Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχεις κολλήσει με τους σωλήνες ύδρευσης και αποχέτευσης. Είπαμε σε σπίτια με κουζίνα μπάνιο δίπλα δίπλα τα αλλάζεις χωρίς να ξηλωνεις πατώματα, μόνο του μπανιου. Με 600€ στα αλλάζει όλα ο υδραυλικός, μισή μέρα δουλειά είναι. Άλλα τόσα ο πλακας περίπου ανάλογα τι θέλεις. Τα πλακάκια με τσιμέντο κάποιες φορές ξεκολλάνε εύκολα, κάποιες όχι.

Όσον αφορά τη δόση του δανείου, μερικά πράγματα όντως είναι παρεξηγημένα στην Ελλάδα. Γνώμη μου είναι ότι η δόση δε θα πρέπει να είναι παραπάνω από το 1/4 του εισοδήματος του σπιτιού. Αν είσαι μόνος και χάσεις τη δουλειά σου, να μπορείς να εξυπηρετήσεις για κάποιο διάστημα την κατάσταση με κάποιες αποταμιεύσεις κλπ, αν είσαι ζευγάρι και χάσει ο ένας τη δουλειά του να πληρώνεται με το μισό μισθό του συζύγου έστω και αν ζοριστειτε θα βγείτε. Ένα άτομο 1000 ευρώ μισθό με 500-600 ευρώ δόση το μήνα, είναι επισφαλης κατάσταση.

Δεν είναι τυχαίο που σε κάποιες χώρες πχ. Ολλανδία δε σου ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ καν, αν το εισόδημα σου δεν είναι πενταπλάσιο! του μισθού σου.

• Απαντ. 328
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, magicnumbers είπε

Καλα επειδη εκμεταλλευονται απο κατι αρχαιολαγνους τα ερείπια του κεντρου κ στις μισες φωτο της αγγελιας μας δειχνουν την ακροπολη κ την πλακα (γιατι η υπολοιπη πολυκατοικια ειναι για βομβαρδισμο βλ. κουκακι) δε σημαινει οτι εχει κ λογικη απο πισω η πραγματικοτητα αυτη.

Κατοικησιμα κ επισκευασιμα ολα ειναι και σε ποσοστο αναλογα του ποιος το λεει.Εχεις συνεργειο ανακαινισεων,εισαι μεσιτης,εισαι ιδιοκτητης που σπρωχνει,εισαι επενδυτης με καποια μυρια στην ακρη κ τα παιρνεις κοψοχρονια για Rbnb? βεβαιως κ αξιζει η "επενδυση" ορματε.

Σωληνες να αλλαζουν στα λογια ευκολα ειναι,στη πραξη η πατεντα με τους εξωτερικους στα μπανια των μισων σπιτιων του 70 δειχνει μια αλλη πραγματικοτητα.Μολυβια στις αποχετευσεις?Σαπια απτις χλωρινες στα 40 χρονια μαξ.Πλακακια? κολλημενα με τσιμεντο.Οτι πεσει επεσε κ τα υπολοιπα καλη τυχη με το κομπρεσερ κ κυριως στους ατυχους γερους που θα μενουν πανω κατω σου κ θα πρεπει να ανεχονται τα γουστα σου που θες να κανεις βιλλα το ερειπιο.

Καλα κοιτα δεν εχει λογικη για ποιον?για εσενα προφανως γιατι αν δεν υπηρχε ενδιαφερον δεν θα ηταν αυτες οι τιμες δεν ξυπνησαν μια μερα τα realestate και ειπαν θα διπλασιασουμε τις τιμες και οποιος παρει.

Η πραγματικοτητα ειναι οτι μια πολη που εχει αναπτυξη απο τα 70s προφανως θα ειναι γεματη ρημαδια να γκρεμιστουν και να ξαναχτιστουν δεν παιζει προφανως.Στην καλυτερη αν πεσει απο σεισμο και βρεθει καποιος να αγορασει απο ολους τους ιδιοκτητες το δικαιωμα στο οικοπεδο εχει καλως κατι που εγω το βρισκω απιθανο.

Και αν δεν το βλεπεις για κατοικια αλλα το βλεπεις για επενδυση περισσοτερο  αξιζει ενα ριμαδι στο κεντρο παρα ενα καινουργιο εκτος.

Για οσους θελουν καινουργιο σπιτι του κουτιου υπαρχουν παντα και τα ψιλοεκτος που ξερεις ομως τα βασανα του πηγαινε-ελα παρκινγκ κτλ κτλ

10 λεπτά πριν, gpapadakis είπε

Έχεις κολλήσει με τους σωλήνες ύδρευσης και αποχέτευσης. Είπαμε σε σπίτια με κουζίνα μπάνιο δίπλα δίπλα τα αλλάζεις χωρίς να ξηλωνεις πατώματα, μόνο του μπανιου. Με 600€ στα αλλάζει όλα ο υδραυλικός, μισή μέρα δουλειά είναι. Άλλα τόσα ο πλακας περίπου ανάλογα τι θέλεις. Τα πλακάκια με τσιμέντο κάποιες φορές ξεκολλάνε εύκολα, κάποιες όχι.

Όσον αφορά τη δόση του δανείου, μερικά πράγματα όντως είναι παρεξηγημένα στην Ελλάδα. Γνώμη μου είναι ότι η δόση δε θα πρέπει να είναι παραπάνω από το 1/4 του εισοδήματος του σπιτιού. Αν είσαι μόνος και χάσεις τη δουλειά σου, να μπορείς να εξυπηρετήσεις για κάποιο διάστημα την κατάσταση με κάποιες αποταμιεύσεις κλπ, αν είσαι ζευγάρι και χάσει ο ένας τη δουλειά του να πληρώνεται με το μισό μισθό του συζύγου έστω και αν ζοριστειτε θα βγείτε. Ένα άτομο 1000 ευρώ μισθό με 500-600 ευρώ δόση το μήνα, είναι επισφαλης κατάσταση.

Δεν είναι τυχαίο που σε κάποιες χώρες πχ. Ολλανδία δε σου ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ καν, αν το εισόδημα σου δεν είναι πενταπλάσιο! του μισθού σου.

καλα στην Ελλαδα εχουμε συνδρομο μεταπασοκ ο αλλος παιρνει 800 ευρω ,και εχω γνωρισει πολλους που κινουνται σε αυτο το μηκος κυμματος να μενουν μονοι, (γιατι μου εχουν πει οτι συγκατηκουν οι πιτσιρικαδες και οι φοιτητες) και θελει να μενει καρακεντρο (γιατι αλλωστε να ειναι μακρια απο το κεντρο ή να χανει τον χρονο του στα πηγαινε ελα) και μετα γκρινιαζει για τα ενοικια τα airbnb οι ιδιοκτητες και αν λιγο τον ζορισεις να σκεφτει την συγκατοικηση ,γιατι αυτο ειναι το λογικο στα θελω του, τσαντιζεται κιολας.Εξωτερικο τα πραγματα ειναι εντελως αλλου ετη φωτος μακρια ιδεολογικα οσο αφορα αγορα σπιτιου και ενοικιο

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Καλα κοιτα δεν εχει λογικη για ποιον?για εσενα προφανως γιατι αν δεν υπηρχε ενδιαφερον δεν θα ηταν αυτες οι τιμες δεν ξυπνησαν μια μερα τα realestate και ειπαν θα διπλασιασουμε τις τιμες και οποιος παρει.

Ενδιαφερον υπαρχει γιατι δεν υπαρχει αλλη εναλλακτικη,οταν ενα νεοδμητο θελει εισοδηματα 3 ζωων να ξεχρεωθει τα χρεπια ειναι χρυσος.

Η πραγματικοτητα ειναι οτι μια πολη που εχει αναπτυξη απο τα 70s προφανως θα ειναι γεματη ρημαδια να γκρεμιστουν και να ξαναχτιστουν δεν παιζει προφανως.Στην καλυτερη αν πεσει απο σεισμο και βρεθει καποιος να αγορασει απο ολους τους ιδιοκτητες το δικαιωμα στο οικοπεδο εχει καλως κατι που εγω το βρισκω απιθανο.

Εδω συμφωνουμε,μονο ετσι μελλοντικα θα δοθει ουσιαστικη λυση κ δεδομενου της τεχνολογιας ισως η παλια 4οροφη να γινει 7οροφη ξερω γω.win win situation.

Για οσους θελουν καινουργιο σπιτι του κουτιου υπαρχουν παντα και τα ψιλοεκτος που ξερεις ομως τα βασανα του πηγαινε-ελα παρκινγκ κτλ κτλ

Νταξει να μεινεις η να νοικιασεις 40 χλμ απτη δουλεια σου κ να τα τρως βενζινες με τα τρεχοντα δεδομενα 40+40 τη μερα,δεν ειναι λυση.Ναι το κανουν στας ευρωπας.Οχι στις ιδιες συνθηκες.

καλα στην Ελλαδα εχουμε συνδρομο μεταπασοκ ο αλλος παιρνει 800 ευρω ,και εχω γνωρισει πολλους που κινουνται σε αυτο το μηκος κυμματος να μενουν μονοι, (γιατι μου εχουν πει οτι συγκατηκουν οι πιτσιρικαδες και οι φοιτητες) και θελει να μενει καρακεντρο (γιατι αλλωστε να ειναι μακρια απο το κεντρο ή να χανει τον χρονο του στα πηγαινε ελα) και μετα γκρινιαζει για τα ενοικια τα airbnb οι ιδιοκτητες και αν λιγο τον ζορισεις να σκεφτει την συγκατοικηση ,γιατι αυτο ειναι το λογικο στα θελω του, τσαντιζεται κιολας.Εξωτερικο τα πραγματα ειναι εντελως αλλου ετη φωτος μακρια ιδεολογικα οσο αφορα αγορα σπιτιου και ενοικιο

Μη συγκρινουμε αλα-καρτ τας ευρωπας γιατι θα πρεπει να συγκρινουμε κ τους μισθους,κ τις κρατικες παροχες,κ την αγοραστικη δυναμη,κ πααααρα πολλα.Μεταπασοκ δεν ειναι το να θες να εισαι ανεξαρτητος στα 30 απτη στιγμη που εργαζεσαι κ αμειβεσαι κ πανω απτο μεσο ορο με 800 πχ ευρω ουτε γινεται να συγκατοικησεις σε γκαρσονιερες που μοστραρονται 400ευρω.Μεταμνημονιακο λεγεται,οι πλουσιοι πλουσιοτεροι κ οι φτωχοι δεν υπαρχουν στο χαρτη πια.Απλως υπαρχει κρυμμενο ξυγκι,ειτε με ΔΥ ειτε με συνταξεις,κ αμπελοφιλοσοφουμε ακομα.Σε 20 χρονια απο σημερα θα ειμαστε ουγκαντα καθως αυτο δειχνει μια σοβαρη παθογενεια,οικονομια που δε μπροει να συντηρησει τα μελη της εχει σοβαρο προβλημα κ ειναι μια φουσκα.

42 λεπτά πριν, gpapadakis είπε

Νταξει ιδεατα σεναρια που δε ταχω συναντησει σε κανενα σπτι.Το αντιθετο μαλιστα.Ανακαινησεις μηνων,ολικο γιαπι.Εδω μια λεκανη ξηλωνεις κ γινεται της καρακαρ@@@ στο μπανιο.Τι να λεμε.

42 λεπτά πριν, gpapadakis είπε

Εδω δηλ για 400 ενοικιο μια γκαρσονιερα δηλ ενιοτε θα ηθελαν  2000 εισοδημα οσα παιρνει ενα μανατζερακι/προισταμενος δηλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Anonymous11 είπε

Συμφωνω σε ολα εκτος του οριζοντα 5 χρονια που το θετεις σαν βραχυχρονιο. Βραχυχρονιο θα ηταν 1-2 χρονια που οντως εαν πουλησεις το σπιτι σου τοσο νωρισ μπορει(?) να βγεις μειον. Στα 5 χρονια, και με την προυποθεση οτι δεν θα γινει οτι εγινε 2014-2017, μονο + βγαινεις. Εαν εχεις ενα νοικι 600 ευρω, σε 5 χρονια εχεις καψει 36 χιλ. Ενω εαν εχεις μια δοση 600 ευρω, σιγουρα θα παρεις με την πωληση ενα μεγαλο μερος πισω.

Τα 5 χρόνια είναι για να είναι κάποιος ασφαλής. Μέσες άκρες συμφωνώ μαζί σου οτι μπορεί να είναι ΟΚ και συντομότερα αλλά γνωρίζω κόσμο που εγκλωβίστηκε για 5 έτη ακόμα και σε καλές περιοχές. Πάντα υπάρχει κάποιος που αγοράζει στο μέγιστο πριν την πτώση.

Διαφωνώ εντελώς με εκφράσεις και υπολογισμούς του στυλ έχεις κάψει χρήματα στο ενοίκιο κτλ. Ο σωστός υπολογισμός είναι ώς εξής.

Έστω οτι θέλω να αγοράσω σπίτι 200.000 Ευρώ. Και έστω ότι το ίδιο σπίτι νοικιάζεται 700/μήνα.

• Σε περίπτωση ενοικίου έχω κόστος 5 * 12 * 700 = 42.000 Ευρώ.
  • Σε περίπτωση αγοράς (το υπολόγισα τώρα στην Εθνική με 30ετές κυμαινόμενο) χρειάζομαι να έχω 40.000 μετρητά και έχω δόση 702/μήνα. Απο αυτά, 257 πάνε σε τόκους. Άρα 5 * 12 * 257 = 15.500 Ευρώ. Ταυτόχρονα, δεσμέυτηκαν 40Κ που εάν κάποιος δεν είναι ηλίθιος πρέπει να τα επενδύσει. Με ένα 6% (συντηρητικό portofolio) σε 5 χρόνια θα ήταν 50.500. Άρα κόστος ευκαιρίας 10.500. Συν ΕΝΦΙΑ 600 το χρόνο (που ο ενοικιαστής γλυτώνει) άλλα 3.000 Σύνολο 29.000 Ευρώ καμμένα και σε αυτή την περίπτωση.

Το παράδειγμα είναι απλοποιημένο, πχ στο ενοίκιο έχεις και 0 επισκευές/φθορές και 0 ρίσκο. Άρα δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όπως το παρουσιάζουν κάποιοι οτι το ενοίκιο είναι κουβάς και η αγορά και η δόσεις είναι όλα απόσβεση κεφαλαίου. Και στις 2 περιπτώσεις υπάρχει "καμμένο χρήμα"

ΥΓ. Τα δάνεια είναι για νοικοκυριά με σοβαρά εισοδήματα δυστηχώς κάτι συζητήσεις του στυλ με 600 ευρώ μισθό τη δάνειο να πάρεις είναι ανώφελες, με τέτοια εισοδήματα μιλάμε δυστυχώς απλά για ανάγκη επιβίωσης κ εξαθλίωσης. 

Επεξ/σία από ewssonaht
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, ewssonaht είπε

Και στις 2 περιπτώσεις υπάρχει "καμμένο χρήμα"

Στην πρώτη περίπτωση εχεις καμμένο χρήμα.

Στην δευτερη περίπτωση, έχεις πάλι καμμένο χρήμα, λιγότερο απο ότι φαίνεται, αλλα ξεχνάς κατι βασικό.

Οτι στο τέλος έχεις και ένα σπιτι 200.000€. Στην πρωτη περίπτωση έχεις απλα καμμένο χρήμα.

Επισης τα 40Κ με 6% ετησιο, δεδομενου οτι τα αφηνεις στο πορτφολιο τα κερδη σου, θα σου εχει αποδώσει 52Κ στα 5 ετη.

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Στην πρώτη περίπτωση εχεις καμμένο χρήμα.

Στην δευτερη περίπτωση, έχεις πάλι καμμένο χρήμα, λιγότερο απο ότι φαίνεται, αλλα ξεχνάς κατι βασικό.

Οτι στο τέλος έχεις και ένα σπιτι 200.000€. Στην πρωτη περίπτωση έχεις απλα καμμένο χρήμα.

Κάνεις λάθος. Και στους 2 υπολογισμούς δεν σου ανήκει τίποτα. Το σπίτι ανήκει στην τράπεζα όχι σε εσένα. Επίτηδες στους υπολογισμούς έβαλα μόνο τόκους, το κεφάλαιο το χρωστάς στην τράπεζα στο ακέραιο. Άρα πουλάς το σπίτι 200, αποπληρωμή το δάνειο 160 και 40 που είχες βάλει τα παίρνεις πίσω. Πάλι στο 0 είσαι.

Δημοσ.

Γιατί να το πουλήσεις? Μόλις ξοφλησεις γράφεις+ ενώ με το ενοίκιο ακόμα θα δίνεις και θα καταλήξεις να πεις τι μ@λκια εκανα που δεν πηρα ενα δάνειο να πάρω σπιτι. Απλά γνώμη μου είναι να μην αγοράσεις έτοιμο σπίτι(εκτος νεόδμητου) αλλά να χτίσεις δικό σου. Ολα τα υπόλοιπα με το ενοίκιο είναι ιστορίες για αγριους λες και αν είχαμε όλοι καλούς μισθούς καί αφθονία σε εργασία τώρα δεν θα χτιζαμε δικα μας σπίτια αλλά θα λέγαμε "ε με συμφέρει το ενοίκιο αμα το υπολογίσεις". Ποιον κοροϊδεύουμε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, renaultclioV είπε

Γιατί να το πουλήσεις? Μόλις ξοφλησεις γράφεις+ ενώ με το ενοίκιο ακόμα θα δίνεις και θα καταλήξεις να πεις τι μ@λκια εκανα που δεν πηρα ενα δάνειο να πάρω σπιτι. Απλά γνώμη μου είναι να μην αγοράσεις έτοιμο σπίτι(εκτος νεόδμητου) αλλά να χτίσεις δικό σου. Ολα τα υπόλοιπα με το ενοίκιο είναι ιστορίες για αγριους λες και αν είχαμε όλοι καλούς μισθούς καί αφθονία σε εργασία τώρα δεν θα χτιζαμε δικα μας σπίτια αλλά θα λέγαμε "ε με συμφέρει το ενοίκιο αμα το υπολογίσεις". Ποιον κοροϊδεύουμε

Το χτίσιμο  είναι το πιο ασύμφορο επενδυτικά. Εκτός και άμα έχεις αλλο σπίτι που μένεις ήδη(χωρίς να δίνεις κάποια δόση).

Γενικά είμαι της άποψης ότι το σπίτι δεν το παντρεύεσαι για μια ζωή ουτε ριζώνεις μαζί του. Όταν δεν σε βολεύει το πουλάς κ πας άλλου. 

Επεξ/σία από Anonymous11
Δημοσ.

Εννοεις οτι για αυτο τα υπολόγισες σε βάθος 5ετιας, υπολογίζοντας μόνο τους τόκους.

1) Σε βαθος 25ετιας, τα 40Κ σου, εχουν γινει 100Κ με μια αποδοση 6% ετησίως.

Τα χρηματα που εχεις δώσει στο ενοικιο εχουν τωρα γινει 210Κ.

2) Εξόφλησες το δάνειο σου. Εχεις δώσει και 15Κ σε ΕΝΦΙΑ.

Έχεις και ένα σπιτι 200.000€.

Τι έχεις χρήματα κάψει;

Που θα βρίσκεσαι οικονομικά οσο αφορα την κίνηση σου, στα 25 χρόνια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες π.χ το ΕΝΦΙΑ έγινε μόνιμο και οι αντικειμενικές και όλοι οι φόροι που επηρεάζουν θα αναπροσαρμόζονται ανά 6μηνο. 

Στο νοίκι είσαι στο έλεος του ιδιοκτήτη, και αν έχεις και οικογένεια δεν είναι και πολύ βολικό να αλλάζεις συνέχεια σπίτια σα νομάς για φτηνότερο ή καλύτερο.

Μερικοί άνθρωποι δεν αισθάνονται ασφάλεια έχοντας δάνειο, μερικοί όταν είναι στο ενοίκιο.

Θα επαναλάβω ότι μόνος σου με το βασικό μισθό (μακάρι να τον αυξήσουν όπως και πρέπει) δε θα μπορείς ούτε να νοικιασεις. Αυτό ισχύει διεθνώς. Ούτε τα ενοίκια πάνε με τους μισθούς είναι προσφορά και ζήτηση και υπάρχουν και παράγοντες που απομακρύνουν ακίνητα από την ενοικίαση π.χ. επενδυτές (στη γειτονιά μου είναι 2 ρετιρέ που τα έχουν πάρει Κινέζοι για βίζα και επένδυση όπου δε μένει κανένας δύο χρονια), airbnb, ΜΚΟ κλπ 

Επεξ/σία από gpapadakis
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Anonymous11 είπε

Το χτίσιμο  είναι το πιο ασύμφορο επενδυτικά. Εκτός και άμα έχεις αλλο σπίτι που μένεις ήδη(χωρίς να δίνεις κάποια δόση).

Γενικά είμαι της άποψης ότι το σπίτι δεν το παντρεύεσαι για μια ζωή ουτε ριζώνεις μαζί του. Όταν δεν σε βολεύει το πουλάς κ πας άλλου. 

Έχεις δίκιο. Εχει μια λογική να πετας ενα πεντοχιλιαρο καθε 5 - 6 χρονια σε συμβολαιογραφικα και φορους μεταβίβασης, επειδη βαρεθηκες το σπιτι που αγόρασες. Πρέπει να έχεις ασχοληθεί πολυ με την αγορά ακινήτων.

11 λεπτά πριν, renaultclioV είπε

Τον εαυτό του κοροιδεύει, μην το ψάχνεις.

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Έχεις δίκιο. Εχει μια λογική να πετας ενα πεντοχιλιαρο καθε 5 - 6 χρονια σε συμβολαιογραφικα και φορους μεταβίβασης, επειδη βαρεθηκες το σπιτι που αγόρασες. Πρέπει να έχεις ασχοληθεί πολυ με την αγορά ακινήτων.

Τον εαυτό του κοροιδεύει, μην το ψάχνεις.

Το ‘βολεύει’ είναι διαφορετικό από το ‘βαρεθηκα’. Το 5-6 χρόνια το ορισες μονος σου. Και, ναι έχω ασχοληθεί πολύ με την αγορά ακινήτων. 

Επεξ/σία από Anonymous11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάθεστε και απαντάτε σε έναν άνθρωπο που ξεκινάει υπολογισμούς λέγοντας ότι «συντηρητικά» μπορείς να πάρεις 6% κέρδος τον χρόνο από επενδύσεις, συν ότι θεωρεί ότι στην αρχή της πενταετίας υπάρχει αυτό το κεφάλαιο (ότι να ναι δηλαδή)

Ας μου δείξει λοιπόν αυτός ένα προϊόν από σοβαρή τράπεζα / ασφαλιστική ή οτιδήποτε με τέτοια εγγυημένη απόδοση και μετά να συζητήσω μαζί του…

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Κάθεστε και απαντάτε σε έναν άνθρωπο που ξεκινάει υπολογισμούς λέγοντας ότι «συντηρητικά» μπορείς να πάρεις 6% κέρδος τον χρόνο από επενδύσεις 

Ας μου δείξει λοιπόν αυτός ένα προϊόν από σοβαρή τράπεζα / ασφαλιστική ή οτιδήποτε με τέτοια εγγυημένη απόδοση και μετά να συζητήσω μαζί του…

Αυτά όντως υπάρχουν. 
Τα etfs και το peer to peer loaning.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...