Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη φίλτρο συναγιαρμού από isdn σε vdsl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους

Έκανα αλλαγή σε vdsl και voip γραμμή της vodafone (μετά από  3 χρόνια αναμονής!!) και από τότε που συνδεσα και την γραμμή του συναγερμού βλέπω πολλά κοψίματα στην ταχύτητα του ιντερνετ.

Στην αρχή με το γνωστό speedtest η γραμμή έδειχνε να συγχρονίζει απευθείας στα 50 mbps.

Από τότε που σύνδεσα και τον συναγιαρμό και το τηλέφωνο πάνω στο modem βλέπω στο speedtest να ξεκινάει από τα 20-25 και οριακά να αγγίζει τα 45 ( κάποιες φορές φτάνει μέχρι 40).

Μέτα από συνομιλία με τη vodafone μου είπαν ότι ίσως πρέοπει  να αλλάξω το adsl φίλτρο του συναγερμού σε vdsl φίλτρο?

Ξέρετε αν ισχύει κάτι τέτοιο η τσάμπα θα κάνω την αλλάγη??

Άνοιξα το κουτί του συναγιαρμού και δεν είνει ιδιαίτερα εύκολο από ότι είδα..

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 hours ago, Herc2u said:

Καλησπέρα σε όλους

Έκανα αλλαγή σε vdsl και voip γραμμή της vodafone (μετά από  3 χρόνια αναμονής!!) και από τότε που συνδεσα και την γραμμή του συναγερμού βλέπω πολλά κοψίματα στην ταχύτητα του ιντερνετ.

Στην αρχή με το γνωστό speedtest η γραμμή έδειχνε να συγχρονίζει απευθείας στα 50 mbps.

Από τότε που σύνδεσα και τον συναγιαρμό και το τηλέφωνο πάνω στο modem βλέπω στο speedtest να ξεκινάει από τα 20-25 και οριακά να αγγίζει τα 45 ( κάποιες φορές φτάνει μέχρι 40).

Μέτα από συνομιλία με τη vodafone μου είπαν ότι ίσως πρέοπει  να αλλάξω το adsl φίλτρο του συναγερμού σε vdsl φίλτρο?

Ξέρετε αν ισχύει κάτι τέτοιο η τσάμπα θα κάνω την αλλάγη??

Άνοιξα το κουτί του συναγιαρμού και δεν είνει ιδιαίτερα εύκολο από ότι είδα..

Ευχαριστώ.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

ολα τα αλλα με φιλτρα κτλ ειναι να εχουμε να λεμε. στην σωστη καλωδιωση στο vdsl χωρις bridge taps δεν υπαρχει ουτε σπλιττερ ουτε φιλτρο σε voip. η γραμμη για το ρουτερ με την γραμμη της τηλεφωνιας δεν ενωνονται. το λινκ τα αναφερει ολα

Έχω κάνει την σύνδεση όπως στη σελίδα 10 του pdf. 

Αυτό που ρωτάω είναι αν είναι απαραίτητο να αλλάξω το φίλτρο του συναγερμού.αν δηλαδή υπάρχει όντως διαφορά μεταξύ του φίλτρου adsl με το φίλτρο vdsl.

Ξαναλέω πως δεν ειναι τόσο απλό να αλλάξω το φίλτρο του συναγιαρμου οπότε να το κάνω αν υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Πιστεύω όμως πως αυτό που μου λέει η vodafon ότι δηλαδή "το φίλτρο vdsl είναι πιο ανθεκτικό κτλ" ότι το λένε μόνο για να το πούμε και ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά...

Ολα τα φιλτρα τα ιδια ειναι δεν υπαρχει ταδε τυπος κλπ παπαριες ειναι αυτα αυτο που πρεπει να δεις ειναι πχ μην εχει χαλασει καποιο φιλτρο που απλα τυχαινει μετα απο χ καιρο και αμα ειναι συνδεδεμο σωστα καθως πολυ ασχετοι τεχνικοι το βαζαν αναποδα και αυτο απλα γιωνει την ταχυτητα

1 hour ago, Herc2u said:

Έχω κάνει την σύνδεση όπως στη σελίδα 10 του pdf. 

Αυτό που ρωτάω είναι αν είναι απαραίτητο να αλλάξω το φίλτρο του συναγερμού.αν δηλαδή υπάρχει όντως διαφορά μεταξύ του φίλτρου adsl με το φίλτρο vdsl.

Ξαναλέω πως δεν ειναι τόσο απλό να αλλάξω το φίλτρο του συναγιαρμου οπότε να το κάνω αν υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Πιστεύω όμως πως αυτό που μου λέει η vodafon ότι δηλαδή "το φίλτρο vdsl είναι πιο ανθεκτικό κτλ" ότι το λένε μόνο για να το πούμε και ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά...

στην δεκα σελιδα δείχνει και το σωστο και το λαθος. εσυ για να πάρεις τα μέγιστα πρέπει να κάνεις το σωστο οποτε. μετα ο συναγερμός δεν θέλει φίλτρο. ενω υπαρχουν φιλτρα που γραφουν οτι. παίζουν και σε vdsl στην πραξη καιντου adsl παίζει μια χαρά. απλα μπορει να εχει χαλάσει. αλλα ξαναλεω σκοπος ειναι να βγαλεις το  φιλτρο και να φτιάξεις σωστά την καλωδίωση 

Έχω σιμυνδεσει το μόντεμ και το τηλέφωνο με τον σωστό τρόπο που δείχνει η εικόνα.στην ουσία η γραμμή που μπαίνει στο μόντεμ ξαναβγαίνει και γυρνάει στην τηλεφωνική μπριζα για να δώσει στον συναγισρμο ο οποίος παίρνει γραμμή μέσα από τον τοίχο.

Άνοιξα το μεταλλικό κουτί του συναγερμού μέσα στο σπίτι και δεν γνωρίζω πως να βγάλω τελείως το φιλτρακι και να κάνω την καλωδίωση.

Παρόλαυτα και η vobafon αλλά και ο τεχνικός του συναγερμού που πήρα τηλέφωνο δεν μου είπε κανείς να αφαιρέσω το vdsl φιλτρακι τελείως.

Είσαι σίγουρος για αυτό που λες??

Τονίζω πως ο συναγερμός δεν είναι κουμπωμενος σε κάποια μπριζα...παίρνει γραμμή κατευθείαν μέσα από τον τοίχο.

1 hour ago, Herc2u said:

Έχω σιμυνδεσει το μόντεμ και το τηλέφωνο με τον σωστό τρόπο που δείχνει η εικόνα.στην ουσία η γραμμή που μπαίνει στο μόντεμ ξαναβγαίνει και γυρνάει στην τηλεφωνική μπριζα για να δώσει στον συναγισρμο ο οποίος παίρνει γραμμή μέσα από τον τοίχο.

Άνοιξα το μεταλλικό κουτί του συναγερμού μέσα στο σπίτι και δεν γνωρίζω πως να βγάλω τελείως το φιλτρακι και να κάνω την καλωδίωση.

Παρόλαυτα και η vobafon αλλά και ο τεχνικός του συναγερμού που πήρα τηλέφωνο δεν μου είπε κανείς να αφαιρέσω το vdsl φιλτρακι τελείως.

Είσαι σίγουρος για αυτό που λες??

Τονίζω πως ο συναγερμός δεν είναι κουμπωμενος σε κάποια μπριζα...παίρνει γραμμή κατευθείαν μέσα από τον τοίχο.

υπαρχει μια λεπτομερεια.δεν πρεπει απλα να γυρναει η γραμμη στον τοιχο.πρεπει πισω απο τον τοιχο η γραμμη που ερχετε στο ρουτερ σου να εισαι ανεξαρτητα απο την γραμμη που παει στα υπολοιπα πριζακια.για να γινει αυτο σημαινει οτι εχεις διπλο πριζακι η οτι βγαινει δευτερο πριζακι διπλα.αν απλα κανεις επιστροφη τοτε δεν ειναι σωστα.δηλαδη πισω απο τον τοιχο πρεπει να μην ενωνονται τα καλωδια.αυτη ειναι η σωστη καλωδιωση. το θεμα με την vodafone και τον τεχνικο του συναγερμου ειναι οτι απλα σου λενε οτι ο συναγερμος θελει φιλτρο και τερμα.αν δωσει εσυ απο το voip κατευθειαν στα υπολοιπα πριζακια δεν χρειαζεται πουθενα ουτε φιλτρο ουτε splitter.οποτε εσυ αν εχεις διαχωρισει την γραμμη τοτε οτι εχεις φιλτρο στο συναγερμο ειναι πλεονασμος και 99 τις 100 δεν θα σου εκανε θεμα. ναι ειμαι σιγουρος διοτι αυτη ειναι η δουλεια μου(τεχνικος σε παροχο) .

επισης για το τελευταιο που λες. α.κατανησε το σχεδιαγραμμα για να καταλαβεις τι ειναι το bridge tap.αν δεν καταλαβεις τι ειναι και τι πρεπει να κανεις τοτε δεν μπορεις να φτιαξεις την καλωδιωση σπιτι.

β.αν στο σπιτι σου τα πριζακια ειναι ενωμενα παραλληλα σε κρυφο σημειο τοτε ναι θελει φιλτρο ο συναγερμος και β.δεν θα μπορεσεις να φτιαξεις ποτε σωστα την καλωδιωση σου εκτος αν βρεις τα σημεια ενωσης.περισσοτερα για αυτο μπορω να σου πω

γ.αν το σπιτι σου ακολουθει τα προτυπα ενος κανονικου σπιτιου τοτε αμα ανοιξεις το κεντρικο πριζακι που ειναι το πρωτο με το που μπεις μεσα στο σπιτι θα πρεπει να βρεις παραπανω απο ενα ζευγαρι.συνηθως ειναι ενα ζευγαρι που φερνει την γραμμη ενα αναπληρωματικο ζευγαρι και μετα ενα η δυο ζευγαρια που πανε στα υπολοιπα πριζακια.αν ανοιξεις τα υπολοιπα πριζακια τοτε θα πρεπει να εχουν μεσα ενα με δυο ζευγαρια.ενα ζευγαρι που ερχεται απο το προηγουμενο πριζακι και ενα που παει το επομενο με εξαιρεση το τελευταιο που δεν παει πουθενα.

στο συναγερμο αφαιρεις το φιλτρακι και το τηλεφωνικο καλωδιο που κουμπωνει στο φιλτρο το συνδεεις εκει που ειναι κουμπωμενο το φιλτρακι.δηλαδη πανω στο συναγερμο πρεπει να εχει 4 pins συνηθως που γραφουν t-r και T1-r1.  το t-r ειναι τα δυο σωστα και βγαινουν απο την λεξη tip ring. ελπζω να βοηθησα.σιγουρα με φωτογραφιες μπορω να σου εξηγησω περισσοτερα.

απλα απο σπιτι σε σπιτι αλλαζουν πολλα πραγματα οποτε πρεπει να ξερουμε που παει τι και ποσα ζευγαρια υπαρχουν πισω απο καθε πριζακι για να σου πω αν παιζεις σωστα η οχι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...