Προς το περιεχόμενο

gpt protective partition

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις προάλλες έβαλα ssd στο λαπτόπι με καθαρή εγκατάσταση w10 για τα γκάζια και τη λογική πως με καλώδιο USB-SATA θα πάρω ότι θέλω όποτε θέλω απ' τον παλιό. Μου εμφανίζει όμως το δίσκο χωρίς πρόσβαση ως gpt protective partition. Πέρα από το ξέχασέ με, οι επιλογές βάσει γούγλη είναι ή να ξαναβάλω τον παλιό δίσκο και να πάρω ότι αρχεία χρειάζομαι ή να πληρώσω κάνα 50άρι για πρόγραμμα που υπόσχεται πως θα κάνει readable το δίσκο χωρίς να διαγράψει τις πληροφορίες. Έχει κανείς κάποιο μαγικό πλαν c? Προσφέρω μερακλίδικο κέρασμα σουβλάκια και μπυρόνια μέσω efood και την ικανοποίηση πως μαζί με κάτι παλιές φωτογραφίες σώσατε μια σχέση...Thanks!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού είναι λάπτοπ γιατί δεν αλλάζεις τον δίσκο να τελειώνεις; Δεν είναι πάνω από 5 λεπτά δουλειά και δεν χρειάζεται να βιδώσεις το καπάκι και όλες τις βίδες, απλά βάλε την μια τουλάχιστον για να μην κρεμάσει, πάρε ότι θέλεις από τον παλιό, βγάλτον και ξαναβάλε τον ssd.

Αλλιώς ζήτα από τον "θείο" να σου στείλει το πρόγραμμα από Αμερική. ;)

EDIT:

Βρήκα τον παρακάτω οδηγό που λέει ότι το DiskGenius στην δωρεάν έκδοση μπορεί να σου δώσει πρόσβαση σε έναν gpt δίσκο ή ακόμα και να μετατρέψει έναν gpt δίσκο σε mbr. Δεν το έχω δοκιμάσει, το αναφέρω και κάνε ότι καταλαβαίνεις. Πάντως από cmd με την diskpart εντολή ( το αναφέρει στην αρχή του guide) θα διαγράψει τον δίσκο και καλό είναι να το κάνεις όταν πάρεις το backup σου για να καθαρίσει τελείως ο δίσκος.

https://www.diskgenius.com/how-to/gpt-protective-partition.php

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

Παίζει να είναι θέμα hybrid shutdown των windows 10. Δηλαδή όταν έκλεισες τον υπολογιστή με τον παλιό δίσκο και τα win 10 δεν έγινε πλήρης τερματισμός και γι'αυτό δεν σε αφήνει να προσπελάσεις τα αρχεία. Είναι ένα θέμα που έχω αντιμετωπίσει αρκετές φορές στο linux όπου δεν μπορώ να ανοίξω τον δίσκο μετά τον τερματισμό αλλά μετά από επανεκκίνηση των win 10 ανοίγει κανονικά τα αρχεία.

Ξαναβάλε τον παλιό δίσκο επάνω και κάνε πλήρη τερματισμό μετά το φόρτωμα. Δες εδώ πως: https://www.howtogeek.com/349114/shutting-down-doesnt-fully-shut-down-windows-10-but-restarting-it-does/

Όλα αυτά ισχύουν αν είχες 10άρια στον παλιό δίσκο έτσι....

• Like 1
Δημοσ.
Στις 2/5/2020 στις 4:18 ΠΜ, alx16v είπε

Τις προάλλες έβαλα ssd στο λαπτόπι με καθαρή εγκατάσταση w10 για τα γκάζια και τη λογική πως με καλώδιο USB-SATA θα πάρω ότι θέλω όποτε θέλω απ' τον παλιό. Μου εμφανίζει όμως το δίσκο χωρίς πρόσβαση ως gpt protective partition. Πέρα από το ξέχασέ με, οι επιλογές βάσει γούγλη είναι ή να ξαναβάλω τον παλιό δίσκο και να πάρω ότι αρχεία χρειάζομαι ή να πληρώσω κάνα 50άρι για πρόγραμμα που υπόσχεται πως θα κάνει readable το δίσκο χωρίς να διαγράψει τις πληροφορίες. Έχει κανείς κάποιο μαγικό πλαν c? Προσφέρω μερακλίδικο κέρασμα σουβλάκια και μπυρόνια μέσω efood και την ικανοποίηση πως μαζί με κάτι παλιές φωτογραφίες σώσατε μια σχέση...Thanks!

Εχεις 32bit MBR λειτουργικό χωρίς υποστήριξη UEFI από bios. Ομως το gpt απαιτεί 64bit λειτουργικό, ή, UEFI BIOS.

Εχεις τουλάχιστον 2 επιλογές:
1. τον βυσματώνεις σε λειτουργικό 64άρι. Θα τον δει κανονικά.
2. τον βυσματώνεις σε άλλον υπολογιστή, με UEFI.

Υπάρχει και τρίτο option, εφόσον δεν έχεις πρόσβαση τα 1 & 2, και με την προϋπόθεση ότι είσαι στην Αθήνα. Κερνάω.
:-)
Δοκίμασε τα δύο πρώτα, και από αύριο μιλάμε.

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, snbblp είπε

Εχεις 32bit MBR λειτουργικό χωρίς υποστήριξη UEFI από bios

Εσύ κάτι ξέρεις... :)

Από που το συμπέρανες αυτό; Δεν αναφέρει ο φίλος τι λάπτοπ είναι και στη συζήτηση που έκανε στο τμήμ για αγορά λάπτοπ δεν είδα να καταλήγει κάπου.

Επίσης γιατί λες ότι θέλει 64bit λειτουργικό; Δεν μπορώ να βρω κάτι τέτοιο, το μόνο που βλέπω είναι ότι προτείνεται ntfs και φυσικά uefi bios σύστημα και τίποτε άλλο

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, snbblp είπε

Κερνάω.

αν δεν συμπληρώνετε  και τα τετραγωνικά του χώρου το επιτρέπουν φέρνω μάσκες αντισηπτικά και πιτογυρο:lol:

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, micos000 είπε

Από που το συμπέρανες αυτό; Δεν αναφέρει ο φίλος τι λάπτοπ είναι και στη συζήτηση που έκανε στο τμήμ για αγορά λάπτοπ δεν είδα να καταλήγει κάπου.

Επίσης γιατί λες ότι θέλει 64bit λειτουργικό; Δεν μπορώ να βρω κάτι τέτοιο, το μόνο που βλέπω είναι ότι προτείνεται ntfs και φυσικά uefi bios σύστημα και τίποτε άλλο

Καλησπέρα φίλε.
Εχεις δει ποτέ να πετάω κάτι αστήρικτο στον αέρα;

Αν το ψάξεις λίγο (no offense intended), θα δεις ότι έχω δίκιο. Από 32 bit MBR λειτουργικό, δεν φαίνεται.

14 λεπτά πριν, hp8 είπε

αν δεν συμπληρώνετε  και τα τετραγωνικά του χώρου το επιτρέπουν φέρνω μάσκες αντισηπτικά και πιτογυρο:lol:

Αν είχες έρθει στο παλιό γραφείο στην Ηλιούπολη με τα 800τμ, ξέχνα το. Το πήρε η Eurobank σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Συρρικνώθηκα μέχρι να τελειώσει ανακαίνιση στο νέο (πολύ μικρότερο) γραφείο στην Ιουλιανού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιο πολύ στο ότι έχει λάπτοπ με 32bit χωρίς uefi αναφερόμουν.

Το αν θα συνδέσει δίσκο gpt σε μηχάνημα χωρίς uefi είναι γνωστό ότι δεν θα αναγνωριστεί ούτε για boot ούτε για φορμάτ. Το πρόβλημα του φίλου είναι ότι δεν μπορεί να τον δει σαν εξωτερικό μέσα από τα 10άρια.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 2/5/2020 στις 8:56 ΠΜ, micos000 είπε

Αφού είναι λάπτοπ γιατί δεν αλλάζεις τον δίσκο να τελειώνεις; Δεν είναι πάνω από 5 λεπτά δουλειά και δεν χρειάζεται να βιδώσεις το καπάκι και όλες τις βίδες, απλά βάλε την μια τουλάχιστον για να μην κρεμάσει, πάρε ότι θέλεις από τον παλιό, βγάλτον και ξαναβάλε τον ssd.

Αλλιώς ζήτα από τον "θείο" να σου στείλει το πρόγραμμα από Αμερική. ;)

EDIT:

Βρήκα τον παρακάτω οδηγό που λέει ότι το DiskGenius στην δωρεάν έκδοση μπορεί να σου δώσει πρόσβαση σε έναν gpt δίσκο ή ακόμα και να μετατρέψει έναν gpt δίσκο σε mbr. Δεν το έχω δοκιμάσει, το αναφέρω και κάνε ότι καταλαβαίνεις. Πάντως από cmd με την diskpart εντολή ( το αναφέρει στην αρχή του guide) θα διαγράψει τον δίσκο και καλό είναι να το κάνεις όταν πάρεις το backup σου για να καθαρίσει τελείως ο δίσκος.

https://www.diskgenius.com/how-to/gpt-protective-partition.php

Σ' ευχαριστώ που το ψαξες. Θα κάνω μια προσπάθεια με το DiskGenius μου φαίνεται με τα δάχτυλα σταυρωμένα...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, snbblp είπε

Εχεις 32bit MBR λειτουργικό χωρίς υποστήριξη UEFI από bios. Ομως το gpt απαιτεί 64bit λειτουργικό, ή, UEFI BIOS.

Εχεις τουλάχιστον 2 επιλογές:
1. τον βυσματώνεις σε λειτουργικό 64άρι. Θα τον δει κανονικά.
2. τον βυσματώνεις σε άλλον υπολογιστή, με UEFI.

Υπάρχει και τρίτο option, εφόσον δεν έχεις πρόσβαση τα 1 & 2, και με την προϋπόθεση ότι είσαι στην Αθήνα. Κερνάω.
Δοκίμασε τα δύο πρώτα, και από αύριο μιλάμε.

Oχι είναι 64bit home με uefi όπως ήταν και με τον παλιό δίσκο

18 ώρες πριν, eliasjuve είπε

Παίζει να είναι θέμα hybrid shutdown των windows 10. Δηλαδή όταν έκλεισες τον υπολογιστή με τον παλιό δίσκο και τα win 10 δεν έγινε πλήρης τερματισμός και γι'αυτό δεν σε αφήνει να προσπελάσεις τα αρχεία. Είναι ένα θέμα που έχω αντιμετωπίσει αρκετές φορές στο linux όπου δεν μπορώ να ανοίξω τον δίσκο μετά τον τερματισμό αλλά μετά από επανεκκίνηση των win 10 ανοίγει κανονικά τα αρχεία.

Ξαναβάλε τον παλιό δίσκο επάνω και κάνε πλήρη τερματισμό μετά το φόρτωμα. Δες εδώ πως: https://www.howtogeek.com/349114/shutting-down-doesnt-fully-shut-down-windows-10-but-restarting-it-does/

Όλα αυτά ισχύουν αν είχες 10άρια στον παλιό δίσκο έτσι....

είχα αποεπιλέξει το fast startup αλλά βεβαίως windows 10 είναι αυτά...

2 ώρες πριν, micos000 είπε

Σωστά. Η αλλαγή δίσκου στο παλιό είναι το plan b στην αγορά καινούργιου...

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, snbblp είπε

Οταν αποτύχουν όλα, έλα να σου τον διαβάσω ανεξάρτητα από τον λόγο που δεν τον βλέπεις.

Δωρεάν εννοείται.

https://www.rapidspar.com/

Η βεβαιότητά σου φίλε μου με ανησυχεί για τις τύχες μου. Θα κάνω μια προσπάθεια με το κατσαβίδι για το ονόρε και αν δεν... θα επωφεληθώ της προσφοράς σου. Rapidspar, αυτό έχει 500 ευρώ το χρόνο συνδρομή. Παίζεις ψιλοδυνατή μπαλίτσα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, alx16v είπε

Η βεβαιότητά σου φίλε μου με ανησυχεί για τις τύχες μου. Θα κάνω μια προσπάθεια με το κατσαβίδι για το ονόρε και αν δεν... θα επωφεληθώ της προσφοράς σου. Rapidspar, αυτό έχει 500 ευρώ το χρόνο συνδρομή. Παίζεις ψιλοδυνατή μπαλίτσα...

Κανείς δεν σου ζήτησε να πληρώσεις, το έχω πληρώσει εγώ.
Ακυρη η προσφορά.

Προτιμώ να το κάνω επαγγελματικά να ακούω και κανένα "ευχαριστώ".

Επεξ/σία από snbblp
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, snbblp είπε

Κανείς δεν σου ζήτησε να πληρώσεις, το έχω πληρώσει εγώ.
Ακυρη η προσφορά.

Προτιμώ να το κάνω επαγγελματικά να ακούω και κανένα "ευχαριστώ".

Μη στραβώνεις, μη χαλιέσαι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...