obby Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, Stergios74 είπε Θέμα που άνοιξε Παρασκευή στο blabla του insomnia από μέλος με 4 σχόλια και 2 αντιδράσεις. Γιαυτό δεν άνοιξε; Είναι και ο κορονοϊός. Οι άλλοι σκοτώθηκαν για μια θέση πάρκινγκ. Off topic: Δίκαιο έχεις. Συγνώμη, δε ξαναρωτάω κάτι. 1
narta Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 11 λεπτά πριν, obby είπε Συγνώμη, δε ξαναρωτάω κάτι. Στην αναφορα αυριο και πε και πε 🤣
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν γνωρίζω αν έχει απαντηθεί ήδη το ερώτημα μου αλλά θα ήθελα να το υποβάλλω γιατί το θεωρώ σημαντικό. Θα ήθελα να μάθω τι γίνεται στην πράξη αν έχει κάποιος την εμπειρία. Έστω οτι κάποιος έχει εντοπίσει ένα διαμέρισμα το οποίο πωλείται με ένα κόστος 100.000 ευρώ. Ο αγοραστής κατέχει ας πούμε το 20% του ποσό και το υπόλοιπο θα δοθεί ώς δάνειο από την τράπεζα. Οι χρόνοι προέγκρισης και εκταμίεσης του δανείου θα είναι τόσο γρήγοροι ούτως ώστε να μπορέσει κάποιος να κλείσει συμφωνία με τον ιδιοκτήτη; Εδώ στην Θεσσαλονίκη για παράδειγμα έχω δει σπίτια να πωλούνται εν ριπή οφθαλμού και πολλοί (μεσίτες) να αναφέρουν στις αγγελίες όχι δάνεια. Εξάλλου είναι και το άλλο ότι οι περισσότεροι σήμερα έχουν οικονομικά προβλήματα και θέλουν άμεσα "μετρητά". Τέλος προσωπικά αν προχωρούσα σε αγορά θα ήθελα να ψάξω διεξοδικά αν το σπίτι έχει αφανή οικονομικά βάρη (υποθήκες, χρεη σε εταιρίες κοινής οφέλειας κτλ) γεγονός που αυξάνει τους χρόνους της συναλλαγής. Μπορώ να καταλάβω οτι άν κάποιος πάει σε μία από τις κατασκευαστικές εταιρίες που αγοράζουν ερείπια και τα αναπαλαιώνουν το πράγμα απλοποιέιται, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως δουλεύει το όλο πράγμα για αγορά απευθείας από ιδιοκτήτη. Εν ολίγοις θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει γιατί έχω κουραστεί κάθε δύο χρόνια στο Ελληνικό αντικοινωνικό Manhatan να μας πετάνε έξω οι Airbnbdes. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2020 από b0netruper
Witcher1st Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Στις 1/5/2020 στις 3:50 ΜΜ, SB_1957 είπε Ενοίκιο Αρνητικά: Λεφτά στον αέρα, που θα τα πληρώνεις μια ζωή είτε έχεις δουλειά είτε όχι! Είσαι με το άγχος της αύξησης ή της έξωσης. Δεν μπορείς να κάνεις καμιά επέμβαση ή αλλαγή, γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ! Θετικά: Δεν δεσμεύεσαι σε μια περιοχή και μπορείς να φύγεις όποτε αλλάξει κάτι είτε επαγγελματικά είτε σε προσωπικό/οικογενειακό επίπεδο. Δεν έχεις έξοδα συντήρησης και φόρους και τί θα το κάνεις αν χρειαστεί να φύγεις. Αγορά με στεγαστικό Αρνητικά: Δεσμεύεσαι σε μια περιοχή που μπορεί να μη σε βολεύει στο μέλλον. Έχεις φόρους, έξοδα συντήρησης και τί θα το κάνεις αν φύγεις. Θετικά: Τα λεφτά σου πιάνουν τόπο (αν χρειαστεί να φύγεις το νοικιάζεις ή το πουλάς). Όσα χρόνια και αν κρατήσει το δάνειο, κάποτε θα τελειώσει ενώ το ενοίκιο το πληρώνεις μια ζωή! Μπορείς να κάνεις όποια επέμβαση θέλεις χωρίς να ρωτήσεις κανέναν γιατί ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ! Ό,τι κι αν συμβεί έχεις τουλάχιστον ένα σπίτι να μείνεις, χωρίς το άγχος να σε διώξει ο ιδιοκτήτης ή να σου αυξήσει το ενοίκιο! Αν πάει κάτι στραβά σε οικονομικό επίπεδο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να καταλήξεις άστεγος στο δρόμο ως ενοικιαστής παρά ως ιδιοκτήτης! Στο τελευταίο θα διαφωνήσω. Αν κάτι πάει στραβά με το ενοίκιο, μπορείς να πας σε ενα υπόγειο με 150 ευρώ. Άπειρες προτάσεις στην Αθήνα. Στα υπόλοιπα συμφωνώ. Σκέφτομαι και εγώ πλέον την αγορά σπιτιού. 32 χρόνων με 2 παιδιά οσονούπω. Εγώ έχω σταθερό μισθό, η γυναίκα όχι όμως ακόμα. Πχ τώρα έχει ακόμα 1 χρόνο με τη σύμβαση, μετά πάλι ψάξιμο.. Τώρα δίνουμε ενοίκιο 400 ευρώ, αλλά τι σπίτι είναι μικρό. Περιμένουμε το 2ο παιδι σε λιγο, οπότε θέλουμε σπίτι πλέον με 2,3 υπνοδωμάτια. Για περιοχές σε Βύρωνα, καρεα, Ηλιούπολη και εκεί κοντά και για θέση πάρκινγκ δεν βρίσκεις κάτι με λιγότερα από 600 ευρώ.. Αν βάλουμε ένα μέσο όρο ότι θα ζήσω μέχρι τα 85, σημαινει ότι θα πληρώνω ενοίκιο για ακόμα 52 χρόνια. Δεν σου βάζω 600 εθρω, γιατί όταν μεγαλώσουν και τα παιδιά, θα πάω με τη γυναίκα σε μικρότερο σπίτι. Οπότε σου βάζω μέσο όρο 26 χρόνια με τα 600 ευρώ και τα άλλα 26 χρόνια με 400 ευρώ, χωρίς να ξέρουμε την οικονομία της Ελλάδας τότε. Οπότε πάμε στα 312.000 ευρώ!! Ένα δάνειο που σκέφτομαι στα 120.000 ευρώ, με τόκους και επιπλέον έξοδα βγαίνει κοντά στα 200.000 ευρώ και το έχω ξεχρέωσει σε 30 χρόνια. Και πάντα μιλάμε για δόση, ίση με το ποσό πόσο που θα δίνω και στο ενοίκιο. Μετά βέβαια θα μου πεις, τι θα γίνει αυτό το σπίτι. Έστω ότι το αγοράζω ενώ ήδη είναι 30 ετών, θα είναι 80+ ετών όταν θα φύγω από τη ζωή. Σα να λέμε τώρα σπίτι του 30! Θα πάει για γκρέμισμα. Αλλά θα έχω γλυτώσει 100.000 και κάτι ευρώ, τα οποία και πάλι θα τα ξοδέψω για επιπλέον έξοδα του σπιτιού, συντήρηση, ενφια, ανακαίνιση κτλ. Οπότε ίσως μου βγουν και πολύ παραπάνω. Έχω μπερδευτεί τελείως.. Για να μην αναφέρω μετά ότι οι τράπεζες ζητάνε μπροστά το 25% του ποσού, καμία λογική + τις δεκάδες παγίδες που σου βάζουν, οπότε θέλεις και δικηγόρο αναγκαστικά. Και πάρα πολύ ψάξιμο γιατί το σπίτι μπορεί να έχει προβλήματα που δεν φαίνονται εύκολα, οπότε θα θέλει ξεψυρισμα από ειδικούς. Δεν βγάζω άκρη.. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει άμεσα να βρούμε καινούριο σπίτι και δυστυχώς το ενοίκιο θα αυξηθεί κατά 150 ευρώ το λιγότερο. Αλλά βέβαια θα είναι και μεγαλύτερο. Υπάρχει και η επιλογή για σπίτι χωρίς θέση πάρκινγκ, αλλά έχω συνηθίσει τόσα χρόνια, δεν ξέρω αν θα την παλέψω, εκτός αν η περιοχή είναι αρκετή ανοικτή, όπως κάποια μέρη στην Ηλιούπολη. Ένα πράγμα που θέλω να ρωτήσω, εάν ξέρει κάποιος. Έστω ότι έχω βάλει δάνειο για 35 χρόνια και στα 25 χρόνια μου δίνεται η δυνατότητα να από πληρώσω με την μια το δάνειο. Θα είναι και οι τόκοι μέσα κανονικά ή όχι; Επίσης γιατί ακόμα και το σταθερό επιτόκιο μπορεί να μεταβάλλεται; Και γιατι δεν υπάρχουν επιλογές για 20+ χρόνια σταθερό επιτόκιο, αλλά για ελάχιστα; Αν αγοράσω σε ευρώ, υπάρχει κάποιο ρίσκο με την ισοτιμία μελλοντικά, δλδ αν αρχίσει να χάνει δύναμη, ή όχι; Τέλος, τι παίζει με το ελβετικό φράγκο; Την έχουν πατήσει πάρα πολλοί παλαιότερα. Αξίζει πλέον ή όχι; Προφανώς και οι ερωτησεις είναι άπειρες, αλλά είναι μια καλή αρχή αυτή για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα μέσα στο κεφάλι μου.
SB_1957 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 35 λεπτά πριν, Veggie_Chia είπε Στο τελευταίο θα διαφωνήσω. Αν κάτι πάει στραβά με το ενοίκιο, μπορείς να πας σε ενα υπόγειο με 150 ευρώ. Άπειρες προτάσεις στην Αθήνα. Στα υπόλοιπα συμφωνώ. Σκέφτομαι και εγώ πλέον την αγορά σπιτιού. 32 χρόνων με 2 παιδιά οσονούπω. Εγώ έχω σταθερό μισθό, η γυναίκα όχι όμως ακόμα. Πχ τώρα έχει ακόμα 1 χρόνο με τη σύμβαση, μετά πάλι ψάξιμο.. Τώρα δίνουμε ενοίκιο 400 ευρώ, αλλά τι σπίτι είναι μικρό. Περιμένουμε το 2ο παιδι σε λιγο, οπότε θέλουμε σπίτι πλέον με 2,3 υπνοδωμάτια. Για περιοχές σε Βύρωνα, καρεα, Ηλιούπολη και εκεί κοντά και για θέση πάρκινγκ δεν βρίσκεις κάτι με λιγότερα από 600 ευρώ.. Αν βάλουμε ένα μέσο όρο ότι θα ζήσω μέχρι τα 85, σημαινει ότι θα πληρώνω ενοίκιο για ακόμα 52 χρόνια. Δεν σου βάζω 600 εθρω, γιατί όταν μεγαλώσουν και τα παιδιά, θα πάω με τη γυναίκα σε μικρότερο σπίτι. Οπότε σου βάζω μέσο όρο 26 χρόνια με τα 600 ευρώ και τα άλλα 26 χρόνια με 400 ευρώ, χωρίς να ξέρουμε την οικονομία της Ελλάδας τότε. Οπότε πάμε στα 312.000 ευρώ!! Ένα δάνειο που σκέφτομαι στα 120.000 ευρώ, με τόκους και επιπλέον έξοδα βγαίνει κοντά στα 200.000 ευρώ και το έχω ξεχρέωσει σε 30 χρόνια. Και πάντα μιλάμε για δόση, ίση με το ποσό πόσο που θα δίνω και στο ενοίκιο. Μετά βέβαια θα μου πεις, τι θα γίνει αυτό το σπίτι. Έστω ότι το αγοράζω ενώ ήδη είναι 30 ετών, θα είναι 80+ ετών όταν θα φύγω από τη ζωή. Σα να λέμε τώρα σπίτι του 30! Θα πάει για γκρέμισμα. Αλλά θα έχω γλυτώσει 100.000 και κάτι ευρώ, τα οποία και πάλι θα τα ξοδέψω για επιπλέον έξοδα του σπιτιού, συντήρηση, ενφια, ανακαίνιση κτλ. Οπότε ίσως μου βγουν και πολύ παραπάνω. Έχω μπερδευτεί τελείως.. Για να μην αναφέρω μετά ότι οι τράπεζες ζητάνε μπροστά το 25% του ποσού, καμία λογική + τις δεκάδες παγίδες που σου βάζουν, οπότε θέλεις και δικηγόρο αναγκαστικά. Και πάρα πολύ ψάξιμο γιατί το σπίτι μπορεί να έχει προβλήματα που δεν φαίνονται εύκολα, οπότε θα θέλει ξεψυρισμα από ειδικούς. Δεν βγάζω άκρη.. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει άμεσα να βρούμε καινούριο σπίτι και δυστυχώς το ενοίκιο θα αυξηθεί κατά 150 ευρώ το λιγότερο. Αλλά βέβαια θα είναι και μεγαλύτερο. Υπάρχει και η επιλογή για σπίτι χωρίς θέση πάρκινγκ, αλλά έχω συνηθίσει τόσα χρόνια, δεν ξέρω αν θα την παλέψω, εκτός αν η περιοχή είναι αρκετή ανοικτή, όπως κάποια μέρη στην Ηλιούπολη. Ένα πράγμα που θέλω να ρωτήσω, εάν ξέρει κάποιος. Έστω ότι έχω βάλει δάνειο για 35 χρόνια και στα 25 χρόνια μου δίνεται η δυνατότητα να από πληρώσω με την μια το δάνειο. Θα είναι και οι τόκοι μέσα κανονικά ή όχι; Επίσης γιατί ακόμα και το σταθερό επιτόκιο μπορεί να μεταβάλλεται; Και γιατι δεν υπάρχουν επιλογές για 20+ χρόνια σταθερό επιτόκιο, αλλά για ελάχιστα; Αν αγοράσω σε ευρώ, υπάρχει κάποιο ρίσκο με την ισοτιμία μελλοντικά, δλδ αν αρχίσει να χάνει δύναμη, ή όχι; Τέλος, τι παίζει με το ελβετικό φράγκο; Την έχουν πατήσει πάρα πολλοί παλαιότερα. Αξίζει πλέον ή όχι; Προφανώς και οι ερωτησεις είναι άπειρες, αλλά είναι μια καλή αρχή αυτή για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα μέσα στο κεφάλι μου. Τί ισχύει τώρα ή στο μέλλον με τα δάνεια και τις τράπεζες δεν ξέρω να σου πω. Εμείς είχαμε πάρει 15ετές δάνειο το 1990, όταν το επιδοτούμενο επιτόκιο ήταν 20%! Αγοράσαμε σπίτι στα μπετά, μικρό με 2 δωμάτια και ας είχαμε δύο παιδιά (αγόρι και κορίτσι), αλλά δεν αντέχαμε άλλο τις αυξήσεις του ενοικίου, τις μετακομίσεις και το άγχος που προκαλούσαν όλα αυτά. Τα οποία δεν τα γλυτώσαμε οριστικά, γιατί μετά από 10 χρόνια φύγαμε σε άλλη πόλη λόγω δουλειάς και καταλήξαμε να πληρώνουμε και δάνειο και ενοίκιο για 5 χρόνια. Ευτυχώς το σπίτι νοικιάστηκε γρήγορα και καλύπταμε τουλάχιστον τα έξοδά που θα είχε αν έμενε ξενοίκιαστο. Το σπίτι, όταν μεγαλώσουν τα παιδιά και φύγουν το πουλάς και πας σε ένα μικρότερο, αλλά αυτό σημαίνει ότι πας πάλι στο νοίκι, εκτός αν μπορέσεις να αγοράσεις ένα μικρότερο! Δυστυχώς δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις. Πάντα κάτι παίρνεις και κάτι δίνεις και απλά προσπαθείς να είσαι όσο γίνεται προετοιμασμένος τουλάχιστον ψυχολογικά για ό,τι απρόοπτο προκύψει! Σας εύχομαι καλή δύναμη και να μην αντιμετωπίσετε σοβαρά προβλήματα στην απόκτηση σπιτιού. 1
Witcher1st Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 2/5/2020 στις 8:52 ΜΜ, Stergios74 είπε Εμείς έχουμε επιλέξει να μένουμε στο ενοίκιο κυρίως για να είμαστε ελεύθεροι να φύγουμε όποτε θέλουμε (αλλαγή πόλης χώρας ή έστω γειτονιάς) και για να μην δεσμευτουμε με τον καθε περίεργο γείτονα. Τώρα οικονομικα: έστω ότι το σπίτι αξίζει σημερα 100.000 και το ενοίκιο 5000 το χρόνο. Αν νοικιάζεις σε 20 χρόνια θα έχεις δώσει 100χιλ και δεν θα έχεις δικό σου τίποτα. Αν το αγοράσεις με δάνειο θα έχεις δώσει 120χιλ και θα έχεις δικό σου ένα σπίτι που τοτε θα αξίζει 80χιλ. Αν υπολογίσεις και φόρους και έξοδα συντήρησης 1000 τον χρόνο βλέπεις ότι έχεις δώσει 140χιλ. (Όλα τα νούμερα χοντρικά, μπορεί να παίζουν αρκετά) Και οι δύο λύσεις έχουν υπερ και κατά, εμένα με βολεύει το νοίκι. Στις 3/5/2020 στις 6:53 ΠΜ, ptwma είπε Εγω πάω ανάποδα γιατί άκρη δεν έβγαλα αν και έχω καλό εισόδημα. Βρήκα ένα σπίτι παλιό μεν αλλά φθηνό, το νοικιαζω χαμηλά σε σχέση με την περιοχή που είναι +25% παραπάνω τουλάχιστον. Ρώτησα τον γιο του ιδιοκτήτη αν το πουλάνε και μου είπε 800 ευρώ πάνω από την αντικειμενική το μέτρο! Για σπίτι του 1975 χωρίς πάρκινγκ που θέλει ένα 80αρι χιλιάρικα μέσα στο νερό. Δηλαδή χοντρικά μου ζήτησε 260 χιλιάρικα λες και είμαι κινέζος. Αυτός μόλις πεθάνει ο παππούςθα το δώσει 100 χιλιάρικα και μπορεί να λέω και πολλά. Τα ρέστα τα μαζεύω για να αγοράσω σε 20 χρόνια cash. Έτσι και αλλιώς θα αλλάξουν δραματικά τα πράγματα προς τα κάτω. Ο Έλληνας δεν έχει ιδέα από οικονομικά και νομίζει πως το δάνειο που του έδωσε το ΠΑΣΟΚ για να χτίσει ή αγοράσει και αποπληρωσε με το εφάρπαξ είναι η ευκαιρία του για μπουζούκια για πάντα. Η "μεσαία τάξη " για γέλια. Το καταλαβαίνεις αν δεις πόσοι δηλώνουν πάνω από 50-60 χιλιάρικα. Τα τσιμέντα δεν παράγουν χρήμα εκτός και αν είσαι μηχανικός. Αν αγοράσεις σπίτι μέσα μπαίνεις για δεκαετίες. Όλοι όσοι έχουν σπίτια τώρα σε ηλικία 55-70 δε θα ξέρουν τι να τα κάνουν. Τα παιδιά τους έφυγαν εξωτερικό. Αυτοί που έμειναν πίσω ζουν με το βασικό +κάποιο ενοίκιο που τους άφησαν οι γονείς τους. Οι ίδιοι θα έχουν παιδιά που θα θέλουν iPhone , σπουδές ή δε θα έχουν μια για ανακαίνιση κτλ. Βαριά σε 20 χρόνια θα γίνει του Δράμαλη. Μαζέψτε λεφτά και θα πάρετε δύο. Έχει μια λογική αυτό που λες, αλλά δεν ξέρω του δραμλη εάν θα γίνει για καλο ή για κακό μας. Είμαι 32 χρόνων και περιμένω 2ο παιδί σε λίγο. Προφανώς και είμαι η εξαίρεση, αφού οι πρισοτεροι στην ηλικία μου, όχι παιδί, ούτε σταθερή δουλειά δεν έχουν. Που σημαίνειτα παιδιά που γεννιούνται είναι πολύ λίγα και σε 20 χρόνια από τώρα, όντως η ζήτηση θα είναι ελάχιστη. Από την άλλη φοβάμαι ότι η Ελλάδα θα γίνει τόπος για πολλούς κατοίκους του εξωτερικού και συν τα airbnb, μπορεί ακόμα και αυτοί οι λίγοι φοιτητές να μην βρίσκουν σπίτι. Πραγματικά δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει όχι σε 20, αλλά ούτε σε 5 χρόνια.. Σίγουρα η χειρότερη επιλογή είναι η αγορά σπιτιού 30ετιας και βάλε, το οποίο όταν θα έχουμε γεράσει θα είναι αρχαιολογικό χώρος. Δε νομίζω να σηκώνει ανακαίνιση τότε. Μου κάνει εντύπωση πάντως που πουλάνε σπίτι του 70 και του 80 με 150.000 ευρώ. Οκ κάποια είναι ανακαινισμενα φουλ, αλλά δε νομίζω να ξόδεψα και πολλά με το εξοικονομώ κατ'οικον. Που το ίδιο σπίτι όταν το είχαν αγοράσει πριν 30 χρόνια δε νομίζω να έδωσαν πάνω από 100.000. Μια επίσης απορία. Γιατί οι τράπεζες δεν χρηματοδοτουν το 100% του δανείου; Δεν τις συμφέρει να τοκιζεται ολόκληρο το ποσό; Κάτι μου διαφεύγει; Στις 3/5/2020 στις 1:07 ΜΜ, Stergios74 είπε 25*12*500=150000 και 50 που εδωσες κανει200. Και 25*1000 ενφια, παμε στα 225. Συντήρηση; έστω μονο 5000 στα 25 χρόνια. Θα έχεις δώσει 230 χιλιάδες για ένα σπίτι που τότε θα κοστίζει πόσο; ενω με 500 ευρώ ενοίκιο θα εχεις δώσει 150 χιλιάδες και θα σου μηνουν τα 50000 στην άκρη. Αγορά για μένα συζητιέται όταν έχεις τουλάχιστον το 50% για να μην δόσεις τοσους τόκους. Και φυσικά κατά περίπτωση υπολογίζεις και όλους τους άλλους παράγοντες. Η ποιότητα ζωής είναι ένας βασικός παράγοντας. Κάπως έτσι νιώθω τώρα 50000 στην άκρη για να κάνεις τι; Όλοι θεωρείτε ότι με κάποιο μαγικό τρόπο μετά από 25-30 χρόνια δεν θα πληρώνετε ενοίκιο; Θα το πληρώνετε μέχρι και την τελευταία ημέρα που θα πεθάνετε. Οπότε βάλε αλλά 25 το λιγότερο χρόνια, παμε σε ακομα 150.000. Ενώ αυτός που αγόρασε σπίτι μετά θα μπορεί να δίνει αυτά τα χρήματα για να πληρώνει το ενοίκιο του παιδιού του που θα είναι φοιτητής. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2020 από Veggie_Chia 1
Joshua21 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Στις 28/6/2020 στις 2:20 ΜΜ, b0netruper είπε Δεν γνωρίζω αν έχει απαντηθεί ήδη το ερώτημα μου αλλά θα ήθελα να το υποβάλλω γιατί το θεωρώ σημαντικό. Θα ήθελα να μάθω τι γίνεται στην πράξη αν έχει κάποιος την εμπειρία. Έστω οτι κάποιος έχει εντοπίσει ένα διαμέρισμα το οποίο πωλείται με ένα κόστος 100.000 ευρώ. Ο αγοραστής κατέχει ας πούμε το 20% του ποσό και το υπόλοιπο θα δοθεί ώς δάνειο από την τράπεζα. Οι χρόνοι προέγκρισης και εκταμίεσης του δανείου θα είναι τόσο γρήγοροι ούτως ώστε να μπορέσει κάποιος να κλείσει συμφωνία με τον ιδιοκτήτη; Εδώ στην Θεσσαλονίκη για παράδειγμα έχω δει σπίτια να πωλούνται εν ριπή οφθαλμού και πολλοί (μεσίτες) να αναφέρουν στις αγγελίες όχι δάνεια. Εξάλλου είναι και το άλλο ότι οι περισσότεροι σήμερα έχουν οικονομικά προβλήματα και θέλουν άμεσα "μετρητά". Τέλος προσωπικά αν προχωρούσα σε αγορά θα ήθελα να ψάξω διεξοδικά αν το σπίτι έχει αφανή οικονομικά βάρη (υποθήκες, χρεη σε εταιρίες κοινής οφέλειας κτλ) γεγονός που αυξάνει τους χρόνους της συναλλαγής. Μπορώ να καταλάβω οτι άν κάποιος πάει σε μία από τις κατασκευαστικές εταιρίες που αγοράζουν ερείπια και τα αναπαλαιώνουν το πράγμα απλοποιέιται, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως δουλεύει το όλο πράγμα για αγορά απευθείας από ιδιοκτήτη. Εν ολίγοις θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει γιατί έχω κουραστεί κάθε δύο χρόνια στο Ελληνικό αντικοινωνικό Manhatan να μας πετάνε έξω οι Airbnbdes. Εφόσον κάτι πουλήθηκε "εν ριπή οφθαλμού" τότε κατά πάσα πιθανότητα ήταν πολύ μεγάλη ευκαιρία (δλδ η τιμή πώλησης αρκετά πιο κάτω από την εμπορική αξία), ε σε τέτοια περίπτωση είναι πολύ απίθανο (μη πω αδύνατο) να καταφέρεις να αγοράσεις χωρίς να έχεις όλα τα χρήματα σε μετρητά.
Witcher1st Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος έχει δάνειο και χαιρετήσει; Το πληρώνει μετά η γυναίκα σου ή ο εγγυητής; Με την ασφάλεια ζωής και σπιτιού τι παίζει; Βλεπω ότι είναι υποχρεωτικά.
Joshua21 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, Veggie_Chia είπε Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος έχει δάνειο και χαιρετήσει; Το πληρώνει μετά η γυναίκα σου ή ο εγγυητής; Με την ασφάλεια ζωής και σπιτιού τι παίζει; Βλεπω ότι είναι υποχρεωτικά. Αν υπάρχει εγγυητής θα τα γυρέψουν από αυτόν, αν όχι τότε από τον/τους κληρονόμους του.
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 On 25/07/2020 at 00:28, Veggie_Chia said: Αν βάλουμε ένα μέσο όρο ότι θα ζήσω μέχρι τα 85 Το προσδόκιμο ζωής για άνδρες στην Ελλάδα είναι 79. Οι γυναίκες παίζουν μπάλα στα νούμερα που λές. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 3 ώρες πριν, Veggie_Chia είπε Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος έχει δάνειο και χαιρετήσει; Το πληρώνει μετά η γυναίκα σου ή ο εγγυητής; Με την ασφάλεια ζωής και σπιτιού τι παίζει; Βλεπω ότι είναι υποχρεωτικά. Η ασφάλεια σπιτιού και ζωής δεν είναι υποχρεωτικές, αν πεθάνει αυτός που τις έκανε η μεν ασφάλεια ζωής διακόπτεται, η ασφάλεια σπιτιού διακόπτεται απο τον ιδιοκτήτη που θα κληρονομησει το ακίνητο και αν θέλει κάνει νέο συμβόλαιο ασφάλισης του ακινήτου στο όνομα του.
Witcher1st Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, Τοξοβόλος___U__K είπε Το προσδόκιμο ζωής για άνδρες στην Ελλάδα είναι 79. Οι γυναίκες παίζουν μπάλα στα νούμερα που λές. Με τη διατροφή που κάνω και τον τρόπο ζωής που έχω, και λίγα έβαλα. Στα 79 μπορούν να μας χαιρετήσουν όσοι καπνίζουν, και τρέφονται με ορμόνες καθημερινά. 3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Η ασφάλεια σπιτιού και ζωής δεν είναι υποχρεωτικές, αν πεθάνει αυτός που τις έκανε η μεν ασφάλεια ζωής διακόπτεται, η ασφάλεια σπιτιού διακόπτεται απο τον ιδιοκτήτη που θα κληρονομησει το ακίνητο και αν θέλει κάνει νέο συμβόλαιο ασφάλισης του ακινήτου στο όνομα του. Σίγουρα δεν είναι υποχρεωτικές; Μου τις βγάζει σε κάποια site υπολογισμού του ενοικίου ως στάνταρ πόσο και δεν μπορώ να το αφαιρέσω.
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, Veggie_Chia είπε Με τη διατροφή που κάνω και τον τρόπο ζωής που έχω, και λίγα έβαλα. Στα 79 μπορούν να μας χαιρετήσουν όσοι καπνίζουν, και τρέφονται με ορμόνες καθημερινά. Σίγουρα δεν είναι υποχρεωτικές; Μου τις βγάζει σε κάποια site υπολογισμού του ενοικίου ως στάνταρ πόσο και δεν μπορώ να το αφαιρέσω. Δεν κατάλαβα τι εννοείς ακριβώς. Το ενοίκιο καθορίζεται μεταξύ συμφωνίας ενοικιαστή - ιδιοκτήτη, τι σχέση έχει το site υπολογισμού ενοικίου και το στάνταρ ποσό που θα σου πει το site?
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 11 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Η ασφάλεια σπιτιού και ζωής δεν είναι υποχρεωτικές, αν πεθάνει αυτός που τις έκανε η μεν ασφάλεια ζωής διακόπτεται, η ασφάλεια σπιτιού διακόπτεται απο τον ιδιοκτήτη που θα κληρονομησει το ακίνητο και αν θέλει κάνει νέο συμβόλαιο ασφάλισης του ακινήτου στο όνομα του. Δεν τα ξέρεις καλά... Η ασφάλεια πυρός - σεισμού είναι υποχρεωτική βάση νόμου για κάθε ακίνητο που αγοράζεται με τραπεζικό δανεισμό. Η ασφάλεια ζωής όντως δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν πεθάνει αυτός που την έκανε τότε δεν διακόπτεται απλά όπως λες, αλλά οι κληρονόμοι να δεν έχουν καμία υποχρέωση στην τράπεζα επειδή η ασφαλιστική εξοφλεί άμεσα το υπόλοιπο του δανείου. 6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν κατάλαβα τι εννοείς ακριβώς. Το ενοίκιο καθορίζεται μεταξύ συμφωνίας ενοικιαστή - ιδιοκτήτη, τι σχέση έχει το site υπολογισμού ενοικίου και το στάνταρ ποσό που θα σου πει το site? Απλά έκανε λάθος, αντί να γράψει "ασφάλιστρο" έγραψε "ενοίκιο". 1
chrisxkar Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Στις 25/7/2020 στις 3:14 ΠΜ, Veggie_Chia είπε Σίγουρα η χειρότερη επιλογή είναι η αγορά σπιτιού 30ετιας και βάλε, το οποίο όταν θα έχουμε γεράσει θα είναι αρχαιολογικό χώρος. Δε νομίζω να σηκώνει ανακαίνιση τότε. Τα σπιτια 30ετιας και βαλε ομως μην ξεχνας οτι ειναι σε σημεια ακριβα τα οποια αν αυριο μεθαυριο χρειαστει να φυγεις και τα νοικιασεις θα σου καλυπτουν πληρως το νεο σου ενοικιο ισως και να σου μενει και κατι στην ακρη ενω τα καινουργια συνηθως ειναι σε περιοχες οφ με χαμηλα ενοικια.Σαν επενδυση το κεντρο παντα ειναι κεντρο και κραταει τιμες. Αν δεν σηκωνε ανακαινιση στα 30-40-50-60 χρονια το 90% της ευρωπης πρεπει να γκρεμιστει γιατι εχουν σπιτια 200-300-400-500 ετων μονο η ελλαδα παιζει να ειναι τοσο νεοχτιστη (και πολυ ασχημα χτισμενη για την ακριβεια χωρις εξαιρεση) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα