Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα παιδιά. Το παρακάτω σύστημα το έχω από το 2011 και επειδή πέρασα πολλά χρόνια εξωτερικό δεν το λειτουργούσα πολύ, μόνο όταν ερχόμουν Ελλάδα, για browsing, email, καμιά ταινία.

CPU Intel Core i3 2120 @ 3.30GHz 

RAM : 4,00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz

GPU : 1024MB ATI AMD Radeon R7 200 Series

Καταλαβαίνω ότι είναι πλέον τελείως outdated και πιο αδύναμο ακόμα και από το εταιρικό desktop που έχω στην δουλειά.

Ποσό που διαθέτουμε : 1200 ευρώ (μαζί με οθόνη)

Χρήση υπολογιστή : Browsing, Netflix, ελαφρύ gaming.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Αdobe pdf editor, excel

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Θέλω ναι. Κατά προτίμηση 27'' plus

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι έχω.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από ένα.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Παλαιότερα είχα ασχοληθεί με στησίματα και είχα στήσει από το 0 αυτό που έχω τώρα. Πάνε χρόνια όμως και δεν έχω δυστυχώς ούτε χρόνο ούτε υπομονή για να το κάνω μόνος. Θα ήθελα να το στήσει το κατάστημα και αν μπορείτε να μου προτείνετε και κάποιο. Προτεραιότητα μου είναι να υπάρχει επικοινωνία και καλό after sale support και ας είναι περισσότερο τσιμπημένες οι τιμές (σε σχέση με κάνα μικρό σκρουτζομάγαζο που δεν θα τους βρω ξανά ποτέ). Τελευταία φορά που είχα ασχοληθεί άξιζε αρκετά το eshop, πάνε χρόνια όμως.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 10 αλλά θα αγοράσω key μόνος μου online.

Καλοδεχούμενες όλες οι προτάσεις. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Γι αυτά που ζητάς νομίζω και με το μισό budget 600-700€ κάνεις και θα κάνεις για πολύ καιρό τη δουλειά που θες.

Το θέμα είναι και κάθε πότε αναβαθμίζει.

Γιατί αν αναβαθμίζει κάθε δεκαετία, το να κόψει σε budget και ισχύ δεν είναι και το καλύτερο.

Τουλάχιστον τούτο εδώ του δίνει δυνατή gaming εμπειρία σε 1440P σήμερα, καλή επεξεργαστική ισχύ, ταχύτατους δίσκους, μνήμη για να την βγάλει για χρόνια (32gb) και μια πολύ καλή οθόνη.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, adtakhs said:

Το θέμα είναι και κάθε πότε αναβαθμίζει.

Γιατί αν αναβαθμίζει κάθε δεκαετία, το να κόψει σε budget και ισχύ δεν είναι και το καλύτερο.

Τουλάχιστον τούτο εδώ του δίνει δυνατή gaming εμπειρία σε 1440P σήμερα, καλή επεξεργαστική ισχύ, ταχύτατους δίσκους, μνήμη για να την βγάλει για χρόνια (32gb) και μια πολύ καλή οθόνη.

Να του επισημάνουμε οτι εχει περίεργη βαση και πρέπει να τσεκάρει το γραφείο του αν του κάνει.

Επεξ/σία από mp44christos
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mp44christos είπε

Να του επισυμανουμε οτι εχει περιεργη βαση και πρεπει να τσεκαρει το γραφειο του αν του κανει.

Για αυτό έχω βάλει βίντεο .

😉😀

• Like 1
Δημοσ.
10 minutes ago, adtakhs said:

Για αυτό έχω βάλει βίντεο .

😉😀

Με τα μυαλά που έχω δει και κυκλοφορούν εδώ μέσα το πιο πιθανόν είναι να μην το έχει δει. Όποτε να του επισημάνουμε να δει το βίντεο!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάμε και άλλη μια πρόταση, από αυτές που μου αρέσουν περισσότερο. 😀

Κουτί το λατρεμένο RAIJINTEK METIS PLUS

tumblr_inline_piehoyq9oK1qcf487_540.jpg

maxresdefault.jpg

Μικρό, minimal και θαυματουργό, εξολοκλήρου από αλουμίνιο !!!

Για να καταλάβει ο TS γιατί μέγεθος μιλάμε.

viqQ5qh.jpg

Επανέρχομαι με σύνθεση πύργου. σπιρτόκουτου !

edit .

Με τα ίδια πράγματα μέσα, λίγο καλύτερη ποιότητας από το προηγούμενο σύνολο σε τροφοδοτικό , μητρική .

Το σύστημα έρχεται :

- Με 16GB DDR4 3200 RAM

- χωρίς σκληρό δίσκο για αποθήκη ( Ο ενδιεφερόμενος μπορει να χρησιμοποιήσει του παλαιού του συστήματος  τον σκληρό για αποθήκη)

- αλλά με RX 5700 XT για κάρτα γραφικών  (+10% επιδόσεις)

- SFX τροφοδοτικό 550watt 80-PLUS GOLD  MODULAR

- καλύτερη ψύκτρα επεξεργαστή.

Screenshot_20200502_180052.png

Και ένα δεύτερο με:

απλή RX 5700  όπως το πρώτο σύστημα,

με 16GB RAM

με 1TB HDD (σκληρό δίσκο)

Screenshot_20200502_180736.png

Η ITX μητρική είναι η

ASROCK B450 ITX AC

με ενσωματωμένο WIFI , BLUETOOTH

πολύ καλό ήχο με ALC1220 AUDIO CODEC .

https://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty B450 Gaming-ITXac/index.asp

Fatal1ty%20B450%20Gaming-ITXac.jpg

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Γι αυτά που ζητάς νομίζω και με το μισό budget 600-700€ κάνεις και θα κάνεις για πολύ καιρό τη δουλειά που θες.

Το ξέρω, απλά θα ήθελα να στήσω κάτι που για 5+ χρόνια θα μείνει απείραχτο.

1 ώρα πριν, adtakhs είπε

Ορίστε ένα πλήρες σύστημα .

Η οθόνη ειναι 144Hz, 27άρα, 1440P , FreeSync

Screenshot_20200502_165916.png

Οθόνη αυτή.

https://www.skroutz.gr/s/18721336/Samsung-S27R750Q.html

Screenshot_20200502_170042.png

Ωραίο το σύστημα και το monitor φίλε μου και σε ευχαριστώ για την πρόταση. Από ποιο κατάστημα το έστησες; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Sosa είπε

Το ξέρω, απλά θα ήθελα να στήσω κάτι που για 5+ χρόνια θα μείνει απείραχτο.

Ωραίο το σύστημα και το monitor φίλε μου και σε ευχαριστώ για την πρόταση. Από ποιο κατάστημα το έστησες; 

To πρώτο είναι από το Digitalmaster.gr

τα δυο επόμενα από το Visionstudio.gr

Και τα δυο μπορούν να σου το στήσουν.

Το digitalmaster σου δινει και windows δωρεάν όπως και ένα παιχνίδι δώρο.

====================================================================

Δες και τις άλλες δυο συνθέσεις από το Visionstudio και δες και το κουτί που σου προτείνω σαν πιο compact κατάσταση. Δίνει ένα απίστευτα μικρό και ποιοτικό σύστημα με υψηλές επιδόσεις.

Παρέα με την οθόνη που σου πρότεινα, η οποία είναι κατηγορίας Space Monitor της Samsung , για να μην φαίνονται καλώδια και γεμίζει το γραφείο , το γραφείο σου θα είναι άλλο πράγμα.

Η πρώτη ειδικά του Visionstudio, είναι δυνατότερη και από τις τρεις συνθέσεις , ενώ είναι και η ποιοτικότερη.

Το θετικό αυτής του digitalmaster είναι τα 32GB RAM .

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, adtakhs είπε

To πρώτο είναι από το Digitalmaster.gr

τα δυο επόμενα από το Visionstudio.gr

Και τα δυο μπορούν να σου το στήσουν.

Το digitalmaster σου δινει και windows δωρεάν όπως και ένα παιχνίδι δώρο.

====================================================================

Δες και τις άλλες δυο συνθέσεις από το Visionstudio και δες και το κουτί που σου προτείνω σαν πιο compact κατάσταση. Δίνει ένα απίστευτα μικρό και ποιοτικό σύστημα με υψηλές επιδόσεις.

Παρέα με την οθόνη που σου πρότεινα, η οποία είναι κατηγορίας Space Monitor της Samsung , για να μην φαίνονται καλώδια και γεμίζει το γραφείο , το γραφείο σου θα είναι άλλο πράγμα.

Η πρώτη ειδικά του Visionstudio, είναι δυνατότερη και από τις τρεις συνθέσεις , ενώ είναι και η ποιοτικότερη.

Το θετικό αυτής του digitalmaster είναι τα 32GB RAM .

Mε έχεις ιντριγκάρει αρκετά με τις δύο compact συνθέσεις. Ο λόγος που ο πρώτος δεν παίρνει απλό σκληρό αλλά μόνο SSD είναι το μέγεθος του κουτιού;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Sosa είπε

Mε έχεις ιντριγκάρει αρκετά με τις δύο compact συνθέσεις. Ο λόγος που ο πρώτος δεν παίρνει απλό σκληρό αλλά μόνο SSD είναι το μέγεθος του κουτιού;

Όχι, πως δεν παίρνει. Παίρνει και παρα παίρνει .

Αφού το κουτί είναι το ίδιο και στις δυο συνθέσεις.

Απλά λόγω του ότι έχεις παλαιό σύστημα που έχει σκληρό,  κοιταξα να ανεβάσω την σύνθεση σε κάρτα γραφικών εκμεταλλευόμενος την καλή τιμή της 5700ΧΤ EVOKE στο συγκεκριμένο κατάστημα. Κοπτοραπτική έπεσε . 🤪

Το ξέρω πως σε έχω φτιάξει.

Είναι κάτι που θέλω να στήσω και εγώ μετά από τόσα full tower που έχω σπίτι.

Και κάτι άλλο.

Αν θες μπορείς να βάλεις 2,5άρι σκληρό δίσκο για να μειώσεις τον όγκο εσωτερικά, αντί για 3,5άρι.

Διάλεξε τι θες να έχει επάνω ακριβώς και εδώ είμαστε για το τελικό ραφινάρισμα.😃

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Όχι, πως δεν παίρνει.

Αφού το κουτί είναι το ίδιο και στις δυο συνθέσεις.

Απλά λόγω του ότι έχεις παλαιό σύστημα που έχει σκληρό,  κοιταξα να ανεβάσω την σύνθεση σε κάρτα γραφικών εκμεταλλευόμενος την καλή τιμή της 5700ΧΤ EVOKE στο συγκεκριμένο κατάστημα. Κοπτοραπτική έπεσε . 🤪

Το ξέρω πως σε έχω φτιάξει.

Είναι κάτι που θέλω να στήσω και εγώ μετά από τόσα full tower που έχω σπίτι.

Mπα θα το δώσω όπως είναι το παλιό σε ένα φίλο. Αρά βάζω στο πρώτο με την RX 5700 XT τον Toshiba του δεύτερου και είμαι κομπλέ.. Λόγω μικρού μεγέθους λες να έχει κανά θέμα με air flow κοκ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Sosa είπε

Mπα θα το δώσω όπως είναι το παλιό σε ένα φίλο. Αρά βάζω στο πρώτο με την RX 5700 XT τον Toshiba του δεύτερου και είμαι κομπλέ.. Λόγω μικρού μεγέθους λες να έχει κανά θέμα με air flow κοκ?

Όχι δεν θα έχεις κανένα θέμα με airflow .

Αν θες μπορείς να βάλεις και 2,5άρι HDD αν σε φοβίζει ο 3,5άρης.

Θα έχεις ένα από τα δυνατότερα  compact συστήματα της αγοράς με δυνατότητα αναβάθμισης σε 16-Πύρηνο στο μέλλον RYZEN 4950X ...

Πολύ δυνατή gaming εμπειρία στα 1440p,  (RX 5700XT + 27άρι 144Hz monitor)

ταχύτατο με τον NVME δίσκο του (ADATA XPG 8200 PRO)

Δυνατό CPU  (6-CORES/ 12-THREADS)

γρήγορη μνήμη. (16gb 3200Mhz)

Αθόρυβο  (FREEZER 34 ESPORT)

Αν ποτέ θελήσεις να αναβαθμίσεις, θα ψάξεις πρώτα για μια απλή αντικατάσταση επεξεργαστή.

Στην 5-ετία και αν.

Ο 3600 είναι overkill για ότι κι αν κάνεις σήμερα αλλά και στο μέλλον.

Και κάτι άλλο που ξέχασα.

Η οθόνη που σου πρότεινα από τις 11-12-2019 υποστηρίζει FREESYNC μέσω Firmware updata.

Οι νέες υλοποιήσεις (παραγωγές εργοστασίου) φέρουν το νέο firmware. Αν καταλάθος πέσεις σε κομμάτι που βγήκε από το εργοσάσιο πιο πριν, κατέβασε το firmware της οθόνης , βάλτο σε ένα USB STICK και πέρασέ το.

Έτσι θα σου ξεκλειδώσει το Freesync  που αν δεν ξέρεις τι κάνει, μπορείς να το δεις παρακάτω.

https://www.amd.com/en/technologies/free-sync

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή

Για αγορά υπολογιστή

Αναφέρουμε:

Ποσό που διαθέτουμε : 850 - 900 ΕΥΡΩ max

Χρήση υπολογιστή : Ελαφρύ gaming, browsing.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: ΟΧΙ

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? OXI

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? OXI

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). ΑΘΗΝΑ

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? ΑΠΟ eshop.gr

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από το κατάστημα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 10

Θέλω ένα σύστημα που για 5 χρονάκια θα μπορώ να παίζω απλά multiplayer παιχνίδια και απλές εργασίες όπως browsing κοκ. Ξέρω το eshop δαγκώνει αλλά επειδή έχω κάνει αρκετές αγορές από εκεί και έχουν φερθεί κομπλέ θα το προτιμήσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...