Nik1239 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 44 λεπτά πριν, vagelis81 είπε Σ ευχαριστω για την απαντηση σου.Ok τα refurbished δεν αξιζουν το κοπο.Αυτο το καλαβαΟμως εχω μια απορια πανω στο συστημα που μου προτεινεις.Οπως εχω γραψει στην αρχη το τωρινο μου συστημα εχει εναν i5 2310.Ο επεξεργαστης που λες ειναι μαλλον ισαξιος ενος i3 οποτε στην ουσια "πεφτω" σε ισχυ,ετσι δεν ειναι;Το ξερω οτι εχω θεσει βασικο κριτηριο το κοστος .Απλα ρωταω Όχι αυτό που σου πρότεινα το πατάει το σύστημα σου ο ryzen 3 είναι καλύτερος από τον ι5 που έχεις για δοκίμασε με αυτόν που έχεις να παίξεις παιχνίδια ούτε καν θα ανοίξουν ενώ με τον άλλο θα παίξουν καλά κιόλας για ενσωματωμένα! Και όχι δεν πεφτεις σε ισχύ αντιθέτως ανεβαίνεις πολύ δλδ θα δεις μεγάλη διαφορά σε επιδόσεις είναι ο καλύτερος vfm επεξεργαστής στα 85€ είναι τελείως Κάποια στιγμή αγοράζεις και μια καρτουλα μέχρι και 1070ti/1080/rx5700/xt Θα παίζουν χωρίς bottleneck (δλδ δεν θα μειώνετε η δύναμη της κάρτας επειδή ο επεξεργαστής είναι μικρός) Η σύγκριση i3 9100F vs ryzen 3 3200g ειναι πολύ μικρή η διαφορά δλδ ο i3 ίσως σου δώσει 5-10 fps περισσότερα σε συνδυασμό με μια 1070ti αλλά σε κάποια δουλειά που εκτός από παιχνίδια ο ryzen θα πετάει φωτιές ενώ ο i3 ίσως να παρουσιάσει κάποιο κόλλημα Μόλις τώρα, Nik1239 είπε Όχι αυτό που σου πρότεινα το πατάει το σύστημα σου ο ryzen 3 είναι καλύτερος από τον ι5 που έχεις για δοκίμασε με αυτόν που έχεις να παίξεις παιχνίδια ούτε καν θα ανοίξουν ενώ με τον άλλο θα παίξουν καλά κιόλας για ενσωματωμένα! Και όχι δεν πεφτεις σε ισχύ αντιθέτως ανεβαίνεις πολύ δλδ θα δεις μεγάλη διαφορά σε επιδόσεις είναι ο καλύτερος vfm επεξεργαστής στα 85€ είναι τελείως Κάποια στιγμή αγοράζεις και μια καρτουλα μέχρι και 1070ti/1080/rx5700/xt Θα παίζουν χωρίς bottleneck (δλδ δεν θα μειώνετε η δύναμη της κάρτας επειδή ο επεξεργαστής είναι μικρός) Η σύγκριση i3 9100F vs ryzen 3 3200g ειναι πολύ μικρή η διαφορά δλδ ο i3 ίσως σου δώσει 5-10 fps περισσότερα σε συνδυασμό με μια 1070ti αλλά σε κάποια δουλειά που εκτός από παιχνίδια ο ryzen θα πετάει φωτιές ενώ ο i3 ίσως να παρουσιάσει κάποιο κόλλημα Κάτι που ξέχασα είναι ότι επεξεργαστές συγκρίνεις μόνο αν έχουν μια ή δύο γενιές διάφορα δλδ εάν συγκρίνεις έναν i7 3770 με έναν i3 6100 (6ης γενιάς ) ο i3 θα είναι λίγο καλύτερος και μην κοιτάς τιμές που έχουν τώρα κάτι τέτοιοι σε ebay και σχετικά μεταχειρισμένα τον πουλάνε τώρα κάνα κατοσταρικο γιατί έχει το όνομα και είναι ο τοπ της γενιάς του αν θέλει κάποιος να αναβαθμίσει σύστημα που έχει έναν i5 3470 μόνο για αυτό δεν θα πάει κανείς να τον αγορασει για να στήσει ένα νέο σύστημα θα προτιμήσει κάποιον πρόσφατο
xristakos95 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 25 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Θα παίζουν χωρίς bottleneck (δλδ δεν θα μειώνετε η δύναμη της κάρτας επειδή ο επεξεργαστής είναι μικρός) Δεν το νομιζω αυτο με τις καρτες που εβαλες.
Nik1239 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 5 λεπτά πριν, xristakos95 είπε Δεν το νομιζω αυτο με τις καρτες που εβαλες. Ίσως να έχει λίγο πες 5-10 fps δεν θα δει διαφορά
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Παντως ειλικρινα αναρωτιεμαι γιατι δεν βλεπεις το win-win situation: καταρχην της αγορας καρτας γραφικων σε αυτο το συστημα ως εχει? 🧐 1
vagelis81 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε Παντως ειλικρινα αναρωτιεμαι γιατι δεν βλεπεις το win-win situation: καταρχην της αγορας καρτας γραφικων σε αυτο το συστημα ως εχει? 🧐 Γιατί θέλω ν ανέβω λίγο σε ισχύ επεξεργαστή. 1
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 17 λεπτά πριν, vagelis81 είπε Γιατί θέλω ν ανέβω λίγο σε ισχύ επεξεργαστή. σε πρώτη φάση με τον 3200g θα δεις ακριβώς αυτό θα ανεβείς λίγο. αυτά που λέγονται οτι οι pentium 7gen i3 6gen είναι μέρα με τη νύχτα σε σχέση με έναν i7 3gen και οτι ο 3200g τους πατάει μέχρι την 9 γενιά δεν ανοίγουν παιχνίδια και πάει λέγοντας είναι απλά ότι νάνε. το καλύτερο που προτάθηκε είναι να πάρεις κάρτα γραφικών για αρχή και μάζεψε κανένα ευρώ για αλλαγή πλατφόρμας με ryzen 3600 ως βάση.
Nik1239 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 14 λεπτά πριν, ZAFIRIOSNT είπε σε πρώτη φάση με τον 3200g θα δεις ακριβώς αυτό θα ανεβείς λίγο. αυτά που λέγονται οτι οι pentium 7gen i3 6gen είναι μέρα με τη νύχτα σε σχέση με έναν i7 3gen και οτι ο 3200g τους πατάει μέχρι την 9 γενιά δεν ανοίγουν παιχνίδια και πάει λέγοντας είναι απλά ότι νάνε. το καλύτερο που προτάθηκε είναι να πάρεις κάρτα γραφικών για αρχή και μάζεψε κανένα ευρώ για αλλαγή πλατφόρμας με ryzen 3600 ως βάση. Θα του μείνει η κάρτα ίσως να μην χωράει καν στο κουτί του για να την δουλέψει Ας πάει σε αυτό το σύστημα που του πρότεινα εγώ και θα είναι κομπλέ προς το παρόν και στο μέλλον βάζει μια καρτουλα και είναι κομπλέ αν θέλει αναβαθμίζει και το επεξεργαστή αν δει ζοριζμα
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 3 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Θα του μείνει η κάρτα ίσως να μην χωράει καν στο κουτί του για να την δουλέψει Ας πάει σε αυτό το σύστημα που του πρότεινα εγώ και θα είναι κομπλέ προς το παρόν και στο μέλλον βάζει μια καρτουλα και είναι κομπλέ αν θέλει αναβαθμίζει και το επεξεργαστή αν δει ζοριζμα αυτό απο που προκύπτει? μου ξέφυγε κάτι? gtx 770 δεν είχε?
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vagelis81 είπε Γιατί θέλω ν ανέβω λίγο σε ισχύ επεξεργαστή. Γιατι προεξοφλεις ομως οτι δεν θα γινεται η δουλεια σου? Το προβλημα τωρα ειναι η καρτα γραφικων! Αγοραζεις καρτα γραφικων, αν δεν γινει αυτο που θελεις κανενα προβλημα: δωσε το και κρατησε τη! 😛 Δεν ειναι οτι "θα σου μεινει" ας πουμε καποιος i7...(αν και ολα εξαρτωνται απο τιμη αγορας, εαν καποιος μπορουσε να τον παρει φτηνα, ακομη και δινοντας τον παλι, δεν θα εχανε μετα) Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από TheDevilMayCare ορθογρ.
Nik1239 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 16 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Γιατι προεξοφλεις ομως οτι δεν θα γινεται η δουλεια σου? Το προβλημα τωρα ειναι η καρτα γραφικων! Αγοραζεις καρτα γραφικων, αν δεν γινει αυτο που θελεις κανενα προβλημα: δωσε το και κρατησε τη! 😛 Δεν ειναι οτι "θα σου μεινει" ας πουμε καποιος i7...(αν και ολα εξαρτωνται απο τιμη αγορας, εαν καποιος μπορουσε να τον παρει φτηνα, ακομη και δινοντας τον παλι, δεν θα εχανε μετα) Έχει πει ότι έχει πρόβλημα η μητρική του και εγγύηση δεν έχει και δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να το φτιάξει επίσης η κάρτα που είχε είπε ότι ήταν σε άλλο μηχάνημα όχι αυτό που έχει τώρα , αυτό που έχει τώρα του έχει βάλει μια ίσα ίσα για να έχει εικόνα
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Τελος μπορεις να κοιταξεις λιγο τι γινεται και με τους Xeon αν θελεις απαραιτητα (κατι σαν) i7 1155, δεν ειναι βεβαια σε τιμη χωμα αλλα αν θες να ριξεις μια ματια 🤓 https://www.ebay.co.uk/itm/QTY-1x-INTEL-Xeon-E3-1245-Quad-Core-CPU-3-30GHZ-8MB-LGA1155-SR00L/133333781218?epid=3015609071 https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/52274/intel-xeon-processor-e3-1245-8m-cache-3-30-ghz.html
Nik1239 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, TheDevilMayCare είπε Τελος μπορεις να κοιταξεις λιγο τι γινεται και με τους Xeon αν θελεις απαραιτητα (κατι σαν) i7 1155, δεν ειναι βεβαια σε τιμη χωμα αλλα αν θες να ριξεις μια ματια 🤓 https://www.ebay.co.uk/itm/QTY-1x-INTEL-Xeon-E3-1245-Quad-Core-CPU-3-30GHZ-8MB-LGA1155-SR00L/133333781218?epid=3015609071 https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/52274/intel-xeon-processor-e3-1245-8m-cache-3-30-ghz.html Μακριά δεν ξέρεις τι θα σου έρθει αν έρθει απέφυγε αγορές μεταχειρισμένων από ebay και άλλα μεγάλα σάιτ και να προτιμήσεις από Ελλάδα καλύτερα 3.30 ghz σοβαρά ; Για gaming;; Θα έχει πολύ λιγότερα fps από ότι αυτόν που έχει τώρα και 35€ για μεταχειρισμένο επεξεργαστή από πηγή που δεν ξέρεις τι θα έρθει δεν θα μπορείς να το δοκιμάσεις ότι όντως δουλεύει οπότε παίρνεις πολλά ρίσκα κάνοντας παραγγελία
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 4/8 πες οτι μας...τρολαρεις τωρα ετσι?? 🤣 Απο + κλειεται να παρω στα σοβαρα ^^...!!
Nik1239 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 5 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε 4/8 πες οτι μας...τρολαρεις τωρα ετσι?? 🤣 Απο + κλειεται να παρω στα σοβαρα ^^...!! Για gaming τον θέλει τα παιχνίδια θέλουν 4 core/thread's τόσες είναι οι απαιτήσεις των παιχνιδιών θα δει 5-10 fps διαφορά από αυτόν που έχει τώρα και μεγάλες διαφορές σε άλλες χρήσεις πχ video editing , rendering
vagelis81 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστω πολυ ΟΛΟΥΣ για τη βοηθεια.Η αληθεια ειναι οτι εχω αρχισει και σκεφτομαι και τον ryzen 5 3600 .Αυτο που θελω να ρωτησω τωρα ειναι αν καποιος μπορει να μου φτιαξει ενα συστημα (για να δω τιμη) με τον εν λογω επεξεργαστη .Φυσικα βαλτε και τη καταλληλη μητρικη.Καρτα γραφικων λεω (χωρις να ξερω πολλα) την rx 580 και εννοειται μνημες ram .Τροφοδοτικο,δισκο και κουτι εχω.Οποτε τα γλιτωνω αυτα ετσι δεν ειναι; Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από vagelis81
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα