Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά σε όλους!

Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ και δεν μπορώ να καταλήξω κάπου. Το θέμα μου είναι το εξής: ψάχνω για ένα μεταχειρισμένο έως 3000 ευρώ για καθημερινή χρήση. Δεν με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις. Αυτό που θέλω είναι να είναι σχετικά οικονομικό στα καύσιμα (~60 km τη μέρα) και να μην βγάζει χαζό-ζημιές. Την συντήρηση μέχρι ένα σημείο μπορώ να την κάνω και μόνος μου.
Η λίστα που έχω κάνει είναι η εξής:
1. Honda Civic vi (1.4 ή 1.5) - Αξιόπιστο και σταθερή αξία, αλλά το βρίσκω με πάρα πολλά χιλιόμετρα σε μτχ (από 230.000 και πάνω).
2. VW Golf iv 1.4 - Πολλές απόψεις. Άλλοι ευχαριστημένοι σε γενικές γραμμές, άλλοι αγανακτισμένοι από τα προβλήματα (γρύλοι, κατανάλωση λαδιού, θέματα με βενζίνη κακής ποιότητας, λαμπάκι check engine, κτλ).
Όμοια και για το μικρότερο VW Polo 1.2 ή 1.4 της ίδιας γενιάς, αλλά χωρίς τόσες αρνητικές απόψεις ίσως. Το θέμα με την κρεμαγιέρα Οκ.
3. Seat Ibiza 1.2 64 HP ή 1.4 101 HP - Όμοια και εδώ. Απόψεις για πολλά ηλεκτρολογικά προβλήματα, κατανάλωση λαδιού και καμμένοι πολλαπλασιαστές συνεχώς.
4. Opel Corsa D 3d 1.4 90 HP - Γενικά αξιόπιστο λένε και με χαμηλή κατανάλωση. Πολύ θετικό για εμένα, αλλά δεν ξέρω αν το βρίσκω στη τιμή που θέλω. Δύσκολο ίσως.
5. Opel Corsa C 1.2 ή 1.4 - Γενικά χαμηλή κατανάλωση, αλλά διάφορες απόψεις περί αξιοπιστίας. Άλλοι ευτυχισμένοι με απροβλημάτιστα χλμ άλλοι όχι. Γνωστό το θέμα με την κρεμαγιέρα. Οκ!
6. Ford Fiesta Mk6 1.4 ή 1.6 S - Γενικά λένε τίμια αυτοκίνητα, χωρίς προβλήματα. Ξέρω το 1.4 λίγο αργό. Ωραίο το 1.6 S αλλά δεν ξέρω αν καίει. Το έχει κάποιος;

Σόρρυ για το μεγάλο πόστ. Επείγει η αγορά και δεν ξέρω τι να κάνω. Για το Yaris I δεν μου αρέσει το εσωτερικό του, αλλά σκυλί μεγάλο. Για Punto και Grande Punto δεν ξέρω, πλαστικό πολύ το πρώτο, θέματα με το τιμόνι το δεύτερο και γενικά κάποια ηλεκτρικά.... μπέρδεμα!

Καμιά βοήθεια ;;;;

Δημοσ.

δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις 100% αυτό που θέλεις.

Το ένα θα είναι καλό σε κάποιον τομέα αλλά θα υστερεί σε κάποιον άλλον. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει αμάξι για το οποίο δεν έχουν ακουστεί παράπονα. Όσο για τα VW που έχει πέσει το θάψιμο της αρκούδας, ας μη ξεχνάμε και πόσα έχουν πουλήσει. Προσωπικά πάντως με VW και audi δεν είχα ποτέ πρόβλημα, ούτε με λάδια ούτε με γρύλους. Παρόμοια και φίλος με seat (Κινητήρας vw)

Κι αν ακόμα βρεις αυτό που θέλεις (αν λέμε....) δε θα είναι μέσα στο budget σου. οπότε ούτε αυτό θα σου κάνει.

Βάλε σε μια σειρά τι είναι σημαντικότερο για σένα για αγόρασε με βάση αυτό.

Εξάλλου τα βλέπεις και με αυτά που γράφεις ο ίδιος

Αν σε ενδιαφέρει περισσότερο η οικονομία αγόρασε με βάση αυτό το κριτήριο κι ας είναι και λίγο άσχημο.

Αλλά τώρα πολλοί ψάχνουν οικονομικό, αξιόπιστο, μικρό αλλά και με χώρους, άνετο, όμορφο και με χαμηλή τιμή. ε δεν υπάρχει

Δημοσ.
1 ώρα πριν, valadis1995 είπε

Γειά χαρά σε όλους!

Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ και δεν μπορώ να καταλήξω κάπου. Το θέμα μου είναι το εξής: ψάχνω για ένα μεταχειρισμένο έως 3000 ευρώ για καθημερινή χρήση. Δεν με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις. Αυτό που θέλω είναι να είναι σχετικά οικονομικό στα καύσιμα (~60 km τη μέρα) και να μην βγάζει χαζό-ζημιές. Την συντήρηση μέχρι ένα σημείο μπορώ να την κάνω και μόνος μου.
1. Honda Civic vi (1.4 ή 1.5) - Αξιόπιστο και σταθερή αξία, αλλά το βρίσκω με πάρα πολλά χιλιόμετρα σε μτχ (από 230.000 και πάνω).
2. VW Golf iv 1.4 - Πολλές απόψεις. Άλλοι ευχαριστημένοι σε γενικές γραμμές, άλλοι αγανακτισμένοι από τα προβλήματα (γρύλοι, κατανάλωση λαδιού, θέματα με βενζίνη κακής ποιότητας, λαμπάκι check engine, κτλ).
Όμοια και για το μικρότερο VW Polo 1.2 ή 1.4 της ίδιας γενιάς, αλλά χωρίς τόσες αρνητικές απόψεις ίσως. Το θέμα με την κρεμαγιέρα Οκ.
3. Seat Ibiza 1.2 64 HP ή 1.4 101 HP - Όμοια και εδώ. Απόψεις για πολλά ηλεκτρολογικά προβλήματα, κατανάλωση λαδιού και καμμένοι πολλαπλασιαστές συνεχώς.
4. Opel Corsa D 3d 1.4 90 HP - Γενικά αξιόπιστο λένε και με χαμηλή κατανάλωση. Πολύ θετικό για εμένα, αλλά δεν ξέρω αν το βρίσκω στη τιμή που θέλω. Δύσκολο ίσως.
5. Opel Corsa C 1.2 ή 1.4 - Γενικά χαμηλή κατανάλωση, αλλά διάφορες απόψεις περί αξιοπιστίας. Άλλοι ευτυχισμένοι με απροβλημάτιστα χλμ άλλοι όχι. Γνωστό το θέμα με την κρεμαγιέρα. Οκ!
6. Ford Fiesta Mk6 1.4 ή 1.6 S - Γενικά λένε τίμια αυτοκίνητα, χωρίς προβλήματα. Ξέρω το 1.4 λίγο αργό. Ωραίο το 1.6 S αλλά δεν ξέρω αν καίει. Το έχει κάποιος;

Σόρρυ για το μεγάλο πόστ. Επείγει η αγορά και δεν ξέρω τι να κάνω. Για το Yaris I δεν μου αρέσει το εσωτερικό του, αλλά σκυλί μεγάλο. Για Punto και Grande Punto δεν ξέρω, πλαστικό πολύ το πρώτο, θέματα με το τιμόνι το δεύτερο και γενικά κάποια ηλεκτρικά.... μπέρδεμα!

Καμιά βοήθεια ;;;;

Από αυτά που γράφεις θα σου γράψω τη άποψη μου για το Corsa C το είχαμε από 1ο χέρι. Ζημιές βγάζει στάνταρ : βαλβιδα πίεσης λαδιού (20-25€) εάν δεις ότι στάζει αλλαγή κατευθείαν , προχωράει στη πλεξούδα , το παλαντζο ταχυτήτων , και πολλαπλασιαστή. Ανταλλακτικά βρίσκεις .

Σε όποιο καταλήξεις να το πας σε δικό σου συνεργείο για έλεγχο συμπίεσης και έλεγχο γενικά.

Σίγουρα μαζεματα θα χρειαστούν 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Από αυτά που γράφεις θα σου γράψω τη άποψη μου για το Corsa C το είχαμε από 1ο χέρι. Ζημιές βγάζει στάνταρ : βαλβιδα πίεσης λαδιού (20-25€) εάν δεις ότι στάζει αλλαγή κατευθείαν , προχωράει στη πλεξούδα , το παλαντζο ταχυτήτων , και πολλαπλασιαστή. Ανταλλακτικά βρίσκεις .

Σε όποιο καταλήξεις να το πας σε δικό σου συνεργείο για έλεγχο συμπίεσης και έλεγχο γενικά.

Σίγουρα μαζεματα θα χρειαστούν 

Σε ευχαριστώ για τις γνώσεις σου πάνω στο συγκεκριμένο μοντέλο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Peugeot 206

Τίμιο αυτοκινητάκι για όσο το είχα, καλή ανάρτηση και στήσιμο. Λογική κατανάλωση.

Κορυφαία σχεδίαση, ακόμη και τώρα θυμάμαι την καλύτερη διαφήμιση αυτοκινήτου εβερ

Λίγα ασαφές το κιβώτιο

Αλλιως το Corsa D, αμαξαρα, αλλά πρέπει να ανέβεις σε λεφτά

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/5/2020 στις 2:04 ΜΜ, valadis1995 είπε

Γειά χαρά σε όλους!

Καμιά βοήθεια ;;;;

Καλησπέρα φίλε μου. 

Στα γρήγορα..

1) Όχι VW 

2) Ναι Corsa (είχα το 1.4. Από τα καλύτερα μικρά που έχω οδηγήσει. Εγνατία σταθερά με 120, 4 άτομα, φορτωμένο σε σημείο να μην βλέπω τους πίσω επιβάτες και μετά ανάβαση 1μιση ώρα σε βουνό. Δεν ένιωθε τίποτα. Κατανάλωση κοντά στα 10€/100-150χλμ) (Σέρβις με τις οδηγίες του μηχανικού και δεν έβγαλε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα)

3) Fiat Panda (Έχω το 1.2. Κάθε μέρα κάνω 60-70χλμ. Το αγαπώ και τρέμω την ημέρα που θα χρειαστεί να το αλλάξω. "Καταπίνει την κίνηση".  Κατανάλωση σκούτερ.  Αλλά μη περιμένεις επιδόσεις. Μετά τα 120 ζοριζεται. Μέχρι τα 100 τρέχει σαν νερο) (Σέρβις με τις οδηγίες του μηχανικού και κανένα σοβαρό πρόβλημα)

4) Nissan Micra (άσχημο κατά τη γνώμη μου, αλλα..όσοι γνωστοί το έχουν καλύπτει κάθε ανάγκη)

Επεξ/σία από GrigM
Δημοσ.

Το ibiza το 1.2 το κρατησα 17 χρονια.

Καμμενος πολλαπλασιαστης: ενας

Τον τελευταιο χρονο καμια φορα δεν αναγνωριζε το κλειδι το immobilizer και εστρωνε με...φαπα στο καντραν. Μια κολληση που μετα απο 17 χρονια βρασιμο στον ελληνικο ηλιο αποφασισε οτι χρειαζεται φρεσκαρισμα.

Αλλη βλαβη καμια.

Κινητηρας αδυναμος και οικονομικος,τον σωζει το οτι ειναι υποτετραγωνος και ετσι οτι εχει το δινει πιο χαμηλα.

Δεν θυμαμαι αλλο τρικυλινδρο το 2003.

Επισης εχει καδενα εκκεντροφορων,πραγμα που ειναι καλο σε σχεση με τους ιμαντες.

Ενα ηπιο τιμιοτατο αμαξακι.

Για τα αλλα που ανεφερες δεν εχω προσωπικη αποψη.

Δημοσ.

Να προσθεσω και εγω καποια αυτοκινητα,kia picanto(το ειχα 6 χρονια),hyundai getz,opel agila,renaul clio,ford fiesta,honda jazz (πρεπει να ανεβεις στο ποσο ομως).Αν δεν σε ενδιαφερει οι χωροι,τα κυβικα κοιτα για kia πρωτα βρισκεις απο ιδιωτες και με λιγα χιλιομετρα.

Δημοσ.

Δες civic (αν υπάρχει σε αυτά τα λεφτά) και micra.

Και υπολόγισε και κανά 500αρι σε μαζέματα (εφόσον πιάνει το χέρι σου).

Δημοσ.

Αυτό με το τιμόνι στα Punto πάντως το είχα ακούσει για τα πρώτα πεντάθυρα που είχαν βγει (όχι τα γκράντε) ότι τα δυσκόλευε η λειτουργία πόλης που έχουν και άδειαζαν γρήγορα την μπαταρία ή ότι όντως είχαν θέμα αλλά μόνο στο city όχι σε απλή λειτουργία. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...