dtzgr Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Και το αλουμινοπανο θα χρειάζεται κανονικά όπως και πριν, και τα γυαλιά κατά την οδήγηση φυσικά και θα χρειάζονται όπως και πριν και η κατανάλωση δεν πρόκειται να μειωθεί αλλά θα είναι όπως και πριν. Όλα αυτά τα οφέλη είναι σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο και στην πράξη η επίδραση ειναι τόσο μικρή που είναι μη μετρήσιμη. Κάποιοι ενδεχομένως λένε ότι είδαν διάφορα, όμως -- και αυτό είναι η γνώμη μου -- περισσότερο πρόκειται για placebo effect (αυθυποβολή). Θα σου πρότεινα να προχωρήσεις μόνο αν το κίνητρο σου ειναι καθαρά αισθητικοί λόγοι, γιατί διαφορετικά μάλλον θα απογοητευτείς. ΥΓ: Σε ότι αφορά στα αλουμινοπανα, να ξέρετε ότι τα μόνα που κάνουν πραγματική δουλειά είναι αυτά που τοποθετούνται εξωτερικά από το τζάμι και σφηνωνουν στο κλείσιμο της πόρτας, γιατί μόνο έτσι κόβεται η ακτινοβολία πριν μπει στο εσωτερικό. Τα άλλα, που τοποθετούνται εσωτερικά, αντανακλούν μεν ένα ποσοστό, μεγάλο όμως μέρος της ενέργειας ήδη μπαίνει στο εσωτερικό και εγκλωβίζεται, κατά τον ίδιο τρόπο που εγκλωβίζεται η ζέστη μέσα σε ένα διαφανές θερμοκήπιο. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από dtzgr
sargus Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στα προηγούμενα αμάξια μου είχα μεμβράνες. Το καλοκαίρι του 2018 πήρα το καινούργιο και κάνω πρώτη εκδρομή με την (έγκυο) γυναίκα μου και μου λέει "αααα τι είναι αυτό; Θα πας να βάλεις μεμβράνες κατευθείαν!" (εγώ το τρέναρα λίγο γιατί ο εγκαταστάτης μου λύνει πόρτες για να τις βάλει και δεν ήθελα να το κάνω σε ολοκαίνουργιο αμάξι). Τέλοσπάντων, πάω την επόμενη εβδομάδα και βάζω Llumar μεσαία σκουρότητα στα 2 μπροστά πλαινά, τις ανοικτές στα 2 πίσω (γιατί είχε το αμάξι σκούρα κρύσταλλα και να έρθουν λίγο πιο κοντά με τα μπροστινά) και μπροστά παρμπριζ έβαλα την τελείως διάφανη (νανοκεραμική) που κόστισε περίπου 90-100 μόνη της. Απλά επειδή η κυρτότητα του παρμπριζ ήταν περίεργη, δεν κατάφερνε να τη φέρει ενιαία μέχρι πάνω και για αυτό μου έβαλε στην πάνω μεριά μια λωρίδα απλή σκούρα μεμβράνη (πολύ βοηθητική by the way!). Τα θετικά: Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό όσον αφορά τον ήλιο. Το μπροστινό παρμπριζ παίζει μεγάλο ρόλο καθώς είναι τεράστιο και μπαίνει πολύς ήλιος-ζέστη από εκεί. Η οδήγηση ντάλα καλοκαίρι είναι άνετη και πολλές φορές ξεχνάω να βάλω και γυαλιά. Εγώ που τα έχω σχεδόν κολλημένα πάνω μου! Από ζέστη είμαι επίσης πάρα πολύ καλά γιατί έχω μεγάλο θέμα και ιδρώνω πολύ. Τέλος, δε μου μειώνουν καθόλου ορατότητα ή τέλοσπάντων δε μειώνουν τόσο που να το έχω αντιληφθεί εγώ. Αρνητικά: Επειδή τα κρύσταλλα του αμαξιού μου έχουν κάποια σκουρότητα από τη μάνα τους (μιλάω για τα 3 μπροστινά, τα πίσω είναι ούτως ή άλλως αρκετά σκούρα -το ίδιο νομίζω ισχύει σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα) και επειδή παρά τις ερωτήσεις μου δεν κατάφερα να πάρω σαφή απάντηση για το άν έχουν κάποια σκουρότητα ή αν έχουν προστασία έναντι των UV, τελικά με τις μεσαίες Llumar που έβαλα μου βγήκαν λίγο πιο σκούρα από ότι θα ήθελα και από ότι ήταν στα παλαιότερα αυτοκίνητα που είχα (και είχα βάλει τις ίδιες μεμβράνες). Αυτό δεν είναι πρόβλημα για εμένα αλλά είναι προφανώς για την αστυνομία. Με σταμάτησαν πριν κανένα 2μηνο και με έγραψαν για τα φιμέ (40 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος-άδειας για 10 ημέρες). Μου είπαν εκεί ότι στα μπροστά είναι τα ΠΑΝΤΑ παράνομα. Τους είπα για το νόμο που ποσταρίστηκε πιο πίσω, τίποτα αυτοί, τους έδειξα τις πιστοποιήσεις της Llumar για σκουρότητα-διαπερατότητα φωτός των μεμβρανών μου, ξανά τίποτα αυτοί. Μου είπαν ότι απλά δε μπορείς να βάλεις τίποτα στα 3 μπροστινά. Άρα είναι παράνομα (μου είπαν) και τα 2 μπροστά πλαινά μου και η σκούρα λωρίδα στο παρμπριζ! Τη διάφανη μεμβράνη στο παρμπριζ δεν την κατάλαβαν!😁 Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει ο νόμος και είναι όντως όλα παράνομα ή αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός τα έβγαζε από το κεφάλι του. (πάντως μετά που έστειλα ένα φίλο αστυνομικό και μίλησε με το διοικητή μου είπε ότι μάλλον έχουν δίκιο γιατί του κατέβασε ένα σωρό νόμους και του έδειξε και του έσπασε τις μπάλες.) Εγώ σου είπα όλα τα δεδομένα, κάνε εσύ ότι νομίζεις. Εγώ πάντως δεν τα έβγαλα...😉 Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από sargus
achilles_g_ Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Εδώ βλέπω πλέον περιπολικά που είναι τελείως κατάμαυρα. Τέλος πάντων.. Είναι και σε ποιον αστυνομικό θα πέσεις. Για πίσω αφού έχεις παιδάκι θα σου πρότεινα και carshades γιατί προσφέρουν έξτρα σκίαση. Μπροστά η λωρίδα ψηλά επιτρέπεται (10 cm) Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από achilles_g_
korakios Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Έβαλα πρόσφατα blackpearl και μικρή διαφορά ,ο ήλιος πάλι σε καίει αλλά όχι έντονα ,άσε που είναι πανάκριβη . Επίσης δεν ξέρω τι λένε οι εγκαταστάτες αλλά με polarized γυαλιά υπάρχει μια χρωματική απόκλιση . Φυσικά βράδυ είναι σαν να μην υπάρχει ,είναι αρκετά ανοιχτή .
achilles_g_ Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Από μεγάλη εταιρία στο χώρο. Απαγορεύεται ρητά από την νομοθεσία Τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων της τελευταίας 20ετίας, διαθέτουν εσωτερική α-θερμική μεμβράνη με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ραγίσματος, σε περίπτωση προσθήκης αντηλιακής μεμβράνης Λόγω κατασκευής του τζαμιού, η προσθήκη μεμβράνης δημιουργεί διαθλάσεις και θαμπάδα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει την ορατότητα του οδηγού, κυρίως τις βραδυνές ώρες με τα φώτα των αντίθετα κινούμενων οχημάτων
Muhammad Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 εγώ ρώτησα το φίλο μου που είχα αναφέρει πριν. Έχει τις νόμιμες (και μπροστά) και δεν είχε ποτέ πρόβλημα με διαθλάσεις και θαμπάδες. 'Εχει αυτοκίνητο του 2013 νομίζω. Πριν είχε αυτοκίνητο χωρίς μεμβράνες. Με λίγα λόγια εγκρίνει. Μεγάλη συζήτηση πάντως γίνεται με το τι είναι νόμιμο. Εγώ ξέρω ότι επιτρέπεται συγκεκριμένη μεμβράνη (όχι σκούρα). Πολλοί κυκλοφορούνε με σκούρες, τώρα τι γίνεται με ΚΤΕΟ και τροχαία δε ξέρω
agnostos13 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, achilles_g_ είπε Από μεγάλη εταιρία στο χώρο. Απαγορεύεται ρητά από την νομοθεσία Τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων της τελευταίας 20ετίας, διαθέτουν εσωτερική α-θερμική μεμβράνη με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ραγίσματος, σε περίπτωση προσθήκης αντηλιακής μεμβράνης Λόγω κατασκευής του τζαμιού, η προσθήκη μεμβράνης δημιουργεί διαθλάσεις και θαμπάδα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει την ορατότητα του οδηγού, κυρίως τις βραδυνές ώρες με τα φώτα των αντίθετα κινούμενων οχημάτων υποθέτω ποιά αναφέρεις, και σου λένε εν μέρη την αλήθεια: 1. Δεν ισχύει, δεν υπάρχει απαγόρευση για υψηλής διαπερατότητας μεμβράνη απλά οι συγκεκριμένοι (εφόσον αναφερόμαστε στους ίδιους) δεν εμπορεύονται τόσο ανοιχτόχρωμες μεμβράνες και για να μην σου πουν πήγαινε αλλού, λένε απαγορεύεται γενικά. 2. Ισχύει εν μέρη, ανάλογα με την ποιότητα του παρμπρίζ και την ποιότητα της μεμβράνης. 3. Ισχύει εν μέρη, ανάλογα με την ποιότητα της μεμβράνης και την εργασία τοποθέτησης. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από agnostos13 2
slvsnt Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 επανέρχομαι στο θέμα. Καταρχήν αυτό που είπα για μείωση της κατανάλωσης απλά το είχα διαβάσει και στο net (autotriti νομίζω). Και το ανέφερα απλά για τη συζήτηση. Δεν έχω βάλει μεμβράνες γι αυτό το λόγο και προσωπικά δε πιστεύω αυτά που γράφουν. Μεμβράνες έχω ήδη στα υπόλοιπα τζάμια και σκεφτόμουν να βάλω και μπροστά. το σκεφτόμουν για λόγους εμφάνισης, να φαίνεται πιο ομοιόμορφο το αυτοκίνητο. Ξέρω ότι το μπροστά δε θα είναι το ίδιο σκούρο αλλά έστω και λίγο να σκουρύνει καλά θα είναι επίσης για το καλοκαίρι έστω και λίγο να κόψει τον ήλιο πάλι κέρδος θα είναι. Δεν ξέρω αν αυτά που έχω βάλει ήδη θα κάνουν δουλειά μιας και δε τα έχω δοκιμάσει. και ένας ακόμα λόγος που το κάνω είναι διότι δε θέλω να είναι ορατό το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Έχω ρωτήσει σε καταστήματα και είναι λίγο ρευστά τα πράγματα στο νομικό κομμάτι. Υπήρχε επιχείρηση που μου είπε ξεκάθαρα, αν θες νόμιμα βάζεις αυτό και είσαι οκ. Εμείς δε βάζουμε κάτι άλλο εξάλλου. Υπήρχε άλλη που τα μασούσε λίγο. Το πιθανότερο είναι να μην έχεις θέμα, ποτέ πελάτης μας δεν είχε θέμα και πολλοί βάζουν τέτοια. όταν ρώτησα για ΚΤΕΟ τι γίνεται δείχνοντας τους ένα αυτοκίνητο που είχαν μου είπαν ότι δεν έχει περάσει ακόμα ΚΤΕΟ (ήταν καινούργιο το αμάξι) και λογικά δε θα έχει θέμα. Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι δεν είμαστε 100% νόμιμοι αλλά έστω κι έτσι λογικά δε θα έχεις θέμα αλλά πάντα παίζει πιθανότητα να την πατήσεις. Σκούρο εννοείται πως δε θέλω να βάλλω ούτε εγώ διότι προέχει η ορατότητα. Θέλω να βάλω μέχρι όσο με παίρνει. και επειδή λοιπόν πάει γύρω στο 100+€ ρωτάω αν αξίζει κατά τη γνώμη όσων έχουν. γράφω εδώ για να πάρω γνώμες. Εννοείται ότι θα πάω σε κάποιο κατάστημα να δω από κοντά πως είναι η μπροστά μεμβράνη. όταν κοιτούσα παλαιότερα για μεμβράνες είχα μπει σε ένα αμάξι και μου φαινόταν οκ αλλά δε προχώρησα αυτά
kostasbm Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 εγώ έχω τη μεσαία της 3Μ από το 2005 σε όλα και την ηλιοροφή,το εμπρος ήταν από τη μάνα του κάτι σα φιμέ....όταν ρώτησα να βάλω εμπρός μου είπαν οχι από την εταιρεία και το άφησα. η ποιότητα τησ 3Μ μετά από τόσα χρόνια υπεράνω κριτικής....
achilles_g_ Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Στο νομικό κομμάτι ακόμη και οι μπροστά μεμβράνες που βάζουμε οι περισσότεροι δεν είναι νόμιμες. Οπότε είμαστε λίγο περισσότερο νόμιμοι από ό.τι αν είχαμε και στο παρμπριζ. 😀
slvsnt Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 8 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε Στο νομικό κομμάτι ακόμη και οι μπροστά μεμβράνες που βάζουμε οι περισσότεροι δεν είναι νόμιμες. Οπότε είμαστε λίγο περισσότερο νόμιμοι από ό.τι αν είχαμε και στο παρμπριζ. 😀 εννοείς στις μπροστά πόρτες; Αυτό το γνωρίζω. Αν το πάμε με το γράμμα του νόμου οι περισσότεροι που έχω δει είναι παράνομοι. Κανονικά τις πίσω πόρτες μπορείς να βάλεις πολύ σκούρα. Πολλοί βάζουν και στις μπροστά για να είναι ομοιόμορφο αλλά είναι παράνομο. Είναι δύσκολο να την πατήσεις. Αλλά εξαρτάται και από τη συμπεριφορά του καθενός, δηλαδή να μη πηγαίνεις γυρεύοντας . Μόλις ανοίξουν τα καταστήματα θα πάω να δω και μάλλον θα βάλω. Είμαι ένα κλικ δηλαδή πριν το κάνω εκτός αν κάποιος με αποτρέψει
gasgounis Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Νομιμη μπροστα δεν υπαρχει, ανεξαρτητα απο το ποσο σκουρο φιμε ειναι. Απαγορευεται. Βεβαια ο αλλος για να πουλησει, θα πει την ιστορια του.Επισης σε περιπτωση ατυχηματος, ανεξαρτητα απο το ποιος φταιει, η υπαιτιότητα ερχεται εναντιον σου. Για αυτο με την καταναλωση 20%, θα πω το εξης: Εστω οτι καποιος εχει φιμε τζαμια παντου και πολυ καλης ποιοτητας και αποδοσης. Κλιματισμο θα αναβει? Εστω και σε χαμηλη αποδοση? Σχεδον ολοι θα το αναβουν εστω και στο πιο χαμηλο... Ας πουμε οτι δεν το αναβει καθολου. Δεν νομιζω οτι η διαφορα οταν εχει καποιος κλειστο το κλιματισμο ή το aircondition θα ειναι 20% στην καταναλωση. Οσον αφορα τα ΚΤΕΟ, εχουν κοψει κανενα και για καταμαυρο φιμε? Δεν νομιζω. Οπως κοβουν για καυσαερια αλλα δεν κοβουν για θορυβο απο εξατμιση, που κοβει κλησεις η αστυνομια, ετσι ειναι και στα φιμε Τελος, τα μαγαζια εχουν ανοιξει. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2020 από gasgounis
Dare-Devil Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Γιατί δεν διαβάζετε την νομοθεσία και αναλώνεστε με ανούσια αν ,ίσως μπορεί και το τί θα πεί ο κάθε εγκαταστάτης μεμβρανών ; Η νομοθεσία είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ : https://www.e-nomothesia.gr/kat-aytokinita/kya-29039-2123-07-2008.html Επεξ/σία 7 Μαΐου 2020 από Dare-Devil 2
agnostos13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 4/5/2020 στις 9:29 ΜΜ, slvsnt είπε επανέρχομαι στο θέμα. Καταρχήν αυτό που είπα για μείωση της κατανάλωσης απλά το είχα διαβάσει και στο net (autotriti νομίζω). Και το ανέφερα απλά για τη συζήτηση. Δεν έχω βάλει μεμβράνες γι αυτό το λόγο και προσωπικά δε πιστεύω αυτά που γράφουν. Μεμβράνες έχω ήδη στα υπόλοιπα τζάμια και σκεφτόμουν να βάλω και μπροστά. το σκεφτόμουν για λόγους εμφάνισης, να φαίνεται πιο ομοιόμορφο το αυτοκίνητο. Ξέρω ότι το μπροστά δε θα είναι το ίδιο σκούρο αλλά έστω και λίγο να σκουρύνει καλά θα είναι επίσης για το καλοκαίρι έστω και λίγο να κόψει τον ήλιο πάλι κέρδος θα είναι. Δεν ξέρω αν αυτά που έχω βάλει ήδη θα κάνουν δουλειά μιας και δε τα έχω δοκιμάσει. και ένας ακόμα λόγος που το κάνω είναι διότι δε θέλω να είναι ορατό το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Έχω ρωτήσει σε καταστήματα και είναι λίγο ρευστά τα πράγματα στο νομικό κομμάτι. Υπήρχε επιχείρηση που μου είπε ξεκάθαρα, αν θες νόμιμα βάζεις αυτό και είσαι οκ. Εμείς δε βάζουμε κάτι άλλο εξάλλου. Υπήρχε άλλη που τα μασούσε λίγο. Το πιθανότερο είναι να μην έχεις θέμα, ποτέ πελάτης μας δεν είχε θέμα και πολλοί βάζουν τέτοια. όταν ρώτησα για ΚΤΕΟ τι γίνεται δείχνοντας τους ένα αυτοκίνητο που είχαν μου είπαν ότι δεν έχει περάσει ακόμα ΚΤΕΟ (ήταν καινούργιο το αμάξι) και λογικά δε θα έχει θέμα. Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι δεν είμαστε 100% νόμιμοι αλλά έστω κι έτσι λογικά δε θα έχεις θέμα αλλά πάντα παίζει πιθανότητα να την πατήσεις. Σκούρο εννοείται πως δε θέλω να βάλλω ούτε εγώ διότι προέχει η ορατότητα. Θέλω να βάλω μέχρι όσο με παίρνει. και επειδή λοιπόν πάει γύρω στο 100+€ ρωτάω αν αξίζει κατά τη γνώμη όσων έχουν. γράφω εδώ για να πάρω γνώμες. Εννοείται ότι θα πάω σε κάποιο κατάστημα να δω από κοντά πως είναι η μπροστά μεμβράνη. όταν κοιτούσα παλαιότερα για μεμβράνες είχα μπει σε ένα αμάξι και μου φαινόταν οκ αλλά δε προχώρησα αυτά Να μην φαίνεται το εσωτερικό του αυτοκινήτου και να είναι νόμιμη δεν γίνεται... Με έλαχιστη διαπερατότητα 75% μιά χαρά θα φαίνεται το εσωτερικό. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2020 από agnostos13
slvsnt Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, agnostos13 είπε Να μην φαίνεται το εσωτερικό του αυτοκινήτου και να είναι νόμιμη δεν γίνεται... Με έλαχιστη διαπερατότητα 75% μιά χαρά θα φαίνεται το εσωτερικό. εννοούσα γενικά για τα φιμέ να μη φαίνεται το εσωτερικό. Για να το πω καλύτερα, να φαίνεται όσο το δυνατόν λιγότερο. Στην πράξη τα πλευρικά δεν είναι τόσο θέμα, οι περισσότεροι είναι παράνομοι αν πάμε με το γράμμα του νόμου και μερικοί είναι πολύ παράνομοι. Σε ΚΤΕΟ σε περνάνε. Το θέμα είναι με το μπροστά όπου εκεί είναι πιο αυστηρή η διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση αν βάλω μπροστά θα βάλω το νόμιμο. Για τα πλευρικά δεν έχει νόημα να μιλάμε, τα έχω περάσει, έχω περάσει και ΚΤΕΟ (όπως πολλοί άλλοι) χωρίς πρόβλημα. Βέβαια δεν έχω κατάμαυρα. Έλεγχος δε μου έχει τύχει. Με έχουν σταματήσει για άλλο θέμα αλλά ξέρετε πως λειτουργεί. Συνήθως το κάθε κλιμάκιο σταματάει για συγκεκριμένο λόγο. πχ Ταχύτητα, αλκοόλ. και δε δίνουν σημασία στα υπόλοιπα Δε σημαίνει βέβαια πως αν σταματάνε για αλκοόλ και σε δούνε περίεργο δε θα σου κάνουν έλεγχο. Εκεί κολλάει αυτό που έγραψα πριν να μην πας γυρεύοντας. Τώρα σε περίπτωση ατυχήματος εκεί φαντάζομαι αν η ασφαλιστική μυριστεί ότι έχεις φιμέ θα πέσει πάνω σου ασχέτως αν φταίς. Ξέρουμε όλοι τι μπιπ μπιπ είναι. Αυτό είναι ένα ρίσκο που παίρνουμε. Επίσης πολλοί γράφουν χωρίς να ξέρουν και το κακό είναι ότι παρουσιάζονται και σίγουροι. Μπροστά επιτρέπεται με συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως και στις πόρτες μπροστά. Πιο πίσω βάζεις όσο σκούρα θέλεις έχει αναρτηθεί και ο νόμος. τον οποίο μου δείξανε κιόλας όταν πέρασα ΚΤΕΟ και ρώτησα τι ισχύει για μπροστά. Βέβαια η βασική ερώτηση μου είναι άλλη. Δε ψάχνω τι ισχύει και τι όχι. Ξέρω τι ισχύει, ξέρω τα ρίσκα. Αν τελικά αξίζει να δώσω γύρω στα 100+€ για να βάλω και μπροστά ρωτάω. Και προφανώς αναφέρομαι σε άτομα που έχουν βάλει ήδη Επεξ/σία 7 Μαΐου 2020 από slvsnt
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα