Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα ξανά και καλό μήνα. 

Στο υπόγειο μου εδώ και πάνω από ένα χρόνο υπάρχει δεξαμενή του 1τονου που μαζί με πειστικό όταν κοβόταν το νερό είχαμε. 

Το πρόβλημα ήταν ότι όταν όχι νερό και όχι ρεύμα νερο για νιπτήρα λεκάνη κτλ δεν υπάρχει. 

Σκέφτομαι να το ανεβάσω στην ταράτσα αφού το αδειάσω. Πίεση υπάρχει να ανέβει αφού υπάρχει και ηλιακός πάνω και το πειστικό έχει χαλάσει 2 χρόνια τώρα. 

Πριν το αδειάσω από το  νερό σκέφτηκα να ρίξω χλωρίνη ή κάτι άλλο να γίνει απολύμανση και μετά να το αδειάσω το νερό. 

Τι θα ριχνατε μέσα;; 

Δημοσ.
23 minutes ago, Dinos1973 said:

Ξεκινάμε από τα απλά....πως γνωρίζεις ότι στατικά η ταράτσα σου αντέχει αυτό το βάρος ??

Τότε απλά καλείται η Φυσική να λύσει το θέμα και να το επαναφέρει σε επίπεδο που αντέχει αυτο το βάρος και λίγο παρακάτω. :P Problem solved.

• Like 1
Δημοσ.

βάζοντας μια δεξαμενή στην ταράτσα το εσωτερικό δίκτυο θα λειτουργεί στην πίεση που δημιουργεί η δεξαμενή και όχι το τοπικό δίκτυο ύδρευσης, εκτός αν χρησιμοποιηθούν βάνες μεταγωγής οπότε θα υπάρχει σε κάθε διακοπή νερό στάσιμο (μη πόσιμο) από την προηγούμενη διακοπή

• Like 1
Δημοσ.

Στατικά αντέχει είναι άδεια η ταράτσα μόνο ένα ηλιακό έχει. Ισόγειο και 1 όροφος κατασκευής 2010 άρα με καινούργιος νόμους στατικοτητας. 

Και εκτός από αυτό μπορεί να βάλω φλοτερ αν θέλω στα 500ltr

Εγώ αναφέρομαι σε απολύμανση αν γνωρίζει κανείς. Τα υπόλοιπα περί συνδέσεις τα αναλαμβάνει γνωστής υδραυλικός. 

Είπα το νερό μη πόσιμο σε περίπτωση διακοπής. Μόνο για λεκανι νιπτήρα κτλ. 

Είναι εύκολο αν κλείνω μια φορά τον μήνα την κεντρική βάνα να κάνω ανακύκλωση στο τεποζιτο

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lambros είπε

Στατικά αντέχει είναι άδεια η ταράτσα μόνο ένα ηλιακό έχει. Ισόγειο και 1 όροφος κατασκευής 2010 άρα με καινούργιος νόμους στατικοτητας. 

Εγώ αναφέρομαι σε απολύμανση αν γνωρίζει κανείς. Τα υπόλοιπα περί συνδέσεις τα αναλαμβάνει γνωστής υδραυλικός. 

Είναι εύκολο αν κλείνω μια φορά τον μήνα την κεντρική βάνα να κάνω ανακύκλωση στο τεποζιτο

Είχαμε βάλει κι εμείς πριν πολλά χρόνια δεξαμενή στην ταράτσα, γιατί είχαμε συχνές διακοπές νερού. 
Είχαμε συνδέσει το καζανάκι στη δεξαμενή, οπότε το νερό ανανεωνόταν σε καθημερινή βάση!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lambros είπε

Μπορείς να βρεις ταμπλέτες Ή σκόνη χλωρίου που είναι για πισίνες και να βάλεις ποσότητα ανάλογη του όγκου του νερού. Το ίδιο έχω κάνει κ εγώ σε ανάλογη δεξαμενή μη πόσιμου νερού. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θα χρειαστείς να βάζεις ταμπλέτες για να μην πιάνει μαυρίλα το νερό. Υπάρχει και κάτι σαν τούβλο που κόβεις κάθε φορά την ποσότητα που χρειάζεσαι. ΤΟ κάνουμε σε εξοχικό φίλου που βάζει νερό απο γεώτρηση, δεν το πίνουμε αλλά όσο να ναι όταν κάνεις μπάνιο θα έρθεις σε επαφή με το νερό. Και να το κάνεις απολύμανση τώρα δεν σημαίνει οτι σε 10 μέρες θα είναι ασφαλές το νερό.

• Thanks 1
Δημοσ.

Φτιάξε το πιεστικό και βάλε μεγαλύτερο δοχείο διαστολής .Μην γεμίζεις μέχρι πάνω την δεξαμενή ωστε να μην μένει πολύ νερό στάσιμο και να το χρησιμοποιείς συχνά.

Χωρίς ρεύμα πόσες ώρες μένεις;Είναι γεμάτα ήδη τα καζανάκια αλλά στην ανάγκη ρίχνεις και με κουβά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, lambros είπε

Πριν το αδειάσω από το  νερό σκέφτηκα να ρίξω χλωρίνη ή κάτι άλλο να γίνει απολύμανση και μετά να το αδειάσω το νερό. 

Τι θα ριχνατε μέσα;; 

Μια γειτόνισσα που μου σπάει τα νεύρα.

( φυσικα η δεξαμενή θα είχε νερό, χλωρίνη, καυστική ποτασα, ακουαφορτε , τουμποφλο ) και την γειτονισσα

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

βάλε μεγαλύτερο δοχείο διαστολής

Ενδιαφέρον. Από πού προκύπτει η ανάγκη καταρχάς για δοχείο διαστολής και εν συνεχεία για μεγαλύτερου όγκου ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 ώρες πριν, lambros είπε

Καλημέρα ξανά και καλό μήνα. 

Στο υπόγειο μου εδώ και πάνω από ένα χρόνο υπάρχει δεξαμενή του 1τονου που μαζί με πειστικό όταν κοβόταν το νερό είχαμε. 

Το πρόβλημα ήταν ότι όταν όχι νερό και όχι ρεύμα νερο για νιπτήρα λεκάνη κτλ δεν υπάρχει. 

Σκέφτομαι να το ανεβάσω στην ταράτσα αφού το αδειάσω. Πίεση υπάρχει να ανέβει αφού υπάρχει και ηλιακός πάνω και το πειστικό έχει χαλάσει 2 χρόνια τώρα. 

Τι θα ριχνατε μέσα;; 

Δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα.Τελικα είναι πέναλτυ .Το πειστικό τελικά δουλεύει η όχι ; Να φέρω την γειτόνισσα ;

Επεξ/σία από mp123
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήτο πέναλτι ξεκάθαρα, νομίζω ότι ήταν αρκετά πειστικό (αν και δύο χρόνια τώρα, χαλασμένο, ας μην το ξεχνάμε αυτό). Μόνο αυτό, τίποτα άλλο.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πειστικό χαλασμένο δυο χρόνια αλλά και με κομμένο  το νερό είχαν νερό.
Το πειστικό και να κάνουμε μελέτη για να δούμε αν αντέχει η ταράτσα 1 τόνο.

Το πειστικό τελικά ποτέ χάλασε ; Και αν χάλασε γιατί δουλεύει ;

Αν και Σάββατο θα βάλω 8/10

Επεξ/σία από mp123

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...