zio10 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, ptwma είπε Το σκεπτικό παντως είναι απλό, ακούω συνεχώς "να αφήσεις κατι στα παιδιά " , μα άντε και το αγόραζα 260 χιλιάρικα, σε 40 χρόνια το σπίτι θα είναι 85! χρονών ερείπιο. Ναι έχει λογική αυτό, τους το παίρνεις τότε και είναι πιο σύγχρονο. Αλλά με το δάνειο το παίρνεις νωρίτερα και το χαίρεται όλη η οικογένεια. Είναι τι μπορεί και τι διαλέγει ο καθένας. Για μια οικογένεια πάντως που έχει ένα νορμάλ εισόδημα η μόνη περίπτωση για σπίτι είναι το δάνειο. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από zio10 1
Dinos1973 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 8 ώρες πριν, Bakxos είπε Όποιος βρει στην Αθήνα σπίτι για τετραμελή οικογένεια που να είναι γύρω στα 100 τετραγωνικά κάτω από 150.000 και να μην χρήζει ανακαίνισης τότε μιλάμε. Εγώ πάντως που ρώτησα για δάνειο 150.000 για 30 χρόνια η δόση έβγαινε στα 940 . Πράγμα που με πολύ κόπο μπορώ να τα δίνω. 700 ενοίκιο σε σπίτι 120 τετραγωνικά σχεδόν καινούριο δίνω τώρα. Που 940 που 700 240 είναι κάποια από τα φροντιστήρια των παιδιών. Πιστεύω όλοι θα θέλαμε δικό μας σπίτι αλλα ειναι πολλά τα λεφτά για ένα αξιοπρεπές σπίτι Δηλαδή σε 10 χρόνια έχεις πετάξει στον κουβα μια 100αρα! 1
pigos23 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Το 70% απο μας εχει γονεις με ιδιοκτητη περιουσια νομιζω Οταν λοιπον εισαι σε ηλικια 30-40 η καλυτερη λυση που κανεις δεν ανεφερε ειναι ενοικιο μεχρι τα 60 ή καποια ηλικια κ μετα επιστροφη στο πατρικο κ ανακαινιση
zio10 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Δηλαδή σε 10 χρόνια έχεις πετάξει στον κουβα μια 100αρα! Δεν τα έχεις πετάξει ακριβώς, ζεις εκεί! 1
narta Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Δηλαδή σε 10 χρόνια έχεις πετάξει στον κουβα μια 100αρα! Θεωρεις κουβα το να μενεις 10 χρονια σε καινουριο σπιτι 120 τετραγωνικών;
Dinos1973 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, zio10 είπε Δεν τα έχεις πετάξει ακριβώς, ζεις εκεί! Κάποιος μένει σε ενοίκιο ενώ έχει την δυνατότητα για αγορά εάν το ενοίκιο είναι χαμηλό. Τα €700 ευρώ δεν το λες χαμηλό ενοίκιο, είναι η δόση για ένα νεόδμητο 2005+ περίπου 90τμ σε μια μέση περιοχή, από εκεί και μετά ζυγίζεις τις ανέσεις που θέλεις, μια τετραμελή οικογένεια μπορεί να μείνει και σε 2 υπνοδωμάτια, δεν χρειάζεστε στο κάθε παιδί το δωμάτιο του, με την σκέψη τις άνεσης απέναντι στην επένδυση, από το ακίνητο θα πάρεις πίσω τα λεφτά σου η έστω ένα μέρος, από το ενοίκιο ποτέ !! 5 λεπτά πριν, narta είπε Θεωρεις κουβα το να μενεις 10 χρονια σε καινουριο σπιτι 120 τετραγωνικών; Μετά τα 10 χρόνια όταν θα σκέφτεστε ότι ήταν χρόνος που δεν γυρίζει πίσω, και έχεις ξοδέψει 100,000 σε κάτι που δεν είναι δικό σου......ζήσε με τις ευχάριστες αναμνήσεις τις ζωής σε 120τμ!!!!! 1
narta Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Μετά τα 10 χρόνια όταν θα σκέφτεστε ότι ήταν χρόνος που δεν γυρίζει πίσω, και έχεις ξοδέψει 100,000 σε κάτι που δεν είναι δικό σου......ζήσε με τις ευχάριστες αναμνήσεις τις ζωής σε 120τμ!!!!! Προτιμω να μενω σε 120τμ για 10 χρονια αφου μου του επιτρεπουν τα οικονομικα μου, να μην εχω ΕΝΦΙΑ και συντηρηση ακινητου καθως και τον (ελαχιστο αλλα υπαρκτο) φοβο σεισμου, απο το να κανω το σκατο μου παξιμαδι 20 χρονια τουλαχιστον. Ισως για καποιον ποιοτητα ζωης σημαινει δικο μου σπιτι, για καποιον αλλο κατι διαφορετικο 1
Dinos1973 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, αλλά μάντεψε ποιος θα κλαίγεται όταν θα είναι 65+ !! 1
obby Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Bakxos είπε Όποιος βρει στην Αθήνα σπίτι για τετραμελή οικογένεια που να είναι γύρω στα 100 τετραγωνικά κάτω από 150.000 και να μην χρήζει ανακαίνισης τότε μιλάμε. Εγώ πάντως που ρώτησα για δάνειο 150.000 για 30 χρόνια η δόση έβγαινε στα 940 . Πράγμα που με πολύ κόπο μπορώ να τα δίνω. 700 ενοίκιο σε σπίτι 120 τετραγωνικά σχεδόν καινούριο δίνω τώρα. Που 940 που 700 240 είναι κάποια από τα φροντιστήρια των παιδιών. Πιστεύω όλοι θα θέλαμε δικό μας σπίτι αλλα ειναι πολλά τα λεφτά για ένα αξιοπρεπές σπίτι Δηλαδή έχεις βρει σπίτι στην Αθήνα, νεόδμητο, 120 τετραγωνικά με 700 ενοίκιο, δλδ ούτε 6 ευρώ το τμ; Αυτό φαίνεται εντελώς μη ρεαλιστικό με βάση τις τιμές που βλέπω. Περισσότερο έτυχε παρά πέτυχε. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από obby
pigos23 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, αλλά μάντεψε ποιος θα κλαίγεται όταν θα είναι 65+ !! τι ενοεις? Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από pigos23
Dinos1973 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 11 λεπτά πριν, pigos23 είπε τι ενοεις? Τις επιλογές που έκανες στα 18 (όταν αποφασίζει εάν θα πας πανεπιστήμιο η να δουλέψεις στο μπαράκι) τις βρήκες μπροστά σου στα 30, όταν στα 30 είχες μια καλή δουλειά σαν στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα και τα χρήματα τα επένδυες η τα ξοδεύεις σε διακοπές στην Μύκονο, τα βρήκες μπροστά σου στα 45 όταν βάρεσε η κρίση, η όταν μεγάλωσες και ήσουν πλέον ακριβός για την εταιρία!...κλπ, κλπ, κλπ, ο καθένας κάνει τις επιλογές του, κάποιοι κάνουν τις επιλογές του με βάση το σήμερα, κάποιοι με το τι μπορεί να συμβεί σε 10 χρόνια....... 2
pigos23 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) παλι δεν καταλαβενω τι εννοεις αλλα τεσπα Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από pigos23
Dvs Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Ειναι δυο διαφορετικές προσεγγίσεις, δεν υπάρχει σωστό και λάθος - Εξαρτάται ποσα λεφτά εχεις στην άκρη (προσωπικά δεν θα τα ξόδευα, θα ήθελα να έχω κάποια κάβα στην άκρη). Άλλο να έχεις 20.000 στην άκρη και άλλο 100.000. - Το δάνειο δεν πρεπει να έχει μεγάλη δόση αλλά απο την άλλη όσο το τραβάς αυξάνει το τελικό ποσο. 100% κάποια στιγμη τα επόμενα 30 χρόνια κάτι θα συμβει (ενα ρίσκο στην δουλειά, ενα πρόβλημα υγειας , ...) Απο την άλλη στο τέλος καταλήγεις να έχεις δώσει τα διπλά λεφτα στην τράπεζα!!! Και τρελένεσαι - Αν δεν έχεις σπίτι, διαλέγεις αν θα βάλεις στο σβέρκο σου ένα δάνειο ή θα πληρώνεις ενοίκιο. - Δεν ειναι πεταμένα λεφτά να μένεις σε ένα καλό/καινούργιο σπίτι. Την ίδια χαρά θα προσφέρει σε σένα και την οικογενεια σου; Υπολόγισε την έμμεση οικονομία απο θέρμανση, αν είναι κοντά στην δουλεία σου, σε μια καλή περιοχή γλιτώνεις πιθανόν το ιδιωτικό σχολειο, κοκ - Ενα σπίτι θέλει σταδιακή ανακαίνιση ανα κάποια χρόνια, αλλιως βγαίνει μεγάλος ο λογαριασμος ανα 15-20 χρόνια (όποτε ο καθένας κρίνει μια ανακαίνιση). - Στο ιδιόκτητο σπίτι είσαι αφεντικό! Κάνεις ότι θέλεις όποτε θέλεις. Δεν σαρεσει η ντουλάπα; Η κουζίνα; Αλλάζεις, διορθώνεις εσωτερικά. Δεν ρωτάς κανένα. - Σπίτι 60-70 χρονών δεν θελει μόνο ανακαίνιση. Έχει αλλάξει ο αντισεισμικός κανονας 2-3 φορές, έχει περάσει 1-2 καλούς σεισμούς, θα έχει εμφανίσει ότι πρόβλημα υπάρχει απο την κατασευή ή υγρασία. Η μόνωση θα έχει ξεπερασθεί σαν τεχνολογία κοκ.... Αξίζει να ανακαινίσεις (σπιτι 60 χρονων) για να φθάσει τα 100!!!! χρόνια; Και μετά; Μήπως να αρχίσεις να μαζεύεις χρήμα; - Αν το σπίτι σου μείνει μετα το δάνειο, μπορεις να το πουλήσεις και να προσθέσεις κάτι ώστε να πας σε κατι καινούργιο. Ή περνάς τα γεράματα σου εκει (30 χρονων + 30 χρόνια δάνειο), νιώθεις μια ασφάλεια και το δίνεις στα παιδια να το διαχειρισθουν αυτα. - Σε ιδιόκτητο σπίτι είσαι έρμαιο του κρατους και της φορολογίας. Σε νοικιαρικο, είσαι πάντα έρμαιο στις αυξήσεις ενοικιων ( βλεπε airbnb, αύξηση φορολογίας που θα περνάει στα ενοίκια, κοκ) ή την "ιδιοκατοίκηση" του ιδιοκτήτη. Θα κόβεις βόλτες με την οικογένεια καθε λίγα χρόνια; Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από Dvs
ptwma Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Τις επιλογές που έκανες στα 18 (όταν αποφασίζει εάν θα πας πανεπιστήμιο η να δουλέψεις στο μπαράκι) τις βρήκες μπροστά σου στα 30, όταν στα 30 είχες μια καλή δουλειά σαν στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα και τα χρήματα τα επένδυες η τα ξοδεύεις σε διακοπές στην Μύκονο, τα βρήκες μπροστά σου στα 45 όταν βάρεσε η κρίση, η όταν μεγάλωσες και ήσουν πλέον ακριβός για την εταιρία!...κλπ, κλπ, κλπ, ο καθένας κάνει τις επιλογές του, κάποιοι κάνουν τις επιλογές του με βάση το σήμερα, κάποιοι με το τι μπορεί να συμβεί σε 10 χρόνια....... Και αν τα μαζευες και έκανες τις επιλογές σου και σε βάρεσε η κρίση; Δε θα χάσεις το σπίτι; Είναι και η τύχη μέσα στη ζωή. Εγω που τα έφαγα μικρός πχ δε μετάνιωσα, άλλοι φίλοι μου πήραν δάνειο έχασε η γυναίκα τη δουλειά και τώρα βάζουν νερό στο σαμπουάν μετά τις 20 του μήνα για να τα βγάλουν πέρα. Εγω νοικιαζω μεν σε ένα όχι τόσο καλό σπίτι αλλά μου μένουν χρήματα για αποταμίευση και δε ζορίζομαι πουθενά. Χώρια που χόρτασα τη ζωή μου όταν έπρεπε. Και στα ακίνητα υπάρχει στρέβλωση της πραγματικότητας, ας μην έδινε το κράτος ΚΕΑ στους ιδιοκτήτες και επίδομα ενοικίου στους χαμηλόμισθους και τα λέγαμε. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από ptwma
Dinos1973 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 23 λεπτά πριν, pigos23 είπε παλι δεν καταλαβενω τι εννοεις αλλα τεσπα Αγόρασα νεόδμητο το 2000 με δάνειο 20 χρόνια, δεν έμεινα επειδή παντρεύτηκα καΙ είχε η σύζυγος προίκα, το νοίκιασα και το ενοίκιο πλήρωνε την τράπεζα, μετά από 20 χρόνια, μάντεψε σε ποιον ανοίκει το ακίνητο και ποιος το πλήρωσε ??? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα