evoracing Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Καλησπέρα, υπάρχει κάποιος ηλεκτρολόγος εδώ για μια βοήθεια που θέλω για συνδεσμολογία σε προβολάκια ομίχλης?
Gatilaras Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Η συνδεσμολογια απλη ειναι σχετικα. Ρευμα-ασφαλεια,γειωση,διακοπτης. Τα προβολακια που εχεις ειχαν κάποια καλωδιωση μεσα η θα την κανεις εσυ εξ'αρχης? Εαν εχεις καλωδιωση βαλε μια φωτο εδω μεσα να σου πουμε ακριβως τι κ πως συνδεεις.
evoracing Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Ακολουθεί σεντόνι :p Συνδεσμολογία υπάρχει έτοιμη του αυτοκινήτου (Colt CJ '99). Έχουμε, φίσες στην μάσκα, ασφάλεια 20A στην ασφαλειοθήκη και ρελέ. Μέχρι εκεί είμαστε καλά. Ελεγμένα και δοκιμασμένα όλα. Ρεύμα έρχεται μέχρι το ρελέ απλά δεν έχω καταφέρει να το τροφοδοτήσω για να δω αν δουλεύει το σύστημα. Αρχικά ξέρετε πως να το τροφοδοτήσω? Τελικώς αυτό που θέλω να κάνω είναι να καταργήσω την πίσω λυχνία και όταν πατάω τον διακόπτη του πίσω να ανάβουν τα μπροστά. Παρακάτω σας παραθέτω και το σχεδιάγραμμα της γραμμής. Απ' όσο έχω δει η καλωδίωση για τα μπροστά προβολάκια φτάνει μέχρι τον διακόπτη. Στον διακόπτη όπου όπως είπαμε είναι μονός υπάρχει ένα πινάκι που ενώνει τις 2 αριστερές επαφές(βάση της φωτογραφίας) και να ανάβουν το πίσω λαμπάκι ομίχλης. Θεωρητικά τα 2 δεξιά θα έπρεπε να ενεργοποιούν τα μπροστινά κάτι που δεν γίνεται. Για πιο καθαρά σχέδια στο παρακάτω λίνκ. https://cardiagn.com/1998-mitsubishi-colt-lancer-electrical-wiring-online/ (σελ 112-114) Ότι άλλη πληροφορία θέλετε ρωτήστε, έχω και αρκετές φωτογραφίες ακόμα.
nick#18 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 16 ώρες πριν, evoracing είπε Ακολουθεί σεντόνι 😛 Συνδεσμολογία υπάρχει έτοιμη του αυτοκινήτου (Colt CJ '99). Έχουμε, φίσες στην μάσκα, ασφάλεια 20A στην ασφαλειοθήκη και ρελέ. Μέχρι εκεί είμαστε καλά. Ελεγμένα και δοκιμασμένα όλα. Ρεύμα έρχεται μέχρι το ρελέ απλά δεν έχω καταφέρει να το τροφοδοτήσω για να δω αν δουλεύει το σύστημα. Αρχικά ξέρετε πως να το τροφοδοτήσω? Τελικώς αυτό που θέλω να κάνω είναι να καταργήσω την πίσω λυχνία και όταν πατάω τον διακόπτη του πίσω να ανάβουν τα μπροστά. Παρακάτω σας παραθέτω και το σχεδιάγραμμα της γραμμής. Απ' όσο έχω δει η καλωδίωση για τα μπροστά προβολάκια φτάνει μέχρι τον διακόπτη. Στον διακόπτη όπου όπως είπαμε είναι μονός υπάρχει ένα πινάκι που ενώνει τις 2 αριστερές επαφές(βάση της φωτογραφίας) και να ανάβουν το πίσω λαμπάκι ομίχλης. Θεωρητικά τα 2 δεξιά θα έπρεπε να ενεργοποιούν τα μπροστινά κάτι που δεν γίνεται. Για πιο καθαρά σχέδια στο παρακάτω λίνκ. https://cardiagn.com/1998-mitsubishi-colt-lancer-electrical-wiring-online/ (σελ 112-114) Ότι άλλη πληροφορία θέλετε ρωτήστε, έχω και αρκετές φωτογραφίες ακόμα. Στο σχεδιαγραμμα δειχνει 2 διαφορετικους διακοπτες, εσυ στο αυτοκινητο πρεπει να εχεις θεση να μπει και ο 2ος διπλα οποτε και αναμονη 2η φυσα καπου απο πισω.. Εκτος αν ειναι διπλος αυτος που εχεις και το 1 μερος του δεν κανει τιποτα.. Επισης πρεπει να εχεις 2 ρελε στο ασφαλειοκουτι σου 1 για μπροστα 1 για πισω. Υπαρχουν και οι 2?
evoracing Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, nick#18 είπε Στο σχεδιαγραμμα δειχνει 2 διαφορετικους διακοπτες, εσυ στο αυτοκινητο πρεπει να εχεις θεση να μπει και ο 2ος διπλα οποτε και αναμονη 2η φυσα καπου απο πισω.. Εκτος αν ειναι διπλος αυτος που εχεις και το 1 μερος του δεν κανει τιποτα.. Επισης πρεπει να εχεις 2 ρελε στο ασφαλειοκουτι σου 1 για μπροστα 1 για πισω. Υπαρχουν και οι 2? Η έκδοση χωρίς τα προβολάκια έρχεται με μονό διακόπτη ο οποίος είναι αυτός και ο 2πλος διακόπτης είναι αυτός. Ναι υπάρχουν 2 ρελέ, έχω βάλει και το ρελέ για τα μπροστινά (που δεν το είχε) και είναι ελεγμένο ότι δουλεύει. Καλωδίωση μέχρι την φύσα φτάνει σίγουρα το θέμα είναι πως δεν βγάζω άκρη με τον διακόπτη. Ο διακόπτης όπως δείχνω και στην φωτογραφία φαίνεται λες και ο 2πλος απλά να έχουν βάλει ένα κουμπί μόνο για το πίσω. Αρχικά πριν κάνω το οτιδήποτε σε ποιο καλώδιο (στην φύσα) μπορώ να δώσω ρεύμα για να κλείσει το ρελέ για να είμαι σίγουρος ότι δουλεύει το σύστημα? και τέλος ποια καλώδια πρέπει να αλλάξω έτσι ώστε να καταργήσω το πίσω και να ανάβουν τα μπροστά?
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Γιατί να καταργήσεις τα πίσω;Κανονικά με τον ένα διακόπτη ανάβουν τα πίσω και με τον άλλο τα μπροστά. Αναμονές για τα μπροστά προβολάκια υπάρχουν;
evoracing Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Γιατί να καταργήσεις τα πίσω;Κανονικά με τον ένα διακόπτη ανάβουν τα πίσω και με τον άλλο τα μπροστά. Αναμονές για τα μπροστά προβολάκια υπάρχουν; Έστω να ανάβουν και τα 2. Δεν με πειράζει. Ναι, υπάρχει όλη η καλωδίωση μέχρι την φύσα του διακόπτη. Να συμπληρώσω πως όταν ανάβω τα φώτα το ρελέ για τα μπροστινά παίρνει κανονικά ρεύμα απλά δεν μπορώ να δώσω την εντολή για να κλείσει.
nick#18 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, evoracing είπε Η έκδοση χωρίς τα προβολάκια έρχεται με μονό διακόπτη ο οποίος είναι αυτός και ο 2πλος διακόπτης είναι αυτός. Ναι υπάρχουν 2 ρελέ, έχω βάλει και το ρελέ για τα μπροστινά (που δεν το είχε) και είναι ελεγμένο ότι δουλεύει. Καλωδίωση μέχρι την φύσα φτάνει σίγουρα το θέμα είναι πως δεν βγάζω άκρη με τον διακόπτη. Ο διακόπτης όπως δείχνω και στην φωτογραφία φαίνεται λες και ο 2πλος απλά να έχουν βάλει ένα κουμπί μόνο για το πίσω. Αρχικά πριν κάνω το οτιδήποτε σε ποιο καλώδιο (στην φύσα) μπορώ να δώσω ρεύμα για να κλείσει το ρελέ για να είμαι σίγουρος ότι δουλεύει το σύστημα? και τέλος ποια καλώδια πρέπει να αλλάξω έτσι ώστε να καταργήσω το πίσω και να ανάβουν τα μπροστά? Kανονικα θες διακοπτη λοιπον γιατι σιγουρα εχει αλλο κυκλωμα πανω του ο 2πλος. Δεν νομιζω να ειναι πολυ δυσκολο να βρεις εναν σε καποια μαντρα ανακυκλωσης τον σωστο. Δεν χτυπας ενα τηλεφωνο εδω μηπως εχει αυτο που ψαχνεις? Γενικα δεν ειμαι καθολου fan του κοψε ραψε στην πλεξουδα ενω μπορω να βρω ετοιμο αυτο που χρειαζεται.. Τωρα για να κανεις μια δοκιμη με αυτον που εχεις: Η φυσα που μπαινει ειναι προφανος 1 και κοινη για το διακοπτη ειτε μονος ειτε διπλος με στανταρ αναμονες.. Πρεπει να βρεις με ενα πολυμετρο σε ποιο ή ποια pin δινει +12 οταν πατας το διακοπτη οποτε αυτο ειναι το ρευμα που οπλιζει το ρελε των πισω.. μετα πρεπει να βρεις στο φυσακι, το καλωδιο που οπλιζει τον ρελε των μπροστα και να κανεις μια γεφυρα για να του δωσεις ρευμα και θα παιξει.. Αν ειναι ο κλασσικος 4/5πολικος ρελες το 85 και 86 ειναι τα ρευματα του πηνειου. Με ενα πολυμετρο μετρας τη συνεχεια απο μεσα και στη βαση του ρελε ωστε να βγαλεις ακρη για το καλωδιο. Αν απλα βρεις διακοπτη δεν χρειαζεται τιποτα απο αυτα αφου δειχνει να ειναι plug & play. 1 ώρα πριν, evoracing είπε Έστω να ανάβουν και τα 2. Δεν με πειράζει. Ναι, υπάρχει όλη η καλωδίωση μέχρι την φύσα του διακόπτη. Να συμπληρώσω πως όταν ανάβω τα φώτα το ρελέ για τα μπροστινά παίρνει κανονικά ρεύμα απλά δεν μπορώ να δώσω την εντολή για να κλείσει. Μη σε δω εντος πολης πουθενα με μπρος πισω αναμμενα θα ερθω να στα ξυλωσω στο επομενο φαναρι Για ομορφια θες τα μπροστα το ξερουμε Οπως και στα πιο πολλα αυτοκινητα αλλα οπως και αν ειδα καλα και στο σχεδιαγραμμα παραπανω, για να αναψουν τα ομιχλης πρεπει να εχεις αναμμενα και τα φωτα πορειας σου η εστω τα θεσεως. Αν ειναι ετσι, μολις κλεισεις και τα φωτα σου θα κλεινουν και αυτα. Γενικα βρες διακοπτη αφου οπλιζει και τα 2 μαζι γιατι κατι γεφυρωνει αυτος και δεν ειναι σωστο... Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από nick#18
evoracing Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, nick#18 είπε Kανονικα θες διακοπτη λοιπον γιατι σιγουρα εχει αλλο κυκλωμα πανω του ο 2πλος. Δεν νομιζω να ειναι πολυ δυσκολο να βρεις εναν σε καποια μαντρα ανακυκλωσης τον σωστο. Δεν χτυπας ενα τηλεφωνο εδω μηπως εχει αυτο που ψαχνεις? Γενικα δεν ειμαι καθολου fan του κοψε ραψε στην πλεξουδα ενω μπορω να βρω ετοιμο αυτο που χρειαζεται.. Τωρα για να κανεις μια δοκιμη με αυτον που εχεις: Η φυσα που μπαινει ειναι προφανος 1 και κοινη για το διακοπτη ειτε μονος ειτε διπλος με στανταρ αναμονες.. Πρεπει να βρεις με ενα πολυμετρο σε ποιο ή ποια pin δινει +12 οταν πατας το διακοπτη οποτε αυτο ειναι το ρευμα που οπλιζει το ρελε των πισω.. μετα πρεπει να βρεις στο φυσακι, το καλωδιο που οπλιζει τον ρελε των μπροστα και να κανεις μια γεφυρα για να του δωσεις ρευμα και θα παιξει.. Αν ειναι ο κλασσικος 4/5πολικος ρελες το 85 και 86 ειναι τα ρευματα του πηνειου. Με ενα πολυμετρο μετρας τη συνεχεια απο μεσα και στη βαση του ρελε ωστε να βγαλεις ακρη για το καλωδιο. Αν απλα βρεις διακοπτη δεν χρειαζεται τιποτα απο αυτα αφου δειχνει να ειναι plug & play. Θα πάρω, αλλά δύσκολο.. Δεν τον έχω βρει πουθενά. Αλλά για δώσε και άλλα αν έχεις για να πάρω Οπότε για να καταλάβω, από το ρελέ έρχεται ένα καλώδιο, στην προκειμένη περίπτωση το R-B, με +12 και φεύγει ένα άλλο LG-B που όταν πατάω τον διακόπτη βγάζει +12 και οπλίζει το ρελέ σωστά? Οπότε βρίσκω το καλώδιο που όταν πατάω τον διακόπτη δίνει ρεύμα στο πίσω και με αυτό γεφυρώνω το LG-B ε? 15 λεπτά πριν, nick#18 είπε Μη σε δω εντος πολης πουθενα με μπρος πισω αναμμενα θα ερθω να στα ξυλωσω στο επομενο φαναρι Για ομορφια θες τα μπροστα το ξερουμε Καλά ξεκάθαρα αλλά και για να βλέπω. Βράδυ σε δρόμους με 0 φως τα φώτα μου δεν κάνουν δουλειά στα πλάγια (για στροφές κτλπ). 15 λεπτά πριν, nick#18 είπε Οπως και στα πιο πολλα αυτοκινητα αλλα οπως και αν ειδα καλα και στο σχεδιαγραμμα παραπανω, για να αναψουν τα ομιχλης πρεπει να εχεις αναμενα και τα φωτα πορειας σου η εστω τα θεσεως. Αν ειναι ετσι, μολις κλεισεις και τα φωτα σου θα κλεινουν και αυτα. Ναι ακριβώς Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από evoracing
nick#18 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 10 λεπτά πριν, evoracing είπε Θα πάρω, αλλά δύσκολο.. Δεν τον έχω βρει πουθενά. Αλλά για δώσε και άλλα αν έχεις για να πάρω Οπότε για να καταλάβω, από το ρελέ έρχεται ένα καλώδιο, στην προκειμένη περίπτωση το R-B, με +12 και φεύγει ένα άλλο LG-B που όταν πατάω τον διακόπτη βγάζει +12 και οπλίζει το ρελέ σωστά? Οπότε βρίσκω το καλώδιο που όταν πατάω τον διακόπτη δίνει ρεύμα στο πίσω και με αυτό γεφυρώνω το LG-B ε? Καλά ξεκάθαρα αλλά και για να βλέπω. Βράδυ σε δρόμους με 0 φως τα φώτα μου δεν κάνουν δουλειά στα πλάγια (για στροφές κτλπ). Ναι ακριβώς Mε ενα γρηγορο googlαρισμα τον βρηκα αυτον.. μπες και σε κανενα swift club και ρωτα.. μπορει να σου πουν και τον κωδικο του ανταλλακτικου που βοηθαει στην αναζητηση συνηθως... Αν τα λες καλα με τα ονοματα των καλωδιων ετσι ειναι... αυτο που δεν κλεινει οταν ξαναπατησεις το διακοπτη, ειδα σε καποιους διακοπτες οτι εχουν 2ο μπουτον που λεει "off" απο κατω οποτε καπως αλλιως τα κοβει και στον 2πλο μαμα διακοπτη ειναι ενσωματομενο στο κυκλωμα.. Βαλε και καμια καλη λαμπα για να βλεπεις.. π.χ. Philips xtreme vision
evoracing Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, nick#18 είπε Mε ενα γρηγορο googlαρισμα τον βρηκα αυτον.. μπες και σε κανενα swift club και ρωτα.. μπορει να σου πουν και τον κωδικο του ανταλλακτικου που βοηθαει στην αναζητηση συνηθως... Αν τα λες καλα με τα ονοματα των καλωδιων ετσι ειναι... αυτο που δεν κλεινει οταν ξαναπατησεις το διακοπτη, ειδα σε καποιους διακοπτες οτι εχουν 2ο μπουτον που λεει "off" απο κατω οποτε καπως αλλιως τα κοβει και στον 2πλο μαμα διακοπτη ειναι ενσωματομενο στο κυκλωμα.. Βαλε και καμια καλη λαμπα για να βλεπεις.. π.χ. Philips xtreme vision Colt club εννοείς? MR201519.. τι μας πέρασες? :p Τα χρώματα υπάρχουν. Light Green Black και Red Black απλά μου μένουν οι μετρήσεις. Θα δω κανένα καλό λεντ αλλιώς προτζεκτορα.
nick#18 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, evoracing είπε Colt club εννοείς? MR201519.. τι μας πέρασες? 😛 Τα χρώματα υπάρχουν. Light Green Black και Red Black απλά μου μένουν οι μετρήσεις. Θα δω κανένα καλό λεντ αλλιώς προτζεκτορα. Α καλα μου ειχε κολλησει το swift εμενα Αυτο το κολτ κλαμπ τελοσπαντων! Τωρα ναι, δυσκολο θα ναι μαλλον να βρεις σε ανακυκλωση.. Πολυ ολοιδιο με του carisma τον βλεπω..https://shop.euroimpex.lt/en/dalis/268019/fog-light-switch Οποτε εχεις και 2 φυσες λοιπον απο πισω σε αναμονη σωστα? Edit: Do you speak Cyka? https://www.drive2.ru/l/3989490/ δες εδω κατι φωτο που εχει και κανει κατι γεφυρες ο ρωσσος μηπως σε βοηθησει σε τιποτα Εdit 2: Ισως και απο Galant.. https://rrr.lt/en/used-part/nmz3623-2775-mitsubishi-galant-fog-light-switch Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από nick#18 1
evoracing Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 37 λεπτά πριν, nick#18 είπε Α καλα μου ειχε κολλησει το swift εμενα Αυτο το κολτ κλαμπ τελοσπαντων! Τωρα ναι, δυσκολο θα ναι μαλλον να βρεις σε ανακυκλωση.. Πολυ ολοιδιο με του carisma τον βλεπω..https://shop.euroimpex.lt/en/dalis/268019/fog-light-switch Οποτε εχεις και 2 φυσες λοιπον απο πισω σε αναμονη σωστα? Edit: Do you speak Cyka? https://www.drive2.ru/l/3989490/ δες εδω κατι φωτο που εχει και κανει κατι γεφυρες ο ρωσσος μηπως σε βοηθησει σε τιποτα Εdit 2: Ισως και απο Galant.. https://rrr.lt/en/used-part/nmz3623-2775-mitsubishi-galant-fog-light-switch Του carisma δεν το είχα δει, του galant το είδα αλλά αν δεν βρίσκω για colt 1 φορά για galant δεν θα βρω 10 Μια είναι.
evoracing Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, nick#18 είπε Α καλα μου ειχε κολλησει το swift εμενα Αυτο το κολτ κλαμπ τελοσπαντων! Τωρα ναι, δυσκολο θα ναι μαλλον να βρεις σε ανακυκλωση.. Πολυ ολοιδιο με του carisma τον βλεπω..https://shop.euroimpex.lt/en/dalis/268019/fog-light-switch Οποτε εχεις και 2 φυσες λοιπον απο πισω σε αναμονη σωστα? Edit: Do you speak Cyka? https://www.drive2.ru/l/3989490/ δες εδω κατι φωτο που εχει και κανει κατι γεφυρες ο ρωσσος μηπως σε βοηθησει σε τιποτα Εdit 2: Ισως και απο Galant.. https://rrr.lt/en/used-part/nmz3623-2775-mitsubishi-galant-fog-light-switch Το λοιπόν.. Σήμερα στα πεταχτά έκανα μερικά πειράματα. Στην εικόνα αυτά τα 2 πινάκια δίνουν +12. Οπότε, έκανα ένα τεστ μήπως και θυμηθεί να δουλέψει και γεφύρωσα τα 2 δεξιά, και τίποτα. Γεφύρωσα και το αριστερό κόκκινο με το δεξί κενό, και τίποτα και γεφύρωσα το αριστερό κόκκινο με το LG-B καλώδιο στη φύσα και πάλι τίποτα. Θα δοκιμάσω να γεφυρώσω το LG-B με το R-B πίσω από το ρελέ που θεωρητικά είναι το +12 της εντολής και η επιστροφή. Στην εικόνα το αριστερά είναι το ρελέ για τα προβολάκια. Παίζει να πρέπει να είναι και τα 2 συνδεδεμένα για να ανάψουν? αν και στο ένα είναι καμένη η λάμπα. Αν και βάση του σχεδίου δεν έχει πρόβλημα. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2020 από evoracing
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα