Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναφέρω πρόβλημα το οποίο είχα ίσως γράψει και στο παρελθόν.

Καθημερινά η διαδικασία που ακολουθώ για να ανοίξω τον υπολογιστή είναι να κάνω reboot 3-5 φορές μέχρι να ανοίξει το λειτουργικό και να μην έχω μαύρη οθόνη. Στο πρώτο boot βλέπω το εισαγωγικό και τις επιλογές για είσοδο στη bios, στα επόμενα δευτερόλεπτα μαύρη οθόνη και δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα μέχρι να κάνω restart για να δω το ίδιο και την δεύτερη φορά. Την τρίτη φορά συνήθως εμφανίζει το troubleshooting παράθυρο των windows στο οποίο πατάω continue to windows 10 και ανοίγει κανονικά το λειτουργικό. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί και 4ο restart.

Από κει και πέρα δεν έχω κάποιο θέμα πέρα μερικών blue screens που μου πετάει ανά τυχαία διαστήματα με πιο συχνό το "Kmode Exception Not Handled".

Το έχω πάει σε τεχνικό, μου είπε ότι ίσως έφταιγε η σύνδεση με την οθόνη λόγω του οτι χρησιμοποιούσα converter στην προηγούμενη και έλεγε μήπως έχανε το σήμα στο boot. Την αντικατέστησα με καινούρια η οποία συνδέεται με display port , τα ίδια. Το τροφοδοτικό είναι σχετικά καινούριο. Τα windows τα μετέφερα σε νέο ssd μήπως και ο παλιός σκληρός τα είχε παίξει. Τίποτα δεν μου έχει λύσει το πρόβλημα το οποίο έχει γίνει ρουτίνα μιας και ευτυχώς ο υπολογιστής ανοίγει πολύ γρήγορα.

Γνωρίζει κάποιος κάτι πιο συγκεκριμένο επί του θέματος? Η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή είναι clean windows install αλλά δεν διαθέτω μέσο για να αποθηκεύσω τα αρχεία μου ή να κάνω boot από φορητή συσκευή.

Επεξ/σία από kti23
Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι να φταίνε τα windows. Επίσης μπορεί να φταίει η κάρτα γραφικών ή οι μνήμες RAM. Τρέξε ένα memtest για τις μνήμες και κανά διαγνωστικό για την GPU.

Δημοσ.
Στις 2/5/2020 στις 3:11 ΜΜ, kti23 είπε

Το έχω πάει σε τεχνικό, μου είπε ότι ίσως έφταιγε η σύνδεση με την οθόνη λόγω του οτι χρησιμοποιούσα converter στην προηγούμενη και έλεγε μήπως έχανε το σήμα στο boot.

Βλακείες.

Η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή είναι clean windows install αλλά δεν διαθέτω μέσο για να αποθηκεύσω τα αρχεία μου

Αφού έκανες κλώνο από τον προηγούμενο ssd. Τα αρχεία σου είναι στον άλλο δίσκο επίσης. Αν κατάλαβα καλά έχεις desktop pc οπότε μπορείς να συνδέσεις τον 2ο δίσκο εσωτερικά και να τον καθαρίσεις ή αφού έχεις τον 1ο ssd ακόμα άθικτο να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση τα windows στον νέο ssd.

[...] ή να κάνω boot από φορητή συσκευή.

Δηλαδή δεν έχεις ένα στικάκι να περάσεις τα 10άρια; Γίνεται πολύ απλά με το εργαλείο της ms από την σελίδα τους με το οποίο κατεβάζεις και το iso. Αν είναι ενεργοποιημένα τα 10άρια με κλειδί τότε θα ενεργοποιηθούν αυτόματα μετά το φορμάτ μόλις συνδεθείς στο ίντερνετ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, micos000 είπε

Βλακείες.

Αφού έκανες κλώνο από τον προηγούμενο ssd. Τα αρχεία σου είναι στον άλλο δίσκο επίσης. Αν κατάλαβα καλά έχεις desktop pc οπότε μπορείς να συνδέσεις τον 2ο δίσκο εσωτερικά και να τον καθαρίσεις ή αφού έχεις τον 1ο ssd ακόμα άθικτο να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση τα windows στον νέο ssd.

Δηλαδή δεν έχεις ένα στικάκι να περάσεις τα 10άρια; Γίνεται πολύ απλά με το εργαλείο της ms από την σελίδα τους με το οποίο κατεβάζεις και το iso. Αν είναι ενεργοποιημένα τα 10άρια με κλειδί τότε θα ενεργοποιηθούν αυτόματα μετά το φορμάτ μόλις συνδεθείς στο ίντερνετ.

Από τον σκληρό έκανα clone στον SSD σωστά, το γνωρίζω ότι μεταφέρθηκε λογικά το πρόβλημα αλλά ήθελα να βάλω το λειτουργικό στον ssd. Ο αρχικός σκληρός έγινε format μετά από αυτό.

Είχα 2 usb drives και με κάποιο τρόπο τα έχασα αλλά από ότι καταλαβαίνω το clean install είναι μονόδρομος. Περισσότερα πρόβληματα από όσα μου έχουν πετάξει τα Win10 μετά το upgrade δεν είχα ποτέ μου πάντως.

Επεξ/σία από kti23
Δημοσ.

Μην απορρίπτεις ακόμα το ότι μπορεί να φταίει και κάποια ram. Κατέβασε το hirens και κάψε το iso σε cd σαν αρχείο εικόνας (burn image) π.χ. με το image burn. Μπούταρε από αυτό και στην αρχική οθόνη θα βρεις το memtest. Επέλεξε το και άστο να ολοκληρώσει 2-3 κύκλους (θα πάρει ώρες).

Δημοσ.

Ψες βράδυ μου πέταξε ένα 0xc0000f error code και ο υπολογιστής δεν άνοιγε με τίποτα οπότε αναγκαστικά έγινε το clean install σε windows 10 home (μιας και το repair ή η επαναφορά σε παλιότερη έκδοση επίσης δεν λειτουργούσε) και προς το παρόν το πρόβλημα φαίνεται να λύθηκε μαζί με κάποια άλλα θέματα που είχα στο boot.

Κενός υπολογιστής αλλά τι να κάνεις

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...