Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Talepwros είπε

Οπως συνέβαινε και θα συνεχίσει να συμβαίνει, τελικά η λύση σε αυτες τις προσεγγίσεις ειναι μία. Οταν φτανει η ωρα να παντρευτείς τα βαζεις κατω χωρις συναισθηματισμους και λες "θα ζω ανετα με αυτή τη γυναίκα/άντρα ή θα τρώμε την αγαπη μας;" 

Ποσες οικογένειες χαλανε στις πρωτες φτωχιες και πόσοι γάμοι που "βολεύουν" γινονται και γινοντουσαν. 

Μετά τα 40 και ίσως 2 παιδιά όλες οι Ελληνίδες είναι ίδιες, όποτε καλύτερα χοντρή με λεφτά παρά χοντρή και απένταρη !

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 328
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 minutes ago, cgioris said:

Δεν είναι απαραίτητα έτσι. Το δικό σου σπίτι έχει και μερικά έξοδα παραπάνω που μπορεί να είναι και πολλα: ΕΝΦΙΑ ανάλογα με την περιοχή, συν το ότι ανεβάζει και το τεκμαρτό σου εισόδημα, άρα πληρώνεις και πιο πολλά στην εφορία κάθε χρόνο. 

Eνφια ναι, εφορια οχι. Το τεκμαρτο ειναι συνηθως αρκετα πιο λιγο απο τον μισθο σου οποτε δεν πληρωνεις επιπλεον

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, cgioris είπε

Δεν είναι απαραίτητα έτσι. Το δικό σου σπίτι έχει και μερικά έξοδα παραπάνω που μπορεί να είναι και πολλα: ΕΝΦΙΑ ανάλογα με την περιοχή, συν το ότι ανεβάζει και το τεκμαρτό σου εισόδημα, άρα πληρώνεις και πιο πολλά στην εφορία κάθε χρόνο. 

Το ενφια το πληρώνει εμμέσως ο ενοικιαστής! Όπως και οποιαδήποτε μικρό επισκευή! Πχ ενφια σε ακίνητο €400, ενοίκιο το μήνα €500 - εφορεία, - μικροζημιές,  στο τέλος ο ιδιοκτήτης πάλι έβγαλε ένα €5000.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, giwfys είπε

Eγω ξαναλεω οποιος εχει την δυνατοτητα για δανειο και δεν παιρνει ειναι τρελος. Τελος

Εχω την δυνατοτητα σημαινει εχω ενα σεβαστο ποσο στην ακρη πχ 50K και τα δινω για προκαταβολη και παιρνω αλλα 100 δανειο με περιπου 500 ευρω τον μηνα δοση για 25 χρονια.

Σπιτι δηλαδη των 150.000 με 500 ευρω τον μηνα (τα 50.000 προκαταβολη τα ξεχνας)

Δηλαδη πιστευετε οτι θα νοικιασετε καλυτερο σπιτι με 500 ευρω?? Ουτε καν

Και επισης λετε "στην στραβη με το δανειο θα σου παρουν το σπιτι". Δηλαδη στην στραβη με το ενοικιο τι θα γινει??? Θα πας στα 300 ευρω με οικογενεια μαζι? Που θα πατε σε συνοικισμο γυφτων?

Δεν υπαρχουν αυτα, ακομα και στην "Στραβη" νοικιαζεις το σπιτι  ισως ακομα και περισσοτερο απο την δοση δανειου και πας σε φθηνοτερο στους γυφτους.

Αλλα ξαναλεω πρεπει να εχεις την δυνατοτητα μια καλης προκαταβολης. Μετα ειναι αυτοκτονια να μην παρεις σπιτι απο επιλογη και να πετας τα λεφτα σου.

Στο παράδειγμα σου αν γίνει στραβή ενώ είσαι με ενοίκιο θα έχεις καβάτζα και το ποσό προκαταβολής, αλλά και όσα έξοδα θα είχες ξοδέψει σε ΕΝΦΙΑ και συντήρηση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Joshua21 said:

Στο παράδειγμα σου αν γίνει στραβή ενώ είσαι με ενοίκιο θα έχεις καβάτζα και το ποσό προκαταβολής, αλλά και όσα έξοδα θα είχες ξοδέψει σε ΕΝΦΙΑ και συντήρηση.

Μα ειναι δυνατον να δωσεις ολα μα ολα τα χρηματα που ειχες καβατζα??

Ρε παιδια λογικα να μιλαμε

Και εγω θα ηθελα να παρω δανειο αλλα δεν μπορω. Λεω για οποιον μπορει και δεν το κανει.

Αμα εχεις 50k στην ακρη δεν θα τα δωσεις ολα μα ολα να μην εχεις διφραγκο μετα. 

Πολλοι πχ μπορει να πουλησουν κανα πατρικο στο χωριο με 70k και να δωσουν τα 40 για προκαταβολη δανειου.. Ετσι μιλαμε..

Οχι αερα πατερα δινω οτι εχω και δεν εχω για δανειο (που ετσι κ αλλιως παλι ξαναλεμε οτι η τραπεζα δεν δεχεται τον καθε μπατιρη για δανειο κατοικιας)

Επεξ/σία από giwfys
Δημοσ.
Μόλις τώρα, giwfys είπε

Και εγω θα ηθελα να παρω δανειο αλλα δεν μπορω. Λεω για οποιον μπορει και δεν το κανει.

Πολλοι πχ μπορει να πουλησουν κανα πατρικο στο χωριο με 70k και να δωσουν τα 40 για προκαταβολη δανειου.. Ετσι μιλαμε..

Οχι αερα πατερα δινω οτι εχω και δεν εχω για δανειο (που ετσι κ αλλιως παλι ξαναλεμε οτι η τραπεζα δεν δεχεται τον καθε μπατιρη για δανειο κατοικιας)

Άλλο είπες πριν, συγκεκριμένα "εχω ενα σεβαστο ποσο στην ακρη πχ 50K και τα δινω για προκαταβολη", το όποιος έχει 70 να δώσει τα 40 το λες τώρα.

Τέτοιες κωλοτούμπες μόνο ο Άδωνις.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, giwfys είπε

Eγω ξαναλεω οποιος εχει την δυνατοτητα για δανειο και δεν παιρνει ειναι τρελος. Τελος

Εχω την δυνατοτητα σημαινει εχω ενα σεβαστο ποσο στην ακρη πχ 50K και τα δινω για προκαταβολη και παιρνω αλλα 100 δανειο με περιπου 500 ευρω τον μηνα δοση για 25 χρονια.

Σπιτι δηλαδη των 150.000 με 500 ευρω τον μηνα (τα 50.000 προκαταβολη τα ξεχνας)

Δηλαδη πιστευετε οτι θα νοικιασετε καλυτερο σπιτι με 500 ευρω?? Ουτε καν

Και επισης λετε "στην στραβη με το δανειο θα σου παρουν το σπιτι". Δηλαδη στην στραβη με το ενοικιο τι θα γινει??? Θα πας στα 300 ευρω με οικογενεια μαζι? Που θα πατε σε συνοικισμο γυφτων?

Δεν υπαρχουν αυτα, ακομα και στην "Στραβη" νοικιαζεις το σπιτι  ισως ακομα και περισσοτερο απο την δοση δανειου και πας σε φθηνοτερο στους γυφτους.

Αλλα ξαναλεω πρεπει να εχεις την δυνατοτητα μια καλης προκαταβολης. Μετα ειναι αυτοκτονια να μην παρεις σπιτι απο επιλογη και να πετας τα λεφτα σου.

25*12*500=150000 και 50 που εδωσες κανει200. Και 25*1000 ενφια, παμε στα 225. Συντήρηση; έστω μονο 5000 στα 25 χρόνια. Θα έχεις δώσει 230 χιλιάδες για ένα σπίτι που τότε θα κοστίζει πόσο; ενω με 500 ευρώ ενοίκιο θα εχεις δώσει 150 χιλιάδες και θα σου μηνουν τα 50000 στην άκρη. Αγορά για μένα συζητιέται όταν έχεις τουλάχιστον το 50% για να μην δόσεις τοσους τόκους. Και φυσικά κατά περίπτωση υπολογίζεις και όλους τους άλλους παράγοντες. Η ποιότητα ζωής είναι ένας βασικός παράγοντας. 

Κάπως έτσι νιώθω τώρα 

• Like 4
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Stergios74 είπε

Αγορά για μένα συζητιέται όταν έχεις τουλάχιστον το 50% για να μην δόσεις τοσους τόκους.

Αυτό ακριβώς ,από ένα σημείο και μετά ξεφεύγει το θέμα,και επίσης μιλάμε για πρώτη κατοικία θεωρώ,δηλαδή ένα σπίτι στο οποίο θα ζήσεις για πάντα,πχ αν σκοπεύεις να ζήσεις για 3 χρόνια δεν συμφέρει η αγορά.

Δημοσ.

Το Δεκεμβρη του 17 αγορασα οικοπεδο και μετα απο αναποδιες, τρεξιματα κτλ καταφεραμε να μπουμε στο σπιτι μαςτον Ιουλιο του 19.

Να φανταστειτε οτι μεχρι τον Αυγουστο του 2017 δεν σκεφτομουν καν να αγορασω σπιτι, τοτε ξεκινησαμε να βρουμε κατι ετοιμο αλλα γρηγορα απογοητευτηκαμε και πηρα την αποφαση με μιση καρδια να κανω αυτο που ελεγα δεν θα κανω ποτε, να χτισω σπιτι.Παρολαυτα δεν το εχω μετανιωσει.Ειχαμε ολα τα λεφτα στην ακρη βεβαια, για να ειμαι ειλικρινης δεν θα μπορουσα να παρω δανειο για 20-30 χρονια και να σκεφτομαι καθε μερα που θα πηγαινα σπιτι οτι δεν ειναι δικο μου και πρεπει να το ξεχρεωσω...

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Stergios74 είπε

25*12*500=150000 και 50 που εδωσες κανει200. Και 25*1000 ενφια, παμε στα 225. Συντήρηση; έστω μονο 5000 στα 25 χρόνια. Θα έχεις δώσει 230 χιλιάδες για ένα σπίτι που τότε θα κοστίζει πόσο; ενω με 500 ευρώ ενοίκιο θα εχεις δώσει 150 χιλιάδες και θα σου μηνουν τα 50000 στην άκρη.

Στο παράδειγμα σου επί της ουσίας έχεις δώσει 80.000€ παραπάνω από όσα θα έδινες για ενοίκια, αλλά θα σου έχει μείνει δικό σου το σπίτι... το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα αξίζει πάνω από 150.000 που κόστιζε όσο το αγόρασες, ακόμα και στην περίπτωση που θα χρειάζεται ολική ανακαίνιση.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα αξίζει πάνω από 150.000 που κόστιζε όσο το αγόρασες, ακόμα και στην περίπτωση που θα χρειάζεται ολική ανακαίνιση.

Αυτό παίζει πολύ. Αν είναι στο Κολωνάκι θα αξίζει πολύ παραπάνω. Κάπου αλλού πολύ παρακάτω. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, giwfys είπε

Πατρικό σε χωριό 70 χιλιάρικα είναι σίγουρα εξαίρεση.

6 λεπτά πριν, 4saken είπε

Το Δεκεμβρη του 17 αγορασα οικοπεδο και μετα απο αναποδιες, τρεξιματα κτλ καταφεραμε να μπουμε στο σπιτι μαςτον Ιουλιο του 19.

Να φανταστειτε οτι μεχρι τον Αυγουστο του 2017 δεν σκεφτομουν καν να αγορασω σπιτι, τοτε ξεκινησαμε να βρουμε κατι ετοιμο αλλα γρηγορα απογοητευτηκαμε και πηρα την αποφαση με μιση καρδια να κανω αυτο που ελεγα δεν θα κανω ποτε, να χτισω σπιτι.Παρολαυτα δεν το εχω μετανιωσει.Ειχαμε ολα τα λεφτα στην ακρη βεβαια, για να ειμαι ειλικρινης δεν θα μπορουσα να παρω δανειο για 20-30 χρονια και να σκεφτομαι καθε μερα που θα πηγαινα σπιτι οτι δεν ειναι δικο μου και πρεπει να το ξεχρεωσω...

Το ιδανικό αλλά και το πιο δύσκολο, να χτίσεις όπως το θέλεις. Δεν θα πλήρωνα με τίποτα μια ζωή για διαμέρισμα προσωπικά. 

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Stergios74 είπε

Αυτό παίζει πολύ. Αν είναι στο Κολωνάκι θα αξίζει πολύ παραπάνω. Κάπου αλλού πολύ παρακάτω. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. 

Μην πιάνεις ακραίες περιπτώσεις, το πιθανότερο είναι μετά από 25 χρόνια να αξίζει παραπάνω λαμβάνοντας υπόψιν τον μέσο όρο.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μην πιάνεις ακραίες περιπτώσεις, το πιθανότερο είναι μετά από 25 χρόνια να αξίζει παραπάνω λαμβάνοντας υπόψιν τον μέσο όρο.

Δεν νομίζω ότι ο μέσος όρος είναι να αξίζει το 25ετιας περισσότερο από ότι είχε καινούργιο. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορει να κανει παραπάνω,  αυτά είναι για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν γρι. Το σπιτι μετά τα 25 χρόνια είναι παλιό και μια σοβαρή ανακαίνιση θα σου κοστίσει μίνιμουμ άλλα 50 στο οικονομικό υλικό. Και πάλι θα είναι αρχαίο.

Και ΑΝ η περιοχή σου είναι ΟΚ μετά από 25 χρόνια. Και ΑΝ το ξεχρεωσες και αν και αν. Βέβαια αν έχεις τα χρήματα τότε το κάνεις χωρίς δεύτερες σκέψεις.  Αν είσαι με το μισθό σου από μακριά και αγαπημένοι. Σε καμία περίπτωση το σπίτι δεν μπορεί να θεωρηθεί επένδυση.  Επένδυση είναι μόνο το ενεργητικό εισόδημα. 

Ξαναλέω πως έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα το πιο πιθανό είναι να αγοράσει και το τελευταίο κομμάτι γης ο Τσιν Τσον παρά να τα κρατήσουν οι Έλληνες με τα μυαλά που κουβαλάνε. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...