ilias8513 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 24 λεπτά πριν, Antilogos1975 είπε προσωπικα μονο ενα ζευγαρι γιατρων γνωριζω που αγορασανε σπιτι, (μια μονοκατοικια με κηπο σε προαστιο εδω της πολης που μενω) και δεν εχουνε θεμα με τη συντηρηση και τα εξοδα του σπιτιου. ολοι οι αλλοι κλαιγονται και δεν περναει φορα που να βρεθουμε που να μην μου κολλησουνε να αγορασω το διαμερισμα τους. οπως στρωσατε θα κοιμηθειτε τους λεω και κανουμε γεια μας με ενα ωραιο κρυο δροσερο μπυρονι... Καλα αν το πας με το ποιος κλαιγεται, δειξε μου εναν στην Ελλαδα που να μην κλεγεται. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, ilias8513 είπε Καλα αν το πας με το ποιος κλαιγεται, δειξε μου εναν στην Ελλαδα που να μην κλεγεται. με την μονη διαφορα παλιοτερα κλαιγοντουσαν μουσαντενια, τωρα κλαινε αληθινα.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 40 λεπτά πριν, Antilogos1975 είπε προσωπικα μονο ενα ζευγαρι γιατρων γνωριζω που αγορασανε σπιτι, (μια μονοκατοικια με κηπο σε προαστιο εδω της πολης που μενω) και δεν εχουνε θεμα με τη συντηρηση και τα εξοδα του σπιτιου. ολοι οι αλλοι κλαιγονται και δεν περναει φορα που να βρεθουμε που να μην μου κολλησουνε να αγορασω το διαμερισμα τους. οπως στρωσατε θα κοιμηθειτε τους λεω και κανουμε γεια μας με ενα ωραιο κρυο δροσερο μπυρονι... ειλικρινα δηλαδη πιστευεις πως καποιος που κλαιγεται για τη συντηρηση του σπιτιου θα ηταν καλυτερα στο νοικι? καταλαβαινεις φανταζομαι πως αυτος που το νοικιαζει κοιταει στο τελος του χρονου να χει βγαλει κερδος απ τα νοικια, οποτε συντηρησεις, φοροι, κλπ ειναι ολα μεσα σ αυτα που θα πληρωσει ο ενοικιαστης
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, Lezantas26 είπε ειλικρινα δηλαδη πιστευεις πως καποιος που κλαιγεται για τη συντηρηση του σπιτιου θα ηταν καλυτερα στο νοικι? καταλαβαινεις φανταζομαι πως αυτος που το νοικιαζει κοιταει στο τελος του χρονου να χει βγαλει κερδος απ τα νοικια, οποτε συντηρησεις, φοροι, κλπ ειναι ολα μεσα σ αυτα που θα πληρωσει ο ενοικιαστης την αποψη μου λεω οπως ολοι εδω μεσα. στην τελικη το τι ταιριαζει στον καθενα αυτος το ξερει.
AntiCambeR Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Πουλήθηκαν στο Αιγάλεω 3 σπίτια, τα 2 απο 15.000€ σε όροφο, μάλλον δυάρια και το άλλο 22.00€ ισόγειο με μικρή αυλή. Ψάχνω παρόμοια περίπτωση στα 15.0000-20.000€ και να κάνω ανακαίνιση σιγά σιγά, πχ αλουμίνια. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2020 από AntiCambeR
SB_1957 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 48 λεπτά πριν, Antilogos1975 είπε προσωπικα μονο ενα ζευγαρι γιατρων γνωριζω που αγορασανε σπιτι, (μια μονοκατοικια με κηπο σε προαστιο εδω της πολης που μενω) και δεν εχουνε θεμα με τη συντηρηση και τα εξοδα του σπιτιου. ολοι οι αλλοι κλαιγονται και δεν περναει φορα που να βρεθουμε που να μην μου κολλησουνε να αγορασω το διαμερισμα τους. οπως στρωσατε θα κοιμηθειτε τους λεω και κανουμε γεια μας με ενα ωραιο κρυο δροσερο μπυρονι... Κλαίγονται αυτοί που επειδή οι τράπεζες μοίραζαν δάνεια σαν καραμέλες δανείστηκαν και αγόρασαν πολύ μεγάλα σπίτια και σε ακριβές περιοχές γιατί ήταν η εποχή που όλα ήταν extra large οικονομικά! Οι εργολάβοι έκτιζαν μόνο τεράστια διαμερίσματα, οροφοδιαμερίσματα, μεζονέτες κ.λπ. γιατί αυτά ζητούσαν όλοι! Πονεμένες ιστορίες έχουμε να πούμε όλοι για ανθρώπους που από 5-6+Κ βρέθηκαν στο μηδέν και δεν είχαν ούτε να φάνε, γιατί ενώ θα μπορούσαν άνετα και να αποταμιεύουν παράλληλα με τη δόση του δανείου, προτιμούσαν να τα ξοδεύουν για μεγάλη ζωή και να νομίζουν ότι είναι Ροκφέλερ. Υπάλληλος είσαι είτε είσαι κλητήρας είτε είσαι γενικός διευθυντής και είσαι αναλώσιμος ανά πάσα στιγμή! Και όπως πολύ σωστά έχει ειπωθεί, όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις τόσο πιο τραγικό θα είναι αν πέσεις! Εμείς ευτυχώς δεν μεγαλοπιαστήκαμε και ποτέ δεν απλωθήκαμε πέρα από κει που μας έπαιρνε φροντίζοντας να αποταμιεύουμε και ακριβώς γι' αυτό δεν μας άγγιξε η κρίση τόσο άσχημα όπως τον περισσότερο κόσμο. 3 1
airtrelomike13 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Παιδια η αληθεια ειναι οτι λόγω των συνθηκών ( και δεν εννοώ λόγω covid μόνο), δεν είναι πλεον εύκολα τα πράγματα ως προς την αγορά ακινήτου. Η Αθήνα και η κάθε πόλη της Ελλάδος έχει προβλήματα, συν η έλλειψη σταθερότητας της χώρας σε οδηγούν σε μια περίεργη κατεύθυνση. Τι να το κάνω να πάρω σπίτι στην Αθήνα, και να φύγω μετά στο Εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους ή να γίνει η περιοχή που θα αγοράσω το σπίτι, αρκετά υποβαθμισμένη. Δεν βάζω τους περίεργους γείτονες που μπορεί να έχει κάποιος, ούτε αν έρθουν περίεργοι ξένοι στη πολυκατοικία. Αφήστε που υπάρχει ο φόβος όταν λείπει κάποιος να του ανοίξουν το σπίτι Κακά τα ψέματα για να πάρεις σήμερα ένα καλό σπίτι στην Αθήνα χρειάζεται ένα καλό budget, τηρούμενων των αναλογιών. Στο ενοίκιο, όποτε θες σηκώνεσαι και φεύγεις και δεν σε αγγίζει κανένας. Σύμφωνοι, τα ενοίκια είναι κατά κάποιο τρόπο πεταμένα χρήματα, αλλά καλύτερα να έχει κάποιος στην άκρη κάποια χρήματα για ώρα ανάγκης. Αν υπάρχει κάποια πολυκατοικία καινούρια, με πόρτα ασφαλείας, και καλούς ιδιοκτήτες, τότε αξίζει η αγορά, όταν φυσικά έχεις και ένα πολύ καλο μισθό για την εποχή. Τώρα στη ψαροκώσταινα την Ελλαδίτσα με αυτές τις συνθήκες, προσωπικά και χρήματα να είχα δεν θα το ρίσκαρα.
CarlitoGR Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Εγω παλι ως δανειοληπτης εχω να πω πως ειναι πολλοι οι παραμετροι που καθοριζουν τι συμφερει να κανεις.Ειδικα σε αυτην την συγκυρια που ζουμε οποιος μπορει να παρει δανειο για αγορα κατοικιας πρεπει να το παρει.Τα επιτοκια ειναι στο πατωμα ενω τα ενοικια ειναι στον ουρανο.Οταν εκανα τα χαρτια για δανειο ημουν 25 χρονων,οι συνομιλικοι μου ουτε που θελαν να ακουσουν για δανειο , αντιθετα ατομα 50 χρονων μου ελεγαν ποσο μετανοιωσαν που δεν το τολμησαν οταν ηταν νεοι και ζησαν μια ζωη στο ενοικιο.Η Συμβουλη μου ειναι η εξης οποιος μπορει να παρει στεγαστικο να το κανει αλλα να κοιταξει το σπιτι που θα αγορασει να καλυπτει τις αναγκες της ζωης του και οχι να παρει κατι τεραστιο και ασυμφορο να συντηρησει. 1
magicnumbers Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ωραια αγοραζεις σπιτι πες αντι να νοικιασεις. Τα "ανανεωμενα" σαραβαλα του 80 πανε 120.000 για δυαρι-τριαρι ξερω γω,κ μιλαμε για ενα σπιτι που εσωτερικα οι σωληνες ειναι 40 χρονων κ σχεδον σαπιοι,ενω η μεση δειαρκεια ζωης του μπετον ειναι 50 ετη λογω ανθρακωσης κ κατ επεκταση φθορας οπλισμων. Αρα θα αγορασεις κατι που πριν καν το ξοφλησεις σε 10-15 χρονια θαναι πιθανον σοβαρα κ ανεπανορθωτα για πεταμα.Σε καθε περιπτωση "αλλη μια ζωη" δε τη βγαζει. Καινουριο σπιτι για ενα τριαρι πχ οι τιμες παιζουν 300-350.000 ψυχραιμα κατι που μας βγαζει 1200 ευρω δοση μηνιαιως για 24 χρονια.Θες τα μισα 600 για 48 χρονια.Με μπακαλιστικα νουμερα.Ποια δουλεια κ ποιο οικογενειακο εισοδημα βγαζει αυτα τα λεφτα για να αγορασει κ να μενει σε ενα ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ? Για ποια ιδιοκτησια μιλαμε? Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2021 από magicnumbers 1 3
3DJIN Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 41 λεπτά πριν, magicnumbers είπε Ωραια αγοραζεις σπιτι πες αντι να νοικιασεις. Τα "ανανεωμενα" σαραβαλα του 80 πανε 120.000 για δυαρι-τριαρι ξερω γω,κ μιλαμε για ενα σπιτι που εσωτερικα οι σωληνες ειναι 40 χρονων κ σχεδον σαπιοι,ενω η μεση δειαρκεια ζωης του μπετον ειναι 50 ετη λογω ανθρακωσης κ κατ επεκταση φθορας οπλισμων. Αρα θα αγορασεις κατι που πριν καν το ξοφλησεις σε 10-15 χρονια θαναι πιθανον σοβαρα κ ανεπανορθωτα για πεταμα.Σε καθε περιπτωση "αλλη μια ζωη" δε τη βγαζει. Καινουριο σπιτι για ενα τριαρι πχ οι τιμες παιζουν 300-350.000 ψυχραιμα κατι που μας βγαζει 1200 ευρω δοση μηνιαιως για 24 χρονια.Θες τα μισα 600 για 48 χρονια.Με μπακαλιστικα νουμερα.Ποια δουλεια κ ποιο οικογενειακο εισοδημα βγαζει αυτα τα λεφτα για να αγορασει κ να μενει σε ενα ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ? Για ποια ιδιοκτησια μιλαμε? ξερεις τι ειπες? .....magic numbers μαλλον εισαι εκτος πραγματικοτητας,πετα λεφτα στο νοικι μπραβο.. 2
bilya Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 39 λεπτά πριν, magicnumbers είπε Ωραια αγοραζεις σπιτι πες αντι να νοικιασεις. Τα "ανανεωμενα" σαραβαλα του 80 πανε 120.000 για δυαρι-τριαρι ξερω γω,κ μιλαμε για ενα σπιτι που εσωτερικα οι σωληνες ειναι 40 χρονων κ σχεδον σαπιοι,ενω η μεση δειαρκεια ζωης του μπετον ειναι 50 ετη λογω ανθρακωσης κ κατ επεκταση φθορας οπλισμων. Για αρχή λεγεται ενανθρακωση, δευτερον το σκυροδεμα εχει διαρκεια ζωής 100+ χρόνια. Ειναι δεδομένο οτι κτήρια απο οπλισμενο σκυρόδεμα θελουν επεμβασεις. Το προβλημα ειναι κανείς δεν δίνει σημασία ή θέλει να πληρώσει στην αρχή του προβληματος, οποτε φτάνουν σε σημείο οι επεμβασεις να κοστιζουν αρκετά. 2
LabrakisG1992 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 50 λεπτά πριν, magicnumbers είπε Ωραια αγοραζεις σπιτι πες αντι να νοικιασεις. Τα "ανανεωμενα" σαραβαλα του 80 πανε 120.000 για δυαρι-τριαρι ξερω γω,κ μιλαμε για ενα σπιτι που εσωτερικα οι σωληνες ειναι 40 χρονων κ σχεδον σαπιοι,ενω η μεση δειαρκεια ζωης του μπετον ειναι 50 ετη λογω ανθρακωσης κ κατ επεκταση φθορας οπλισμων. Αρα θα αγορασεις κατι που πριν καν το ξοφλησεις σε 10-15 χρονια θαναι πιθανον σοβαρα κ ανεπανορθωτα για πεταμα.Σε καθε περιπτωση "αλλη μια ζωη" δε τη βγαζει. Καινουριο σπιτι για ενα τριαρι πχ οι τιμες παιζουν 300-350.000 ψυχραιμα κατι που μας βγαζει 1200 ευρω δοση μηνιαιως για 24 χρονια.Θες τα μισα 600 για 48 χρονια.Με μπακαλιστικα νουμερα.Ποια δουλεια κ ποιο οικογενειακο εισοδημα βγαζει αυτα τα λεφτα για να αγορασει κ να μενει σε ενα ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ? Για ποια ιδιοκτησια μιλαμε? Εκτός τόπου και χρόνου 5
CarlitoGR Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 48 λεπτά πριν, magicnumbers είπε Ωραια αγοραζεις σπιτι πες αντι να νοικιασεις. Τα "ανανεωμενα" σαραβαλα του 80 πανε 120.000 για δυαρι-τριαρι ξερω γω,κ μιλαμε για ενα σπιτι που εσωτερικα οι σωληνες ειναι 40 χρονων κ σχεδον σαπιοι,ενω η μεση δειαρκεια ζωης του μπετον ειναι 50 ετη λογω ανθρακωσης κ κατ επεκταση φθορας οπλισμων. Αρα θα αγορασεις κατι που πριν καν το ξοφλησεις σε 10-15 χρονια θαναι πιθανον σοβαρα κ ανεπανορθωτα για πεταμα.Σε καθε περιπτωση "αλλη μια ζωη" δε τη βγαζει. Καινουριο σπιτι για ενα τριαρι πχ οι τιμες παιζουν 300-350.000 ψυχραιμα κατι που μας βγαζει 1200 ευρω δοση μηνιαιως για 24 χρονια.Θες τα μισα 600 για 48 χρονια.Με μπακαλιστικα νουμερα.Ποια δουλεια κ ποιο οικογενειακο εισοδημα βγαζει αυτα τα λεφτα για να αγορασει κ να μενει σε ενα ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ? Για ποια ιδιοκτησια μιλαμε? Κοιτα φιλε μου εγω εχω δοση 650 ευρω και λογο κρισης αφου ειμαι καλοπληρωτης μου το εχουν ριξει στα 550 ευρω χοντρικα.Με τα λεφτα που πηρα και με καποια ακομα που ειχα στην ακρη εχτισα ενα σπιτι για εμενα κ ενα για τους γονεις μου στο ιδιο οικοπεδο(ισογειο και μεζονετα 1-2) καθως και ενα μεγαλο υπογειο.Ολα αυτα δεν εγιναν μεσα σε ενα μηνα αλλα χρειαστηκαν χρονια και ακομα δεν εχω τελειωσει.Φαντασου οταν μπηκα στο σπιτι ειχα ετοιμο μονο το master και μεναμε 3 ατομα σε 25μ2.Θελω να πω οτι θελει θυσιες αλλα τωρα δινω 550 για δικο μου σπιτι ενω φιλος μου που νοικιαζει στην Καλλιθεα δινει 450 για 40μ2 οσο περιπου ειναι το master το δικο μου. 3
airtrelomike13 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 34 λεπτά πριν, CarlitoGR είπε Κοιτα φιλε μου εγω εχω δοση 650 ευρω και λογο κρισης αφου ειμαι καλοπληρωτης μου το εχουν ριξει στα 550 ευρω χοντρικα.Με τα λεφτα που πηρα και με καποια ακομα που ειχα στην ακρη εχτισα ενα σπιτι για εμενα κ ενα για τους γονεις μου στο ιδιο οικοπεδο(ισογειο και μεζονετα 1-2) καθως και ενα μεγαλο υπογειο.Ολα αυτα δεν εγιναν μεσα σε ενα μηνα αλλα χρειαστηκαν χρονια και ακομα δεν εχω τελειωσει.Φαντασου οταν μπηκα στο σπιτι ειχα ετοιμο μονο το master και μεναμε 3 ατομα σε 25μ2.Θελω να πω οτι θελει θυσιες αλλα τωρα δινω 550 για δικο μου σπιτι ενω φιλος μου που νοικιαζει στην Καλλιθεα δινει 450 για 40μ2 οσο περιπου ειναι το master το δικο μου. Κοιταξε να δεις. αν καποιος εχει σταθερο επαγγελμα με έναν στανταρ μισθο καθε μηνα ( μηνας μπει μηνας βγει) ( τύπου δημοσίου), ναι αξίζει να πάρει δάνειο για αγορά ακινήτου. Ειδικά στη δόση που το έχεις, είναι λουκουμι. Επιπλέον είναι ανάλογα και την ηλικία. Τώρα στα 28 μου που δεν έχω οικογένεια ακόμα και σταθερό επάγγελμα, δεν το σκέφτομαι. Άλλωστε τι να το κάνω να πάρω σπίτι και αργότερα να φύγω στο Εξωτερικό για επαγγελματική αποκατάσταση. Όχι οτι δεν το σκέφτομαι μελλοντικά, αλλά πρώτα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα. Στο ενοίκιο έχεις το πλεονέκτημα της ευελιξίας, δηλαδή αν έχεις προβλήματα με γείτονες φεύγεις όποτε θες, όπως επίσης με το θέμα υποβάθμισης της περιοχής. Επειδή τυγχάνει να έχω δικό μου σπίτι σε νησί, μετανιώνω την ωρα και τη στιγμή που το πήραμε γιατί οι γείτονες είναι περίεργοι. Μη βλέπεις τώρα που τα ενοίκια έχουν αυξηθεί, μέχρι πριν μια 4ετία, το να μένεις στο ενοίκιο ήταν πολύ καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, επειδή τη περιοδο 2012-2017 και το ξέσπασμα της κρίσης, αρκετός κόσμος που πήρε δάνεια των καλών εποχών και με τη κρίση απολύθηκε, αναγκάστηκε είτε να χάσει το σπίτι που πήρε με δάνειο και να μείνει στο δρόμο, είτε να το πουλήσει όσο-όσο με στόχο απλά να το πληρώσει στις τράπεζες. Δεν ξέρεις ποτε τι γίνεται. Τα πάντα είναι ρίσκο. Άλλοτε αξίζει να το πάρει κάποιος άλλοτε όχι. Αν ήμουν πρωτοδιοριζόμενος ΜΟΝΙΜΟΣ δημόσιος υπαλληλος με μισθο 900 ευρώ, αύριο το πρωί θα πήγαινα στη τράπεζα να πάρω δάνειο και να δίνω μια δόση 500 ευρώ για να πάρω δικό μου σπίτι εδώ στην ΑΘήνα. Άλλωστε νομιζω ότι δίνεις μπροστά στη τράπεζα το 1/3. Δηλαδή αν το σπίτι που θές να αγοράσεις κοστίζει 120000 ευρώ, θα δώσεις μπροστά στη τράπεζα τα 40000, και τα υπολοιπα στα πεταει σε δοσεις σωστα?
renaultclioV Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Έχει δίκιο ο CarlitoGR, για Αθήνα τα ενοίκια είναι απαράδεκτα υψηλά οπότε κ εγώ ακολούθησα το δρόμο του καινούργιου. Δημόσιος υπάλληλος δεν είμαι 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα