Spartan74 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Πρόκειται να αγοράσω ένα honda civic 1.3 hybrid 2011 ήθελα να ρωτήσω αν είναι αξιόπιστο , τυχόν βλάβες ή αδύναμα σημεία. Το σημείο που με κάνει να διστάζω είναι η ζωή των μπαταριών τις οποίες δεν μπορούν να μου τις ελέγξουν.υπαρχουν μικροφαναρτζοδουλιες επισκευασμενες .είναι αυτόματο. Μένω επαρχία και δεν κάνω μεγάλες διαδρομές ούτε χρησιμοποιώ την εθνική οδό.θα ήθελα την βοήθεια σας. Η τιμή του είναι άκρως δελεαστική.
Dinos1973 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Το κόστος αντικατάστασης των μπαταριών είναι αρκετά υψηλό !!!! Ποιος είναι ο λόγος για hybrid? Εάν είναι η οικονομία θα απογοητευτείς, εάν είναι η τεχνολογία το ίδιο.....
georgekz750 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Ναι ειναι αξιοπιστο. Αλλα οι μπαταριες του θα ειναι ηδη τελειωμενες. Χωρις τη βοηθεια των μπαταριων ειναι μαλλον αργο,συνυπολογιζοντας και το cvt. Κυλαει ωραια,ειναι φουλ εξτρα,δεν χαλαει αλλα οι καλες τιμες που τα δινουν ειναι εξαιτιας του κοστους αντικαταστασης των μπαταριων. Υπαρχουν καποιοι που λενε οτι μπορουν να επισκευασουν τα στοιχεια των μπαταριων, αλλα δεν ξερω αν οντως τις φτιαχνουν ή αν σου κατασκευαζουν μια βομβα μεσα στο αμαξι σου.
Spartan74 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Όταν λες αρκετά υψηλό έννοιες +2500€; Όχι ότι αυτό το ύψος είναι αμελητέο.... Και μιλάμε για γνήσιες μπαταρίες;
georgekz750 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, Spartan74 είπε Όταν λες αρκετά υψηλό έννοιες +2500€; Όχι ότι αυτό το ύψος είναι αμελητέο.... Και μιλάμε για γνήσιες μπαταρίες; Ναι απο οσο ξερω ειναι πανω απο 2500,αλλα μια ερωτηση στον Σαρακακη θα σου δωσει σαφη απαντηση.
Spartan74 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, georgekz750 είπε Ναι ειναι αξιοπιστο. Αλλα οι μπαταριες του θα ειναι ηδη τελειωμενες. Χωρις τη βοηθεια των μπαταριων ειναι μαλλον αργο,συνυπολογιζοντας και το cvt. Κυλαει ωραια,ειναι φουλ εξτρα,δεν χαλαει αλλα οι καλες τιμες που τα δινουν ειναι εξαιτιας του κοστους αντικαταστασης των μπαταριων. Υπαρχουν καποιοι που λενε οτι μπορουν να επισκευασουν τα στοιχεια των μπαταριων, αλλα δεν ξερω αν οντως τις φτιαχνουν ή αν σου κατασκευαζουν μια βομβα μεσα στο αμαξι σου. Η τιμή που το δίνει είναι αρκετά χαμηλά αλλά δεν ξέρω αν άξιζι να δώσω αυτό το ποσό 6500€, και αν θα αρχίσω άμεσα να αγοράζω μετοχές στα συνεργεία. Αν θα με ανακηρύξει μέγα ευεργέτη..και ότι έχω ακούσει είναι λίγο ακριβά τα ανταλλακτικά λόγω αντιπροσωπείας 4 λεπτά πριν, georgekz750 είπε Ναι ειναι αξιοπιστο. Αλλα οι μπαταριες του θα ειναι ηδη τελειωμενες. Χωρις τη βοηθεια των μπαταριων ειναι μαλλον αργο,συνυπολογιζοντας και το cvt. Κυλαει ωραια,ειναι φουλ εξτρα,δεν χαλαει αλλα οι καλες τιμες που τα δινουν ειναι εξαιτιας του κοστους αντικαταστασης των μπαταριων. Υπαρχουν καποιοι που λενε οτι μπορουν να επισκευασουν τα στοιχεια των μπαταριων, αλλα δεν ξερω αν οντως τις φτιαχνουν ή αν σου κατασκευαζουν μια βομβα μεσα στο αμαξι σου.
georgekz750 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, Spartan74 είπε Η τιμή που το δίνει είναι αρκετά χαμηλά αλλά δεν ξέρω αν άξιζι να δώσω αυτό το ποσό 6500€, και αν θα αρχίσω άμεσα να αγοράζω μετοχές στα συνεργεία. Αν θα με ανακηρύξει μέγα ευεργέτη..και ότι έχω ακούσει είναι λίγο ακριβά τα ανταλλακτικά λόγω αντιπροσωπείας Αν ειναι στοιχειωδως συντηρημενο δεν βγαζει βλαβες. Αν υπαρχει κατι θα το δει πιο πριν ο μηχανικος σου που θα το ελεγξει. Τα ανταλλακτικα ναι,ειναι λιγακι ακριβα (μερικα),αλλα σε φορουμς που ασχολουνται με χοντα εχουν βρει και προμηθευτες εκτος αντιπροσωπειας με πιο συμφερουσες τιμες.
Spartan74 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, georgekz750 είπε Αν ειναι στοιχειωδως συντηρημενο δεν βγαζει βλαβες. Αν υπαρχει κατι θα το δει πιο πριν ο μηχανικος σου που θα το ελεγξει. Τα ανταλλακτικα ναι,ειναι λιγακι ακριβα (μερικα),αλλα σε φορουμς που ασχολουνται με χοντα εχουν βρει και προμηθευτες εκτος αντιπροσωπειας με πιο συμφερουσες τιμες. Εάν νεκρώνουν οι μπαταρίες το όχημα συνεχίζει να δουλεύει; και αν ας πούμε με νεκρές μπαταρίες συνεχίζει να κινείται ή μένει;Ο μηχανικός που πήγα το βρήκε οκ αλλά μου λέει ότι τον προβληματίζει και συνάμα τον αποτρέπει από το να δώσει το οκ οι μπαταρίες και πόσο θα κρατήσουν.υπαρχει και ένα θέμα στο ιστορικό leasing...όποτε και αυτό με κάνει να το ξανασκεφτομαι...
georgekz750 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, Spartan74 είπε Εάν νεκρώνουν οι μπαταρίες το όχημα συνεχίζει να δουλεύει; και αν ας πούμε με νεκρές μπαταρίες συνεχίζει να κινείται ή μένει;Ο μηχανικός που πήγα το βρήκε οκ αλλά μου λέει ότι τον προβληματίζει και συνάμα τον αποτρέπει από το να δώσει το οκ οι μπαταρίες και πόσο θα κρατήσουν.υπαρχει και ένα θέμα στο ιστορικό leasing...όποτε και αυτό με κάνει να το ξανασκεφτομαι... Ναι κινειται κανονικα,αλλα μονο με το μοτερ που δεν βαζει και φωτια στο δρομο. Ακομη και ετσι η καταναλωση και χωρις μπαταριες και με cvt ειναι αρκετα λογικη. Το εχει πολυ φιλος και ειναι ενα πολυ ωραιο αμαξι,αλλα ειναι δεδομενο οτι αν οι μπαταριες ηταν καινουριες θα ηταν πιο ακριβο και πιο απολαυστικο. Στα αναλωσιμα υπολογιζεις αυξημενη χρηση φρενων σε σχεση με μηχανικο σασμαν.
Spartan74 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Υπολογίζω και τυχόν φθορές στο cvt θα πρέπει να πάω Αθήνα 15 λεπτά πριν, georgekz750 είπε Ναι κινειται κανονικα,αλλα μονο με το μοτερ που δεν βαζει και φωτια στο δρομο. Ακομη και ετσι η καταναλωση και χωρις μπαταριες και με cvt ειναι αρκετα λογικη. Το εχει πολυ φιλος και ειναι ενα πολυ ωραιο αμαξι,αλλα ειναι δεδομενο οτι αν οι μπαταριες ηταν καινουριες θα ηταν πιο ακριβο και πιο απολαυστικο. Στα αναλωσιμα υπολογιζεις αυξημενη χρηση φρενων σε σχεση με μηχανικο σασμαν. Δηλαδή δεν προκαλεί ζημιά στον κινητήρα όταν δεν δουλεύουν οι μπαταρίες;
georgekz750 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Spartan74 είπε Υπολογίζω και τυχόν φθορές στο cvt θα πρέπει να πάω Αθήνα Για βλαβες σε cvt παντως δεν ακουσα ουτε διαβασα κατι. Ουσιαστικα δεν εχει σχεσεις,ειναι καποιο φυγοκεντρικο συστημα,αλλα λογικα θα εχει και αυτο καποια αναλωσιμα μετα απο καποια χιλιομετρα. Η μονη κλασικη "βλαβη" σε ολα τα civic ειναι οι ηλεκτρικα αναδιπλουμενοι καθρεφτες,οι οποιοι επισκευαζονται αλλαζοντας μια αντισταση με το εξωφρενικο κοστος του...1€. (και να μην πιανουν τα χερια σου,εχουν τα παιδια στα φορουμ των σιβικ τοσο αναλυτικες παρουσιασεις που το δειχνεις σε εναν ηλεκτρολογο και θα στο φτιαξει σε μιση ωριτσα με το βαλε-βγαλε,οταν ερθει η ωρα τους) Παντως σε αυτον https://www.caranddriver.gr/eidiseis/arthro/teras_aksiopistias_honda_civic_me_800_000_xiliometra-7737026/ μαλλον δεν χρειαστηκε τιποτα ουτε το cvt 12 λεπτά πριν, Spartan74 είπε Δηλαδή δεν προκαλεί ζημιά στον κινητήρα όταν δεν δουλεύουν οι μπαταρίες; Οχι. Απλα δεν βοηθανε καθολου,ή οσο θα επρεπε αν ειναι στα τελευταια τους. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από georgekz750
Spartan74 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Υπάρχουν περιπτώσεις υπερθέρμανσης των μπαταριών ; Και αν ναι τι συνέπειες έχουν;
georgekz750 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, Spartan74 είπε Υπάρχουν περιπτώσεις υπερθέρμανσης των μπαταριών ; Και αν ναι τι συνέπειες έχουν; Αυτο μαλλον μονο σε αντιστοιχο φορουμ θα στο απαντησουν αν το εχουν ψαξει. Στο σιβικ δεν ξερω τι γινεται,σε καινουριο yaris ξερω οτι εχει blower που τις ψυχουν οταν χρειαζεται.
Spartan74 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Γνωρίζεις που και πότε και πόσο κοστίζει η συνάντηση του cvt; Είχα ακούσει ότι χρειάζονται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα η αλλαγή όλων των υγρών ΚΑΙ του cvt.αυτο ξέρεις αν ισχύει ; Που γίνεται και περίπου πόσο στοιχίζει; Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από Spartan74
tempes Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Ευτυχής κάτοχος τέτοιου αυτοκινήτου, 2009 μοντέλο. Νομίζω για το ίδιο μιλάμε. 100 χιλιάδες χιλιόμετρα έχω κάνει, χωρίς να το λυπάμαι ή να το υπολογίζω. Η τεχνολογία του, οταν το πήρα, με εξέπληξε, μετά το συνηθησα. Οκ μιλάμε για τεχνολογία του 2006 , μην αρχίσετε να το συγκρίνετε με τα τελευταία υβριδικα. Για την εποχή του έχει πλούσιο εξοπλισμό, θα ήθελα και ηλιοροφη, αλλά μάλλον θα ανέβαζε αρκετά το, ήδη αυξημένο, βάρος του Το cvt θα σου φανεί παράξενο στην αρχή, θα νομίζεις ότι πατιναρει, συνηθίζεται ευκολα. Έχω Απολαύσει ταξίδια με αυτό το αμάξι με ήρεμες όμως ταχύτητες, περίπου σταθερά 120 Χιλ /ώρα. Είναι πολύ ξεκούραστο αυτοκίνητο. Για το cvt δεν έχω ακούσει προβλήματα. Θέλει προσοχή να αλλάζεις λάδια στο σασμάν κάθε 30.000 χιλιόμετρα ΜΟΝΟ λάδι honda και μόνο στην αντιπροσωπεία. Κόστος με εργατικά περίπου 100€ Η υπόλοιπη συντηρηση του είναι όπως όλα τα αυτοκίνητα, εγώ ακόμα και τα λάδια μηχανής τα αλλάζω με τα λάδια της αντιπροσωπείας. Τα φρένα (μονό τακάκια και όχι δίσκους) τα άλλαξα με φθηνά του εμπορίου, αλλά και τα γνήσια κόστιζαν μόνο 70€ (χωρίς εργασία) Οι μπαταρία έχει σύστημα ψύξης και ειναι προγραμματισμένη να κάνει συντηρηση. Έχει ένα τρόπο που κάνει αποφορτιση για να την συντηρεί. Ο χρόνος ζωής της είναι περίπου 6 χρόνια, εννοείται, όπως κάθε μπαταρία, η απόδοση της πέφτει στη μέση περίπου της ζωής της. Εγώ πρόλαβα να την αλλάξω στην εγγύηση. Το κόστος είναι κοντά 3000€ στην αντιπροσωπεία. Αλλά πλέον επισκευάζονται, αλλάζοντας μόνο τα στοιχεία, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Χωρίς την μπαταρία το αμάξι δουλεύει και περπατάει, αλλά επειδή είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να διαχειρίζεται την δύναμη και την ροπή το σασμάν. Όταν δεν έχει φορτίο η μπαταρία ανεβάζει τις στροφές του κινητήρα. Και επειδή κινητήρας και ηλεκτροκινητηρας δουλεύουν παράλληλα, σε ανηφόρες ή σε φορτίο με πεσμένη μπαταρία (ή τελειωμένη) ζορίζεται. Δεν έχει βοήθειά από τον ηλεκτροκινητηρα και είναι δύσκολα. Οι μπαταρία ελέγχεται στο διαγνωστικό του Σαρακακη, πολύ εύκολα, με ένα ραντεβού, επίσης το υβριδικό σύστημα έχει 8 χρόνια εγγύηση και μόνο αν ειναι στην εγγύηση αξίζει να το πάρεις στα χρήματα που είπες Έχω γράψει αναλυτικά στο φόρουμ Honda-tech http://www.honda-tech.gr/forum/viewtopic.php?f=2&t=9719 Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από tempes
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα