Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα

εχω την παρακατω μητρικη https://www.skroutz.gr/s/15608019/Asrock-Fatal1ty-B450-Gaming-ITX-ac.html και αυτες τις μνημες https://www.skroutz.gr/s/17501576/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Gray-16GB-DDR4-3000MHz-BLS2K8G4D30AESBK.html

μεσα στα windows ενω μου αναγνωριζει τα 16Gb μου λεει οτι ειναι usable τα 8 (συγκεκριμενα 7,93GB).  Στο bios αναγνωριζει 16GB. τι συμβαινει; καμια ιδεα;

*αναφερει οτι τα υπολοιπα 8GB χρησιμοποιουνται απο το hardware....wtf!

**εχω το τελευταιο bios version (3.70)

***εχω τρεξει το tool των windows για ελεγχο των μνημων , χωρις να βρει προβλημα

system.png

bios.jpg

bios1.png

Επεξ/σία από stormcraft
Δημοσ.

Δοκίμασε μια να βγάλεις και να ξαναβάλεις τις μνήμες (καθάρισε τις επαφες αν δεν είναι νέο το σύστημα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς το βγάλε βάλε δεν εκανε κάτι. ψάχνοντας στο internet έκανα ότι επιλογή βρήκα μέσω msconfig, κλπ αλλά καμία αλλαγή; 

Κάπου διάβασα ότι πιθανόν να είναι από την κάρτα  γραφικών αλλά εγώ παίζω με ξεχωριστή κάρτα δεν έχει ενσωματωμένη ο επεξεργαστής.  Ένα άλλο που παρατήρησα είναι ότι δεν παίρνει το xmp profile σε 3000.

Αφού κάνω την αλλαγή το pc ανοίγει και σβήνει 2 φορές και με την 3η παίρνει μπροστα και πάει μόνο του στα 2400.

Καμία αλλη ιδέα κανεις; 

Επεξ/σία από stormcraft
Δημοσ.

Εχεις απομονώσει τις RAM, δλδ να τις δοκιμασεις μια-μια ωστε να επαληθευσουμε οτι οταν λειτουργει με 1 βλεπει 8gb ?

Επισης αν η καρτα γραφικων σου ειναι 8gb, δλδ οσο σου λειπουν, υπαρχει μια ρυθμιση στο bios Memory Remap, (στο manual δεν την βρήκα ομως για την δικη σου μητρικη).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις.

εχω κανει bios update στο τελευταιο firmware (3.70) απο την αρχη που εστησα το συστημα.

θα δοκιμασω ενα ενα dimm και θα επανελθω.

αυτη την καρτα εχω https://www.skroutz.gr/s/10706007/Asus-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-Expedition-OC-90YV0A54-M0NA00.html

32 λεπτά πριν, addicted είπε

Εχεις απομονώσει τις RAM, δλδ να τις δοκιμασεις μια-μια ωστε να επαληθευσουμε οτι οταν λειτουργει με 1 βλεπει 8gb ?

Επισης αν η καρτα γραφικων σου ειναι 8gb, δλδ οσο σου λειπουν, υπαρχει μια ρυθμιση στο bios Memory Remap, (στο manual δεν την βρήκα ομως για την δικη σου μητρικη).

δοκιμαζοντας ενα ενα dimm αναγνωριζει κανονικα 8GB.τις δοκιμασδα και στις 2 θεσεις ,στην θεση Β1 παιζουν κανονικα. στην θεση Α1 δεν ανοιγε το pc. αυτο ειναι λογικο, σωστα;

Επεξ/σία από stormcraft
Δημοσ.

αρα στο Α channel δεν βλέπει την Ram. μαλλον την βλεπει, αλλα δεν μπορει να την διαθεσει, που σημαινει η καποιο pin της CPU δεν πατησε σωστα, ( εσυ εβαλες την CPU ? ) η είναι θεμα της μητρικής, δλδ κατι με το slot A1.

Αν νιωθεις γενικα με το Hardware, βγαλε την CPU και επαληθευσε οτι ολα τα πινακια ειναι οκ, μηπως καποιο στράβωσε κατα την τοποθετηση.

Αν ειναι ολα οκ, ξανατοποθετησε την και κανε αλλο ενα check τα slot μηπως και για καποιο λόγο δεν ειχε πατησει σωστα καποιο απο τα pin της CPU.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι εγω την εβαλα, τσεκαρα τα πινακια της cpu  και ειναι ολα οκ.

οποτε παω για ticket στην asrock

Ευχαριστώ οσους βοηθησαν. θα επανελθω οταν εχω νεα

cpu.jpg

cpu1.jpg

* Για την ιστορία, τελικά θα λάβω full refund από amazon για την μητρική.

Επεξ/σία από stormcraft

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...