rafail1994 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Δυστυχώς ο μαύρος καπνός σε τέτοιο βαθμό μπορεί να είναι πολλά πράγματα, μιας και δηλώνει κακή καύση. Πρώτα βήματα, χωρίς ιδιαίτερο κόστος Για αρχή ξεκινά με αλλαγή πρατηρίου (εαν βάζεις συνέχεια στο ίδιο) και πρόσθεσε κάποιο ενισχυτικό πετρελαίου. Και δες πως θα συμπεριφερθεί. Βγες σε ανοιχτό δρόμο και ανέβασε στροφές, για αρκετή ώρα, μήπως και έχει μπουκώσει από πολύ ήρεμη οδήγηση μέσα σε πόλη κτλ. Εαν δεν δεις καμιά διαφορά αρχίζουν τα κοστοβορα. Ξεκινάς με αλλαγή φίλτρου αέρα και φίλτρου πετρελαίου. Καθαρισμός βαλβίδας egr Έλεγχος μπεκ και αντλίας πετρελαίου Δεν ξέρω εαν το συγκεκριμένο θέλει και ρύθμιση βαλβίδων ανα κάποια χιλιόμετρα Υπάρχει περίπτωση να ειναι και οι προθερμαντήρες Για πες μας λιγο και τι λάδια βάζεις. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από rafail1994
mpazoykas Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 μολις γυρισα απο τον μαστορα.μου ειπε μπορει να θελει καθαρισμο η βαλβιδα,αλλιως μου ειπε ειναι τα μπεκ ακροφυσια.για τα μπεκ μου ειπε θελει 400 ευρω.καλα δεν υπαρχει μια αν ειναι τα μπεκ,επισης αν το αφησω ετσι για λιγο καιρο τι μπορει να παθει? Στις 3/5/2020 στις 12:40 ΜΜ, rafail1994 είπε Δυστυχώς ο μαύρος καπνός σε τέτοιο βαθμό μπορεί να είναι πολλά πράγματα, μιας και δηλώνει κακή καύση. Πρώτα βήματα, χωρίς ιδιαίτερο κόστος Για αρχή ξεκινά με αλλαγή πρατηρίου (εαν βάζεις συνέχεια στο ίδιο) και πρόσθεσε κάποιο ενισχυτικό πετρελαίου. Και δες πως θα συμπεριφερθεί. Βγες σε ανοιχτό δρόμο και ανέβασε στροφές, για αρκετή ώρα, μήπως και έχει μπουκώσει από πολύ ήρεμη οδήγηση μέσα σε πόλη κτλ. Εαν δεν δεις καμιά διαφορά αρχίζουν τα κοστοβορα. Ξεκινάς με αλλαγή φίλτρου αέρα και φίλτρου πετρελαίου. Καθαρισμός βαλβίδας egr Έλεγχος μπεκ και αντλίας πετρελαίου Δεν ξέρω εαν το συγκεκριμένο θέλει και ρύθμιση βαλβίδων ανα κάποια χιλιόμετρα Υπάρχει περίπτωση να ειναι και οι προθερμαντήρες Για πες μας λιγο και τι λάδια βάζεις. Members 32 68 μηνύματα Αναφορά ανάρτησης Δημοσ. μόλις μολις γυρισα απο τον μαστορα.μου ειπε μπορει να θελει καθαρισμο η βαλβιδα,αλλιως μου ειπε ειναι τα μπεκ ακροφυσια.για τα μπεκ μου ειπε θελει 400 ευρω.καλα δεν υπαρχει μια αν ειναι τα μπεκ,επισης αν το αφησω ετσι για λιγο καιρο τι μπορει να παθει?
rafail1994 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Για τα μπεκ, υπάρχει περίπτωση να καθαρίζουν, οπότε να μην χρειάζονται αντικατάσταση. Τώρα εάν έχουν όντως αυτά πρόβλημα, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να το αφήσεις έτσι. Ο τόσο μαύρος καπνός υποδηλώνει πολύ πλούσιο μείγμα. Οι ζημίες που μπορεί να αφήσει είναι από καταστροφή του καταλύτη, λ, μέχρι και ζημία του μοτέρ.
SPYRER_007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μπεκ και άργησες κιολας.............ελενχος και επισκευη αν χρειαζεται καποιο και παίρνει......
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Aν μπεκ κατουράνε τότε θα γεμίσει η μηχανή πετρέλαιο και κινδυνευεις απο diesel runaway .Nα κοιτάς στάθμη λαδιών συνέχεια. https://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_engine_runaway
meletis_m Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 7 ώρες πριν, mpazoykas είπε 5 ώρες πριν, rafail1994 είπε Για τα μπεκ, υπάρχει περίπτωση να καθαρίζουν, οπότε να μην χρειάζονται αντικατάσταση. Τώρα εάν έχουν όντως αυτά πρόβλημα, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να το αφήσεις έτσι. Ο τόσο μαύρος καπνός υποδηλώνει πολύ πλούσιο μείγμα. Οι ζημίες που μπορεί να αφήσει είναι από καταστροφή του καταλύτη, λ, μέχρι και ζημία του μοτέρ. Είχα θέμα όμως με βενζινοκινητήρα που είχε 400.000 χιλιόμετρα. Για αρχή δοκίμασα καθαριστικό μπεκ αλλά δεν έκανε δουλειά. Αναγκαστικά τα καθαρισα και πέτυχε τελικά. Έδωσα 30€ για καθάρισμα. Ωστόσο όμως έχω ακουσει ότι στο καθαρισμό χάνει τη ελαστικότητα η μεμβρανη των μπεκ . Αλλά 4αδα μπεκ πήγαινε 430€ και δεν μπορούσα να τα διαθέσω 7 ώρες πριν, mpazoykas είπε μολις γυρισα απο τον μαστορα.μου ειπε μπορει να θελει καθαρισμο η βαλβιδα,αλλιως μου ειπε ειναι τα μπεκ ακροφυσια.για τα μπεκ μου ειπε θελει 400 ευρω.καλα δεν υπαρχει μια αν ειναι τα μπεκ,επισης αν το αφησω ετσι για λιγο καιρο τι μπορει να παθει? Members 32 68 μηνύματα Αναφορά ανάρτησης Δημοσ. μόλις μολις γυρισα απο τον μαστορα.μου ειπε μπορει να θελει καθαρισμο η βαλβιδα,αλλιως μου ειπε ειναι τα μπεκ ακροφυσια.για τα μπεκ μου ειπε θελει 400 ευρω.καλα δεν υπαρχει μια αν ειναι τα μπεκ,επισης αν το αφησω ετσι για λιγο καιρο τι μπορει να παθει? Δεν έχεις να χάσεις και κάτι . Εγώ είχα δοκιμάσει καθαριστικό μπεκ , το έριξα σε γεμάτο ρεζερβουάρ . Ωστόσο ήμουν σε προχωρημένο στάδιο και τα 2/4 μπεκ είχαν θέμα όπως φάνηκε. Ρίξε ένα καθαριστικό 10-15€ έχουν και κάντο μια βόλτα με υψηλές στροφές 3000 στροφές σε εθνική . Εάν δεν δεις βελτίωση τότε αναγκαστικά πας για καθάρισμα. Αλλά ρώτησε και σε μπεκα ή τρομπα που ασχολείται με Diesel
mpazoykas Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Είχα θέμα όμως με βενζινοκινητήρα που είχε 400.000 χιλιόμετρα. Για αρχή δοκίμασα καθαριστικό μπεκ αλλά δεν έκανε δουλειά. Αναγκαστικά τα καθαρισα και πέτυχε τελικά. Έδωσα 30€ για καθάρισμα. Ωστόσο όμως έχω ακουσει ότι στο καθαρισμό χάνει τη ελαστικότητα η μεμβρανη των μπεκ . Αλλά 4αδα μπεκ πήγαινε 430€ και δεν μπορούσα να τα διαθέσω Δεν έχεις να χάσεις και κάτι . Εγώ είχα δοκιμάσει καθαριστικό μπεκ , το έριξα σε γεμάτο ρεζερβουάρ . Ωστόσο ήμουν σε προχωρημένο στάδιο και τα 2/4 μπεκ είχαν θέμα όπως φάνηκε. Ρίξε ένα καθαριστικό 10-15€ έχουν και κάντο μια βόλτα με υψηλές στροφές 3000 στροφές σε εθνική . Εάν δεν δεις βελτίωση τότε αναγκαστικά πας για καθάρισμα. Αλλά ρώτησε και σε μπεκα ή τρομπα που ασχολείται με Diesel ευχαριστω ολους για της απαντησεις.θα συμβουλευτω και τον μαστορΑα να δω τι θα μου πει και αυτος,το σαββατο θα παω να δουμε την βαλβιδα μηπως ειναι αυτο και την γλυτωσω.αν και δεν νομιζω δεν τα γλυτωσω,επειδη ομως περιμενω να παω στο νησι να δουλεψω να βγαλω καππια χρηματα.να ρωτησω αν γυρισω το οκτωμβριο και αλλαξω τα μπεκ τοτε θα εχω προβλημα? δλδ 3 μηνες περιπου
SPYRER_007 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Μην συγκρίνεις μπεκ πετρελαιου με βενζίνας ουτε απλο μπεκ με άμεσου ψεκασμου.Τελείως αλλο πραγμα....τοσο σε κόστος αγορας-επισκευης οσο και σε λειτουργία.Θα σου βγει η ψυχη για να βγουν τα μπεκ απο τον κινητηρα αλλα το πρωτο που πρεπει να γινει ειναι ελενχος απο μηχανημα.Τα μπεκ δεν εχουν μεμβράνη αλλα βελονα και ηλεκτρομαγνητικα πηνεια που την ανοιγο-κλεινουν................... Επεξ/σία 5 Μαΐου 2020 από SPYRER_007
mpazoykas Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 σήμερα πήγα στην shell και μου δώσανε αυτό για μπεκ.το γέμισα πετρέλαιο και το έριξα μέσα.πηγα 2 ώρες βόλτα φυσικά και το γκαζωνα μερικές φορές.οταν γύρισα και καλή την διάρκεια βόλτας δεν έβγαζε καπνό κανονικά το έσβησα και το ξαναέβαλα μπροστά και τίποτα..το ερώτημα μου είναι το καθαριστηκο πρέπει να το βάζω κάθε φορά που θα βάζω πετρέλαιο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα