Lanike71 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Σχεδόν όλοι, έχουν ένα πατρικό, μπορεί και μισό πατρικό. Στην ηλικία των 55 περίπου, οι γονείς μας αποχαιρετούν. Νομίζω ότι στην οικονομική κατάσταση που έχουμε, προτιμότερο να συμφιλιωθείς με το "λίγο καλύτερο" και να γυρίσεις στο πατρικό, κάνοντας μία μικρή επέκταση στο σπίτι, παρά να μπλέξεις με βραχνάδες.
SB_1957 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, Lanike71 είπε Σχεδόν όλοι, έχουν ένα πατρικό, μπορεί και μισό πατρικό. Στην ηλικία των 55 περίπου, οι γονείς μας αποχαιρετούν. Νομίζω ότι στην οικονομική κατάσταση που έχουμε, προτιμότερο να συμφιλιωθείς με το "λίγο καλύτερο" και να γυρίσεις στο πατρικό, κάνοντας μία μικρή επέκταση στο σπίτι, παρά να μπλέξεις με βραχνάδες. Αν είσαι μοναχοπαίδι και αν οι γονείς σου δεν είχαν την ίδια άποψη με σένα ότι είναι καλύτερα να νοικιάζεις! Αλλά να περιμένεις να πεθάνουν οι γονείς για να γλυτώσεις από το νοίκι με ξεπερνάει!
Lanike71 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Αλλά να περιμένεις να πεθάνουν οι γονείς για να γλυτώσεις από το νοίκι με ξεπερνάει! Και μένα με ξεπερνάει που οι μισθοί έπεσαν στα τάρταρα, αλλά δεν το κάνω θέμα. Κάποια στιγμή, όταν φιλοσοφήσεις τη ζωή, έλα να πούμε. Το να ρίχνεις μπουνιές σε τοίχους και να θες να αγοράζεις ακίνητα, αυτοκίνητα και διακοπάρες, ίσως βγει και σε κακό. Αν κάποιος με μεροκάματο της ξεφτίλας και χωρίς καμία βοήθεια, αγόρασε σπίτι, ας ποστάρει να του δώσουμε τα εύσημα. Προσωπικά δεν περιμένω από το πατρικό τίποτα, γιατί έχω αγοράσει ήδη. Βέβαια φτύνοντας αίμα στο εξωτερικό, αλλά είναι άλλο θέμα αυτό. Μιλώ για όποιους καταπιέζουν το μυαλό τους με το θέμα "σπίτι". Δε μπορώ παρά να συνταχθώ με το χρήστη @ptwma. Δεν είναι το σπίτι το παν, αν δεν έχεις άλλα πράγματα. 1
pigos23 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Αλλά να περιμένεις να πεθάνουν οι γονείς για να γλυτώσεις από το νοίκι με ξεπερνάει! Τι σε ξεπερναει Ολοι σχεδον οι γνωστοι μου αυτο κανουν οπως κ γω (κ μην τα παραλες με την εκφραση "περιμενεις" ) Εχω βρει μια ευκαιρεια κ μενω στο ενοικιο κ σε λιγα χρονια οποτε γινει αυτο θα ανακαινισω το πατρικο μου 1 1
SB_1957 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 36 λεπτά πριν, ptwma είπε @SB_1957 Αυτά είναι όμως τα δικά σου βιώματα. Εγώ δεν έχω γονείς , ούτε παππούδες από πολύ μικρός. Οπότε δεν έχω να περιμένω απο κάποιον. Δεν είπα να μην πάρω ποτέ σπίτι. Απλά δε θα πάω να δώσω τώρα 250 χιλιάρικα γιατί τόσα λείπουν από τους νοσταλγούς του ΠΑΣΟΚ. Θα δώσω 60-70 χιλιάρικα όταν φτάσω με το κάλό 55 χρονών και τέλος. Όλα τα άλλα λεφτά που μάζεψα θα τα χρησιμοποιήσω για το παιδί και για τη σύνταξή μου. Θα έρθουν πολύ δύσκολα χρόνια γενικά στην Ευρώπη. Εξήγησα επίσης πως δεν τα έφαγα στο χρηματιστήριο , γούστα τα έκανα. Ήταν μια επιλογή μου. Αν είχα λίγο περισσότερο μυαλό μπορεί να ήμοιυν ακόμη καλύτερα σήμερα, μπορεί και όχι. @narta ε πας πολύ μακριά. Με το ίδιο σκεπτικό μπορεί να γίνει ένας σεισμός και να κλείσει και η ασφαλιστική σου. Είπα ότι περίμενα να πάρω από τους γονείς μας? Ακριβώς το αντίθετο, θέλαμε να κάνουμε κάτι με τις δικές μας δυνάμεις! Γούστα έχουμε όλοι, απλά άλλοι έχουν ακριβά και άλλοι όχι. Άλλος θέλει να κάνει διακοπές στη Μύκονο, στη Χαβάη κ.λπ. και άλλος σε ερημική παραλία με αντίσκηνο! Άλλος θέλει να τα σπάσει/σκάσει στα μπουζούκια και άλλος τη βρίσκει και στο ταβερνάκι με την κομπανία ή σε μια συναυλία ή ένα θέατρο! Όσο για τα 60-70 χιλιάρικα που λες ότι θα δώσεις στο μέλλον για να πάρεις σπίτι, για τί σπίτι μιλάς? Πραγματικά περιμένεις ότι η κτηματαγορά θα καταρρεύσει τα επόμενα χρόνια τόσο πολύ? 8 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Και μένα με ξεπερνάει που οι μισθοί έπεσαν στα τάρταρα, αλλά δεν το κάνω θέμα. Κάποια στιγμή, όταν φιλοσοφήσεις τη ζωή, έλα να πούμε. Το να ρίχνεις μπουνιές σε τοίχους και να θες να αγοράζεις ακίνητα, αυτοκίνητα και διακοπάρες, ίσως βγει και σε κακό. Αν κάποιος με μεροκάματο της ξεφτίλας και χωρίς καμία βοήθεια, αγόρασε σπίτι, ας ποστάρει να του δώσουμε τα εύσημα. Προσωπικά δεν περιμένω από το πατρικό τίποτα, γιατί έχω αγοράσει ήδη. Βέβαια φτύνοντας αίμα στο εξωτερικό, αλλά είναι άλλο θέμα αυτό. Μιλώ για όποιους καταπιέζουν το μυαλό τους με το θέμα "σπίτι". Δε μπορώ παρά να συνταχθώ με το χρήστη @ptwma. Δεν είναι το σπίτι το παν, αν δεν έχεις άλλα πράγματα. Τη φιλοσόφησα τη ζωή στα νιάτα μου, βάλαμε στόχους και τους πετύχαμε! Μπορεί να τρέχαμε σε δυο δουλειές ο καθένας μας, να ζοριστήκαμε άγρια για δύο χρόνια αλλά απλήρωτη δόση δεν αφήσαμε και ούτε χρωστάμε σήμερα το παραμικρό οπουδήποτε! Δεν πήραμε δάνειο για αυτοκίνητα και διακοπάρες και απορούσαμε και με τις τράπεζες που μοίραζαν αβέρτα δάνεια για κάθε μ@λ@κί@ και αυτούς που έτρεχαν και τα έπαιρναν θαρρείς και την επόμενη θα κατέρρεε το σύμπαν και δεν θα χρειαζόταν να πληρώσουν! Το σύμπαν κατέρρευσε και τώρα κλαίγονται γιατί απλώθηκαν πέρα από κει που μπορούσαν! Ο νηματοθέτης έθεσε το ερώτημα τι είναι καλύτερο να πληρώνεις: δόση δανείου για 30 χρόνια ή το ίδιο ποσό σε ενοίκιο για μια ζωή? Το οποίο δεν θα είναι όμως το ίδιο κάθε χρόνο! Άρα μιλάμε για την περίπτωση που έχεις εισόδημα ικανό να πληρώνεις 600-700 το μήνα και να σου μένουν να ζεις άνετα και να αποταμιεύεις! Δεν ρώτησε τι είναι καλύτερο να κάνει αυτός που παίρνει 600- και δυσκολεύεται να πληρώσει ακόμη και το νοίκι των 150-200! 19 λεπτά πριν, pigos23 είπε Τι σε ξεπερναει Ολοι σχεδον οι γνωστοι μου αυτο κανουν οπως κ γω (κ μην τα παραλες με την εκφραση "περιμενεις" ) Εχω βρει μια ευκαιρεια κ μενω στο ενοικιο κ σε λιγα χρονια οποτε γινει αυτο θα ανακαινισω το πατρικο μου Ναι με ξεπερνάει και το θεωρώ ντροπή να περιμένω να κληρονομήσω για να βολευτώ αντί να κάνω κάτι με τις δικές μου δυνάμεις! Και ξαναρωτώ, αν έχεις αδέρφια ποιος θα το πάρει το πατρικό? Κι αν οι γονείς σου είναι μια ζωή στο νοίκι γιατί δεν ήθελαν/δεν μπορούσαν να αγοράσουν σπίτι τί θα πάρεις? 1
randomas777 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Off topic Εμένα ρε παιδιά ξέρετε τι με ξεπερνάει; Πως είναι δυνατόν όλα τα θέματα στο forum να καταλήγουν έτσι; Προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς ανάμεσα στα μέλη με αποτέλεσμα να χάνεται το περιεχόμενο του νήματος. 3
ptwma Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) @SB_1957 Συμφωνώ αλλά αν κρινω απο το 1957 τότε μιλάμε για άλλα χρόνια. Τώρα οι τιμές έχουν ξεφύγει. Είναι αδύνατον για κάποιον να πάρει δάνειο 250 χιλιάρικα με τέτοιους μισθούς. Ακόμη και με το δικό μου εισόδημα. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από ptwma
pigos23 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, randomas777 είπε Off topic Εμένα ρε παιδιά ξέρετε τι με ξεπερνάει; Πως είναι δυνατόν όλα τα θέματα στο forum να καταλήγουν έτσι; Προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς ανάμεσα στα μέλη με αποτέλεσμα να χάνεται το περιεχόμενο του νήματος. Γιατι πολυ απλα ολοι ειναι παντογνωστες, βγαζουν συμπερασματα, οτι κανουν ειναι σωστο, θελουν να επιβαλουν τη γνωμη τους κ ειναι η φαρα του Ελληνα η καφενειακου επιπεδου εκφρασεις κ να χωριζετε σε στρατοπεδα SB_1957 πως εκφραζεις λοιπον καποιον ως βολεμενο χωρις να τον ξερεις ? Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από pigos23
Stergios74 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 19 λεπτά πριν, randomas777 είπε Off topic Εμένα ρε παιδιά ξέρετε τι με ξεπερνάει; Πως είναι δυνατόν όλα τα θέματα στο forum να καταλήγουν έτσι; Προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς ανάμεσα στα μέλη με αποτέλεσμα να χάνεται το περιεχόμενο του νήματος. Θέμα που άνοιξε Παρασκευή στο blabla του insomnia από μέλος με 4 σχόλια και 2 αντιδράσεις. Γιαυτό δεν άνοιξε; Είναι και ο κορονοϊός. Οι άλλοι σκοτώθηκαν για μια θέση πάρκινγκ. Off topic: Δίκαιο έχεις.
Morosana Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 @ptwma Αδερφέ το cock waving στα φόρουμ για τα εισοδήματα δεν είναι cool 😛
Lanike71 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, Morosana είπε @ptwma Αδερφέ το cock waving στα φόρουμ για τα εισοδήματα δεν είναι cool 😛 Cock waving θα ήταν, αν έλεγε ο άνθρωπος ότι αγόρασε άνετα 3-4 σπίτια και 2 εξοχικά. Αντίθετα, λέει το αντίθετο, απ' ότι θα έλεγε ο μέσος Έλληνας. 1
ptwma Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Morosana είπε @ptwma Αδερφέ το cock waving στα φόρουμ για τα εισοδήματα δεν είναι cool 😛 Ίσα ίσα δεν κοκορεύομαι για τίποτα, μένω σε ένα αχουρι και μαζεύω λεφτά . Το εχω πει 10 φορές. Έτυχε η δουλειά μου να αποφέρει αρκετά χρήματα με πολύ κόπο βέβαια. Όπως και σε άλλους έφερε η ζωή 2-3 σπίτια χωρίς να έχουν ιδρώσει. Την πραγματικότητα καταγράφω. Θα ήθελα να έχω ένα σπίτι, έστω από τους γονείς μου. Πιθανόν κάποιος που βγάζει λιγότερα να περνάει καλύτερα και να μην έχει υτό άγχος να τον πετάξουν έξω. Ένα σκεπτικό παραθέτω, ίσως είμαι χ3στης. Αλλά αν βάλω το μεγαλύτερο μέρος από αυτά που μάζεψα συν μεγαλύτερη δόση από το ενοίκιο μου για να προλάβω να πληρώσω πριν πεθάνω φοβάμαι πως θα βρεθώ στα 55-60 άνεργος και άφραγκος με σπίτι. Βιώματα είναι αυτά, θυμάμαι τον εαυτό μου παιδάκι να μην αντιμιλαει σε τίποτα μη χάσω τη δουλειά μου και δεν έχω να φάω, βλέπεις δεν είχα κανένα στήριγμα. Ε ένα ψυχικό τραύμα σου μένει. Σήμερα και σε 20 χρόνια από τώρα θέλω να είμαι σίγουρος πως θα έχω τσιγάρα και φαί. Αν περισσέψουν θα πάρω κάτι μικρό στην πόλη που γεννήθηκα για να περάσω τα γηρατειά και θα βοηθήσω το γιο μου να μη ζήσει το ίδιο. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από ptwma 2
giwfys Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Ρε φιλε εδω εγραψες οτι βγαζεις καθαρα 75κ τον χρονο που σημαινει 6000 τον μηνα. Εσυ καλλιστα σε 5 χρονια αγοραζεις με μετρητα σπιταρονα, τι σχεση εχεις εσυ με τα δανεια.
ptwma Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, giwfys είπε Ρε φιλε εδω εγραψες οτι βγαζεις καθαρα 75κ τον χρονο που σημαινει 6000 τον μηνα. Εσυ καλλιστα σε 5 χρονια αγοραζεις με μετρητα σπιταρονα, τι σχεση εχεις εσυ με τα δανεια. Δεν είπα 75 καθαρά. 75 το χρόνο δεν είναι 6 χιλιάρικα το μήνα, πληρώνεις και εφορία και ΙΚΑ και εισφορά αλληλεγγύης και πολλά άλλα. Σου μένουν κοντά στα 3 χιλιάρικα το μήνα από τα οποία αρχίζεις την αφαίρεση. Νοίκι, αμάξι, ΔΕΗ , πετρέλαιο, ίντερνετ , σουπερ μαρκετ , γιατροί, ασφάλειες κτλ. Οπότε σε 5 χρόνια μπορεί και να μαζέψεις 30-40 χιλιάρικα ΣΤΗΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ. Αν έβγαζα 75 καθαρά λες να κάναμε τώρα αυτή τη συζήτηση; Δε σε παρεξηγώ, έτσι καταλαβαίνει ο μέσος Έλληνας τα λεφτά. Ακόμη και αν τα βγάζει δεν τα δηλώνει εύκολα οπότε δε ξέρει πως έχει το κράτος συνέταιρο. Φαντάσου δε ξέρω καν πως είναι το επίδομα παρόλο που δίνω ένα τσουβάλι λεφτά. Για να σου δώσω να καταλάβεις αυτά που μάζεψα είναι 15 χρόνια δουλειάς και καλοπέρασης κάποιες φορές, δεν το κρύβω. Αυτά μαζί με ότι άλλο βάλω στην άκρη ευελπιστώ να γίνουν 500 μέχρι τα 55-60. Ε μετά φτάνουν να πάρω ένα μικρό σπίτι,να βγω σύνταξη στα 67 και όπως είπα να βοηθήσω το γιό μου. Edit : Από περιέργεια πήγα στον υπολογιστή δανείου της εθνικής και έβαλα 180 χιλιάδες δάνειο για σπίτι αξίας 250 χιλιάδων με συμμετοχή 70 χιλιάδες, άντε να μην τα χαλάσω όλα. Βγαίνει 1027 το μήνα για 20 χρόνια. 430 ευρώ παραπάνω το μήνα, ήτοι 5 χιλιάρικα έξτρα από αυτά που δίνω. Ε άμα δε σου συμβεί τίποτα και έχεις για τα επόμενα 20 χρόνια ένα εισόδημα των 2500 ευρώ καθαρά το μήνα ακατέβατα κάτι γίνεται #not. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από ptwma 2
cornel Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Στην αγορα ειναι πολυ σημαντικο να εισαι ψυχολογικα προετοιμασμενος οτι σε μια γερη στραβη οπως εγινε με την προσφατη κριση οτι μπορει να χασεις το σπιτι.Στο κατω κατω ποτε δεν ηταν και πραγματικα δικο σου.Απλα εδινες ενα ενοικιο (δοση δανειου) και εαν καταφερεις να το δινεις για 30 χρονια τοτε σου μενει και το σπιτι αλλιως φευγεις και πας στο ενοικιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα