθος ? Ο "windows" ! Για αυτον τι θα κανεις ? Σβησιμο και οποιον παρει ο χαρος ? Με τον "Program Files" που σιγα σιγα θα αυξανει και αυτος μεγεθος ? shift + delete ? Ρε συγκεντρωθειτε λιγο ! Αφηστε τα windows στην ησυχια τους. Εχω το λειτουργικο σε 128αρι ssd με program files και τα σχετικα και ακομα δεν εχει γεμισει...ημαρτον δηλ. χαλαρωστε λιγο. Η πλακα ειναι , οτι ειναι κρυφος. Δηλαδη μονο με ρουφιανια πας και το βρισκεις... Ο λόγος που ασχολήθηκα με τον συγκεκριμένο κρυφό φάκελο (WindowsApps) οφείλονταν στο ότι απλά ήθελα να έχω πρόσβαση σ'αυτόν , για να βλέπω τι συμβαίνει εντός του. Με βάση αυτά που είπες , έχει τεράστια διαφορά η κάλυψη χώρου του (C:) Drive (είτε είναι SSD , είτε είναι HDD) από προγράμματα που εγκαθιστά κάποιος συνειδητά στον υπολογιστή του - και που αυτό ταυτόχρονα σημαίνει αύξηση του φακέλου ''Programm Files'' - σε σχέση με ένα φάκελο (όπως σ' αυτήν την περίπτωση του WindowsApps) που δεν ξέρεις για ποιον λόγο γεμίζει με παραπάνω φακέλους εντός του . Για τον φάκελο ''Windows'' , που ανέφερες γνωρίζω πολύ καλά ότι θα αυξηθεί το μέγεθος του. Άρα , με βάση αυτά που γράφω μέχρι στιγμής , το συμπέρασμα που προκύποτει είναι ότι , εγώ δεν θα 'θελα να βλέπω την κάλυψη χώρου του (C): Drive από φακέλους με τους οποίους συνειδητά δεν αύξησα !!! Αυτό που λες περί ρουφιανιάς , θες να μου το εξηγήσεις λίγο καλύτερα , γιατί δεν το κατάλαβα ; Στις 7/5/2020 στις 8:39 ΠΜ, bromiaris είπε Δηλαδή σε καινούργιο υπολογιστή απαγορεύεται να αλλάξεις δίσκο;;;;; Εγώ το πρώτο πράγμα που έκανα μόλις πήρα νέο λαπτοπ ήταν να βγάλω τον 250αρι nvme δίσκο του και να τοποθετήσω έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας… Από τη στιγμή που σου είπα ότι το pc είναι καινούργιο και δεν σκέφτομαι για την αγορά καινούργιου δίσκου , αυτό σημαίνει πως δεν διαθέτω γενικά χρήματα επί του παρόντος , όχι για την αγορά καινούργιου δίσκου αλλά για τίποτα απολύτως , μιας που ξόδεψα όλες τις οικονομίες που μάζεψα στην αγορά καινούργιου pc.
mphxths Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, j.g.!!! είπε Αυτό που λες περί ρουφιανιάς , θες να μου το εξηγήσεις λίγο καλύτερα , γιατί δεν το κατάλαβα ; Να στο εξηγησω . Εννοω οτι καποιος , κατι , σε πληροφορησε για τον εν λογω φακελο. Οπως ειπαμε ειναι κρυφος. Που ηξερες να τον βρεις ? Ή απλα εβαλες να δειξει ολα τα κρυφα αρχεια/φακελους και ειπες "για να δουμε τωρα , ποιον φακελο να πειραξουμε!".Το να αλλαξεις δικαιωματα σε εναν φακελο που δημιουργησε το συστημα απλα για να ικανοποιησεις την περιεργεια σου δεν ειναι ο,τι το καλυτερο. Ενημερωτικα το λεω. 48 λεπτά πριν, j.g.!!! είπε Άρα , με βάση αυτά που γράφω μέχρι στιγμής , το συμπέρασμα που προκύποτει είναι ότι , εγώ δεν θα 'θελα να βλέπω την κάλυψη χώρου του (C): Drive από φακέλους με τους οποίους συνειδητά δεν αύξησα !!! Και στον φακελο windows , εσυ συνειδητα δεν προκειται να εγκαταστησεις κατι σε αυτον , αρα οταν αυξηθει το μεγεθος του τι θα κανεις ? Να σε καλωσορισω λοιπον στον θαυμαστο κοσμο των λειτουργικων συστηματων , οπου πολλα αρχεια και φακελοι δημιουργουνται χωρις να μας δινουν αναφορα , γιατι απλα ετσι , για να δουλευει το συστημα απροβληματιστα και να εχουμε εμεις ολο τον χρονο να καθομαστε να συζηταμε στο ινσομνια. Το να καθεσαι να ασχολεισαι με τον καθε φακελο (και μαλιστα του συστηματος) , για να δεις ποσο χωρο πιανει , ειδικα οταν δεν εχεις θεμα χωρου , ειναι επιεικως δειγμα "control freak" , ειδους ψυχαναγκασμου..κατι τετοιο...καλοπροαιρετα το λεω , μην αρπαχτεις Εγω ψυχαναγκαστικος ειμαι , θα δω κατι στραβο μεσα στο σπιτι θα παω να το ισιωσω , θα δω ορθογραφικο/συντακικο λαθος στα γραφομενα μου θα κανω edit , δεν αντεχω ...αλλα σε τετοια θεματα (λειτουργικων συστηματων) , απλα δεν ασχολουμαι. Γιατι πολυ απλα 1ον θα πρεπει να ασχολουμαι ολη μερα καθε μερα με το τι φακελος δημιουργηθηκε , τι αρχεια , τι μεγεθος κλπ 2ον δεν θα επρεπε να ασχολουμαι , το λειτουργικο συστημα ξερει καλυτερα απο μενα 3ον υπαρχουν cleaners που αν τα τρεχεις 1 φορα τον μηνα κρατιεται η εγκατασταση σε καλο επιπεδο. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2020 από mphxths
j.g.!!! Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 21 λεπτά πριν, mphxths είπε Να στο εξηγησω . Εννοω οτι καποιος , κατι , σε πληροφορησε για τον εν λογω φακελο. Οπως ειπαμε ειναι κρυφος. Που ηξερες να τον βρεις ? Ή απλα εβαλες να δειξει ολα τα κρυφα αρχεια/φακελους και ειπες "για να δουμε τωρα , ποιον φακελο να πειραξουμε!".Το να αλλαξεις δικαιωματα σε εναν φακελο που δημιουργησε το συστημα απλα για να ικανοποιησεις την περιεργεια σου δεν ειναι ο,τι το καλυτερο. Ενημερωτικα το λεω. Και στον φακελο windows , εσυ συνειδητα δεν προκειται να εγκαταστησεις κατι σε αυτον , αρα οταν αυξηθει το μεγεθος του τι θα κανεις ? Να σε καλωσορισω λοιπον στον θαυμαστο κοσμο των λειτουργικων συστηματων , οπου πολλα αρχεια και φακελοι δημιουργουνται χωρις να μας δινουν αναφορα , γιατι απλα ετσι , για να δουλευει το συστημα απροβληματιστα και να εχουμε εμεις ολο τον χρονο να καθομαστε να συζηταμε στο ινσομνια. Το να καθεσαι να ασχολεισαι με τον καθε φακελο (και μαλιστα του συστηματος) , για να δεις ποσο χωρο πιανει , ειδικα οταν δεν εχεις θεμα χωρου , ειναι επιεικως δειγμα "control freak" , ειδους ψυχαναγκασμου..κατι τετοιο...καλοπροαιρετα το λεω , μην αρπαχτεις Εγω ψυχαναγκαστικος ειμαι , θα δω κατι στραβο μεσα στο σπιτι θα παω να το ισιωσω , θα δω ορθογραφικο/συντακικο λαθος στα γραφομενα μου θα κανω edit , δεν αντεχω ...αλλα σε τετοια θεματα (λειτουργικων συστηματων) , απλα δεν ασχολουμαι. Γιατι πολυ απλα 1ον θα πρεπει να ασχολουμαι ολη μερα καθε μερα με το τι φακελος δημιουργηθηκε , τι αρχεια , τι μεγεθος κλπ 2ον δεν θα επρεπε να ασχολουμαι , το λειτουργικο συστημα ξερει καλυτερα απο μενα 3ον υπαρχουν cleaners που αν τα τρεχεις 1 φορα τον μηνα κρατιεται η εγκατασταση σε καλο επιπεδο. Όχι , δεν μου είπε κανένας και τίποτα για τον φάκελο ''WindowsApps'' . Μόνος μου μπήκα στον φάκελο ''Programm Files'' και είδα ότι υπήρχε εκεί μέσα. Με βάση το ότι δεν είναι ότι καλύτερο που απέκτησα πρόσβαση στον φάκελο ''WindowsApps'' , υπάρχει περίπτωση να προκύψουν άσχημες επιπτώσεις στον υπολογιστή μου ; Όσον αφορά τον φάκελο ''Windows'' , εννοείται ότι δεν πρόκειται να κάνω απολύτως τίποτα , σε περίπτωση που αυξηθεί το μέγεθος του στο μέλλον .
mphxths Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, j.g.!!! είπε υπάρχει περίπτωση να προκύψουν άσχημες επιπτώσεις στον υπολογιστή μου ; Οχι δεν νομιζω , αλλα δεν μπορω να το πω και με σιγουρια. Το συστημα , στους φακελους/αρχεια του , δινει καποια συγκεκριμενα δικαιωματα (οπως και προσβαση σε συγκεκριμενους χρηστες του συστηματος) που εξασφαλιζουν την ομαλη λειτουργια των παντων. Αν αλλαξω κατι εγω , μπορει εκ πρωτης αποψης να μην δω καποια δυσλειτουργια , αλλα μπορει καποιο service , καποιο υποπρογραμμα κλπ να επηρεαστει.Τωρα θα μου πεις μιλαμε για φακελο που απλα περιεχει τα αρχεια καποιων εγκατεστημενων εφαρμογων των windows και πως μπορει πειραζοντας τα δικαιωματα αυτου του φακελου να επηρεαστει το συστημα... Μπορει να επηρεαστουν οι εφαρμογες που εχουν αρχεια εκει μεσα..μπορει και να μην επηρεαστει τιποτα και πουθενα. Σαν γενικο κανονα ομως , επειδη δεν ξερουμε τι επηρεαζεται , που και γιατι και σε τι βαθμο , καλο ειναι να μην πειραζουμε τα δικαιωματα των φακελων/αρχειων του συστηματος. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2020 από mphxths
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Στις 4/5/2020 στις 2:09 ΜΜ, j.g.!!! είπε Δεν είναι ότι φοβάμαι κάτι ,απλά όπως σου είπα και πιο πάνω ελπίζω στο μέλλον να μην αυξάνεται το μέγεθος του . Τεσπα...όπως και να 'χει , σ'ευχαριστώ για την ανταπόκριση σου ! Και αν αυξάνεται τι έγινε;
elpenor Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) @j.g.!!! Κλασσικό κόλλημα όσων αρχίζουν να ασχολούνται λίγο παραπάνω με το PC τους να θέλουν να τακτοποιήσουν και να σβήσουν πράγματα. Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από αυτό ενώ σχεδόν κανένα όφελος. Το ποιο κλασσικό παράδειγμα είναι να σβήσεις κάτι χωρίς να το κάνεις uninstall ώστε να σβηστούν και όλες οι καταχωρήσεις του από την registry. Ένα δεύτερο συνηθισμένο λάθος είναι να προσπαθήσεις να απενεργοποιήσεις κάτι από την registry που είναι εύκολο να κάνεις λάθος αντί να το βρεις στο group policy. Τα πράγματα που έχει νόημα να κάνει κάποιος στα windows είναι: α. Να τρέχει το Disk Cleanup όταν χρειάζεται χώρο. β. Να ρυθμίσει όλα τα privacy settings και αυτά που είναι εύκολο να βρει αλλά και τα κρυφά (μπορεί να γίνει εύκολα με το O&O ShutUp10 ) γ. Να απενεργοποιήσει τα 4-5 service που τρέχουν αλλά δεν τα χρειάζεται με την χρήση που κάνει. Το όφελος είναι πολύ μικρό αλλά γιατί όχι. Πιο βασικό από όλα αυτά είναι να μην εγκαταστήσει στο pc του εφαρμογές που δεν είναι απαραίτητες και τρέχουν στην εκκίνηση (από τον κατασκευαστή της μητρικής ή άλλες εταιρείες). Αν κάποιος το έχει κάνει ήδη μπορεί να τις δει με το autoruns και να τις σταματήσει από το να ξεκινάνε με την εκκίνηση. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2020 από elpenor 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα