Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Haldol είπε

Δηλαδή πάντα φταίει ο οδηγός, ε; 

αν παρανομει? ναι φταιει, λογικο δε σ ακουγεται? αν παρανομει και ο πεζος/αλλο οδηγος τοτε βγαινει συνυπαιτιοτητα.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν καποιος πεταγετε μπροστα σε ενα αυτοκινητο και ο οδηγος δεν μπορει να αντιδρασει τι ευθυνη εχει ?

Μπορει να συμβει οσο προσεκτικος και αν ειναι καποιος οδηγος.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

τι παει να πει δεν υπαρχει δολος? ολοι γραφουν στα παλια τους τα παπουτσια τον κοκ και τα ορια ταχυτητας, καταλαθος παρανομουν? με την ιδια λογικη να πεταξεις τουβλο στο κεφαλι ενος περαστικου και να πεις "δεν υπηρχε δολος εγω το τουβλο ηθελα να πεταξω και ετυχε να περναει ο αλλος"

πάει να πει ότι δεν είχε σκοπό ο οδηγός να τον σκοτώσει., δε το ήθελε, δε το έκανε εσκεμμένα. 

Το παράδειγμα σου καταλαβαίνεις (ελπίζω) ότι δε στέκει.

Επίσης όπως σχολιάζει και ο haldol, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις το δένουμε σχοινί κορδόνι ότι φταίει ο οδηγός; Αυτό που κάνεις τώρα κι εσύ.

Ο οδηγός λοιπόν που παρανομεί όπως λες καθώς οδηγεί, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι όταν είναι πεζός δε παρανομεί και δε πετάγεται σαν το κουνούπι;

όταν είναι οδηγός φταίει γιατί είναι απαράδεκτος αλλά όταν είναι πεζός γίνεται Άγιος;

Δεν έχει να κάνει με οδηγό/πεζό. Έχει να κάνει με τον άνθρωπο. Αν ο άλλος είναι ηλίθιος, θα κάνει τη βλακεία του είτε είναι με τα πόδια είτε με αυτοκίνητο.

Αλλά και πάλι όπως λες το να παραβιάσω τον κώδικα και να τρέχω δε σημαίνει ότι έχω σκοπό να σκοτώσω κάποιον. Μπορεί βέβαια από αυτό να προκληθεί θάνατος αλλά δεν είναι το ίδιο.

Γι αυτό και όταν έγινε το δυστύχημα που κάποιος με υπερβολική ταχύτητα πήρε παραμάζωμα στο Αίγιο ένα παιδάκι με τη γιαγιά δε τον χώσαν ισόβια και αφέθηκε ελεύθερος.

Και περιμένω τώρα να ακούσω την ατάκα... αν ήταν δικός σου στη θέση των νεκρών θα έλεγες τα ίδια; 

Ποιος θα το γράψει πρώτος; Μη με απογοητεύετε  

9 λεπτά πριν, Haldol είπε

Δηλαδή πάντα φταίει ο οδηγός, ε; 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

αν παρανομει? ναι φταιει, λογικο δε σ ακουγεται? αν παρανομει και ο πεζος/αλλο οδηγος τοτε βγαινει συνυπαιτιοτητα.

Όχι, λέμε όταν δεν παρανομεί. Κίνηση εντός ορίων ταχύτητας, όπου ο πεζός πετάγεται σε απόσταση 2-3 μέτρων και εκτός διάβασης. Τι ευθύνη μπορεί να έχει ο οδηγός, και τι θα μπορούσε να κάνει κιόλας;

Κανονικά, δε θα 'πρεπε να είναι καν πλημμέλημα, θα 'πρεπε να αθωώνεται πανηγυρικά.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Οταν καποιος πεταγετε μπροστα σε ενα αυτοκινητο και ο οδηγος δεν μπορει να αντιδρασει τι ευθυνη εχει ?

οταν καποιος παρανομει?

αυτος δε πηγε σχολειο? δε ξερει ποσο διαφορα κανει τα 50 (οριο) απο τα 70χλμ στο χρονο αντιδρασης και στη βαρυτητα των τραυματων?

δε ξερει οτι αμα ασχολιεται να στειλει μηνυμα αντι να κοιτα το δρομο ο αλλος μπορει να μην πεταχτηκε καν και απλα να τον ειδε τελευταια στιγμη γιατι ηταν απασχολημενος?

δεν εχει ακουσει πως οταν μιλας στο κινητο χανει τη συγκεντρωση του?

σαμπως δεν υπαρχουν εκατονταδες διαφημισεις καθε χρονο για τις επιπτωσεις που εχει το ποτο στην οδηγηση? οτι μειωνει τα αντανακλαστικα και σου δινει αισθηση ψευδους ασφαλειας?

αν  βλεπει μπροστα διαβαση ή σχολικο συγκροτημα οπου υπαρχουν πολλες πιθανοτητες καποιος να "πεταχτει" και δε κοβει, με ρωτας τι ευθυνη εχει?

πολλοι τροποι υπαρχουν που εχει ευθυνη καποιος που δε σεβεται το κοκ. ειλικρινα λυπαμαι που πρεπει να εξηγουμε τα αυτονοητα..

Δημοσ.

δεν είπαμε ότι δεν έχει ευθύνη απλά δε τον χώνεις στο μπουντρούμι γι αυτό το λόγο.

Καλό ή κακό, αυτό ισχύει

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε

οταν καποιος παρανομει?

αυτος δε πηγε σχολειο? δε ξερει ποσο διαφορα κανει τα 50 (οριο) απο τα 70χλμ στο χρονο αντιδρασης και στη βαρυτητα των τραυματων?

δε ξερει οτι αμα ασχολιεται να στειλει μηνυμα αντι να κοιτα το δρομο ο αλλος μπορει να μην πεταχτηκε καν και απλα να τον ειδε τελευταια στιγμη γιατι ηταν απασχολημενος?

δεν εχει ακουσει πως οταν μιλας στο κινητο χανει τη συγκεντρωση του?

σαμπως δεν υπαρχουν εκατονταδες διαφημισεις καθε χρονο για τις επιπτωσεις που εχει το ποτο στην οδηγηση? οτι μειωνει τα αντανακλαστικα και σου δινει αισθηση ψευδους ασφαλειας?

αν  βλεπει μπροστα διαβαση ή σχολικο συγκροτημα οπου υπαρχουν πολλες πιθανοτητες καποιος να "πεταχτει" και δε κοβει, με ρωτας τι ευθυνη εχει?

πολλοι τροποι υπαρχουν που εχει ευθυνη καποιος που δε σεβεται το κοκ. ειλικρινα λυπαμαι που πρεπει να εξηγουμε τα αυτονοητα..

Δεν απαντησες σε αυτο που εγραψα. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Δεν απαντησες σε αυτο που εγραψα. 

απαντησα ξεκαθαρα. ασχετα αν πεταχτηκε ο αλλος αν ο οδηγος παρανομει με καποιο τροπο (αλκοολ, ταχυτητα, κινητο, κλπ) θα εχει ευθυνη. μη ξεχναμε οτι ο ΤΣ λεει για περιπτωση που ο πεζος/οδηγος πεθανε. καλη τυχη να αποδειξεις οτι ακομα και αν ησουν νομιμος δε θα αλλαζε το αποτελεσμα (τραυματισμος αντι για θανατος)

23 λεπτά πριν, santac είπε

δεν είπαμε ότι δεν έχει ευθύνη απλά δε τον χώνεις στο μπουντρούμι γι αυτό το λόγο.

Καλό ή κακό, αυτό ισχύει

εμενα παλι μου φαινεται αδιανοητο να κυκλοφορας με οπλο (διοτι ενας τονος σιδερα που φτανουν τα 200χλμ κατα καποιο τροπο οπλο ειναι) και αν σκοτωσεις καποιον να μην σε χωνουν στο μπουντρουμι..

28 λεπτά πριν, Haldol είπε

Όχι, λέμε όταν δεν παρανομεί. Κίνηση εντός ορίων ταχύτητας, όπου ο πεζός πετάγεται σε απόσταση 2-3 μέτρων και εκτός διάβασης. Τι ευθύνη μπορεί να έχει ο οδηγός, και τι θα μπορούσε να κάνει κιόλας;

Κανονικά, δε θα 'πρεπε να είναι καν πλημμέλημα, θα 'πρεπε να αθωώνεται πανηγυρικά.

δε ξερω απο νομικα, μπορει και με το που μαζευτουν τα στοιχεια να τον στελνουν σπιτι με την υποχρεωση να παραστει στη δικη/δικες. λογικο ειναι ομως στην αρχη να σε μαζευουν, ειδικα απ τη στιγμη που μιλαμε για εγκαταληψη που ασχετα ποιος φταιει κανονικα τιμωρειται με φυλακιση

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

απαντησα ξεκαθαρα. ασχετα αν πεταχτηκε ο αλλος αν ο οδηγος παρανομει με καποιο τροπο (αλκοολ, ταχυτητα, κινητο, κλπ) θα εχει ευθυνη. μη ξεχναμε οτι ο ΤΣ λεει για περιπτωση που ο πεζος/οδηγος πεθανε. καλη τυχη να αποδειξεις οτι ακομα και αν ησουν νομιμος δε θα αλλαζε το αποτελεσμα (τραυματισμος αντι για θανατος)

Μια χαρα μπορει να μην μπορει να αντιδρασει εστω και αν δεν συντρεχει κανενας απο τους λογους που λες.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Μια χαρα μπορει να μην μπορει να αντιδρασει εστω και αν δεν συντρεχει κανενας απο τους λογους που λες.

Και ο συνήθης λόγος είναι η μικρή απόσταση. Εάν οδηγείς με 20 μόλις χιλιόμετρα και πεταχτεί κάποιος στα < 5 μέτρα μπροστά απ' το όχημα, κατά 99% θα τον χτυπήσεις. Σε 1 δευτερόλεπτο (που μπορεί να μην έχεις προλάβει καν ν' αντιδράσεις σ' αυτό το διάστημα) το όχημα κάνει... 5,5 μέτρα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

μπορει, αλλα εγω μιλαω για τις περιπτωσεις που ειναι παρανομος

Δημοσ.

Κατάλαβα πάνω κάτω τι ισχύει... Γενικά όμως βλέποντας από τις απαντήσεις έχει χαθεί το νόημα. Εγώ μίλησα περισσότερο για την εγκατάλειψη ότι μου φαίνεται τρελό. Δηλαδή αν σε πιάσουν ενώ εγκατέλειψες κάποιον στο δρόμο να θεωρείται πλημμέλημα? Δεν είναι εγκληματική συμπεριφορά αυτή? Αν σταματήσεις και τον βοηθήσεις σίγουρα είναι καλύτερα, και όντως αν δε φταις γιατί πετάχτηκε εκτός διάβασης κλπ κλπ, πάλι το καταλαβαίνω. Αλλά το να παρατάς κάποιον επειδή είσαι πχ μεθυσμένος έτσι ώστε αν γίνει η σύλληψη 2 3 μέρες μετά να μην τρέχει τίποτα μου φαίνεται τελείως παράδοξο. Θα έπρεπε να τιμωρείται το ίδιο το γεγονός που άφησες αβοήθητο έναν άνθρωπο στο δρόμο αφού τον τραυματισες έστω και τελείως κατά λάθος χωρίς να φταις. Μετά γίνεται όντως κακούργημα! Μπορεί αν καλούσες ένα ασθενοφόρο να ζούσε πχ. 

Στις 2/5/2020 στις 8:12 ΜΜ, santac είπε

και γιατί είναι τρελό ρε φίλε;

Αν δεν υπάρχει δόλος γιατί να μπεις μέσα;

Οδηγάς και κάποιος πάει να διασχίσει το δρόμο και τον χτυπάς; Πρέπει να μπεις φυλακή; Μη τρελαθούμε.

Θα μου πεις τώρα για την ανθρώπινη ζωή και μπλα μπλα μπλα......και αν τύχαινε σε εμένα τι θα έλεγα.

Το τρελό είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ταλαιπωρηθεί όσο δε πάει επειδή κάποιος που κοιμόταν όρθιος πέρασε το δρόμο χωρίς να κοιτάξει και έγινε το μπουμ.

Και το κλασικό που συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. βρίσκουν πολλοί αφορμή να μαδήσουν κάποιον.

Δε λέω τρελό το ότι χτύπησες κάποιον κατά λάθος λέω τρελό ότι τον παράτησες, και αυτό δεν παίζει καμία σημασία για τη νομοθεσία. 

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά, ο φίλος ρώτησε ξεκάθαρα τι γίνεται αν υπάρχει ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ. Δεν μπορεί να είναι πλημέλλημα αυτό, εδώ μιλάμε για συνειδητή αλητεία.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, tasanton είπε

Ρε παιδιά, ο φίλος ρώτησε ξεκάθαρα τι γίνεται αν υπάρχει ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ. Δεν μπορεί να είναι πλημέλλημα αυτό, εδώ μιλάμε για συνειδητή αλητεία.

Πλημμέλημα είναι τα είπαμε.

Δημοσ.

Πριν 24 χρονια ενας ηλικιωμενος μου πεταχτηκε απο στοπ και τρακαραμε ασχημα .Καλεσαμε το 100 ,ηρθε και ο χαζος ειπε οτι η συζυγος του τραυματιστηκε διοτι πιστευε οτι ετσι θα τη γλυτωσει.Εγω βεβαια φοβηθηκα αλλα οταν με καλεσαν στην τροχαια μετα απο μερικες μερες (το ωραιο ηταν οτι την προηγουμενη ειχα παντρευτει) ο σξιωματικος μου ειπε οτι θα κυνηγησουν τον αλλο οδηγο .Μετα απι ενα χρονο εγινε το δικαστηριο και εγω ημουν απλα μαρτυρας κατηγοριας .

Αυτα για τραυματισμο δεν ξερω αν αλλαζει κατι στον θανατο ή αν εχει αλλαξει η νομοθεσια μετα απι τοσα χρονια .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...