ZPist92 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Σκέφτομαι να πειραματιστω με την κατασκευή επίπλων και θα ήθελα συμβουλές. Αρχικά λέω να ξεκινήσω με ένα τραπεζάκι σαλονιού. Έχω δει βίντεο κλπ αλλά θέλω και άλλες γνώμες. Είναι δύσκολο ή αξίζει η προσπάθεια? Τι ξύλο να προτιμήσω το οποίο να είναι σχετικά οικονομικό? Τις ενώσεις σκέφτομαι να τις κάνω με καβίλιες. Επίσης σκεφτομαι σε άλλη κατασκευή για να βγει πιο οικονομικό να συνδυάσω ξύλο με mdf. Κάποια άλλη συμβουλή? 1
bill999r Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Πρώτα απ'όλα χρειάζεσαι εργαλεία. Μια απλή καβιλιερα, τριβείο και ίσως πλάνη. Αν έχεις δράπανο σίγουρα τρυπάνια ξύλου, φτερά κτλ Δύσκολο δεν είναι απλά όπως όλα τα πράγματα θέλουν υπομονή, μελέτη και εξάσκηση. Από ξύλα, το πεύκο και το έλατο είναι από τα πιο οικονομικά. Αλλά είναι από τα μαλακά ξύλα οπότε είναι και επιρρεπή στα χτύπηματα. Από εκεί και πέρα όσο ανεβαίνεις οικονομικά τόσο πιο καλό ξύλο παίρνεις 1
TechnoState Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) ... ωραία ιδέα! Έχεις κάνει κάποιο σχεδιασμό? Το σκέφτεσαι επαγγελματικά ή απλά σαν χόμπυ? Αρχικά θέλεις καλά εργαλεία. Ένα καλό τραπέζι, που να προσαρμόζεις τροχό, ρούτερ, ράγες, καβιλιέρες, τριβειο κυλίνδρου, σφιγκτήρες κ λοιπά. (Ξεκίνα φτιάχνοντας το...στα μέτρα σου!) Μετά, περιφερειακά τα οποία στοιχίζουν (σε βάθος χρόνου όμως θα ασχολείσαι μόνο με τα αναλώσιμα παρά με τα ίδια τα εργαλεία (πλην συντήρησης-καθαρισμούς-λίπανση κλπ). Έχεις χώρο (ευρυχωρία κ καλός εξαερισμός είναι το ζητούμενο)? Το YouTube είναι πηγή έμπνευσης για απλές κατασκευές αρχικά...κ πιο σύνθετες μετά (πολύ στη "μόδα" μπαίνει το πάντρεμα ξύλου με ρητίνες). Μιλώντας με ξυλεμπορικά αλλά κ βαριά βιοτεχνία κατασκευής σε πορτακια, κάσες, πόρτες, πάγκους, ειδικές κατασκευές κλπ. Όπως επίσης με βιοτεχνίες που συντηρούν έπιπλα... έως ανακαινίζουν/συντηρούν σούπερ γιωτ (ναι υπάρχουν ακόμα αυτά στην Ελλάδα!!) υπάρχει ενδιαφέρον για πιο εξωτικά υλικά...βακελίτες, corian κλπ (εντάξει, κατά βάσει πάνω σε mdf). Τα συνθετικά (mdf) έχουν τον καλύτερο λόγο σχέσης απόδοσης-τιμης... όσο ανεβαίνεις κόντρα πλακέ, μασίφ, ημιμασίφ ανεβαίνει εκθετικά κ η τιμή (τόσο στην πρώτη ύλη όσο στο χρόνο, την επεργασία, την αντοχή, την προσοχή που πρέπει να δώσεις). Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει μεγάλη άνθηση πια. Οι έτοιμες λύσεις τύπου ikea-leroy-praktiker κ οι εισαγωγές απο Κίνα κ Τουρκία κατά βάση (που τα πληρώνουμε πανάκριβα για την ποιότητα τους!) έχουν εξολοθρεύσει την ελληνική παραγωγή, που επιβιώνει λόγω των ειδικών κατασκευών κ των custom παραγγελιών. Δεν είμαι επαγγελματίας αλλά είμαι έντονα στον χώρο. Καλό ξεκίνημα κ πάντα Μέτρα Προστασίας απο εμένα! Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από TechnoState 2
ZPist92 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 35 λεπτά πριν, TechnoState είπε ... ωραία ιδέα! Έχεις κάνει κάποιο σχεδιασμό? Το σκέφτεσαι επαγγελματικά ή απλά σαν χόμπυ? Αρχικά θέλεις καλά εργαλεία. Ένα καλό τραπέζι, που να προσαρμόζεις τροχό, ρούτερ, ράγες, καβιλιέρες, τριβειο κυλίνδρου, σφιγκτήρες κ λοιπά. (Ξεκίνα φτιάχνοντας το...στα μέτρα σου!) Μετά, περιφερειακά τα οποία στοιχίζουν (σε βάθος χρόνου όμως θα ασχολείσαι μόνο με τα αναλώσιμα παρά με τα ίδια τα εργαλεία (πλην συντήρησης-καθαρισμούς-λίπανση κλπ). Έχεις χώρο (ευρυχωρία κ καλός εξαερισμός είναι το ζητούμενο)? Το YouTube είναι πηγή έμπνευσης για απλές κατασκευές αρχικά...κ πιο σύνθετες μετά (πολύ στη "μόδα" μπαίνει το πάντρεμα ξύλου με ρητίνες). Μιλώντας με ξυλεμπορικά αλλά κ βαριά βιομηχανία κατασκευής σε πορτακια, κάσες, πόρτες κλπ. Όπως επίσης με βιομηχανία που συντηρεί έπιπλα... έως ανακαινίζει σούπερ γιωτ (ναι υπάρχουν ακόμα αυτά στην Ελλάδα!!) υπάρχει ενδιαφέρον για πιο εξωτικά υλικά...βακελίτες, corian κλπ (εντάξει, κατά βάσει πάνω σε mdf). Τα συνθετικά (mdf) έχουν τον καλύτερο λόγο σχέσης απόδοσης-τιμης... όσο ανεβαίνεις κόντρα πλακέ, μασίφ, ημιμασίφ ανεβαίνει εκθετικά κ η τιμή (τόσο στην πρώτη ύλη όσο στο χρόνο, την επεργασία, την αντοχή, την προσοχή που πρέπει να δώσεις). Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει μεγάλη άνθηση πια. Οι έτοιμες λύσεις τύπου ikea-leroy-praktiker κ οι εισαγωγές απο Κίνα κ Τουρκία κατά βάση (που τα πληρώνουμε πανάκριβα για την ποιότητα τους!) έχουν εξολοθρεύσει την ελληνική παραγωγή, που επιβιώνει λόγω των ειδικών κατασκευών κ των custom παραγγελιών. Δεν είμαι επαγγελματίας αλλά είμαι έντονα στον χώρο. Καλό ξεκίνημα κ πάντα Μέτρα Προστασίας απο εμένα! Σαν χόμπυ το σκέφτομαι, γενικά μου αρέσουν οι κατασκευές και το να κατασκευάσω έπιπλα μου δίνει την ελευθερία να το φτιάξω όπως το θέλω. Έχω σχεδιάσει σε ειδικό πρόγραμμα που βρήκα online με διαστάσεις κλπ. Τα κομμάτια ξύλου έτσι κι αλλιώς θα ζητήσω να μου τα κόψουν οπότε θα μείνει η συναρμολόγηση. Και σκέφτηκα από το να αγοράσω κάτι το οποίο θα το συναρμολογησω έτσι κι αλλιως (τύπου ΙΚΕΑ) γιατί να μην κάνω προσπάθεια να το δημιουργήσω από την αρχή? Σίγουρα θα αγοράσω για προστασία τα απαραίτητα. 40 λεπτά πριν, bill999r είπε Πρώτα απ'όλα χρειάζεσαι εργαλεία. Μια απλή καβιλιερα, τριβείο και ίσως πλάνη. Αν έχεις δράπανο σίγουρα τρυπάνια ξύλου, φτερά κτλ Δύσκολο δεν είναι απλά όπως όλα τα πράγματα θέλουν υπομονή, μελέτη και εξάσκηση. Από ξύλα, το πεύκο και το έλατο είναι από τα πιο οικονομικά. Αλλά είναι από τα μαλακά ξύλα οπότε είναι και επιρρεπή στα χτύπηματα. Από εκεί και πέρα όσο ανεβαίνεις οικονομικά τόσο πιο καλό ξύλο παίρνεις Κοιτούσα σε πρακτικερ και λερου ειχαν αυτά τα δύο ξύλα οπότε μάλλον σε αυτά θα κινηθώ αφού είναι τα πιο οικονομικά. Και τα εργαλεία κάποια έχω κάποια θα αγοράσω. Θα μείνουν εξαλλου, θα τα αγοράσω μια φορά και πιστεύω θα κάνω απόσβεση από τη στιγμή που θέλω να φτιάξω αρκετα. Απλά είπα να ξεκινήσω με κάτι μικρό για αρχή και εύκολο μέχρι να το δω και μετά πάω στα πιο περίπλοκα. 1
thanasisxask Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Να ξεκινήσεις φίλε, στην αρχή όλα σε όλους δύσκολα μας φαίνονται. Ένας φίλος μου έφτιαξε λάκα, ταλαιπωρηθηκε πολύ αλλά το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από το εργοστασιακό. 1
papoys1 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Εγώ θα έλεγα μην ανοίγεσαι και μην ξοδεύεσαι πολύ. Ξεκίνα με κάτι απλό με εργαλεία που έχεις και θα δεις πως πάει.Ο άνθρωπος είναι λιγο σπάνιο να κάνει κάτι και να κολήσει. Εμένα μου αρέσουν γενικά οι κατασκευές και άλλα πολλά πράγματα αλλά δεν κολάω σε κάτι.Μου αρέσει να φέρω σε πέρας κάτι νέο που θα ξεκινήσω και μετά θέλω να πάω στο επόμενο. Κάτι σαν το παζλ που αν το λύσεις μια φορά μετά δεν το ξαναθέλεις. Θέλεις ένα νέο διαφορετικό παζλ. Αν δεις ότι σου αρέσει και κολήσεις τότε μπορείς να ξοδέψεις και κάτι παραπάνω να πάρεις π.χ. ένα εργαλείο που θα σου κάνει πιο εύκολη την κατασκευή. 3
panostom Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) μην τρελαθεις να αγορασεις εργαλεια (οπως ειδαμε στην καραντινα αλλους να αγοραζουν ειδη γυμναστικης). Ξεκινα με τα βασικα: τρυπανακι, κατσαβιδια, κανενα πριονακι. Γενικα πραγματα που θα τα χρειαστεις σε ενα σωρο κατασκευες και δε σε περιοριζουν. Μην παρεις με τη μια ρουτερ, δισκοπριονο κλπ. Καθε τοσο θα προσθετεις και ενα νεο εργαλειο https://www.skroutz.gr/s/18994347/Wolfcraft-Σετ-Καβίλιες-Τρυπάνι-6mm-2916000.html Καλο ειναι και το Lidl για τετοια πραγματα. Καθε τοσο εχει εργαλεια και ειναι σε καλες τιμες αρκετα Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από panostom 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα