Προς το περιεχόμενο

Defending Jacob

Nomedor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Defending Jacob 

JTmkzwSDRiS9nvSPwpDB9fmZj2.jpg.da264f68c30142e1ee51e1e200d41ea9.jpg

Defending Jacob is an American crime drama web television miniseries, based on the novel of the same name by William Landay, produced by Apple TV+.
It stars Chris Evans, Michelle Dockery, Jaeden Martell, Cherry Jones, Pablo Schreiber, Betty Gabriel, and Sakina Jaffrey. It premiered on April 24, 2020.
The series was created and written by Mark Bomback and directed by Morten Tyldum. 

Ενώ στην αρχή ξεκινάει πολύ αργά φαίνεται ότι είναι από τις σειρές που πραγματικά αξίζουν το χρόνο μας.
Έχοντας δει μέχρι και το 4ο επεισόδιο μου κάνει για το διαμαντάκι της χρονιάς.

TRAILER

Επεξ/σία από Nomedor
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Σήμερα βγήκε το προτελευταίο επεισόδιο και κρατιέται με το ζόρι να μην διαβάσω σποιλερ για το τέλος. Απελπιστικά αργό αλλά πάρα πολύ καλογυρισμένο. 

Δεν ξέρω ακόμα αν το έκανε ο μικρός αλλά έχει φάτσα τζοφρι από game of thrones και δεν σε βοηθάει να τον συμπαθήσεις. Ίσως και να τον διάλεξαν επίτηδες για αυτό το λόγο.

• Like 3

12 ώρες πριν, stelisk1 είπε

ρε παιδιά καταλάβατε στο τελευταίο επεισόδιο εάν ο μικρός το έκανε τελικά ;;

Spoiler

οτι καταλαβαινεις εσυ, το αφηνουν στην κριση σου, απο οτι καταλαβαινω ετσι ειναι και στο βιβλιο.

• Like 2

Δεν νομίζω να έχει άλλη σεζόν, η ιστορία τελειώνει εκεί. Είναι αμαρτία που το χάλασαν στο τέλος.

Ψάχνοντας να δω το τέλος σε σχέση με το βιβλίο διάβασα άλλαξαν την κατάληξη της ιστορία, και για αυτό μάλλον δεν μου άρεσε το τέλος, δεν μου κολλάει δηλαδή.
Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν.

SPOILER REVIEW: Συμφωνώ αρκετά με το παρακάτω review

• Like 1

3 hours ago, Nomedor said:

Δεν νομίζω να έχει άλλη σεζόν, η ιστορία τελειώνει εκεί. Είναι αμαρτία που το χάλασαν στο τέλος.

Ψάχνοντας να δω το τέλος σε σχέση με το βιβλίο διάβασα άλλαξαν την κατάληξη της ιστορία, και για αυτό μάλλον δεν μου άρεσε το τέλος, δεν μου κολλάει δηλαδή.
Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν.

SPOILER REVIEW: Συμφωνώ αρκετά με το παρακάτω review

Συμφωνώ, το τέλος ήταν πολύ απότομο και για εμένα χάλασε μια πολύ καλή σειρά. Μακάρι να βγάλουν δεύτερη σεζόν

56 λεπτά πριν, stelisk1 είπε

Συμφωνώ, το τέλος ήταν πολύ απότομο και για εμένα χάλασε μια πολύ καλή σειρά. Μακάρι να βγάλουν δεύτερη σεζόν

Το τέλος του βιβλίου ήταν πιο σκοτεινό και έβγαζε νόημα. Όχι πως έχω διαβάσει το βιβλίο απλά το πώς τελειώνει. Δεν κατάλαβα γιατί το άλλαξαν, έτσι όπως το έκαναν νοιώθω ότι χάλασε όλη ιστορία.

Δεν νομίζω να βάλουν άλλη σεζόν, δεν θα είχε νόημα γιατί τελείωσε η ιστορία αλλά θα έπεφτε και η ποιότητα κατακόρυφα. Έχουμε πικρή γεύση από το GOT το τι γίνεται όταν σεναριογράφοι που αντλούν την ιστορία από βιβλίο πρέπει να γράψουν τους χαρακτήρες μόνοι τους και δεν θέλω να το ξαναζήσω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου, αφού το τελείωσα...

Spoiler

Εντάξει, ο πιτσιρίκος και η μαμά του δίνουν ρέστα υποκριτικής για μένα...Αυτά τα κοντινά της κάμερας σε εκφράσεις προσώπου σε έκαναν να λυγίζεις.

Όχι, δε μου άρεσε το τέλος και δε θέλω και άλλη σαιζόν.

Θα περίμενα ένα τέλος του στυλ, να γίνει το ατύχημα, να σκοτωθεί ο πιτσιρίκος και στο τέλος να αποδειχθεί ότι δεν ήταν αυτός ο δολοφόνος. Τώρα μας άφησε με μισή καρδιά, αφού και οι δύο έζησαν και στην ουσία το ατύχημα είναι σα να μην έγινε ποτέ. Το μόνο που μπορεί να άλλαζε θα ήταν ότι η μάνα θα ένιωθε ένοχη και θα σταματούσε τις αμφιβολίες για το γιο της.

Γενικά, πολύ καλή, άνω του 8 για μένα.

Εν τω μεταξύ, είχα φάει κόλλημα με τη μάνα, ότι κάποια μου θύμιζε και νόμιζα ότι έπαιζε στο Prison Break παλιά...Αλλά όχι, ήταν άλλη.

Επεξ/σία από Lanike71
  • Like 2

η μαμα εκανε επιτυχια στο downtown abbey, απο εκει και μετα επαιξε σε αρκετα, ηταν πολυ καλη στο godless και τελευταια επαιζε στο gentlemen του γκαι ριτσι....

btw αν καποιος έχει δει το good behavior , ας πει κανα σχολιο. Βλέπω καλα reviews.

https://www.imdb.com/title/tt4855114

Η σειρά overall ήταν καλή, και η σκηνοθεσία και οι πρωταγωνιστές πολύ καλοί.
Τα πρώτα επεισόδια ήταν αρκετά πιστά στο βιβλίο (με κάποιες μικροδιαφορές, κυρίως άλλαξαν φύλο σε κάποιους χαρακτήρες, αλλά δεν παραπονιέμαι, γιατί αυτή που έπαιζε τη Τζοάννα τη δικηγόρο, μου άρεσε πολύ στο ρόλο της).
Δυστυχώς όμως, το τελευταίο επεισόδιο (άρα και το τέλος της σειράς) είχε αρκετές πολύ βασικές αποκλίσεις από το βιβλίο, και απογοητεύτηκα πολύ...

Spoiler

Τα 2 σημαντικότερα σημεία ήταν η εξαφάνιση της Hope, και η κατάληξη μετά το τρακάρισμα.

Στο βιβλίο η Hope εξαφανίζεται και το ίδιο βράδυ όταν ο Jacob εμφανίζεται στους γονείς του, στο μαγιό του υπάρχει μια μικρή κόκκινη κηλίδα, την οποία σπεύδει να ξεπλύνει. Επίσης, αν και τους κάνει όντως ανάκριση η αστυνομία, τους αφήνει ελεύθερους, καθότι δεν υπάρχουν στοιχεία για να τους κρατήσουν. Αυτοί γυρνάνε σπίτι από τις διακοπές τους και μετά από κάνα μήνα η θάλασσα ξεβράζει το πτώμα της Hope... Και πάλι δεν δίνεται κάπου ξεκάθαρα ότι το έκανε αυτός, απλά δίνει αρκετά στοιχεία που το υπονοούν.

Επίσης, στο βιβλίο η μάνα όντως συνειδητά τρακάρει το αυτοκίνητο με το γιο της να μη φοράει ζώνη, θέλοντας να προστατεύσει τα μελλοντικά του θύματα. Είναι ήρεμη πριν ρίξει το αμάξι στον τοίχο, και είναι σίγουρη ότι αυτός έκανε τους 2 φόνους, οπότε δεν τον ρωτάει τίποτα, απλά του λέει ότι τον αγαπά.
Στο τροχαίο σκοτώνεται ο Jacob, ενώ εκείνη επιζεί παρότι δεν το ήθελε, και μετά όντως δικάζεται για τον φόνο του, όπου και κλείνει το βιβλίο.

Όντως, το τέλος του βιβλίου, αν και πολύ πιο dark, ήταν πολύ πιο ταιριαστό...
Και το νόημα του βιβλίου ήταν να μη δοθεί κάπου οριστική απάντηση για το αν το έκανε ή όχι ο Jacob, αλλά να αφεθεί στην κρίση του αναγνώστη.

Παρόλα αυτά, αν εξαιρέσεις το φινάλε, η σειρά είναι πραγματικά καλή, και την προτείνω να τη δείτε.
Ειδικά κάποιοι από τους ηθοποιούς είναι εξαιρετικοί, όπως η μάνα, ο Jacob και ο παππούς του (εντάξει, J. K. Simmons είναι αυτός...).

Και η παραγωγή, αν και Apple TV, είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

• Like 2
  • Thanks 1

Στις 4/6/2020 στις 6:51 ΠΜ, xavier είπε

η μαμα εκανε επιτυχια στο downtown abbey, απο εκει και μετα επαιξε σε αρκετα, ηταν πολυ καλη στο godless και τελευταια επαιζε στο gentlemen του γκαι ριτσι....

btw αν καποιος έχει δει το good behavior , ας πει κανα σχολιο. Βλέπω καλα reviews.

https://www.imdb.com/title/tt4855114

Το είχα ξεκινήσει κάποια εποχή αλλά το παράτησα. Φυσικά μπορεί να έχεις διαφορετική άποψη αν το δεις. (Καμία σχέση με godless που ηταν καταπληκτικό).

Όσο για defending Jacob το τράβηξαν παραπάνω απ' όσο χρειαζόταν και στο τέλος το παράτησαν έρμο κι ορφανό. Ακόμα περιμένω κάτι πραγματικά καλό από την Apple tv.

• Like 1

• 1 μήνα μετά...

Μολις την είδα και εγω...Αψογη σε ολα της, και κυρίως με τα Plot twist των δυο τελευταίων επεισοδίων..

Μου την έσπασε μόνο που 

Spoiler

δεν μάθαμε ποιος ήταν τελικά ο δολοφόνος του Μπεν...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...