slvsnt Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω φιμε μεμβράνες στο αυτοκίνητο στα πλαϊνά και στο πίσω τζάμι. Σκέφτομαι να βάλω και στο παρμπριζ για να ολοκληρωθεί. Αν βάλω θα βάλω το νόμιμο. Τώρα η ερώτηση μου είναι, αξίζει να μπει και μπροστά; Πέρα από το θέμα της εμφάνισης που θα υπάρχει μια σχετική ομοιομορφία με τα υπόλοιπα τζάμια. Δηλαδή η μεμβράνη που θα μπει μπροστά κάνει καθόλου δουλειά στο θέμα προστασία από τον ήλιο; Τόσο καιρό το καλοκαίρι χρησιμοποιούσα τα αλουμινόπανα για προστασία από τον ήλιο. Αν μπει μεμβράνη, το αλουμινόπανο αντικαθίσταται τελείως ή πάλι θα πρέπει να το χρησιμοποιώ; Γιατί αν είναι να βάλω μεμβράνη και να μη προστατεύει καθόλου ή να προστατεύει ελάχιστα δεν έχει και τόσο νόημα. Επίσης, κόβει τόσο τον ήλιο ώστε να μη χρειάζεσαι γυαλιά κατά την οδήγηση; Το καλοκαίρι δεν είχα μεμβράνες οπότε δεν ξέρω τι προστασία παρέχουν. αυτό το καλοκαίρι θα τις τεστάρω Το θέμα είναι ότι για το παρμπριζ κοστίζει γύρω στα 100€ και αρκετοί μου λένε ότι δεν αξίζει να μπει. Επίσης απ ότι διαβάζω λένε ότι μειώνεται και η κατανάλωση ίσως και -20%. ισχύει όντως αυτό, μου φαίνεται απίθανο; Καλά θα το δω από πρώτο χέρι αλλά ρωτάω να δω τι έχετε παρατηρήσει όσοι έχετε κοινώς, θα το βάλω τελικά ή όχι; Έκανα βλακεία και το άνοιξα στο μπλα μπλα. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από slvsnt
slvsnt Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Εκτός από επικίνδυνο είναι και παράνομο !!!!! Ανέφερα για τις νόμιμες μεμβράνες οι οποίες είναι αρκετά light.
Dinos1973 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 33 λεπτά πριν, slvsnt είπε Ανέφερα για τις νόμιμες μεμβράνες οι οποίες είναι αρκετά light. Δεν υπάρχουν νόμιμες μεμβράνες για παρμπρίζ !!!! Εκτός και εάν είναι διαφανές, Τα παρμπρίζ έχουν επίστρωση με ειδικά φίλτρα για την uv ακτινοβολία . 1 1
tsofras Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 11 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Δεν υπάρχουν νόμιμες μεμβράνες για παρμπρίζ !!!! Εκτός και εάν είναι διαφανές, Τα παρμπρίζ έχουν επίστρωση με ειδικά φίλτρα για την uv ακτινοβολία . Βάζει διαφανές το οποίο μία χαρά νόμιμο είναι έχω βάλει βσε 3 αυτοκίνητα και ούτε πρόβλημα είχα με ΚΤΕΟ , αστυνομία , και έκανε καλύτερη δουλειά ειδικά αν αφήνεις το αμάξι στον ήλιο. Προςε TS αυτό που ξέρω είναι ανάλογα το παρπριζ , κάποια έχουν μια τεχνολογία που δεν επιτρέπεται να βάλεις γιατί θα σου κάνει ζημιά στο τζάμι Πάρε τηλέφωνο σε κάποιο μαγαζί με γνωστές μάρκες Kumar, 3m κτλ , πες μοντέλο και θα σου πουν αν μπαίνει Ηλιοπροστασία πάντως εγώ βάζω ακόμη , γιατί αν και κόβει αρκετά ακόμη περνάει και ζεσταίνεται το αμάξι. Αλλά το τιμόνι εκεί που έκαιγε χωρίς, με την μεμβράνη ίσα που είναι λίγο ζεστό
asemnos Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Αν δε βαλεις στο παρμπριζ, εχεις κανει μιση δουλεια. Και να το σκουρυνεις λιγο δε νομιζω να εχεις ποτε προβλημα. Κανενας απο τον περιγυρο μου δεν ειχε ποτε θεμα, και ειναι πολλοι αυτοι που εχουν βαλει φιμε. Απο την αλλη παλι αν θες να πας με το νομο, βαλε διαφανες που κοβει ενα μεγαλο ποσοστο των UV.
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 9 ώρες πριν, slvsnt είπε Έχω φιμε μεμβράνες στο αυτοκίνητο στα πλαϊνά και στο πίσω τζάμι. Σκέφτομαι να βάλω και στο παρμπριζ για να ολοκληρωθεί. Αν βάλω θα βάλω το νόμιμο. Τώρα η ερώτηση μου είναι, αξίζει να μπει και μπροστά; Πέρα από το θέμα της εμφάνισης που θα υπάρχει μια σχετική ομοιομορφία με τα υπόλοιπα τζάμια. Δηλαδή η μεμβράνη που θα μπει μπροστά κάνει καθόλου δουλειά στο θέμα προστασία από τον ήλιο; Τόσο καιρό το καλοκαίρι χρησιμοποιούσα τα αλουμινόπανα για προστασία από τον ήλιο. Αν μπει μεμβράνη, το αλουμινόπανο αντικαθίσταται τελείως ή πάλι θα πρέπει να το χρησιμοποιώ; Γιατί αν είναι να βάλω μεμβράνη και να μη προστατεύει καθόλου ή να προστατεύει ελάχιστα δεν έχει και τόσο νόημα. Επίσης, κόβει τόσο τον ήλιο ώστε να μη χρειάζεσαι γυαλιά κατά την οδήγηση; Το καλοκαίρι δεν είχα μεμβράνες οπότε δεν ξέρω τι προστασία παρέχουν. αυτό το καλοκαίρι θα τις τεστάρω Το θέμα είναι ότι για το παρμπριζ κοστίζει γύρω στα 100€ και αρκετοί μου λένε ότι δεν αξίζει να μπει. Επίσης απ ότι διαβάζω λένε ότι μειώνεται και η κατανάλωση ίσως και -20%. ισχύει όντως αυτό, μου φαίνεται απίθανο; Καλά θα το δω από πρώτο χέρι αλλά ρωτάω να δω τι έχετε παρατηρήσει όσοι έχετε κοινώς, θα το βάλω τελικά ή όχι; Έκανα βλακεία και το άνοιξα στο μπλα μπλα. τα νομιμα δεν εχουν χρωμμα οποτε χανεις την ομοιομορφια που θες. κανει δουλεια απο τον ηλιο, ωστοσο θα χρειαζεσαι ακομη αλουμινοπανα και γυαλια ηλιου. 20% της καταναλωσης καυσιμου; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. απορω ποιος το ειπε αυτο. αν ειχα 100€ για ξοδεμα θα πηγαινα ενα roadtrip με 2-3 φιλους που εχουν και αυτοι απο 100€ με ενα συνολικο ικανοποιητικο budget 400€. Δεν ξερω βεβαια σε ποια περιοχη εισαι αλλα θα προτεινα βελιγραδι. φθηνη διαμονη (καλό airbnb με 30€ τη βραδια για 4 ατομα)
agnostos13 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 10 ώρες πριν, slvsnt είπε Έχω φιμε μεμβράνες στο αυτοκίνητο στα πλαϊνά και στο πίσω τζάμι. Σκέφτομαι να βάλω και στο παρμπριζ για να ολοκληρωθεί. Αν βάλω θα βάλω το νόμιμο. Τώρα η ερώτηση μου είναι, αξίζει να μπει και μπροστά; Πέρα από το θέμα της εμφάνισης που θα υπάρχει μια σχετική ομοιομορφία με τα υπόλοιπα τζάμια. Δηλαδή η μεμβράνη που θα μπει μπροστά κάνει καθόλου δουλειά στο θέμα προστασία από τον ήλιο; Τόσο καιρό το καλοκαίρι χρησιμοποιούσα τα αλουμινόπανα για προστασία από τον ήλιο. Αν μπει μεμβράνη, το αλουμινόπανο αντικαθίσταται τελείως ή πάλι θα πρέπει να το χρησιμοποιώ; Γιατί αν είναι να βάλω μεμβράνη και να μη προστατεύει καθόλου ή να προστατεύει ελάχιστα δεν έχει και τόσο νόημα. Επίσης, κόβει τόσο τον ήλιο ώστε να μη χρειάζεσαι γυαλιά κατά την οδήγηση; Το καλοκαίρι δεν είχα μεμβράνες οπότε δεν ξέρω τι προστασία παρέχουν. αυτό το καλοκαίρι θα τις τεστάρω Το θέμα είναι ότι για το παρμπριζ κοστίζει γύρω στα 100€ και αρκετοί μου λένε ότι δεν αξίζει να μπει. Επίσης απ ότι διαβάζω λένε ότι μειώνεται και η κατανάλωση ίσως και -20%. ισχύει όντως αυτό, μου φαίνεται απίθανο; Καλά θα το δω από πρώτο χέρι αλλά ρωτάω να δω τι έχετε παρατηρήσει όσοι έχετε κοινώς, θα το βάλω τελικά ή όχι; Έκανα βλακεία και το άνοιξα στο μπλα μπλα. Οι μεμβράνες στο μπροστινό παρμπρίζ είναι μεγάλο θέμα. Φυσικά μιλάμε για τις πιό ανοιχτόχρωμες που υπάρχουν (δεν έχουν όλες οι εταιρείες) και είναι νόμιμες, οπότε δεν νομίζω οτι μπορείς να τις σετάρεις σε απόχρωση με τα υπόλοιπα τζάμια. Τέλος κόβουν τις υπεριώδεις και ανάλογα τον τύπο και τις υπέρυθρες, θα σου μειώσει την θερμότητα που περνάει από το τζάμι αλλά όχι σε βαθμό που δεν θα θες ηλιοπροστασία στο παρκάρισμα. Επίσης δεν είναι όλοι οι τύποι κατάλληλοι για αθερμικά κρύσταλλα, δεν κόβουν την αντηλιά, η κατανάλωση μπορεί το καλοκαίρι να πέσει μέχρι 20% από το σύνολο των μεμβρανών-όχι μόνο από το παρμπριζ και πολύ μεγάλη προσοχή στην ποιότητα να μην κάνει αντανακλάσεις και παραμορφώσεις.
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Οι μεμβράνες στο μπροστινό παρμπρίζ είναι μεγάλο θέμα. Φυσικά μιλάμε για τις πιό ανοιχτόχρωμες που υπάρχουν (δεν έχουν όλες οι εταιρείες) και είναι νόμιμες, οπότε δεν νομίζω οτι μπορείς να τις σετάρεις σε απόχρωση με τα υπόλοιπα τζάμια. Τέλος κόβουν τις υπεριώδεις και ανάλογα τον τύπο και τις υπέρυθρες, θα σου μειώσει την θερμότητα που περνάει από το τζάμι αλλά όχι σε βαθμό που δεν θα θες ηλιοπροστασία στο παρκάρισμα. Επίσης δεν είναι όλοι οι τύποι κατάλληλοι για αθερμικά κρύσταλλα, δεν κόβουν την αντηλιά, η κατανάλωση μπορεί το καλοκαίρι να πέσει μέχρι 20% από το σύνολο των μεμβρανών-όχι μόνο από το παρμπριζ και πολύ μεγάλη προσοχή στην ποιότητα να μην κάνει αντανακλάσεις και παραμορφώσεις. γιατι η καταναλωση πεφτει 20% αν εχεις μεμβρανες;
agnostos13 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, μπαρμπαγιωργος είπε γιατι η καταναλωση πεφτει 20% αν εχεις μεμβρανες; Το καλοκαίρι αν ανάβεις a/c με μεμβράνες θα δεις μείωση (το μέχρι 20% είναι σχετικό). Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από agnostos13
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, agnostos13 είπε Το καλοκαίρι αν ανάβεις a/c με μεμβράνες θα δεις μείωση. θα κρυωνει πιο ευκολα και δενθα χρειαζεται να το εχεις τοσο δυνατα. αν το αμαξι καιει 10λ/100 με η χωρις ac, δεν προκειται να παει στα 8 επειδη εχεις μεμβρανες
tutuyo Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Γ) Για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα (μπροστινό παρμπρίζ) επιτρέπεται εφ’όσον η διαπέραση φωτός είναι 75%. Οι μεμβράνες που θα επικολλούνται στους υαλοπίνακες των οχημάτων θα πρέπει να είναι πιστοποιημένης ποιότητας από κράτος - μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης, ή από κράτος της ΕΖΕΣ το οποίο είναι συμβαλλόμενο μέρος της Συνθήκης ΕΟΧ. Με 75% περατοτητα ποσο νομιζεις οτι θα πεσει η καταναλωση σου? Δεν υπαρχουν αυτα τα 20% που λες, μην πιστευεις τις πιπες των πωλητων για να τσιμπησουν το 100αρικο, δλδ θα πεσει η καταναλωση απο 6 στο 4.8? Με μια μεβρανη? Γιατι δεν βαζεις και ενα μαγνητη να το ριξεις αλλο ενα 20% Μεινει οπως εισαι και το βαλε κατι παραπανω στο 100αρικο να αγορασεις ενα καλο polarized Ray Ban, θα δεις τεραστια διαφορα στην αντηλια στο δρομο 3
agnostos13 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, μπαρμπαγιωργος είπε θα κρυωνει πιο ευκολα και δενθα χρειαζεται να το εχεις τοσο δυνατα. αν το αμαξι καιει 10λ/100 με η χωρις ac, δεν προκειται να παει στα 8 επειδη εχεις μεμβρανες Θα δεις μια σχετική μείωση (αναφέρεται εως 20%), δεν είπα οτι θα την δεις σε όλα τα αυτοκίνητα, θα είναι όπωσδηποτε 20%, με όποιο τρόπο οδήγησης και φυσικά αν δεν χρησιμοποιείς σχεδόν ποτέ το a/c γι αυτό ανέφερα εξαρχής οτι είναι «σχετική».
Muhammad Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 7 λεπτά πριν, tutuyo είπε Γ) Για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα (μπροστινό παρμπρίζ) επιτρέπεται εφ’όσον η διαπέραση φωτός είναι 75%. Με 75% διαπεραση δεν είναι τελείως διαφανες που λένε κάποιοι. Είναι ελαφρώς σκούρες. Έχω δει αρκετά αυτοκίνητα με μεμβράνες μπροστά αλλά μερικά είναι πιο σκούρα από τα άλλα. Προφανώς θα έχουν βάλει κάτι παραπάνω από το νόμιμο. Έχει κι ένας φίλος μου, θα τον ρωτήσω να δω την άποψη του 1
tutuyo Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, Muhammad είπε Με 75% διαπεραση δεν είναι τελείως διαφανες που λένε κάποιοι. Είναι ελαφρώς σκούρες. Έχω δει αρκετά αυτοκίνητα με μεμβράνες μπροστά αλλά μερικά είναι πιο σκούρα από τα άλλα. Προφανώς θα έχουν βάλει κάτι παραπάνω από το νόμιμο. Έχει κι ένας φίλος μου, θα τον ρωτήσω να δω την άποψη του Ναι αλλα ο φιλος ενδιαφερεται για το νομιμο, και σωστα κανει. Εγω εχω 70% στα πλαινα και δεν βλεπω ουσιαστικη διαφορα στην σκουροτητα. Συμφωνοι, την αντηλια την κοβει σημαντικα, αλλα δεν σκιαζει καθολου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα