Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα, μπορεί να ακούγετε χαζό, αλλα θα ήθελα να με καθοδηγήσει κάποιος στο ποιός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κανω φορματ στον ssd που έχω ηδη πανω τα windows ωστε να κανω ενα clean install?  σκέφτηκα να φτιαξω ενα win 10 live usb, να μπω απο τις ρυθμισεις των windows να κανω διαγραφη του δισκου, και μετα να κανω κανονικό win installation εκ νεου, άπλα επειδή έχω διαβάσει διάφορα δεν ξερω τι ισχύει και τι οχι ως προς την υγεία του ssd μου..

αυτο που θελω στην ουσία είναι να διαγράψω  μόνιμα τα αρχεία του ssd όσο πιο ''μόνιμα'' γίνετε δηλαδή ξερω οτι παντα γίνετε ανάκτηση, με την δυνατότερη ''ασφάλεια'΄ μακροζωίας του ssd Μου..

ευχαριστώ εκ των προτέρων

edit: θα αλλάξω επεξεργαστή,μνήμη ραμ καθώς και μητρική. συνίσταται και φορμάτ σκληρού δίσκου σωστά; αυτός είναι ο λόγος που σκεφτομαι να κάνω φορμάτ

Επεξ/σία από maparios
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου, είναι όντως αυτός ο πιο ασφαλής τρόπος τόσο για την υγεία του σκληρού όσο και για την μόνιμη διαγραφή όμως;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν επιτρέπεται, για ποιο λόγο ρωτάτε; Η ανάκτηση αρχείων από ssd στον οποίο έχει γίνει format και νέα εγκατάσταση λειτουργικού είναι εξαιρετικά δύσκολη και απίθανη. Εσείς απλώς θέλετε να αλλάξετε μητρική, έτσι δεν είναι; Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Αν θέλατε να πουλήσετε τον ssd θα το καταλάβαινα οπότε θα πρότεινα το πρόγραμμα ασφαλούς διαγραφής που συνήθως προσφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία.

Επεξ/σία από fujitsuA530
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 3/5/2020 στις 4:31 ΜΜ, fujitsuA530 είπε

Αν επιτρέπεται, για ποιο λόγο ρωτάτε; Η ανάκτηση αρχείων από ssd στον οποίο έχει γίνει format και νέα εγκατάσταση λειτουργικού είναι εξαιρετικά δύσκολη και απίθανη. Εσείς απλώς θέλετε να αλλάξετε μητρική, έτσι δεν είναι; Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Αν θέλατε να πουλήσετε τον ssd θα το καταλάβαινα οπότε θα πρότεινα το πρόγραμμα ασφαλούς διαγραφής που συνήθως προσφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία.

εχω υποψία πως κόλλησα κάποιο malware το οποιο παραμένει και μετά απο φορματ, αλλα απο την στιγμη που θα αλλαξω και αλλα compoments δεν νομιζω να υπαρξει θεμα..

ευχαριστώ πολυ για την ιδεα παντως

Δημοσ.
16 ώρες πριν, maparios είπε

εχω υποψία πως κόλλησα κάποιο malware το οποιο παραμένει και μετά απο φορματ, αλλα απο την στιγμη που θα αλλαξω και αλλα compoments δεν νομιζω να υπαρξει θεμα..

ευχαριστώ πολυ για την ιδεα παντως

Αν ακολουθήσεις τις συμβουλές που σου δώσανε και σβήσεις όλα τα partition και μετά κάνεις την εγκατάσταση δεν κινδυνεύεις από κανένα ιό.

Θεωρητικά όταν κάνεις delete partition και format δεν σβήνονται τα δεδομένα που είναι πάνω στο δίσκο, ο μόνος τρόπος να σβηστούν είναι με zero fill (αργή διαδικασία που φθείρει τον δίσκο). Αν δηλαδή κάνεις inspect τα data που έχει μέσα ο δίσκος θα μπορέσεις να δεις τον κώδικα του ιού που είχες. Αυτό όμως δεν σε απασχολεί γιατί δεν υπάρχει τρόπος να γίνει execute αυτός ο κώδικας και είναι γραμμένος στον ίδιο χώρο που σύντομα θα γράψεις κάποιο άλλο αρχείο στην ίδια θέση και δεν θα μείνει κανένα ίχνος του.

Ακόμα και στην απίστευτα σπάνια περίπτωση που θα γραφτεί στο track 0 που δεν γεμίζει ολόκληρο οπότε δεν θα γίνει overwrite πάλι δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς, απλά θα έχεις τον κώδικα του ιού γραμμένο σε ένα ανενεργό μέρος στο δίσκο σου χωρίς όμως να υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει execute.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, elpenor είπε

Αν ακολουθήσεις τις συμβουλές που σου δώσανε και σβήσεις όλα τα partition και μετά κάνεις την εγκατάσταση δεν κινδυνεύεις από κανένα ιό.

Θεωρητικά όταν κάνεις delete partition και format δεν σβήνονται τα δεδομένα που είναι πάνω στο δίσκο, ο μόνος τρόπος να σβηστούν είναι με zero fill (αργή διαδικασία που φθείρει τον δίσκο). Αν δηλαδή κάνεις inspect τα data που έχει μέσα ο δίσκος θα μπορέσεις να δεις τον κώδικα του ιού που είχες. Αυτό όμως δεν σε απασχολεί γιατί δεν υπάρχει τρόπος να γίνει execute αυτός ο κώδικας και είναι γραμμένος στον ίδιο χώρο που σύντομα θα γράψεις κάποιο άλλο αρχείο στην ίδια θέση και δεν θα μείνει κανένα ίχνος του.

Ακόμα και στην απίστευτα σπάνια περίπτωση που θα γραφτεί στο track 0 που δεν γεμίζει ολόκληρο οπότε δεν θα γίνει overwrite πάλι δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς, απλά θα έχεις τον κώδικα του ιού γραμμένο σε ένα ανενεργό μέρος στο δίσκο σου χωρίς όμως να υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει execute.

εισαι αρχοντας! αυτο ηθελα,με καθυσηχασες, χιλια ευχαριστω!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...