Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ξεκλείδωμα του iPhone με το Face ID είναι μεγάλη ευκολία, μέχρι να φορέσετε... μάσκα.

Η Apple αναγνώρισε το ζήτημα που έχει προκύψει και με μία δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού του iPhone που διατέθηκε πριν λίγες ημέρες, έκανε ευκολότερο για τους χρήστες να παρακάμψουν την οθόνη Face ID για να εισάγουν το passcode τους. Σήμερα υπάρχει μία μικρή χρονική καθυστέρηση μέχρι να «αντιληφθεί» η συσκευή ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει το πρόσωπο σας και να προσφέρει τη σχετική οθόνη εισαγωγής του passcode. Για να αποφύγετε αυτή την καθυστέρηση, είτε θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το Face ID είτε να βγάλετε τη μάσκα από το πρόσωπο σας.

Με το iOS 13.5 beta ωστόσο, η Apple δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του iPhone να κάνουν swipe up για να εμφανιστεί η οθόνη εισαγωγής του passcode και να αποφύγουν την καθυστέρηση. Κάποιοι μάλιστα χρήστες στο Twitter είπαν ότι όταν το iPhone ανιχνεύσει την μάσκα στο πρόσωπο τους, προσφέρει αυτόματα την οθόνη για την εισαγωγή του κωδικού.

Επειδή το χαρακτηριστικό βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική έκδοση ενδέχεται να χρειαστούν μερικές ακόμα εβδομάδες ωσότου διατεθεί ευρέως. Όταν ωστόσο φτάσει, θα κάνει ευκολότερη τη ζωή των χρηστών που φορούν μάσκα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Θα προτιμούσαμε βεβαίως, χωρίς να γίνουν συμβιβασμοί στην ασφάλεια, να μπορούσε η τεχνολογία να αναγνωρίζει τον χρήστη της συσκευής ακόμα και με μάσκα, αλλά…

Engadget

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Και τωρα το ερωτημα ειναι, Face ID με bezel-less συσκευή ή Touch ID με bezels;

Γιατι και τα 2 να συνυπαρξουν ειναι λιγακι δυσκολο, απο τη στιγμη που τα under-display fingerprints ειναι αναξιοπιστα (για την ωρα).

Εγω παντως θα διαλεγα Face ID - αναμενουμε το iPhone 12.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα που θα προσθέσουν και thermal camera στην μπροστινή μεριά, για ευνόητους λόγους , θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή του bezel ....

Επεξ/σία από giannakis1983
Δημοσ.

Μακάρι να γυρίσουν στο Touch ID γιατί αυτό το Face ID είναι απλά τραγικό. Το έχω διαγράψει πάνω από 3 φορές αλλά και πάλι ειδικά όταν πάω να κάνω εγκατάσταση κάποια εφαρμογή τουλάχιστον τις μισές φορές ή και παραπάνω δεν δουλεύει. Πλέον έχω αρχίσει να πιστεύω ότι απλά έχει πρόβλημα το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό 

1 ώρα πριν, Hetfield είπε

Γιατι και τα 2 να συνυπαρξουν ειναι λιγακι δυσκολο, απο τη στιγμη που τα under-display fingerprints ειναι αναξιοπιστα (για την ωρα).

Το touch it δεν με απογοήτευσε ποτε, ενώ αντίθετα το Face ID συνέχεια 

• Confused 4
  • Sad 2
Δημοσ.

Να αυτές τις αστραπιαίες κινήσεις χελώνας δεν μπορώ στην κοπελιά... συναγωνίζεται μέχρι και το εμβόλιο...

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Θα προτιμούσαμε βεβαίως, χωρίς να γίνουν συμβιβασμοί στην ασφάλεια, να μπορούσε η τεχνολογία να αναγνωρίζει τον χρήστη της συσκευής ακόμα και με μάσκα, αλλά…

Εντάξει το τερματίσατε κι εσείς ...

Ευκαιρία βέβαια να εξελίξουν την αναγνώριση προσώπου και κάτω από τη μάσκα, τα γυαλιά ηλίου, τα κασκόλ κλπ 😛 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, purespyros είπε

Το touch it δεν με απογοήτευσε ποτε, ενώ αντίθετα το Face ID συνέχεια 

Ναι αλλά με τα γάντια τι θα κάνουμε???

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2
Δημοσ.

Face id για οποιον βολευεται και Touch id ενσωματωμενο στο power button νομιζω θα ηταν το καλυτερο combo!

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για την αππλε κάνω και τατουάζ στο μέτωπο το ΑΦΜ να'ουμ.
Μήπως το θελουν και σε barcode ή QR?

Επεξ/σία από eyw
Δημοσ.
4 minutes ago, iwnas28 said:

Face id για οποιον βολευεται και Touch id ενσωματωμενο στο power button νομιζω θα ηταν το καλυτερο combo!

Τοτε ομως τρωμε στη μαπα και τα bezels.

Προσωπικα δεν θα με ενοχλουσε, θα τις ηθελα και τις 2 τεχνολογιες σε ενα.

Δημοσ.

Touch id μέσα στην οθόνη ? Λέω εγώ μια ιδέα . Θα έφευγε και το σεμεδακι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...