Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή από Nova σε Cosmote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους!

Είμαι εδώ και χρόνια πελάτης της Nova (24άρα adsl) αλλά γενικά είμαι πολύ δυσαρεστημένος, συνεχείς αποσυνδέσεις και μέτριες ταχύτητες. Σκέφτομαι να μεταβώ στην Cosmote και δη στο φοιτητικό Whats Up (24άρα adsl ξανά) με 18,90 τον μήνα (φθηνότερο από όσα δίνω τώρα) μιας και υπάρχει πλέον πάσο στο σπίτι. 

Από τεχνικής άποψης θα δω διαφορά; Επίσης το support της Cosmote σε σχέση με της Nova πώς είναι;

Another thing, για να γίνει η μετάβαση από την μια εταιρεία στην άλλη, μεσολαβεί κάποιο διάστημα χωρίς Ιντερνετ; Δεν με παίρνει γιατί δουλεύω από το σπίτι πλέον.

Περιοχή Άνω Πόλη Θεσ/νίκη.

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 hours ago, kpapageo1 said:

Καλημέρα σε όλους!

Είμαι εδώ και χρόνια πελάτης της Nova (24άρα adsl) αλλά γενικά είμαι πολύ δυσαρεστημένος, συνεχείς αποσυνδέσεις και μέτριες ταχύτητες. Σκέφτομαι να μεταβώ στην Cosmote και δη στο φοιτητικό Whats Up (24άρα adsl ξανά) με 18,90 τον μήνα (φθηνότερο από όσα δίνω τώρα) μιας και υπάρχει πλέον πάσο στο σπίτι. 

Από τεχνικής άποψης θα δω διαφορά; Επίσης το support της Cosmote σε σχέση με της Nova πώς είναι;

Another thing, για να γίνει η μετάβαση από την μια εταιρεία στην άλλη, μεσολαβεί κάποιο διάστημα χωρίς Ιντερνετ; Δεν με παίρνει γιατί δουλεύω από το σπίτι πλέον.

Περιοχή Άνω Πόλη Θεσ/νίκη.

Ευχαριστώ!

τον ιδιο χαλκο θα παρεις με οτι προβληματα εχει. β. ναι θα εχεις downtime δεκα λεπτα εκτος απροοπτου που κατι δεν παιξει οποτε τα δεκα λεπτα γινονται μερες. 

• Like 1

Άρα δεν αλλάζει κάτι στο adsl από εταιρεία σε εταιρεία, σωστά; 

Υπάρχει περίπτωση να δω κάποια διαφορά με το router που δίνει η Cosmote σε σχέση με το Thomson της Nova;

Και κάτι τελευταίο, το σπίτι έχει μόνο ένα πριζάκι τηλεφώνου και μεταξύ αυτού και του router παρεμβάλλονται καμιά 20αριά μέτρα τηλεφωνικού καλωδίου με το ανέβα-κατέβα σε πόρτες. Από εκεί το PC συνδέεται με καλώδιο CAT5E 1 μέτρου. Αξίζει να βάλω το router δίπλα ακριβώς στο πριζάκι με ένα κοντό τηλεφωνικό καλώδιο και να απλώσω μετά CAT5E για να φτάσει μέχρι το PC;

1 hour ago, kpapageo1 said:

Άρα δεν αλλάζει κάτι στο adsl από εταιρεία σε εταιρεία, σωστά; 

Υπάρχει περίπτωση να δω κάποια διαφορά με το router που δίνει η Cosmote σε σχέση με το Thomson της Nova;

Και κάτι τελευταίο, το σπίτι έχει μόνο ένα πριζάκι τηλεφώνου και μεταξύ αυτού και του router παρεμβάλλονται καμιά 20αριά μέτρα τηλεφωνικού καλωδίου με το ανέβα-κατέβα σε πόρτες. Από εκεί το PC συνδέεται με καλώδιο CAT5E 1 μέτρου. Αξίζει να βάλω το router δίπλα ακριβώς στο πριζάκι με ένα κοντό τηλεφωνικό καλώδιο και να απλώσω μετά CAT5E για να φτάσει μέχρι το PC;

20 μετρα τηλεφωνικο? πεταμα και κανεις αυτο που ειπες. β. στην πριζα να ειναι συνδεδεμενο μονο ενα ζευγαδι καλωδιων. ο χαλκος θα ειναι το ιδιο. θα αλλαξεις ρουτερ και θα αλλαξεις και dslam. η cosmote δινει εννια margin ενω η forthnet 6. εκτος αν εχεις καινουρια kv και ο οτε σε ριξει σε kv αντι για το αστικο κεντρο. απο ρουτερ σε ρουτερ υπαρχουν διαφορες αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα παιξεις καλυτερα. μπορει χειροτερα μπορει καλυτερα. σιγουρα στο εμπόριο θα βρεις καλυτερα modem router. αν υπαρχει kv κοντα θα σου προτεινα να πας σε vdsl. 

Έκανα μια δοκιμή back to back με το setup που έχω τώρα και με το να συνδέσω το router με 1 μέτρο τηλεφωνικό καλώδιο (το πλακέ) και 15 μέτρα CAT5E. Στην 2η περίπτωση είχα 19% καλύτερο ping, γύρω στο 7% καλύτερο down speed και ελαφρώς χειρότερο up speed. Επίσης στο 1ο setup είχα και 1 lost σε 5' που τα άφησα να τρέξουν (300 received). 

Στο μοναδικό πριζάκι του σπιτιού υπάρχει και ένα τηλεφωνικό καλώδιο που φεύγει εσωτερικά της πρίζας και πλέον δεν καταλήγει πουθενά (έχει κοπεί). Αν παίζει κάποιο αρνητικό ρόλο, μπορώ να το ξηλώσω.

Τα υπόλοιπα που είπες για dslam και margin (και σε ευχαριστώ για αυτό) δυστυχώς δεν τα γνωρίζω.

2 hours ago, kpapageo1 said:

Τι ακριβώς σου έφτιαξε αν επιτρέπεται;

την εσωτερικη καλωδιωση. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

21 hours ago, kpapageo1 said:

Έκανα μια δοκιμή back to back με το setup που έχω τώρα και με το να συνδέσω το router με 1 μέτρο τηλεφωνικό καλώδιο (το πλακέ) και 15 μέτρα CAT5E. Στην 2η περίπτωση είχα 19% καλύτερο ping, γύρω στο 7% καλύτερο down speed και ελαφρώς χειρότερο up speed. Επίσης στο 1ο setup είχα και 1 lost σε 5' που τα άφησα να τρέξουν (300 received). 

Στο μοναδικό πριζάκι του σπιτιού υπάρχει και ένα τηλεφωνικό καλώδιο που φεύγει εσωτερικά της πρίζας και πλέον δεν καταλήγει πουθενά (έχει κοπεί). Αν παίζει κάποιο αρνητικό ρόλο, μπορώ να το ξηλώσω.

Τα υπόλοιπα που είπες για dslam και margin (και σε ευχαριστώ για αυτό) δυστυχώς δεν τα γνωρίζω.

α. ναι ξηλωσε το απο την κεντρικη. θεωρειται Bridge tap οποτρ καλο. ειναι να μην υπαρχει. μετα σηκωσε τα χαρακτηριστικά της γραμμής να δούμε τι προφίλ φορας

Έκανα ένα reset το router γιατί κάποια στιγμή είχα αλλάξει κωδικούς και δεν τους θυμόμουν. Τα χαρακτηριστικά της γραμμής με το παλιό setup χωρίς να έχω πειράξει κάτι (ακόμα) είναι:

Uptime:    0 days, 0:10:06

DSL Type:    G.992.5 annex A

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:    1.021 / 10.383

Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]:    0,00 / 0,00

Output Power (Up/Down) [dBm]:    12,0 / 19,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]:    7,5 / 14,5

SN Margin (Up/Down) [dB]:    9,5 / 12,0

Vendor ID (Local/Remote):    TMMB / BDCM

Loss of Framing (Local/Remote):    0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote):    0 / 0

Loss of Power (Local/Remote):    0 / 0

Loss of Link (Remote):    0

Error Seconds (Local/Remote):    0 / 0

FEC Errors (Up/Down):    0 / 483

CRC Errors (Up/Down):    0 / 0

HEC Errors (Up/Down):    986.283 / 0

Ελπίζω να είναι αυτά που μου ζήτησες.

Στις 2/5/2020 στις 1:47 ΜΜ, poulinos είπε

τον ιδιο χαλκο θα παρεις με οτι προβληματα εχει. β. ναι θα εχεις downtime δεκα λεπτα εκτος απροοπτου που κατι δεν παιξει οποτε τα δεκα λεπτα γινονται μερες. 

Απο nova adsl σε cosmote fiber 100 (σεναριο δικο μου) , υπαρχει περιπτωση να ειναι μονο 10 λεπτα; 

Επισης,πας υποχρεωτικα σε voip και αλλαζεις τηλεφωνα;

3 ώρες πριν, vagos789 είπε

Απο nova adsl σε cosmote fiber 100 (σεναριο δικο μου) , υπαρχει περιπτωση να ειναι μονο 10 λεπτα; 

Επισης,πας υποχρεωτικα σε voip και αλλαζεις τηλεφωνα;

Αλλαγή παρόχου σε cosmote γίνεται σε δέκα λεπτά. Σε μένα κλείσαμε ραντεβού Δευτέρα. Τετάρτη ήταν το ραντεβού τους είπα ότι εργάζομαι και 1 ώρα θα μπορώ να είμαι σπίτι και είπαμε οκ και Τετάρτη 1 μισή ώρα ήμουν έτοιμος.

Παιδιά μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Άλλο είναι το ADSL και άλλο το VDSL. ΔΕΝ μπορούμε να συγκρίνουμε το ADSL του ενός παρόχου με το VDSL του άλλου, είναι τελείως ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πράγματα.

Τώρα όσο αναφορά την αλλαγή παρόχου. Σε όποιον πάροχο και να πας η γραμμή, ο χαλκός δηλαδή, μένει ο ΙΔΙΟΣ. Εκτός αν πας σε VDSL, που μέχρι το ΚΑΦΑΟ είναι οπτική Ινα και μετά συνεχίζει ο ΙΔΙΟΣ χαλκός που έχεις.

Συνδεσμολογία: ΚΑΝΟΝΑΣ απαράβατος για ότι πρόβλημα έχεις (LOW SYNC, Αποσυνδέσεις κλπ) συνδέεις το Router ΜΟΝΟ του στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ πρίζα (αυτή που είναι πιο κοντά στην είσοδο του σπιτιού) με ΜΙΚΡΟ τηλεφωνικό καλώδιο και το παρακολουθεις, μπαίνεις μέσα στο Router και τσσεκάρεις ταχύτητες και Uptime (διάρκεια που είσαι Online)

Routers: Ο κάθε χρήστης μπορεί να βάλει οτι Router θέλει. Είναι κάτι σαν να λέμε με τα κινητά τηλέφωνα. Σε όποιον πάροχο και αν είσαι, εσυ θα έχεις το κινητό σου (πχ IPhone, Samsung Galaxy κλπ) κάνεις αίτηση, ενεργοποιήσε και απλά σου δίνουν μια καρτούλα και εσύ το βάζεις στη συσκευή. Σου έδωσα ένα παράδειγμα για να καταλάβεις οτι τα πράγματα τελικά είναι πολύ πιο απλά και μπορείς να έχεις το βέλτιστο αποτέλεσμα μ' ένα Backup Router φίλου λη κάποιο που αγόρασες εσύ και θεωρείται καλό.

Εξυπηρέτηση πελατών: Σε όποιο πάροχο και να πας ΟΛΑ είναι ΙΔΙΑ. Μάλιστα επειδή πλέον όλες οι εταιρίες έχουν Οutsourcing Call Centers μπορεί ο ίδιος τεχνικός να απαντάει σε Wind και Cosmote κλήσεις και ένας άλλος τεχνικός πεδίου θα είναι ο ίδιος για ραντεβού Nova με Vodafone.

Γενικά τα πράγματα είναι ΤΟΣΟ ρευστά και ΙΔΙΑ. Απλά ΟΛΑ είναι ενα marketing πακέτων, διαφημίσεων κλπ. To θέμα είναι εμείς ως πελάτες ΤΙ θέλουμε και ΤΙ μπορούμε να κάνουμε

Για συνδεσμολογίες και προβλήματα Internet τσέκαρε και αυτό το Video

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...