Angelos37 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έχω το desktop HP G 5000 και θα ήθελα αρχικά να του αλλάξω μητρική για να προσθέσω παραπάνω RAM Αλλά και επεξεργαστή στη συνέχεια. Ο υπολογιστής είναι παλιός όποτε έχει: Μητρική: M2N68-LA 6.01 CPU : AMD ATHLON II X2 260 GRAPHICS CARD: GeForce GT 620 Παίρνει μνήμες ram ddr3 Θέλω να μπορώ να παίζω παιχνίδια όπως το lol η το cs go . για μητρική μπορώ να διαθέσω πάνω κάτω έως 80 ευρω . (Ελπίζω τα στοιχεία που έδωσα να είναι αρκετά) Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2020 από Angelos37
TopCLR Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Το σύστημα σου (AMD socket AM3/AM3+) είναι αρκετά παλιό και δεν μπορείς να βρεις καινούρια εξαρτήματα (επεξεργαστή και μητρική). Μόνο μεταχειρισμένα θα βρεις. Σε καινούρια συστήματα πλέον υπάρχουν μνήμες DDR4, οπότε θα χρειαστείς και μνήμες. Και η κάρτα γραφικών σου (GT 620) δεν είναι αρκετή για παιχνίδια, ανάλογα και τις απαιτήσεις (άλλο 800x600 Ultra low και άλλο 1920x1080 High). Βέβαια ψάχνοντας περισσότερο, σε περίπτωση αναβάθμισης στα γραφικά θα πρέπει να δεις και τι τροφοδοτικό υπάρχει (μιας και είναι έτοιμο σύστημα ίσως να έχει μικρό τροφοδοτικό χωρίς καλώδιο για κάρτα γραφικών). Σημείωση: Το HP G 5000 παραπέμπει σε laptop! Η μητρική M2N68-LA δείχνει ότι είναι desktop. Δεν ανέφερες τι μνήμες έχεις (εκτός το DDR3) αν και με αυτήν την μητρική μέχρι 4GB θα είναι. 1
Angelos37 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) συγγνώμη λάθος μου , το pc ειναι το HP Pavilion G5400. Εχω 4 gb ram ddr3. To τροφοδοτικο δε γνωριζω ποιο ειναι αλλα απο οτι βλεπω δεν υπαρχει καλωδιο για καρτα γραφικων οπως ειπες .Επισης δεν εχω τρελες απαιτησεις για τα παιχνιδια μια νορμαλ αποδοση θελω . αρα πρεπει να αλλαξω τροφοδοτικο ,ραμ ,μητρικη και επεξεργαστη απο οτι καταλαβα και λογικο μου ακουγεται. Απο ολα αυτα λοιπον τι προτεινεις; Επεξ/σία 1 Μαΐου 2020 από Angelos37
adtakhs Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Angelos37 είπε συγγνώμη λάθος μου , το pc ειναι το HP Pavilion G5400. Εχω 4 gb ram ddr3. To τροφοδοτικο δε γνωριζω ποιο ειναι αλλα απο οτι βλεπω δεν υπαρχει καλωδιο για καρτα γραφικων οπως ειπες .Επισης δεν εχω τρελες απαιτησεις για τα παιχνιδια μια νορμαλ αποδοση θελω . αρα πρεπει να αλλαξω τροφοδοτικο ,ραμ ,μητρικη και επεξεργαστη απο οτι καταλαβα και λογικο μου ακουγεται. Απο ολα αυτα λοιπον τι προτεινεις; Καλό θα ήταν να μαζέψεις ένα ποσό γύρω στα 200€ και να αλλάξεις επεξεργαστή με ένα APU , μητρική και μνήμη, τοποθετώντας και έναν SSD. Αυτό που έχεις τώρα είναι πολύ παλαιό. Ούτε μνήμη έχεις για να στηριχθείς, ούτε επεξεργαστή καλό του τότε, ώστε να αξίζει να ψάξεις για μητρική. AMD RYZEN 3200G B450 MOBO 8GB (2x4g) DDR4 3200Mhz sandisk extreme 480gb sata III Επεξ/σία 1 Μαΐου 2020 από adtakhs 1
Angelos37 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 σε ευχαριστω πολυ ! Α επισης τι καρτα γραφικων θα μου προτεινες;
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 LOL παιζεις αλλαζοντας στον (φθηνοτερο Χ4), και καποια καρτα πχ απο GTX750Ti στις αγγελιες η refurbished rx460 https://www.info-world.gr/proionta/stock-house/anakataskevasmena-&-metacheirismena/kartes-grafikon/jegy-radeon-rx460-4gb-gddr5-128bit,-hdmi/dp/dvi-refurbished10120972.html https://www.ebay.co.uk/itm/1PC-AMD-CPU-Athlon-II-X4-640-3-0GHz-Socket-AM3-ADX640WFK42GM/273956171675 1
adtakhs Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Angelos37 είπε σε ευχαριστω πολυ ! Α επισης τι καρτα γραφικων θα μου προτεινες; Με την ενσωματωμένη του επεξεργαστή για αρχή. Είναι πολλές φορές ταχύτερη της εξωτερικής που έχεις. Διαφορετικά θες AMD R5 2600 (115€) MSI B450M PRO VDH MAX (72€) 8GB DDR4 3200 (2X4GB) (45€) XFX RX 570 8GB DDR5 (140€) SANDISK 240/480GB SSD SATA III (37/55€) για να πεις πως έκανες μια σοβαρή αναβάθμιση. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από adtakhs
TopCLR Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Λυπάμαι αν κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου! α) Στην δεύτερη σύνθεση του adtakhs (R5 2600 + MSI B450 pro VDH + RX 570 κλπ) πρέπει να προσθέσεις οπωσδήποτε και τροφοδοτικό. Στην πρώτη (3200G + B450) δεν είναι απαραίτητο. Η άποψή μου είναι, εφόσον το τροφοδοτικό σου τα έχει τα χρονάκια του (βλέποντας το υπόλοιπο σύστημα), καλό θα ήταν αν θα πας σε νέο σύστημα (επεξεργαστή, μητρική κλπ) να βάλεις και νέο τροφοδοτικό. β) Προσοχή στο μέγεθος της κάρτας γραφικών και της μητρικής (η μητρική να είναι μεγέθους microATX) για να χωράνε στο κουτί σου (μάλλον είναι κάτι τέτοιο). γ) Οι νέες κάρτες γραφικών (RX 570, RX 460 κλπ.) δίνουν μόνο ψηφιακό σήμα. Οπότε αν έχεις οθόνη με είσοδο VGA (D-sub)/ DVI-A, δεν θα έχεις εικόνα από το σύστημά σου. Ούτε με κάτι τέτοιο. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από TopCLR
Angelos37 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, TopCLR είπε Λυπάμαι αν κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου! α) Στην δεύτερη σύνθεση του adtakhs (R5 2600 + MSI B450 pro VDH + RX 570 κλπ) πρέπει να προσθέσεις οπωσδήποτε και τροφοδοτικό. Στην πρώτη (3200G + B450) δεν είναι απαραίτητο. Η άποψή μου είναι, εφόσον το τροφοδοτικό σου τα έχει τα χρονάκια του (βλέποντας το υπόλοιπο σύστημα), καλό θα ήταν αν θα πας σε νέο σύστημα (επεξεργαστή, μητρική κλπ) να βάλεις και νέο τροφοδοτικό. β) Προσοχή στο μέγεθος της κάρτας γραφικών και της μητρικής (η μητρική να είναι μεγέθους microATX) για να χωράνε στο κουτί σου (μάλλον είναι κάτι τέτοιο). γ) Οι νέες κάρτες γραφικών (RX 570, RX 460 κλπ.) δίνουν μόνο ψηφιακό σήμα. Οπότε αν έχεις οθόνη με είσοδο VGA (D-sub)/ DVI-A, δεν θα έχεις εικόνα από το σύστημά σου. Ούτε με κάτι τέτοιο. αρα ειμαι για καινουριο pc χαχα (το περιμενα ειναι πολυ παλιο) επισης ναι αυτο ειναι το κουτι , ευχαριστω.
adtakhs Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 9 ώρες πριν, Angelos37 είπε αρα ειμαι για καινουριο pc χαχα (το περιμενα ειναι πολυ παλιο) επισης ναι αυτο ειναι το κουτι , ευχαριστω. Η μητρική σου δουλεύει ? Αυτό δεν έχω καταλάβει .
TopCLR Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, adtakhs είπε Η μητρική σου δουλεύει ? Αυτό δεν έχω καταλάβει . Στο πρώτο ποστ γράφει: Αναφορά σε κείμενο Καλησπέρα, έχω το desktop HP G 5000 και θα ήθελα αρχικά να του αλλάξω μητρική για να προσθέσω παραπάνω RAM Αλλά και επεξεργαστή στη συνέχεια. ... Οπότε πρέπει να δουλεύει. Το θέμα με αυτήν την μητρική είναι οτι έχει παλιό chipset (Hypertransport 1.0, 2000Mt/s) και υποστήριξη λίγης RAM (εως 4GB). Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από TopCLR
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Για LOL παιζει και με 4GB 😋 (ακομη και 3 @ 32bit). Δεν ξερω αν θα χρειαζοταν 8GB, ενω φαινεται να χρειαζεται τον 4πυρηνο σε σχεση με 2πυρηνο 🔫
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα