Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, CMOS_Z είπε

Τι εννοείς WiFi απ' ευθείας σύνδεση και τα 2 PC? Μεταξύ τους ή το κάθε ένα σύνδεση στο modem της cosmote? Περιέγραψε την εγκατάσταση μαζί με μάρκες / μοντέλα που έχεις.

Σίγουρα υπάρχουν πολύ καλύτερα AP από της cosmote αλλά θα χρειαστείς και 2 κεραίες USB (για παράδειγμα) εάν δεν έχεις.

Επίσης να ρωτήσω κάτι μου ήρθε τώρα, τα powerlines είναι απευθείας στην πρίζα έτσι? Και όχι πίσω από κανένα surge protector / UPS?

Εχω 1 custom made desktop pc και ενα laptop ΗΡ. Τα powerlines είναι της NetGear, το modem/router είναι το speedport plus της cosmote (σύντομα θα αντικατασταθεί απο το asus DSL-AC87VG)

Και τα 2 pc τα έχω συνδέσει (παλαιότερα) με wifi μέσω του router της cosmote. Αλλά λόγω διαμετρικά αντίθετης απόστασης (το δωμάτιο με το router είναι ανάμεσα στα 2 δωμάτια που είναι τοποθετημένα τα pc - παρεμβάλλεται και μπάνιο και αποθηκάκι), πολλές φορές η σύνδεση μεταξύ τους ήταν πολύ αδύναμη έως ανέφικτη.

Tα powerlines είναι απ' ευθείας στην πρίζα, ναι. Δεν παρεμβάλλεται άλλη συσκευή ή πολύπριζο. Και δεν είναι pass-through.

Δε διαθέτω άλλο εξοπλισμό.

Ένα AP θα μπορούσε να "γεφυρώσει" τα 2 pc, ή έστω να αυξήσει την ταχύτητα μεταφοράς αρχείων, ας πούμε σε ένα επίπεδο π.χ. 100MB/s;

Επεξ/σία από akmak
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, akmak είπε

Εχω 1 custom made desktop pc και ενα laptop ΗΡ. Τα powerlines είναι της NetGear, το modem/router είναι το speedport plus της cosmote (σύντομα θα αντικατασταθεί απο το asus DSL-AC87VG)

Και τα 2 pc τα έχω συνδέσει (παλαιότερα) με wifi μέσω του router της cosmote. Αλλά λόγω διαμετρικά αντίθετης απόστασης (το δωμάτιο με το router είναι ανάμεσα στα 2 δωμάτια που είναι τοποθετημένα τα pc - παρεμβάλλεται και μπάνιο και αποθηκάκι), πολλές φορές η σύνδεση μεταξύ τους ήταν πολύ αδύναμη έως ανέφικτη.

Tα powerlines είναι απ' ευθείας στην πρίζα, ναι. Δεν παρεμβάλλεται άλλη συσκευή ή πολύπριζο. Και δεν είναι pass-through.

Δε διαθέτω άλλο εξοπλισμό.

Ένα AP θα μπορούσε να "γεφυρώσει" τα 2 pc, ή έστω να αυξήσει την ταχύτητα μεταφοράς αρχείων, ας πούμε σε ένα επίπεδο π.χ. 100MB/s;

Με τι κεραία είχες δοκιμάσει στον σταθερό? Μήπως και ένας repeater καπου ενδιάμεσα σε βοηθούσε. Τα 100MB/s ας τα ξεχάσεις καλύτερα με wireless, πιο εύκολα θα περάσεις καλώδιο από τους τοίχους παρά 1Gbit. Είναι πραγματικά δύσκολο να πει κάποιος εκτιμώμενη ταχύτητα χωρίς μετρήσεις στον χώρο πρώτα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μητρική (msi) διαθέτει wifi, οπότε χρησιμοποιώ την εργοστασιακή κεραία της.

Το laptop, με το ενσωματωμένο wifi που διαθέτει.

Έχω κάπου ένα repeater tp-link (tl-wa850re - 300mbps) παροπλισμένο.

Αναμένω το καινούργιο modem/router και προσδοκώ καλύτερη κάλυψη και ανώτερες επιδόσεις, καθώς διαθέτει 4 κεραίες.

Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι όλα τα καλώδια ethernet είναι τύπου cat7 s/ftp.

Επεξ/σία από akmak
Δημοσ.
Στις 5/5/2020 στις 1:18 ΜΜ, logvphys είπε

Αν δε βαλεις τα PL στην ιδια φαση προκοπη δε θα βρεις οτι και να κανεις.

Σωστό, αλλά έχει ήδη αναφέρει, στο αρχικό του post, ότι όλα παίζουν στην ίδια φάση...

Πριν παραδώσεις τα όπλα θα πρέπει οπωσδήποτε να ψαχτείς και με άλλες μάρκες. Παίζουν διάφορες ασυμβατότητες. Υποτίθεται ότι τα κορυφαία για τριφασικές εγκαταστάσεις είναι τα Devolo. Βρήκα λοιπόν από τις αγγελίες του κουτιού τα Devolo magic, τα δοκίμασα, αλλά δεν μπορούσαν ούτε να αναγνωριστούν μεταξύ τους... Ευτυχώς που ο φίλος δέχτηκε να τα πάρει πίσω... Αντίθετα με τα tp-link TL-PA8010P/8030P ησύχασα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

update!

Λοιπόν τελικά η λύση είναι τόσο απλή! WiFi usb adapter! Μάλλον εγώ ήμουν κολλημένος και δεν το είχα σκεφτεί τόσο καιρό...

Παρήγγειλα 2

Ένα tp-link που μου ήρθε σήμερα και έκανα ήδη μια δοκιμή... αρχείο 2GB, μεταφορά από pc σε pc μέσα σε 4 λεπτά!!! (Ταχύτητα σύνδεσης d/u: 520Mbps)

Και ένα netgear που το περιμένω από βδομάδα και απ' το οποίο έχω μεγάλες... προσδοκίες!

Όταν με το καλό έρθει και εγκατασταθεί και το 2ο, θα στείλω ενδεικτικά νούμερα... έτσι για την ολοκλήρωση του "σίριαλ"!

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο και τη διάθεσή σας να με βοηθήσετε!

Επεξ/σία από akmak
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...