Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους.

Αναζητώ λοιπόν gpu για το σύστημά μου (B450, R5 2600, 8gb 2400mhz, 600w psu, 24" 1080p 75hz freesync monitor). Είχα μέχρι τώρα την rx480 8gb με την οποία δεν είχα κανένα τρελό θέμα και γι'αυτά που έπαιζα ήταν οκ, αλλά δεδομένου ότι το budget έχει ανεβεί, θα ήθελα κάτι καλύτερο. Η λογική μου είναι να πάω σε ό,τι καλύτερο μπορώ από gpu δεδομένου του budget μου (βαριά μέχρι 290 ευρω, παραπάνω δυστυχώς δεν. Πολύ θα'θελα μια 5600 αλλά δεν.) και ν'αναβαθμίσω τη ram αργότερα. 

Κάπως έτσι, νομίζω πως η πιο λογική επιλογή είναι να πάω σε 1660 super. Στον αντίποδα, επειδή προφανώς το μέλλον δεν είναι σίγουρο, μπορώ να πάω σε κάτι φθηνότερο (5500xt, 1650 super) ώστε να μπορέσω ν'αναβαθμίσω τώρα και τη ram μου στα 16gb, πιθανότατα μ'ένα σετάκι ripjaws αλλά προφανώς δεν θα'χω τα τέλεια γραφικά. Δεδομένου ότι είχα απλά μια 480 βέβαια, σχεδόν οτιδήποτε θα'ναι upgrade μάλλον, αν μη τι άλλο σε efficiency και gddr6.

Από παιχνίδια, δεν παίζω τίποτα τύπου esports ή fps, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (fallout, ίσως metro, KC Deliverance κτλ.). Τείνω προς witcher 3, sottr, RE2 remake, γενικά RPG, open world κτλ. Από multiplayer τίποτα, παρομοίως και για streaming.

Το ένα σκέλος της ερώτησής μου λοιπόν είναι το εξής: πηγαίνοντας σε (καινούρια) 1660 super, να προτιμήσω την palit, που είναι αρκετά γνωστή μάρκα, οικονομικότερη και οκ από ψύξη ή να δώσω όλο μου το budget για μια strix; Δεδομένης της έλλειψης reviews για την συγκεκριμένη strix (απ'τις ελάχιστες strix που γνωρίζω με δύο fans), δεν ξέρω κατά πόσον αξίζει τα 25 έξτρα ευρώ.

(Κάπου εδώ μια ακόμη σημείωση. Το να τρέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για μένα.)

Αν ακολουθήσω το δεύτερο μονοπάτι (φθηνότερη gpu + ram), προς ποιά κάρτα πηγαίνω; Δεδομένου ότι η προτίμησή μου ειναι η 5500xt, που όμως βρίσκω αδικαιολόγητα ακριβή.

Σε όλα τα παραπάνω, υπ'όψιν πως οι επιλογές μου περιορίζονται απ'το γεγονός πως θέλω κάτι άμεσα διαθέσιμο και δεν πρόκειται να μπω σε διαδικασία ν'αγοράσω απ'τα γνωστά ιντερνετομάγαζα των "4-10 ημέρες" ή "έως 30 ημέρες". Για μεταχειρισμένο επίσης δεν έχω θέμα και έχω ήδη και αγγελία ζήτησης για 5600 xt ή 2060 στα χρήματα που διαθέτω αλλά πολύ αμφιβάλλω αν βρεθεί κάτι.

Ευπρόσδεκτες όλες οι απόψεις κι ευχαριστώ προκαταβολικά!

Επεξ/σία από SabbathBloodySabbath
Δημοσ.

Η palit είναι storm x? αν ναι εγώ μόνο καλά λόγια ΄έχω να πω αν και βέβαια η δικιά μου ειναι 1050 τι! Στην θέση σου θα έπαιρνα 1660 super θα πούλαγα την υπάρχουσα ραμ και θα έβαζα κάτι τέτοιο https://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=54032f62-630a-4b47-ad77-e852eec34268

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Duck Dodgers είπε

Η palit είναι storm x? αν ναι εγώ μόνο καλά λόγια ΄έχω να πω αν και βέβαια η δικιά μου ειναι 1050 τι! Στην θέση σου θα έπαιρνα 1660 super θα πούλαγα την υπάρχουσα ραμ και θα έβαζα κάτι τέτοιο https://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=54032f62-630a-4b47-ad77-e852eec34268

Η gamingpro oc είναι. Κι εγώ έχω ακούσει καλά λόγια τη stormX αλλά γενικά αποφεύγω single fan υλοποιήσεις, ανεξαρτήτως μάρκας. Πάντως αν πάω για την super, ακόμα και να δώσω τη ram μου, μάλλον θ'αργήσω να πάρω άλλο κιτ. Εξάλλου όλα είναι κάπου στα 80-90 ευρώ.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...