Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Και με εμενα με χαλασε η βάση αλλα δεν ηθελα να περιμενω 30 μερες για να την παρω απο MSystems (και την ASUS απο εκει την πηρα) Και να δωσω και τα εξτρα 60 ευρω. Πιθανον να παρω μια ξεχωριστη βαση καποια στιγμη για να την εχω οσο πιο κοντα στον τοιχο γινεται οποτε κλάιν η βάση. Μη το σκεφτεσαι, χτυπα την. Ολες το ιδιο πανελ φορανε. ViewSonic, AOC, ASUS. 

Σοβαρέψου, σε ποιον κόσμο ειναι απόλαυση η ultrawide για FPS games? Σε κανέναν, επισης η κάρτα δε θα δωσει τα FPS μαλλον ( ; )

Ναι από το topic της 24g2u σε είχα σταμπάρει με το vp249qgr, αν προχωρουσα σε αυτό να σου έκανα κάποιες ερωτήσεις. 

4 ώρες πριν, GRat είπε

Τιμή όντως είναι πολύ πιο ψηλά απο 24άρες. Το πρότεινα γιατί και εγώ αρχικά κοίταζα για 24άρα γιατί δεν ήθελα να χαλάσω πολλά € αλλά όταν κάθησα σε ultrawide απλά ερωτεύτηκα.

Just my 2cents 

Εδώ που τα λέμε υπάρχουν καλύτερες με όλο το σεβασμό.  Όπως η gl850 άσε που αν έσκαγα 600 ευρώ για μόνιτορ δεν θα είχα 1660😜

4 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Μην κανεις κανα λαθος... 

Όχι δεν υπάρχει περίπτωση!! 

1 ώρα πριν, xristakos95 είπε

Αν ειναι να τα σκασεις χοντρα για μονιτορ πας εδω και ησυχαζεις https://www.skroutz.gr/s/20192961/LG-27GL850-B.html αλλα νομιζω οτι δεν ειναι εφικτο και απλα τα λεμε για να τα λεμε.

Ακριβώς!!! 

Edit :To deal τελικά δεν ήταν deal. Μόλις είδα ότι είναι εξαντλημένο πλέον.  Οπότε παίζεται η περίπτωση που λέγανε και τα παιδιά στο topic της 24g2u.

Επεξ/σία από M4tR1x
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 3/5/2020 στις 11:55 ΜΜ, M4tR1x είπε

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου φίλε. 

Το κακό ειναι οτι έχει χάλια διαθεσιμότητα. Επίσης εχω διαβάσει ότι είναι αισθητά αργή στο response time σε σχέση με την aoc και με προβλημάτισε.. Πόσο επηρεάζει δεν ξέρω.. Δεν έχω ιδέα με οθόνες.. 

Από panel ποια η γνώμη σου; VA, TN, IPS

VA για Gaming

ΙPS για δουλεια γραφειου και εφαρμογων

Οθόνη Υπολογιστή: Τι Πρέπει να Προσέξω Στην Αγορά PC Monitor

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, butterflyeffect είπε

VA για Gaming

ΙPS για δουλεια γραφειου και εφαρμογων

Οθόνη Υπολογιστή: Τι Πρέπει να Προσέξω Στην Αγορά PC Monitor

Το VA το φοβάμαι λόγο ghosting.. Γενικά επικρατεί ένα χάος. Άσε που το πιο "σταθερό" για gaming είναι το TN με τα μειονέκτηματα του. 

Αρχικά κοιτούσα ακατέβατο ips μετά μπήκε VΑ.. Απλά το κακό είναι ότι δεν έχω καθολου εμπειρία με panels.. Αν ήξερα πως είναι ένα TN ένα VA και ένα ips δεν θα ήταν τόσο δύσκολο.. 

Επεξ/σία από M4tR1x
Δημοσ.

Τα περισσοτερα παλια μονιτορ ειχαν ΤΝ αλλα καμια σχεση μετα συγχρονα ΤΝ που εχουν πολυ καλυτερα χρωματα.Ναι δυστυχως στο πως μοιαζουν περα απο μερικες περιγραφες που σου δωσαμε δεν μπορουμε να κανουμε κατι παρα πανω.

Μπορεις ισως να πας σε ενα μεγαλο καταστημα να δεις διαφορα μονιτορ αν εχουν και να ρωτησεις τι πανελ φορανε.

Δημοσ.

στο θεμα ips ή tn εκτος και αν εισαι επαγγελματιας παιχτης ή εστω εχεις βλεψεις για πολυ ψηλα ομως στον βαθμολογικο πινακα πας σε ips...δεν εχει νοημα το ΤΝ και να χασεις την ομορφια της ταινιας και των αλλων παιχνιδιων που ειναι πραγματικα ωραια για το 1-2 miliseconds που ετσι και αλλιως δεν μπορεις να αντιδρασεις.
VA αν και μοιαζει με μεση λυση παιζει πολυ ghosting απο οτι διαβασα οποτε το αφησα προσωπικα.

εγω παρολο το χαος της g2...παλι εκει θα πηγαινα αν ηθελα σημερα οθονη

Δημοσ.
Στις 4/5/2020 στις 4:09 ΜΜ, thetiesthatbind είπε

Σοβαρέψου, σε ποιον κόσμο ειναι απόλαυση η ultrawide για FPS games? Σε κανέναν, επισης η κάρτα δε θα δωσει τα FPS μαλλον ( ; )

Καθωντας στη σωστη αποσταση αλλα και με το καταλληλο γραφειο, ειναι απολαυση σε ολα, games, ταινιες, browsing apps με πολλαπλα παραθυρα. Ισα ισα που σε βοηθαει η ultrawide στα first person shoot (και οχι μονο) δινωντας σου το πλεονεκτημα περισσοτερων πληροφοριων δεξια αριστερα. 

Τελοσπαντων ο καθενας εχει την αποψη του και ειναι σεβαστη. Αν θελει ο φιλος 24αρα ας παει εκει.

Εγω προσωπικα πηγα απο 27αρα 16:9 σε 34αρα 21:9 και απλα δε ξαναγυρναω πισω.

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, panagiotis54 είπε

στο θεμα ips ή tn εκτος και αν εισαι επαγγελματιας παιχτης ή εστω εχεις βλεψεις για πολυ ψηλα ομως στον βαθμολογικο πινακα πας σε ips...δεν εχει νοημα το ΤΝ και να χασεις την ομορφια της ταινιας και των αλλων παιχνιδιων που ειναι πραγματικα ωραια για το 1-2 miliseconds που ετσι και αλλιως δεν μπορεις να αντιδρασεις.
VA αν και μοιαζει με μεση λυση παιζει πολυ ghosting απο οτι διαβασα οποτε το αφησα προσωπικα.

εγω παρολο το χαος της g2...παλι εκει θα πηγαινα αν ηθελα σημερα οθονη

Με έπεισες ρε θηρίο. Με την πρώτη ευκαιρία θα την τσιμπήσω.. Αλλα με 260 δν την παίρνω 😜

Αν δω ότι δεν την βρίσκω θα τσιμπήσω vp249qgr και θα θυσιάσω τα καλούδια της βάσης 

Δημοσ.

Πάντως ένα τρομερό πάνελ το οποίο έχω είναι της ViewSonic xg2401 ή το xg2402 . Ίσως το καλύτερο  ΤΝ πάνελ με τα καλύτερα χρώματα και γωνίες θέασης. Ψάξε και θα καταλάβεις 

( Παίζω ακριβώς ό,τι παιχνίδια παίζεις και εσύ και το προηγούμενο πάνελ μου που ήταν VA το γύρισα λόγω του ghosting)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, insomiaistas είπε

Πάντως ένα τρομερό πάνελ το οποίο έχω είναι της ViewSonic xg2401 ή το xg2402 . Ίσως το καλύτερο  ΤΝ πάνελ με τα καλύτερα χρώματα και γωνίες θέασης. Ψάξε και θα καταλάβεις 

( Παίζω ακριβώς ό,τι παιχνίδια παίζεις και εσύ και το προηγούμενο πάνελ μου που ήταν VA το γύρισα λόγω του ghosting)

Κοίταξε τι γίνεται. Ξεκίνησα με προοπτικές ips άλλαξα σε va γύρισα σε TN και κατέληξα σε ips και θα παραμείνω απ ότι φαίνεται. Παρολαυτα τα τσέκαρα τα monitor, αρκετά καλά και ειδικά το xg2402. Απλά κοιτάω ips και συγκεκριμένα τα μόνιτορ xg2405, vp249qgr, 24g2u. Οποίο από τα 1, 3 κάτσει σε προσφορά το έχω τσιμπήσει. Αν τελικά παραμείνουν με τόσο χάλια τιμή είναι μονόδρομος το Asus. 

Απ ότι είδα 24g2u και xg2405 δεν φοράνε ακριβώς ακριβώς το ίδιο panel. Απλά είναι panda και τα δύο. Το ίδιο ακριβώς panel το φοραει 24g2u και η vp249qgr. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, M4tR1x είπε

Κοίταξε τι γίνεται. Ξεκίνησα με προοπτικές ips άλλαξα σε va γύρισα σε TN και κατέληξα σε ips και θα παραμείνω απ ότι φαίνεται. Παρολαυτα τα τσέκαρα τα monitor, αρκετά καλά και ειδικά το xg2402. Απλά κοιτάω ips και συγκεκριμένα τα μόνιτορ xg2405, vp249qgr, 24g2u. Οποίο από τα 1, 3 κάτσει σε προσφορά το έχω τσιμπήσει. Αν τελικά παραμείνουν με τόσο χάλια τιμή είναι μονόδρομος το Asus. 

Απ ότι είδα 24g2u και xg2405 δεν φοράνε ακριβώς ακριβώς το ίδιο panel. Απλά είναι panda και τα δύο. Το ίδιο ακριβώς panel το φοραει 24g2u και η vp249qgr. 

Οταν έψαχνα για εμένα πάνελ ,θυμάμαι όλοι έγραφαν ότι από ένα καλό  ΤΝ σε ips το response time είναι κακό σε σημείο να αλλάζουν μόνιτορ .

Εγώ πιστεύω ότι αν τα χρώματα παίζουν για εσένα τόσο σημαντικό ρόλο (όχι πως ένα τρομερό ΤΝ έχει κακά χρώματα δηλαδή ) και βλέπεις  υπό γωνία το μόνιτορ σου , τότε πήγαινε σε ips και μόνο 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, insomiaistas είπε

Οταν έψαχνα για εμένα πάνελ ,θυμάμαι όλοι έγραφαν ότι από ένα καλό  ΤΝ σε ips το response time είναι κακό σε σημείο να αλλάζουν μόνιτορ .

Εγώ πιστεύω ότι αν τα χρώματα παίζουν για εσένα τόσο σημαντικό ρόλο (όχι πως ένα τρομερό ΤΝ έχει κακά χρώματα δηλαδή ) και βλέπεις  υπό γωνία το μόνιτορ σου , τότε πήγαινε σε ips και μόνο 

Το προβλημα είναι ότι δεν έχω κάτσει να δοκιμάσω οθόνες ώστε να έχω μια ιδέα.. Μια TN έχω δει που ήταν όντως τα χρώματα κατώτερα απ ότι έχω δει σε άλλες οθόνες τις οποίες δεν είδα ούτε τι πάνελ ήταν ούτε κάποιο απλό κούνημα ενός παραθύρου γρήγορα για παρατήρηση ghost. Είναι τρομερά δύσκολο να επιλέξω εύκολα ήδη έχω κουραστεί πραγματικά 😜

Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο καλύτερες μπορεί να είναι η TN πλέον. Δεν μπορώ να ξέρω πως είναι μια γρήγορη ΤΝ και πως μια λιγότερη γρήγορη ips σε ανταπόκριση, πόσο γίνεται αισθητή η διαφορα δηλαδή.. Είναι γενικά ζόρι και δεν το περίμενα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο τελευταίο σου μήνυμα έγραψες το πιο σωστό πράγμα. Αν δεν τις δεις από κοντά δε θα καταλάβεις ακριβώς τι σου αρέσει.

Αυτό που μπορώ να σου πω εγώ είναι ότι αν πας από 60Hz monitor (τέτοιο έχεις τώρα υποθέτω?) σε 144Hz θα εντυπωσιαστείς πραγματικά. Εννοείται και στα χρώματα θα δεις διαφορά καθώς όλα αυτά που συζητάτε και κοιτάς είναι πολύ καλά monitor, αλλά εμένα μου κανε τρομερή εντύπωση το gaming σε 144Hz.

Και κάτι τελευταίο. Προφανώς τα IPS έχουν καλύτερα χρώματα, αλλά μη φανταστείς ότι θα κάτσεις σε καλό TN panel και δε θα είναι και αυτό πολύ κοντά σε χρωματική απόδοση.

ps Στα λέω όλα αυτά ενώ σκέφτομαι κι εγώ αν αξίζει να ψάξω να δώσω τη δικιά μου για κάποια απ αυτές τις IPS που κοιτάς, αλλά πραγματικά δε νομίζω ότι θα καταλάβω κάποια τρελή διαφορά. Τα χρώματα στο δικό μου monitor τουλάχιστον με ικανοποιούν πλήρως. Για αίσθηση στο gaming δε συζητάμε καν, μόνο όταν κάτσεις να παίξεις θα καταλάβεις.

Απλά δε ξέρω αν θες ν ανέβεις τόσο οικονομικά.

Επεξ/σία από SakafliaC
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, SakafliaC είπε

Στο τελευταίο σου μήνυμα έγραψες το πιο σωστό πράγμα. Αν δεν τις δεις από κοντά δε θα καταλάβεις ακριβώς τι σου αρέσει.

Αυτό που μπορώ να σου πω εγώ είναι ότι αν πας από 60Hz monitor (τέτοιο έχεις τώρα υποθέτω?) σε 144Hz θα εντυπωσιαστείς πραγματικά. Εννοείται και στα χρώματα θα δεις διαφορά καθώς όλα αυτά που συζητάτε και κοιτάς είναι πολύ καλά monitor, αλλά εμένα μου κανε τρομερή εντύπωση το gaming σε 144Hz.

Και κάτι τελευταίο. Προφανώς τα IPS έχουν καλύτερα χρώματα, αλλά μη φανταστείς ότι θα κάτσεις σε καλό TN panel και δε θα είναι και αυτό πολύ κοντά σε χρωματική απόδοση.

ps Στα λέω όλα αυτά ενώ σκέφτομαι κι εγώ αν αξίζει να ψάξω να δώσω τη δικιά μου για κάποια απ αυτές τις IPS που κοιτάς, αλλά πραγματικά δε νομίζω ότι θα καταλάβω κάποια τρελή διαφορά. Τα χρώματα στο δικό μου monitor τουλάχιστον με ικανοποιούν πλήρως. Για αίσθηση στο gaming δε συζητάμε καν, μόνο όταν κάτσεις να παίξεις θα καταλάβεις.

Απλά δε ξέρω αν θες ν ανέβεις τόσο οικονομικά.

Είχα 60hz 1080p monitor αλλά έχω ξεμείνει με ένα 17αρι του '05.. Το δικό σου το monitor ανεβαίνει πάρα πολύ σε budget..

Η 24g2u δεν βλέπω να εμφανίζεται πάλι στα κοντά και η τιμή που βρίσκεται τώρα δεν αξίζει. Επίσης η xg2405 έχει χάλια διαθεσιμότητα και έχει ανέβει ελαφρώς και η τιμή της.

Έχω στα υπόψιν την lg 24gl600f (TN) και Asus VP249qgr(IPS).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...