apostolisdia Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Καλησπέρα, Ακούω πολύ τελευταία για ατυχήματα στο δρόμο που παρατάνε τα θύματα και φεύγουν και μετά θεωρείται απλά πλημμέλημα αν τους πιάσουν ή αν πάνε οι ίδιοι στο τμήμα. Εκτός του ότι μου φαίνεται τρελό να κάνεις κάτι τέτοιο και να μην μπεις ούτε δευτερόλεπτο μέσα αλλά να πληρώσεις λεφτά, μου γεννήθηκε μια απορία: Γνωρίζει τι λέει ο νόμος αν πχ τρακάρεις κάποιον με το αυτοκίνητο ο οποίος πέρασε με κόκκινο ή κάποιο στοπ και πεθάνει τι γίνεται? Θεωρείται κι αυτό πλημμέλημα σαν το πάνω ή δε γίνεται καν τίποτα εφόσον ο άλλος φταίει? Δηλαδή απλά σαν ένα οποιοδήποτε τρακάρισμα. Ή λύνεται στο δικαστήριο ανάλογα την περίσταση? Δε μιλάω για εγκατάλειψη αλλά αν κανονικά έρθει η τροχαία κλπ και καταγράψει το συμβάν.
Dinos1973 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Στο ποινικό θα πέσεις μαλακά σαν αμέλεια, αλλά στο αστικό θα σε πάνε τρένο με τις αγωγές !!!!!
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Το πιο δυσκολο ειναι να χτυπησεις και να πεθανει πεζος ...Εχουν "παντα" προτερεοτητα δυστυχως. Ακομα και να αθωωθεις θα παρει χρονια .
Μάκαρος Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 22 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Το πιο δυσκολο ειναι να χτυπησεις και να πεθανει πεζος ...Εχουν "παντα" προτερεοτητα δυστυχως. Ακομα και να αθωωθεις θα παρει χρονια . Νομιζω πλεον σε ατυχημα με πεζο, δεν εχει την αποκλειστικη ευθυνη ο οδηγος. Αν πχ γινει ατυχημα εκτος διαβασης, φερει ευθυνη και ο πεζος πλεον. Σκεψου να γινει καποιο ατυχημα με πεζο στη Συγγρου για παραδειγμα
Joshua21 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, apostolisdia είπε Καλησπέρα, Ακούω πολύ τελευταία για ατυχήματα στο δρόμο που παρατάνε τα θύματα και φεύγουν και μετά θεωρείται απλά πλημμέλημα αν τους πιάσουν ή αν πάνε οι ίδιοι στο τμήμα. Εκτός του ότι μου φαίνεται τρελό να κάνεις κάτι τέτοιο και να μην μπεις ούτε δευτερόλεπτο μέσα αλλά να πληρώσεις λεφτά, μου γεννήθηκε μια απορία: Γνωρίζει τι λέει ο νόμος αν πχ τρακάρεις κάποιον με το αυτοκίνητο ο οποίος πέρασε με κόκκινο ή κάποιο στοπ και πεθάνει τι γίνεται? Θεωρείται κι αυτό πλημμέλημα σαν το πάνω ή δε γίνεται καν τίποτα εφόσον ο άλλος φταίει? Δηλαδή απλά σαν ένα οποιοδήποτε τρακάρισμα. Ή λύνεται στο δικαστήριο ανάλογα την περίσταση? Δε μιλάω για εγκατάλειψη αλλά αν κανονικά έρθει η τροχαία κλπ και καταγράψει το συμβάν. Αν ο θάνατος οφείλεται στην εγκατάλειψη, τότε η ελάχιστη ποινή είναι φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών. Και φυσικά το πόση ακριβώς θα είναι η ποινή θα το αποφασίσει το δικαστήριο. Στο άρθρο 43 του κ.ο.κ. θα βρεις αναλυτικά τι προβλέπεται σε κάθε περίπτωση.
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 20 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε Νομιζω πλεον σε ατυχημα με πεζο, δεν εχει την αποκλειστικη ευθυνη ο οδηγος. Αν πχ γινει ατυχημα εκτος διαβασης, φερει ευθυνη και ο πεζος πλεον. Σκεψου να γινει καποιο ατυχημα με πεζο στη Συγγρου για παραδειγμα Και αλλο η Συγγρου και αλλο η Πατησιων.
SPYRER_007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Βασικα ουτε η συγρου ουτε η πατησιων ,αμα συμβει ατυχημα με πεζο εκτός διαβασης η σηματοδότη τοτε καταλογίζεται μεγαλύτερο μεριδιο ευθηνης στον πεζο και μειώνεται η αποζημιωση.Ποινικά για τον οδηγο δεν αλλαζει τιποτα ειτε ειναι μεσα ειτε εξω απο την διαβαση.....
NikosKallithea Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Ενας θανατος απο αμέλεια ειναι πλημμέλεια, δεν εχει σχεση αν θα προκληθεί απο τροχαίο ή άλλο λόγο Και σωστα είναι ετσι Κακουργηματικό θεωρείται αν υπάρχει προμελέτη ή δόλος. 1
santac Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 5 ώρες πριν, apostolisdia είπε Εκτός του ότι μου φαίνεται τρελό να κάνεις κάτι τέτοιο και να μην μπεις ούτε δευτερόλεπτο μέσα και γιατί είναι τρελό ρε φίλε; Αν δεν υπάρχει δόλος γιατί να μπεις μέσα; Οδηγάς και κάποιος πάει να διασχίσει το δρόμο και τον χτυπάς; Πρέπει να μπεις φυλακή; Μη τρελαθούμε. Θα μου πεις τώρα για την ανθρώπινη ζωή και μπλα μπλα μπλα......και αν τύχαινε σε εμένα τι θα έλεγα. Το τρελό είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ταλαιπωρηθεί όσο δε πάει επειδή κάποιος που κοιμόταν όρθιος πέρασε το δρόμο χωρίς να κοιτάξει και έγινε το μπουμ. Και το κλασικό που συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. βρίσκουν πολλοί αφορμή να μαδήσουν κάποιον. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Αν καποιος τρακαρει με μοτοσικλετιστη που δεν φοραει κρανος και απο χτυπημα στο κεφαλι πεθανει δεν χει κι αυτος ευθυνη ?
eMike Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 5 ώρες πριν, Μάκαρος είπε Νομιζω πλεον σε ατυχημα με πεζο, δεν εχει την αποκλειστικη ευθυνη ο οδηγος. Αν πχ γινει ατυχημα εκτος διαβασης, φερει ευθυνη και ο πεζος πλεον. Σκεψου να γινει καποιο ατυχημα με πεζο στη Συγγρου για παραδειγμα Έχει γίνει πριν χρόνια θανατηφόρο στη Συγγρού με πεζό που καβάλησε τα κάγκελα και τη διέσχισε κάθετα και τον παρέσυρε διεχόμενο όχημα. Και ο οδηγός εν τέλει αθωώθηκε.. Αυτό βέβαια στη Συγγρού, που έχει διπλό κιγκλίδωμα κλπ κλπ...
chsam Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 15 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Αν καποιος τρακαρει με μοτοσικλετιστη που δεν φοραει κρανος και απο χτυπημα στο κεφαλι πεθανει δεν χει κι αυτος ευθυνη ? Ναι, παει 60%-40%
kanesaxo Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Στις 2/5/2020 στις 3:44 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε Το πιο δυσκολο ειναι να χτυπησεις και να πεθανει πεζος ...Εχουν "παντα" προτερεοτητα δυστυχως. OXI φυσικά. Σε κατοικημένες περιοχές, πάντα βγαίνει ποσοστό. Σε πολεις οπου υπάρχουν διαβασεις και ο πεζος ειναι εκτός διάβασης, επίσης. Αν εχεις καποιον φιλο τροχαια, θα σε ενημερώσει. (οπως και εμενα, απλα δε θυμάμαι ποσοστά!) Σε κλειστούς αυτοκινητόδρομους, παλι, επειδη ακριβως ΔΕΝ προβλέπεται να κινείται πεζος, συνήθως ο οδηγός δε φταίει ποτέ. Ολες βέβαια οι περιπτώσεις εξετάζονται και τραβιούνται απ'τα μαλλια για τους γνωστούς λόγους. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 2/5/2020 στις 8:12 ΜΜ, santac είπε και γιατί είναι τρελό ρε φίλε; Αν δεν υπάρχει δόλος γιατί να μπεις μέσα; Οδηγάς και κάποιος πάει να διασχίσει το δρόμο και τον χτυπάς; Πρέπει να μπεις φυλακή; Μη τρελαθούμε. Θα μου πεις τώρα για την ανθρώπινη ζωή και μπλα μπλα μπλα......και αν τύχαινε σε εμένα τι θα έλεγα. Το τρελό είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ταλαιπωρηθεί όσο δε πάει επειδή κάποιος που κοιμόταν όρθιος πέρασε το δρόμο χωρίς να κοιτάξει και έγινε το μπουμ. Και το κλασικό που συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. βρίσκουν πολλοί αφορμή να μαδήσουν κάποιον. τι παει να πει δεν υπαρχει δολος? ολοι γραφουν στα παλια τους τα παπουτσια τον κοκ και τα ορια ταχυτητας, καταλαθος παρανομουν? με την ιδια λογικη να πεταξεις τουβλο στο κεφαλι ενος περαστικου και να πεις "δεν υπηρχε δολος εγω το τουβλο ηθελα να πεταξω και ετυχε να περναει ο αλλος" Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από Επισκέπτης
Haldol Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε τι παει να πει δεν υπαρχει δολος? ολοι γραφουν στα παλια τους τα παπουτσια τον κοκ και τα ορια ταχυτητας, καταλαθος παρανομουν? με την ιδια λογικη να πεταξεις τουβλο στο κεφαλι ενος περαστικου και να πεις "δεν υπηρχε δολος εγω το τουβλο ηθελα να πεταξω και ετυχε να περναει ο αλλος" Δηλαδή πάντα φταίει ο οδηγός, ε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα