vougiounikos Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 μηπως μπορει καποιος να βοηθησει ; εχω μια υποβρυχια αντλια νερου με χαρακτηριστικα 12 V 50 W 5 A , θελω να την δουλεψω στο κτημα οπου δεν υπαρχει ρευμα και θελω να την λειτουργησω με πανελακι ,υποψην οτι το μοτερ θα δουλευει μονο μια ωρα την ημερα ,σκεφτηκα να συνδεσω κατευθειαν πανελακι με μοτερ και να παρεμβαλετε χρονοδιακοπτης μπαταριας,αλλα κατι δεν μου κολαει, δεν θελω να χρησιμοποιησω inverter ,γινετε ή ακουγετε αλλοπρόσαλλο ;
Jason15 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Inverter δεν χρειάζεται αφού η αντλία είναι 12v, χρειάζεται όμως μια μπαταρία και ρυθμιστής φόρτισης. Οποτε η σύνδεση θα είναι: πανελ-ρυθμιστής φόρτισης-μπαταρία-χρονοδιακόπτης-αντλια Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από Jason15
vougiounikos Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) και το πανελ τι watt θα πρεπει να ειναι Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από vougiounikos
Βασίλης_29 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Πρώτα προσδιορίζεις την απαιτούμενη ενέργεια ανσ ημέρα που χρειάζεται η αντλία, υπολογίζεις απώλειες και συντελεστες απόδοσης και μετά κάνεις την επιλογή με βάση την τάση και το ρεύμα. Για λειτουργία μόνο 1 ώρα κάθε ημέρα χρειάζεσαι 0.05kwh. Υπολόγισε απώλειες μπαταρίας και επιλογή της.
Jason15 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, vougiounikos είπε και το πανελ τι watt θα πρεπει να ειναι Μια μπαταρία 18ah και ένα πάνελ 20 watt νομίζω θα είναι καλά
vougiounikos Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 πανελακι 20w ρυθμιστης 10A μπαταρια 30Ah και νομιζω ειναι ενταξη με καλυπτει και σε περιπτωση που λειτουργισει η αντλια παραπανω απο μια ωρα
zio10 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Επειδή με ενδιαφέρει και μένα το θέμα αλλά για βενζινοκίνητη αντλία, πως υπολογίζεις τι αντλία χρειάζεσαι για να φέρεις νερό πχ 200 μέτρα απόσταση;
vougiounikos Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 δεν εκατσα να υπολογισω απλα εψαξα και βρηκα αυτην που μου κανει με το αναλογο μανομετρικο υψος και τα λιτρα που θελω ,τωρα για 200 μετρα που θελεις χρειαζεσαι κατι πολυ δυνατο και πρεπει να σκεφτεις την ποσοτητα αντλησεως δηλαδη ποσα λιτρα νερου θελεις 1
nvel Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 ελπίζω να μην την διάλεξες με το μέγιστο μανομετρικό ταυτόχρονα στην μέγιστη παροχή
vougiounikos Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 το νερο ειναι στα 3,5 μετρα και το μεγιστο μανομετρικο ειναι 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα