Προς το περιεχόμενο

Σύντομα η διάθεση ανοιχτών δεδομένων της ελληνικής δημόσιας διοίκησης

dimakisk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τι γίνεται κύριε Δημάκη;   Το   'ε"  στο "ελληνική Δημόσια διοίκηση" οφείλει να είναι με ΚΕΦΑΛΑΙΟ. 

Διορθώστε παρακαλώ.

• Like 2
  • Confused 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 hours ago, AtiX said:

Τόσο εκσυγχρονισμό δεν θα τον αντέξω... μια το fax, μια η ενοποίηση υπηρεσιών τώρα αυτό, πάει χάλασε το κράτος...

4 hours ago, markos9 said:

Τα φαξ; τι έγινε με αυτά; 

4 hours ago, hyperionthetitan said:

Καταργείται το φαξ στο Δημόσιο.

4 hours ago, AtiX said:

Καταργείται φίλε μου...

"Το φαξ αποτελεί πλέον έναν απαρχαιωμένο τρόπο επικοινωνίας"

🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳

3 hours ago, markos9 said:

Πρέπει να κάνουμε μια πολύ μεγάλη γιορτή!

3 hours ago, georgepppo said:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Θα κατέβουν σε απεργία οι ΔΥ 😋

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραμύθια είναι. Το στήσιμο πάει σύννεφο. 

Στο Εξοικονόμηση κατ'οίκον οι περισσότεροι μηχανικοί περάσανε 1~2 αιτήσεις. Σε λιγότερο από μια ώρα έκλεισε το σύστημα. 

10 εταιρείες κάνανε σε αυτή την μια ώρα 1000 αιτήσεις, δηλαδή κατά μέσο όρο 100 αιτήσεις έκαστη. Τυχαίο; 

Τελευταίο παράδειγμα διαπλοκής είναι η υποστήριξη της πλατφόρμας του ΤΕΕ αρχείων XML για την ηλεκτρονική έκδοση αδειών, μια δυνατότητα που ενεργοποιήθηκε φέτος τον Μάρτιο.

Όποιος ξέρει προγραμματισμό μπορεί να ρίξει μια ματιά στην σχετική σελίδα.

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/adeies/XML

Υποτίθεται έχουν δημοσιεύσει τις απαραίτητες πληροφορίες για να φτιάξουν οι κατασκευαστές λογισμικού τις αντίστοιχες εφαρμογές. 

Είπα και εγώ να φτιάξω μια εφαρμογή. Τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει το ΤΕΕ δεν εξηγούν πολλά πεδία του XML όπως ενδεικτικά:

-  NATURAL_DISASTER_FLAG

- ISSUER_TYPE

- ISSUER_DATA

- EKDOSI_TYPE

- EKDOSI_DD_TYPE

- DD_ROW_TYPE_KEY

- AMH_KEY

Δεν υπάρχει περιγραφή ούτε του τι σημαίνουν τα πεδία, ούτε ποια πεδία θα συμπληρωθούν αυτόματα από το σύστημα.

Περιττό να σας πω ότι υπάρχει σχετικό λογισμικό στην αγορά από μια εταιρεία, η οποία μάλιστα διαφήμιζε την έκδοση του μέρες πριν την ανακοίνωση του ΤΕΕ και είχε βάλει μάλιστα και μετρητή με αντίστροφη μέτρηση για την δημοσίευση.

Έστειλα mail στο ΤΕΕ, περιττό να σας πω ότι ακόμα να μου απαντήσουν.

Επεξ/σία από StavrosD
  • Like 8
  • Thanks 2

29 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Στο Εξοικονόμηση κατ'οίκον οι περισσότεροι μηχανικοί περάσανε 1~2 αιτήσεις. Σε λιγότερο από μια ώρα έκλεισε το σύστημα. 

10 εταιρείες κάνανε σε αυτή την μια ώρα 1000 αιτήσεις, δηλαδή κατά μέσο όρο 100 αιτήσεις έκαστη. Τυχαίο; 

Τελευταίο παράδειγμα διαπλοκής είναι η υποστήριξη της πλατφόρμας του ΤΕΕ αρχείων XML για την ηλεκτρονική έκδοση αδειών, μια δυνατότητα που ενεργοποιήθηκε φέτος τον Μάρτιο.

Υποτίθεται έχουν δημοσιεύσει τις απαραίτητες πληροφορίες για να φτιάξουν οι κατασκευαστές λογισμικού τις αντίστοιχες εφαρμογές. 

Είπα και εγώ να φτιάξω μια εφαρμογή. Τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει το ΤΕΕ δεν εξηγούν πολλά πεδία του XML όπως ενδεικτικά:

-  NATURAL_DISASTER_FLAG

- ISSUER_TYPE

- ISSUER_DATA

- EKDOSI_TYPE

- EKDOSI_DD_TYPE

- DD_ROW_TYPE_KEY

- AMH_KEY

Δεν υπάρχει περιγραφή ούτε του τι σημαίνουν τα πεδία, ούτε ποια πεδία θα συμπληρωθούν αυτόματα από το σύστημα.

Περιττό να σας πω ότι υπάρχει σχετικό λογισμικό στην αγορά από μια εταιρεία, η οποία μάλιστα διαφήμιζε την έκδοση του μέρες πριν την ανακοίνωση του ΤΕΕ και είχε βάλει μάλιστα και μετρητή με αντίστροφη μέτρηση για την δημοσίευση.

Απαράδεκτοι όσο δεν πάει. Σε λίγο θα πρέπει να κάνουμε και reverse engineering :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, StavrosD είπε

-  NATURAL_DISASTER_FLAG

- ISSUER_TYPE

- ISSUER_DATA

- EKDOSI_TYPE

- EKDOSI_DD_TYPE

- DD_ROW_TYPE_KEY

- AMH_KEY

Αυτά να τα βλέπουν όλοι οι χαζοί που νομίζουν ότι το κράτος εκσυχρονίζεται και μπαίνει στο 21ο αιώνα.

Το μόνο που πραγματικά εκσυγχρονίζεται είναι η διαπλοκή.

Επεξ/σία από Aurumnus
  • Like 4
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, Karnov είπε

Τι γίνεται κύριε Δημάκη;   Το   'ε"  στο "ελληνική Δημόσια διοίκηση" οφείλει να είναι με ΚΕΦΑΛΑΙΟ. 

Διορθώστε παρακαλώ.

Όχι. Το επίθετο ελληνικός, όπως και όλα τα εθνικά επίθετα (γαλλικός, αγγλικός κ.λπ.) στην κανονική του χρήση ως επιθέτου γράφεται με μικρό ε-: η ελληνική γη. το ελληνικό τοπίο, η ελληνική σημαία κ.τ.ό.

• Like 10
  • Thanks 1

12 ώρες πριν, hyperionthetitan είπε

Καταργείται το φαξ στο Δημόσιο.

Καλά καταργείται.

Θα το αντικαταστήσουν με κάτι άλλο ή απλά καταργείται :)

13 ώρες πριν, AtiX είπε

Τόσο εκσυγχρονισμό δεν θα τον αντέξω... μια το fax, μια η ενοποίηση υπηρεσιών τώρα αυτό, πάει χάλασε το κράτος...

13 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Έλα να γινόμαστε σύγχρονοι σιγά σιγά και εμείς επιτέλους. 

11 ώρες πριν, NorgeMan είπε

έχει πάρει φόρα ο Πιερρακάκης.. 1000 μπράβο!

Τώρα που καλυτέρεψε ο καιρός και μόλις ανοίξουν  τα μαγαζιά ελάτε ένα πρωί Δευτέρας στην πλατεία του Γέρακα που είναι 8 χιλιόμετρα από το Σύνταγμα καθίστε να πιείτε καφέ έξω να απολαύσετε οξυγόνο και θα σας πω εγώ εκσυγχρονισμό αν αδειάζουν 2-3 βυτία βόθρους γύρω - γύρω και δεν φυσάει.Εδώ ολόκληρα Μεσόγεια και δεν μπορούν να φτιάξουν μία αποχέτευση οι gov-ες μας μάραναν.:P

Φούμαρα μας πουλάνε για μεταξωτές κορδέλες.Μην τα καταπίνετε αμάσητα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Τώρα που καλυτέρεψε ο καιρός και μόλις ανοίξουν  τα μαγαζιά ελάτε ένα πρωί Δευτέρας στην πλατεία του Γέρακα που είναι 8 χιλιόμετρα από το Σύνταγμα καθίστε να πιείτε καφέ έξω να απολαύσετε οξυγόνο και θα σας πω εγώ εκσυγχρονισμό αν αδειάζουν 2-3 βυτία βόθρους γύρω - γύρω και δεν φυσάει.Εδώ ολόκληρα Μεσόγεια και δεν μπορούν να φτιάξουν μία αποχέτευση οι gov-ες μας μάραναν.:P

Φούμαρα μας πουλάνε για μεταξωτές κορδέλες.Μην τα καταπίνετε αμάσητα.

Είχα έρθει για δουλειά Μεσόγεια πριν κανένα 5μηνο να δω ανακαίνιση, η αλήθεια είναι μαύρο χαλί, βρώμα απίστευτη, μου είπε και ο ιδιοκτήτης ότι έχουν χρόνια και χρόνια αυτό το θέμα, και όλοι είτε αδειάζουν με βυτια, είτε βάζουν αντλίες και τα πετάνε έξω στην ζούλα, και άλλα τετοια

Κρίμα πραγματικά που δεν έχουν φτιάξει δίκτυο κεντρικής αποχετευσης. 

Επεξ/σία από stelios18120

10 ώρες πριν, StavrosD είπε

-  NATURAL_DISASTER_FLAG

- ISSUER_TYPE

- ISSUER_DATA

- EKDOSI_TYPE

- EKDOSI_DD_TYPE

- DD_ROW_TYPE_KEY

- AMH_KEY

Καλημέρα,  έχω Μεγάλη απορία για ποιο λόγο πληρώνουμε το ΤΕΕ. 

Γενική απορία με αφορμή αυτό που αναφέρεις στην παράγραφο σου 

10 ώρες πριν, Kostasspil είπε

Θα κατέβουν σε απεργία οι ΔΥ 😋

Γιατί να κατέβουν σε απεργία ;;

Έπαιρναν επίδομα αποστολής και λήψης φαξ ;;

Ρωτάω για να ξέρω να πέσω από τα σύννεφα τώρα ή όχι .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαλαρώστε λίγο με τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν είναι τα πράγματα όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν οι περισσότεροι, χάρις μερικών likes και για να είναι "in" σε ένα υποτιθέμενο ρεύμα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μέλη της κοινωνίας και μπορεί να κάνουν καλά τη δουλειά τους ή όχι. Όπως όλοι οι επαγγελματίες ή ιδιωτικοί υπάλληλοι. Σας έχει τύχει αγενής υπάλληλος που σερβίρει καφέ ή πουλά παπούτσια, ρούχα κ.τ.λ.; Σας έχει τύχει κακός μάστορας, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, μηχανικός αυτοκινήτων; Εμένα ναι και αν πείτε όχι ή θα πείτε ψέματα ή δεν ζείτε στην κοινωνία μας. Τι τσαμπουνάτε συνέχεια για τους δημόσιους; Τώρα οι γιατροί και νοσοκόμοι που παλεύουν στα νοσοκομεία με αυτήν την κατάσταση είναι ήρωες έτσι; Όταν καίγεται το σπίτι σου ο πυροσβέστης είναι ήρωας; Ηρεμήστε λίγο, αν είστε μέλη της κοινωνίας μας καταλαβαίνετε ότι τίποτα δεν είναι αγγελικά πλασμένο και σαν άνθρωποι είμαστε όλοι διαφορετικοί, ίσως γι αυτό οι κοινωνίες στην οργάνωση και λειτουργία τους πάσχουν.

Επεξ/σία από ΝικήταςΤ
  • Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...