Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Ηλεκτροσόκ είπε

Η δουλειά που κάνει δεν παράγει πλούτο, απλώς τον συγκεντρώνει.

Ακόμη και έτσι να ήταν δεν είναι τόσο "απλό" αν είναι απλό τότε συγκέντρωσε τον και εσύ όταν έφυγε απο την Νότιο Αφρική δεν είχε δάνειο 10 εκατομμύρια απο τον πατέρα του σαν τον trump μανάβης και χαμάλης ήταν στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής του στον Καναδά... 

Τώρα απο εκει και πέρα φυσικά και παράγει πλούτο δουλεύουν άνθρωποι στις επιχειρήσεις του αυτοί οι άνθρωποι πληρώνονται και με την σειρά τους επενδύουν/εξοικονομούν/καταναλώνουν 

Τα προϊόντα του παράγουν πλούτο πχ στις εταιρίες παραγωγής ηλεκτρισμού, στα εργοστάσια πρώτων υλών και στους λοιπούς συνεργάτες, στους Uber drivers που τα οδηγάνε στους νταλικέριδες και γενικά σε όποιον τα χρησιμοποιεί, ή στις αποστολές για το διάστημα όταν εξοικονομείς χρήματα και άρα μια αποστολή πχ δορυφόρου γίνεται φθηνότερη αυτό σημαίνει αύξηση στης αποστολές που και αυτές με την σειρά τους επιφέρουν πλούτο. 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TopicStrarter είπε

Ναι αλλά συνεισέφερε σε καθοριστικό βαθμό, δεν είναι απλά ότι έβγαλε λεφτά όλοι οι μηχανικοί της tesla ή της spaceX ήταν το ίδιο καλοί και πριν συναντήσουν τον musk δεν κάνανε κάτι όμως... και φυσικά πλούσιοι που να θέλουν να επεκτείνουν τον πλούτο τους με επιχειρήσεις υπήρχαν και πριν τον musk θέλει όμως διαίσθηση και ικανότητα να οδηγήσεις τα πράματα προς μια μη πεπατημένη κατεύθυνση και αυτό ειναι που κατάφερε. 

στον ιδιο τον σχεδιασμο; δεν νομιζω. ισως να εδωσε καποιες κατευθυνσεις. γενικα δεν δειχνει να κατεχει και πολυ απο μηχανικη, με βαση τα εξωπραγματικα σχεδια που ανακοινωνει κατα καιρους, οπως τα τουνελ κυκλοφοριας στο ΛΑ.  γενικα, μπορεις να τον αντικαταστησεις ανετα με τον Jobs, στο παρακατο γνωστο sketch:

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Δηλαδή αν εγώ έχω μια ιδέα αλλά δεν είμαι μηχανικός ή ότι άλλο και δεν μπορώ να την πραγματοποιήσω και προσλάβω το κατάλληλο προσωπικό να την κάνει πραγματικότητα τι είμαι;;; κομπογιαννίτης;;; δεν είμαι τουλάχιστον πρωτοπόρος;;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, KilliK είπε

στον ιδιο τον σχεδιασμο; δεν νομιζω. ισως να εδωσε καποιες κατευθυνσεις. γενικα δεν δειχνει να κατεχει και πολυ απο μηχανικη, με βαση τα εξωπραγματικα σχεδια που ανακοινωνει κατα καιρους, οπως τα τουνελ κυκλοφοριας στο ΛΑ.  γενικα, μπορεις να τον αντικαταστησεις ανετα με τον Jobs, στο παρακατο γνωστο sketch:

Κοίτα φυσικός είναι με διδακτορικό οπότε μπορεί να έχει βάλει και αυτός τις πινελιές του αλλά δεν ήθελα να πω αυτό, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν ειναι έτσι απλά τα πράματα πχ "ζητείται μηχανικός" σε αγγελίες παίρνεις καμιά 10ριά και μετά τους λες "ωραία θα κάνουμε τώρα πυραύλους που να προσγειώνονται μόνοι τους αρχίστε να σκέφτεστε τρόπους" 

Αν ήταν έτσι απλή υπόθεση θα είχε συμβεί δεκαετίες πριν μιας και υπάρχουν κάμποσοι και πλούσιοι και φιλόδοξοι που απλά θα μπορούσαν να προσλάβουν κόσμο και να του πουν "να η γενική ιδέα τώρα φτιάξτο" 

Θέλει στρατηγική, προπαρασκευή να ενώσεις τα σωστά άτομα μεταξύ τους να πείσεις επενδυτές να χαράξεις μια πορεία γενικά δεν είναι απλά πετάμε λεφτά και κάποια στιγμή τσούπ spaceX 

4 λεπτά πριν, tomari3 είπε

Δηλαδή αν εγώ έχω μια ιδέα αλλά δεν είμαι μηχανικός ή ότι άλλο και δεν μπορώ να την πραγματοποιήσω και προσλάβω το κατάλληλο προσωπικό να την κάνει πραγματικότητα τι είμαι;;; κομπογιαννίτης;;; δεν είμαι τουλάχιστον πρωτοπόρος;;

Είσαι πρωτοπόρος αν τα καταφέρεις θες να πεις ότι πριν τον musk δεν υπήρχαν κεφάλαια ή δεν υπήρχαν μηχανικοί; ή δεν υπήρχε κόσμος που να θέλει να φτιάξει οχήματα με εναλλακτικούς τρόπους ενέργειας; 

Και ο καλογεράκης και μηχανικός και όραμα είχε 

πέρα απο αυτό που βλέπεις όμως δεν έφτασε... 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ακριβώς το αντίθετο θέλω να πω από αυτό που κατάλαβες..… θέλω να πω  ότι ο τύπος είναι πρωτοπόρος….

Δημοσ.

μα ο ιδιωτικος τομεας (ξανα)επενδυει στο διαστημα σημερα, διοτι η αμερικανικη κυβερνηση εχει δωσει το εναυσμα με επιδοτησεις για νεα πυραυλικη τεχνολογια. αν δεν κανω λαθος, τις περισσοτερες μετοχες στην Space-X, την εχει το αμερικανικο κρατος σημερα. ο Musk μυριστηκε χρημα και χωθηκε. δεν περιμεναμε την χαρη του, για να αναζωπυρωθει το ενδιαφερον για το διαστημα. τωρα τα υπολοιπα που αναφερεις, δεν διαφωνει κανεις με αυτα, προφανως ειναι ενας καλος επιχειρηματιας. ειναι επιχειρηματιας που θα αλλαξει τον κοσμο; οχι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tomari3 είπε

Ακριβώς το αντίθετο θέλω να πω από αυτό που κατάλαβες..… θέλω να πω  ότι ο τύπος είναι πρωτοπόρος….

ε οκ τότε παρεξήγησα νόμιζα ότι απλά (σαν πολλούς εδώ μέσα που διαβάζω κατα καιρούς ) τον θεωρούν τυχάρπαστο απατεώνα που τσεπώνει χρήματα και κατα τύχη πέτυχε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Κοίτα φυσικός είναι με διδακτορικό οπότε μπορεί να έχει βάλει και αυτός τις πινελιές του αλλά δεν ήθελα να πω αυτό, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν ειναι έτσι απλά τα πράματα πχ "ζητείται μηχανικός" σε αγγελίες παίρνεις καμιά 10ριά και μετά τους λες "ωραία θα κάνουμε τώρα πυραύλους που να προσγειώνονται μόνοι τους αρχίστε να σκέφτεστε τρόπους" 

...

Τώρα έχει και διδακτορικό; Το ψάχνεις καθόλου πριν το γράψεις;

Αναφορά σε κείμενο

... Musk headed to Stanford University in California to pursue a PhD in energy physics. However, his move was timed perfectly with the Internet boom, and he dropped out of Stanford after just two days to become a part of it, launching his first company, Zip2 Corporation in 1995. ...

Επεξ/σία από NT1G
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο άνθρωπος είναι απλά ιδιοφυία με υψηλό δείκτη νοημοσύνης 

Επεξ/σία από ethereum
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Ακόμη και έτσι να ήταν δεν είναι τόσο "απλό" αν είναι απλό τότε συγκέντρωσε τον και εσύ όταν έφυγε απο την Νότιο Αφρική δεν είχε δάνειο 10 εκατομμύρια απο τον πατέρα του σαν τον trump μανάβης και χαμάλης ήταν στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής του στον Καναδά... 

Τώρα απο εκει και πέρα φυσικά και παράγει πλούτο δουλεύουν άνθρωποι στις επιχειρήσεις του αυτοί οι άνθρωποι πληρώνονται και με την σειρά τους επενδύουν/εξοικονομούν/καταναλώνουν 

Τα προϊόντα του παράγουν πλούτο πχ στις εταιρίες παραγωγής ηλεκτρισμού, στα εργοστάσια πρώτων υλών και στους λοιπούς συνεργάτες, στους Uber drivers που τα οδηγάνε στους νταλικέριδες και γενικά σε όποιον τα χρησιμοποιεί, ή στις αποστολές για το διάστημα όταν εξοικονομείς χρήματα και άρα μια αποστολή πχ δορυφόρου γίνεται φθηνότερη αυτό σημαίνει αύξηση στης αποστολές που και αυτές με την σειρά τους επιφέρουν πλούτο. 

Δεν διαφώνησα ποτέ στο ότι είναι καταφερτζής και καπάτσος. Ούτε λίγο.

Και ο Trump είναι και ο Αλ Καπόνε ήταν και πολλοί ακόμη. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν εξισώνω καταστάσεις!!!

Αλλά, όλοι αυτοί ήξεραν και έπαιζαν το παιχνίδι μια χαρά.

Εγώ θίγω τους κανόνες του παιχνιδιού, όμως, και δε μου απαντάς καθόλου σοβαρά σε αυτό.

Μπορεί η ανθρωπότητα, ως κοινότητα, να προοδεύσει σε συνθήκες όπου το marketing υποκαθιστά την παραγωγή και το lifestyle το κύρος.

Σε ένα καθεστώς όπου ο πλούτος που παράγουν οι πολλοί υπερσυγκεντρώνεται στα χέρια αυτών των λίγων που είναι τζιμάνια στην (αυτο)προώθηση.

Το αν μπορώ εγώ να κάνω την ίδια πορεία ή όχι, δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ηθική και την ουσία της πορείας.

Μπορώ να κρίνω έναν ταχυδακτυλουργό ως μη μάγο χωρίς να μπορώ να κάνω ζογκλερικά.

Δεν ξέρω αν με εννοείς.

ΥΓ1. Σου έθεσα πλαγίως την άστοχη χρήση του όρου ΠΑΡΑΓΩΓΗ πλούτου. Δεν έχω βίτσιο με την ορολογία. Αλλά ο τρόπος που τον χρησιμοποιείς τσαλακώνει κάθε έννοια ακρίβειας του πυρήνα της κουβέντας μας.

ΥΓ2. Προφανώς και ο ίδιος δεν εφήβρε τον τρόπο να εξοικονομούμε χρήματα από πυραύλους που επαναπροσγειώνονται. Αυτός το πουλάει (καταλαβαίνεις εδώ τη διαφορά χρησιμότητάς του ενός από τον άλλο στην κοινωνία). Αλλά αν δε μου πεις από ποιον εξοικονομούνται αυτά τα χρήματα η κουβέντα είναι εντελώς ανούσια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, KilliK είπε

μα ο ιδιωτικος τομεας (ξανα)επενδυει στο διαστημα σημερα, διοτι η αμερικανικη κυβερνηση εχει δωσει το εναυσμα με επιδοτησεις για νεα πυραυλικη τεχνολογια. αν δεν κανω λαθος, τις περισσοτερες μετοχες στην Space-X, την εχει το αμερικανικο κρατος σημερα. ο Musk μυριστηκε χρημα και χωθηκε. δεν περιμεναμε την χαρη του, για να αναζωπυρωθει το ενδιαφερον για το διαστημα. τωρα τα υπολοιπα που αναφερεις, δεν διαφωνει κανεις με αυτα, προφανως ειναι ενας καλος επιχειρηματιας. ειναι επιχειρηματιας που θα αλλαξει τον κοσμο; οχι.

Το πας το θέμα αλλού και χάνεται η ουσία αυτού που θέλω να πω οκ άσε την συζήτηση με την space X πάμε στην Tesla αυτός ουσιαστικά έφερε στον λαό αμάξια αξιόπιστα ηλεκτροκίνητα άσχετα αν υπήρχαν concepts πριν και εγώ δεν ξέρω τι το να το κάνεις αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο

Πάρε για παράδειγμα τον Tucker https://en.wikipedia.org/wiki/Tucker_48 (υπάρχει και μια ωραία ταινία στο netflix με το ίδιο όνομα) που ο καημένος απλά ήθελε να φτιάξει ένα συμβατικό αλλά λίγο πιο εξελιγμένο όχημα (με ζώνες ασφαλείας, φωτισμό που κινείται όταν στρίβεις για μεγαλύτερη ορατότητα κτλ) που αντίστιχων προδιαγραφών ασφαλείας δεν υπήρχε απο τους μεγάλους κατασκευαστές και μάλιστα είχε εργοστάσιο κατα τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και στήριξη απο το αμερικανικό κράτος με αρκετά εκατομμύρια(και μάλιστα εκείνη την εποχή) σαν κεφάλαιο έναρξης αλλά στο τέλος τον φάγανε οι μεγάλες εταιρίες... μην αμφιβάλεις πως και ο Elon συνάντησε παρόμοιες δυσκολίες αλλά αντεπεξήλθε εκει που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν φτάνει μονο το εργοστάσιο δεν φτάνει μονο το έμψυχο δυναμικό δεν φτάνει μόνο η ιδέα θα πρέπει να είσαι "στρατηγός" μέσα σε κάθε πτυχή της ανάπτυξης για να τα καταφέρεις και αυτός τα κατάφερε δεν είναι δηλαδή ότι πέταξε απλά τα λεφτά που έβγαλε απο την paypal  και τσούπ tesla. 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ηλεκτροσόκ έχεις δίκιο σχεδόν σε όσα λες.  Μπορεί να μην εφήβρε αλλά πραγματοποιείσαι. Δεν το θεωρείς σημαντικό;

Μα τα χρήματα εξοικονομούνται από όσους στέλνουν δορυφόρους… κράτη και εταιριες.

Φίλε μου το παιχνίδι έτσι παιζόταν πάντα… και αυτός παίζει πολύ καλά.

Δεν ξέρω αν άλλαξε τον κόσμο αλλά την αυτοκίνηση την άλλαξε… δείτε  τα σχέδια κάθε εταιρίας που παράγει αυτοκίνητα για τα επόμενα χρόνια….

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Το πας το θέμα αλλού και χάνεται η ουσία αυτού που θέλω να πω οκ άσε την συζήτηση με την space X πάμε στην Tesla αυτός ουσιαστικά έφερε στον λαό αμάξια αξιόπιστα ηλεκτροκίνητα άσχετα αν υπήρχαν concepts πριν και εγώ δεν ξέρω τι το να το κάνεις αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο

Πάρε για παράδειγμα τον Tucker https://en.wikipedia.org/wiki/Tucker_48 (υπάρχει και μια ωραία ταινία στο netflix με το ίδιο όνομα) που ο καημένος απλά ήθελε να φτιάξει ένα συμβατικό αλλά λίγο πιο εξελιγμένο όχημα (με ζώνες ασφαλείας, φωτισμό που κινείται όταν στρίβεις για μεγαλύτερη ορατότητα κτλ) που αντίστιχων προδιαγραφών ασφαλείας δεν υπήρχε απο τους μεγάλους κατασκευαστές και μάλιστα είχε εργοστάσιο κατα τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και στήριξη απο το αμερικανικό κράτος με αρκετά εκατομμύρια(και μάλιστα εκείνη την εποχή) σαν κεφάλαιο έναρξης αλλά στο τέλος τον φάγανε οι μεγάλες εταιρίες... μην αμφιβάλεις πως και ο Elon συνάντησε παρόμοιες δυσκολίες αλλά αντεπεξήλθε εκει που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν φτάνει μονο το εργοστάσιο δεν φτάνει μονο το έμψυχο δυναμικό δεν φτάνει μόνο η ιδέα θα πρέπει να είσαι "στρατηγός" μέσα σε κάθε πτυχή της ανάπτυξης για να τα καταφέρεις και αυτός τα κατάφερε δεν είναι δηλαδή ότι πέταξε απλά τα λεφτά που έβγαλε απο την paypal  και τσούπ tesla. 

η κλιματικη αλλαγη εφερε τα ηλεκρικα αμαξια, οχι ο Ελον. και νομιζω, περισσοτερο πουλησε το marketing του autodrive, παρα η φιλικοτητα προς το περιβαλλον.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tomari3 είπε

Ηλεκτροσόκ έχεις δίκιο σχεδόν σε όσα λες.  Μπορεί να μην εφήβρε αλλά πραγματοποιείσαι. Δεν το θεωρείς σημαντικό;

Μα τα χρήματα εξοικονομούνται από όσους στέλνουν δορυφόρους… κράτη και εταιριες.

Δεν ξέρω αν άλλαξε τον κόσμο αλλά την αυτοκίνηση την άλλαξε… δείτε  τα σχέδια κάθε εταιρίας που παράγει αυτοκίνητα για τα επόμενα χρόνια….

Ναι βασικά σε αυτόν νόμιζα οτι απαντούσα απλά έχετε ίδιο χρώμα avatar και μπερδεύτηκα 

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tomari3 είπε

Το παιχνίδι έτσι παιζόταν ΣΧΕΔΟΝ πάντα, αλλά το point μου είναι αλλού.

Την επιστήμη την προωθούν οι εργαζόμενοι επιστήμονες ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ, και την τεχνολογία οι εργαζόμενοι μηχανικοί και εργάτες ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ.

Οι Elon Musk της ιστορίας απλώς εκμεταλλεύονται το παραπάνω γεγονός.

Με ποιον τρόπο;

Με τον τρόπο που ανέφερες εσύ ο ίδιος: Παίζοντας το παγκόσμια επικρατόν παιχνίδι της αγοράς.

Εγώ, λοιπόν, δεν θίγω απλώς τους παίκτες, αλλά το παιχνίδι το ίδιο θεωρώντας το την αιτία της φτώχειας και της δυστυχίας στον κόσμο που ζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...