vagelis81 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Ας τα παρουμε τα πραγματα απ την αρχη.Εχω εναν υπολογιστη που αποτελειται απο i5 2310 8gb ram και σκληρο 500αρι δισκο.Καρτα γραφικων εχω μια της πλακας απλα για να δουλευει το pc.Σκεφτομαι λοιπον να αγορασω εναν ανακατασκευασμενο υπολογιστη.Επειδη θελω ν ανεβω ομως σε δυνατοτητες μιας και παιχνιδια αρχιζουν και το απαιτουν αυτο θελω να παω σε i7 .Εχω ομως μερικες ερωστησεις πανω σ αυτο και θα θελα τη βοηθεια σας 1)Αν γενικα ειναι ασφαλης η αγορα ενος refurbished και κατα ποσο μπορεις να ξερεις τι αγοραζεις και ποσο ζωη εχει ακομα 2)Ειδα καποιες τιμες σε i7 και η αληθεια ειναι οτι η τσεπη μου μπορει ν αντεξει μεχρι 2ης γενιας.Απο κει και πανω το πραγμα ξεφευγει.Θελω ομως να ρωτησω ποσο πολυ ανεβαινω συγκριτικα με τον τωρινο μου επεξεργαστη και επισης αν υπαρχει καποιος καινουριος επεξεργαστης ιδιων δυνατοτητων στις δυνατοτητες του i7 2ης γενιας μ αυτα τα χρηματα. 3)Και κατι τελευταιο.Επειδη θα χρειαστω και καρτα γραφικων (οπως ειναι λογικο) θα θελα να μου προτεινετε μια που να ταιριαξει με το συστημα αλλα σε τιμη μεχρι 150 ευρω.Ειχα την gtx 770 αλλα δεν ειμαι γνωστης του αντικειμενου Σας ευχαριστω!
turbat0s Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Γράψε συγκεκριμένα: α. Τί θέλεις να παίζεις. β. Τί μπάτζετ τελικό έχεις.
vagelis81 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Τελικο μπατζετ φανταζομαι γυρω στα 300 ευρω.Δε ξερω αν λεω λιγα.Παιχνιδια δεν εχω στο μυαλο μου καποια συγκεκριμενα,ο,τι κυκλοφορει και μου τραβαει τη προσοχη
George b Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Κατα την γνώμη μου δεν αξίζουν για gaming,300 ευρώ αν κάνει το σύστημα χρειάζεσαι μια καλή κάρτα μιας και αρκετά απο αυτά τα συστήματα έχουν ενσωματωμένες.
vagelis81 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δε καταλαβαινω.Δεν αξιζει δηλαδη να αγορασω καποιο συστημα με 250 ευρω πχ και να προσθεσω μια καρτα γραφικων;
tanasen01 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Το τροφοδοτικό σου ποιο είναι; Έχει κάποιο πρόβλημα το τωρινό σου σύστημα; Με έναν ssd και μια κάρτα γραφικών θα δεις διαφορά. 1
vagelis81 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Εχει προβλημα το συστημα μου που μαλλον ωφειλεται στη μητρικη.Χανεται η εικονα σε τυχαιες στιγμες (δεν ωφειλεται στη καρτα γραφικων ,το κανει με οποιαδηποτε καρτα κι αν δοκιμασω).Επισης θελω να παρω κατι πιο δυνατο.Αυτο ρωταω.Αν με τον i7 δευτερης γενιας ανεβαινω.
Nik1239 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 59 λεπτά πριν, vagelis81 είπε Εχει προβλημα το συστημα μου που μαλλον ωφειλεται στη μητρικη.Χανεται η εικονα σε τυχαιες στιγμες (δεν ωφειλεται στη καρτα γραφικων ,το κανει με οποιαδηποτε καρτα κι αν δοκιμασω).Επισης θελω να παρω κατι πιο δυνατο.Αυτο ρωταω.Αν με τον i7 δευτερης γενιας ανεβαινω. Φίλε μακριά από τέτοια συστήματα δεν θα δεις καθόλου διαφορά το σύστημα που έχεις είναι κυριολεκτικά για πέταμα και κρατάς μόνο το δίσκο το κουτί και το τροφοδοτικό τα υπόλοιπα είτε πουλάς κάνα 30αρικο και παίρνεις αυτά που σου δείχνω στην φωτογραφία με δωρεάν συναρμολόγηση και δωρεάν windows 10 pro Με 300 € παίρνεις pc που μπορείς να το αναβαθμίσεις σε pc που θα παίζει τα πάντα δες αυτό από το digital master όπου σου δείχνω ένα πολύ δυνατό pc με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών επεξεργαστή που μπορείς να παίξεις αρκετά νέα παιχνίδια σε χαμηλά settings και επίσης με μια κάρτα γραφικών των 150 με 200 € το κάνεις και παίζει τα πάντα σε καλά fps σε καλή ανάλυση se ola ta settings δες Αργότερα προσθέτεις μια ραμ ακόμα 8gb 3000mhz Μια κάρτα γραφικών τύπου rx 570,580 , gtx 1650super και παίζεις τα πάντα Ο επεξεργαστής αυτός είναι πολύ καλύτερος από i7 τρίτης γενιάς επίσης μπορείς να του κάνεις oc η μόνη διαφορά που έχουν είναι στο gaming παίζει να δεις 5fps περισσότερα από τον ι7 αλλά ο ryzen 3 έχει περισσότερα core/treads και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα σε αντίθεση με τον ι7 που θα ζοριστει 2 ώρες πριν, vagelis81 είπε Τελικο μπατζετ φανταζομαι γυρω στα 300 ευρω.Δε ξερω αν λεω λιγα.Παιχνιδια δεν εχω στο μυαλο μου καποια συγκεκριμενα,ο,τι κυκλοφορει και μου τραβαει τη προσοχη Εάν έχεις δυνατότητα να πας μέχρι 500-400 πες μου και σου φτιάχνω σύστημα με κάρτα γραφικών πολύ δυνατή
TheDevilMayCare Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Ψαξε το συστημα σου: εαν δεν εχει καποιο προβλημα, γιατι σε i5 εστω μικρο και 8GB ram, παιρνεις μια καρτα γραφικων και κλεινεις το θεμα. Αφενος θα ειναι τρελη η διαφορα της με τη τωρινη, κι αφετερου αν δεν σου κανει το αποτελεσμα, απλως τη κρατας και..κοιτας για νεο συστημα! Υπο αυτη την εννοια <<δεν χανεις>>, ασε που μπορει και να σου φτανει 👾 1
vagelis81 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Ειναι ο ryzen 3 ισαξιος με τον i7 3ης γενιας;Πολυ φτηνος μου φαινεται για να ανηκει στην ιδια κατηγορια.Απ την αλλη αν ειναι οντως ετσι το συστημα αυτο που εχεις φτιαξει αρχιζει και μ ενδιαφερει Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από vagelis81
Geothekiller Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 12 λεπτά πριν, vagelis81 είπε Ειναι ο ryzen 3 ισαξιος με τον i7 3ης γενιας;Πολυ φτηνος μου φαινεται για να ανηκει στην ιδια κατηγορια.Απ την αλλη αν ειναι οντως ετσι το συστημα αυτο που εχεις φτιαξει αρχιζει και μ ενδιαφερει Καλύτερα να πας σε καινούργιο σύστημα φίλε. Για 300€ θα είσαι οκ. Θα έλεγα όχι refurbished γενικά για λεφτά πάνω από 150€.
vagelis81 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.Να σας πω οτι εχω ενα playstaion 4 pro αλλα θελω τον υπολογιστη γιατι δε μπορω ν αγοραζω συνεχεια games.Ενω στο PC δε θα χρειαστει να πληρωνω τοσα χρηματα σε παιχνιδια (if you know what i mean 😉)Τα περισσοτερα Games βγαινουν και σε Pc .Θελω refurbished γιατι δε μπορω ν αγορασω καινουριο,Κοστιζει πανω απο 700 ευρω.Μιλαμε παντα για i7 .Δεν εχω ομως καθολου γνωσεις γυρω απο τους επεξεργαστες.Για παραδειγμα δε καταλαβαινω αν ενας i5 8ης γενιας πχ ειναι καλυτερος απο εναν i7 3ης γενιας.Σ αυτο το κομματι οι γνωσεις μου ειναι μηδαμινες.Επισης δε ξερω να συσχετισω εναν ryzen μ εναν intel.Σ αυτο χρειαζομαι τη βοηθεια σας.Οπως ειπα δε μπορω ν α γορασω καινουριο συστημα ακομα κι αν υποθεσουμε οτι κραταω κουτι και τροφοδοτικο.
adtakhs Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αλλάζεις τα εσωτερικά αυτού που έχεις με ένα από τα παρακάτω και τέλος. Αρκεί το τροφοδοτικό που έχεις να είναι ένα 550WATT και επάνω. Αν πας στο πρώτο για μείωση του κόστους, τοποθέτησε αργότερα άλλη μια ίδια μνήμη. Στο μέλλον βάλε και έναν SSD για λειτουργικό και εφαρμογές , 240 η 480gb. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από adtakhs 2
Nik1239 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, adtakhs είπε Αλλάζεις τα εσωτερικά αυτού που έχεις με ένα από τα παρακάτω και τέλος. Αρκεί το τροφοδοτικό που έχεις να είναι ένα 550WATT και επάνω. Αν πας στο πρώτο για μείωση του κόστους, τοποθέτησε αργότερα άλλη μια ίδια μνήμη. Στο μέλλον βάλε και έναν SSD για λειτουργικό και εφαρμογές , 240 η 480gb. Αφού σου λέει ότι δεν ξέρει να κάνει τέτοια πράγματα επίσης refurbished με τέτοιο τροφοδοτικό απίθανο 2 ώρες πριν, vagelis81 είπε Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.Να σας πω οτι εχω ενα playstaion 4 pro αλλα θελω τον υπολογιστη γιατι δε μπορω ν αγοραζω συνεχεια games.Ενω στο PC δε θα χρειαστει να πληρωνω τοσα χρηματα σε παιχνιδια (if you know what i mean 😉)Τα περισσοτερα Games βγαινουν και σε Pc .Θελω refurbished γιατι δε μπορω ν αγορασω καινουριο,Κοστιζει πανω απο 700 ευρω.Μιλαμε παντα για i7 .Δεν εχω ομως καθολου γνωσεις γυρω απο τους επεξεργαστες.Για παραδειγμα δε καταλαβαινω αν ενας i5 8ης γενιας πχ ειναι καλυτερος απο εναν i7 3ης γενιας.Σ αυτο το κομματι οι γνωσεις μου ειναι μηδαμινες.Επισης δε ξερω να συσχετισω εναν ryzen μ εναν intel.Σ αυτο χρειαζομαι τη βοηθεια σας.Οπως ειπα δε μπορω ν α γορασω καινουριο συστημα ακομα κι αν υποθεσουμε οτι κραταω κουτι και τροφοδοτικο. Φίλε ξεκόλλα (με φιλικό τρόπο στο λέω μην παρεξηγηθω ) από τους i7 ένας pentium 7ης γενιάς έχει περισσότερες δυνατότητες από τον i7 3ης γενιάς ακόμα και ένας i3 7ης γενιάς είναι ανώτερος Ο ryzen 3 3200g είναι πολύ καλύτερος από i7 3gen επίσης ο ryzen είναι overclock able δλδ μπορείς να τον φτάσεις και 4,5ghz όπου θα σου δώσει περισσότερα fps στα παιχνίδια από ότι ένας κλειδωμένος i7 που είναι στα 3.6ghz αν με καταλαβαίνεις Τα refurbished δεν είναι για gaming θα πανε τσάμπα τα λεφτά σου με εναν ryzen 3 μια μητρική καλή των 60€ και ραμ 8gb 2666mhz ή και παραπάνω θα έχεις πολύ καλύτερες επιδόσεις επίσης αυτό το σύστημα θα σου κρατήσει πολύ πολύ καιρό από ότι ένα refurbished που με gaming σε μικρό κουτί θα έχει θέματα με τις θερμοκρασίες και σε κάνα χρόνο θα έχεις θέματα σε μητρική - κάρτα γραφικών σίγουρα Ο επεξεργαστής που σου προτεινω έχει ενσωματωμένα γραφικά τα οποία είναι από τα καλύτερα ενσωματωμένα και μπορείς να παίξεις παιχνίδια φαντάσου ότι έχει λίγο λιγότερη δύναμη από μια rx 550 οπότε δεν χρειάζεται να βάλεις κάρτα γραφικών εκτός αν θες να παίξεις κάτι πολύ απετιτικο σε καλά γραφικά τότε θα θες μια καρτουλα Επίσης θα στο συναρμολογήσουν δωρεάν πριν σου έρθει και θα σου περάσουν δωρεάν windows που κάνουν 100€ τα γνήσια για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο δηλαδή θα έρθει στην πόρτα σου ένα κουτί που θα το βάλεις στην πρίζα και θα παίζει εσύ απλώς θα κατεβάσεις τα παιχνίδια που θες Σου λέω ότι με refurbished δεν παίζεις παιχνίδια θα έχεις πολλά θέματα αν όχι κατευθείαν με το πέρασμα του χρονου Στα 300€ από digital master θα σου δώσω και λινκ είναι αυτό εδώ το σύστημα που παίζει παιχνίδια σε χαμηλά γραφικά τα πάντα σε περίπου 45-50fps τα βαριά και 60-70 τα ελαφριά και όταν μαζέψεις ένα καλό πόσο μέχρι 170€ παίρνεις από skroutz μια κάρτα γραφικών και θα παίζεις τα πάντα στα ultra settings σε 60-100fps Να το σύστημα που σου λέω με 300€ και παίρνεις από το παλιό σου pc τον HDD και τον βάζεις για να τον έχεις για αποθήκευση αρχείων επειδή ο ssd θα έχει μέσα τα παιχνίδια είναι ένα πολύ καλό pc με πολύ καλής ποιότητας υλικά και θα σου κράτησει χρόνια μερικες αναβαθμίσεις που μπορείς να του κάνεις αν δεις ότι ζοριζετε σε κάποιο παιχνίδια ή αν θες να το κάνεις απλώς καλύτερο είναι να πάρεις άλλη μια ραμ και να την κουμπώσεις εσύ μια ίδια με αυτήν που φοράει , μια κάρτα γραφικών των 150-180 € και αν είναι αναγκαίο αλλάζεις επεξεργαστή σκέψου το σοβαρά είναι χίλιες φορές καλύτερο από refurbished και θα σου πρότεινα να το παραγγείλεις τώρα αξίζει αν έχεις κάποια ερώτηση πάνω σε αυτό θα χαρώ να σου απαντήσω https://www.digital-master.gr/el-gr/basket.aspx 1
vagelis81 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Σ ευχαριστω για την απαντηση σου.Ok τα refurbished δεν αξιζουν το κοπο.Αυτο το καλαβαΟμως εχω μια απορια πανω στο συστημα που μου προτεινεις.Οπως εχω γραψει στην αρχη το τωρινο μου συστημα εχει εναν i5 2310.Ο επεξεργαστης που λες ειναι μαλλον ισαξιος ενος i3 οποτε στην ουσια "πεφτω" σε ισχυ,ετσι δεν ειναι;Το ξερω οτι εχω θεσει βασικο κριτηριο το κοστος .Απλα ρωταω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα