Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μηπως μπορει καποιος να βοηθησει ; εχω μια υποβρυχια αντλια νερου με χαρακτηριστικα 12 V 50 W  5 A , θελω να την δουλεψω στο κτημα οπου δεν υπαρχει ρευμα και θελω να την λειτουργησω με πανελακι ,υποψην οτι το μοτερ θα δουλευει μονο μια ωρα την ημερα ,σκεφτηκα να συνδεσω κατευθειαν πανελακι με μοτερ και να παρεμβαλετε χρονοδιακοπτης μπαταριας,αλλα κατι δεν μου κολαει, δεν θελω να χρησιμοποιησω inverter ,γινετε ή ακουγετε αλλοπρόσαλλο ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Inverter δεν χρειάζεται αφού η αντλία είναι 12v, χρειάζεται όμως μια μπαταρία και ρυθμιστής φόρτισης. 

Οποτε η σύνδεση θα είναι:

πανελ-ρυθμιστής φόρτισης-μπαταρία-χρονοδιακόπτης-αντλια

Επεξ/σία από Jason15
Δημοσ.

Πρώτα προσδιορίζεις την απαιτούμενη ενέργεια ανσ ημέρα που χρειάζεται η αντλία, υπολογίζεις απώλειες και συντελεστες απόδοσης και μετά κάνεις την επιλογή με βάση την τάση και το ρεύμα. 

Για λειτουργία μόνο 1 ώρα κάθε ημέρα χρειάζεσαι 0.05kwh. Υπολόγισε απώλειες μπαταρίας και επιλογή της. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vougiounikos είπε

και το πανελ τι watt θα πρεπει να ειναι 

Μια μπαταρία 18ah και ένα πάνελ 20 watt νομίζω θα είναι καλά 

Δημοσ.

πανελακι 20w ρυθμιστης 10A μπαταρια 30Ah και νομιζω ειναι ενταξη με καλυπτει και σε περιπτωση που λειτουργισει η αντλια παραπανω απο μια ωρα 

Δημοσ.

Επειδή με ενδιαφέρει και μένα το θέμα αλλά για βενζινοκίνητη αντλία, πως υπολογίζεις τι αντλία χρειάζεσαι για να φέρεις νερό πχ 200 μέτρα απόσταση;

Δημοσ.

δεν εκατσα να υπολογισω απλα εψαξα και βρηκα αυτην που μου κανει με το αναλογο μανομετρικο υψος και τα λιτρα που θελω ,τωρα για 200 μετρα που θελεις χρειαζεσαι κατι πολυ δυνατο και πρεπει να σκεφτεις την ποσοτητα αντλησεως δηλαδη ποσα λιτρα νερου θελεις 

• Thanks 1
Δημοσ.

ελπίζω να μην την διάλεξες με το μέγιστο μανομετρικό ταυτόχρονα στην μέγιστη παροχή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...