Προς το περιεχόμενο

S.M.A.R.T Status Bad

sinta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στην κοινότητα του forum και χρόνια πολλά!
Ελπίζω όλοι να είστε καλά!

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με ένα ASUS laptop (https://www.e-shop.gr/laptop-asus-vivobook-max-156-intel-core-i7-7500u-8gb-1tb-windows-10-p-PER.913889). Κατά την εκκίνηση του laptop εμφανίζεται μαύρη οθόνη. Το ακριβές μήνυμα που βγάζει είναι:
" Port 0: HGST HTS541010B7E610
S.M.A.R.T Status Bad, Backup and Replace.
Press F1 to Resume... "
Δοκίμασα να κάνω Resume πατώντας F1 αλλά με πετούσε σε blue screen.

Κάνοντας ένα mini-search στο διαδίκτυο  είδα ότι είναι πρόβλημα στον σκληρό δίσκο του laptop.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι, αν είμαι σε θέση να σώσω κάποια αρχεία. Ξέρω ότι για την όποια ασφάλεια των αρχείων μας καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε εξωτερικό σκληρό δίσκο, το οποίο και κάνω, αλλά κάποια αρχεία δεν πρόλαβα να τα περάσω εκεί εγκαίρως...

Σας ευχαριστώ πολύ!
Εύχομαι να είστε όλοι καλά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλο θα ηταν να τραβαγες μια φωτο την blue screen μπας και βγαζαμε ακρη που οφειλεται , αλλα κατα πασα πιθανοτητα μπορει να εχει γαμηθει η εγκατασταση του λειτουργικου λογω των προβληματων του δισκου.
Δεν ξερω τι προσβαση εχεις σε αλλα μηχανηματα.Θα μπορουσες να τον βγαλεις και να τον "καρφωσεις" σε καποιο desktop μηχανημα σαν 2ο/3ο και να δεις μεσα απο το λειτουργικο εκει τι μπορεις να σωσεις.
Μπορεις να φτιαξεις ενα live cd/stick απο καποια λινουξ διανομη , να μπουταρεις απο εκει και να δεις στον δισκο τι γινεται.
Επειδη πριν κατι μηνες ετυχε σε εναν φιλο μου παρομοια περιπτωση , 2ΤΒ δισκος να καταρρεει ξεκινησαμε αμεσα την αντιγραφη των αρχειων αλλου.Δεν ηταν ο 1ος δισκος οποτε δεν ειχαμε προβλημα να μπουταρουμε το μηχανημα ομως...αλλη περιπτωση θα μου πεις.
Η ουσια ειναι οτι απο αυτην την κατασταση καταληξαμε στο εξης συμπερασμα.Οσο διαβαζεις απο τον χαλασμενο δισκο (αναλογα βεβαια και σε τι κατασταση βρισκεται) η υγεια του πεφτει πολυ πολυ αργα.Αμα αρχισεις ομως να γραφεις , η υγεια του θα πεσει πολυ πιο γρηγορα.
Τα λεω ολα αυτα για να σε συμβουλεψω να τον λειτουργησεις οσο το δυνατον λιγοτερο.Ειδικα αν μπουταρει λειτουργικο απο αυτον που ολο κατι θα γραφει/σβηνει το λειτουργικο οσο μπουταρει και λειτουργει.Καλυτερα δηλ να τον βαλεις καπου αλλου σαν 2ο οπως προτεινα και πιο πριν και να αρχισεις το backup...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν διαθέτω κάποιο άλλο μηχάνημα (laptop/desktop) οπότε δεν μπορώ να το ελέγξω από μόνος μου αυτό.
Βέβαια από αύριο Δευτέρα που αλλάζουν τα δεδομένα με την "νέα καθημερινότητα" κάτι θα μπορούσα να κάνω με την βοήθεια κάποιου ώστε να δοκιμάσω αυτά που μου προτείνεις.

Αναφορικά τώρα με το blue screen, στο stop code το μήνυμα που μου βγάζει είναι: kernel data inpage error.

Επεξ/σία από sinta

14 ώρες πριν, sinta είπε

Καλημέρα στην κοινότητα του forum και χρόνια πολλά!
Ελπίζω όλοι να είστε καλά!

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με ένα ASUS laptop (https://www.e-shop.gr/laptop-asus-vivobook-max-156-intel-core-i7-7500u-8gb-1tb-windows-10-p-PER.913889). Κατά την εκκίνηση του laptop εμφανίζεται μαύρη οθόνη. Το ακριβές μήνυμα που βγάζει είναι:
" Port 0: HGST HTS541010B7E610
S.M.A.R.T Status Bad, Backup and Replace.
Press F1 to Resume... "
Δοκίμασα να κάνω Resume πατώντας F1 αλλά με πετούσε σε blue screen.

Κάνοντας ένα mini-search στο διαδίκτυο  είδα ότι είναι πρόβλημα στον σκληρό δίσκο του laptop.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι, αν είμαι σε θέση να σώσω κάποια αρχεία. Ξέρω ότι για την όποια ασφάλεια των αρχείων μας καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε εξωτερικό σκληρό δίσκο, το οποίο και κάνω, αλλά κάποια αρχεία δεν πρόλαβα να τα περάσω εκεί εγκαίρως...

Σας ευχαριστώ πολύ!
Εύχομαι να είστε όλοι καλά!

Έχει πρόβλημα ο δίσκος ,άμεσα να κάνεις backup.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oπως ειπαν και τα παιδια χαλασμενοι τομεις του σκληρου πανω στα οποια ειναι γραμμενα αρχεια των windows. Aυτο σημαινει οτι δε μπορεις να τον εχεις ως βασικο αλλα δε σημαινει οτι ειναι και για πεταμα. Μια χαρα μπορεις να τον εχεις καβατζα για χρηση σε ντεσκτοπ η σε λαπτοπ στη θεση του cd-rom για να αποθηκευεις σαβουρα φυσικα-οχι σημαντικα αρχεια. Eπισης κατα ενα μεγαλο ποσοστο για να μην πω σιγουρα αν τον βαλεις σε εξωτερικη θηκη η σε καποιο ντεσκτοπ θα μπορεσεις να δεις και να σωσεις σχεδον ολα τα αρχεια που εχεις μεσα. Προσωπικα εχω δισκο 250 gb απο λαπτοπ 10ετιας που εδω και 4-5 χρονια εβγαλε 2000 reallocated sectors count και φυσικα αμεση αποτυχια σε σμαρτ τεστς και προειδοποιησεις για αντικατασταση και παρολα αυτα τον εχω πεντε χρονια στη θεση του dvd σε παλιο λαπτοπ και αποθηκευω οτι να ναι και δουλευει ακομα. Το μονο που εκανα με προγραμμα εντοπισα που ειναι οι κατεστραμμενοι τομεις και τους εβγαλα απο ενεργους αφαιρωντας στο συνολο περι τα 50 gb. Απλα αργα αργα οπως ειπε και ο φιλος ο μπηχτης χαλαει και σε αλλα σημεια αλλα οπως ειπα δεν εχω κατι πολυ σημαντικο οποτε και να τα φτυσει δε με νοιαζει.

Επεξ/σία από christosx13
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...