Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογω σταθεροτητας και θα ζησει περισσοτερο.Μπορεις να βρεις κοντα στα ιδια λεφτα πολυ καλο  ssd 1tb. Θεωρω οτι δεν ειναι η καλυτερη λυση, παρολαυτα θα κανει την δουλεια του υποθετω . Ας αποφασισει ο ιδιος.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Eliaskat είπε

προσανατολιζομαι να βαλω τον Adata XPG SX8200 Pro 512GB  https://www.skroutz.gr/s/16602097/Adata-XPG-SX8200-Pro-512GB.html?from=sku_spec_variations

και οταν οι τιμες ερθουν σε φυσιολογικα επιπεδα να βαλω και Sata SSD

Μαλλον θα παω στον 3600 για να μπει και η LG

Δες το rdr2 ποσο ελεύθερο χώρο θέλει, δες και αυτό 

και ξανασκέψου μετά τι είναι καλύτερο να πάρεις στα ίδια χρήματα μισό ή ένα tb; Πριν ένα εξάμηνο δε θα το συζητούσαμε γιατί στα 120 έπαιρνες τον 8200. Αν εισαι προκατειλημμένος με τον p1 παρε έστω 1tb SATA για τη χρήση που κανεις δε θα πάρεις χαμπάρι την παραμικρή διαφορά. 

Τελος δες κι αυτό αν και η διαθεσιμότητα είναι αγκάθι. https://www.skroutz.gr/s/20013575/Phanteks-Eclipse-P400A-White.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Eliaskat είπε

καλα η διαθεσιμοτητα με εχει τσακισει .. 

Αυτα που σου είχα βάλει από multicopter και msystems ήταν ετοιμοπαράδοτα και το έκανα εσκεμμένα λόγω κατάστασης, πέραν της GPUs που έλεγε 4-10 μερες 

Επεξ/σία από radiohead
  • Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Νομίζω απαντάω αρκετά καθυστερημένα, αλλά προς στιγμήν προσωπικά θεωρώ πολύ κακή αγορά την 2080s (απ' άποψη τιμής vs performance). Η Nvidia δεν έχει ανταγωνισμό στα συγκεκριμένα κυβικά και συνεπώς η τιμή είναι στα ύψη. Βγαίνουν νέες κάρτες το φθινόπωρο και επειδή τα GPU upgrades είναι κάτι τακτικό σε σχέση με τα υπόλοιπα κομμάτια, θα έλεγα να πας σε μια πιο οικονομική αλλά συγχρόνως δυνατή επιλογή για 1440p, όπως μια καλή υλοποίηση 5700xt (Gaming OC  - κάνει 393 αυτή τη στιγμή: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VFM, Aorus (για εμένα η καλύτερη), Gaming X, Nitro +) ή στην 2070s Gaming OC (στα 519). Ο 3600x είναι ο πιο vfm επεξεργαστής, όμως όπως είπαν οι υπόλοιποι θα πήγαινα σε 3700x. Προσωπικά πριν 1μισι μήνα έφτιαξα υπολογιστή με 3900x - x570 Aorus Pro - sx8200 pro 1TB - 32GB 3600MHz CL16 TridentZ Neo - 5700XT Gaming OC και AOC οθόνη (στα 289) και μου βγήκε σύνολο 2.100 ευρώ. Συνεπώς πιστεύω πως μπορείς να φτίαξεις πολύ δυνατό μηχάνημα στα ίδια χρήματ εάν παρακολουθήσεις τιμές. Για μένα ο 3700x αξίζει περισσότερο και είναι future-proof λόγω καλύτερου multi-threading. Ο SX8200 Pro τρομερός, αξίζει! Όσο για RAM, το sweet spot είναι στα 3600MHz CL16 αλλά και το 3200 CL14 κάνει. Τροφοδοτικό μια χαρά το Corsair. Το B450 Tomahawk είναι πολύ VFM motherboard, τα x570 όμως έχουν διαφορά και αισθητή (PCI-E 4, M2 4gen, ΚΑΛΥΤΕΡΑ VRMs (σημαντικό)). Βέβαια, για έναν 3600x το B450 είναι ότι πρέπει και πραγματικά δε χρειάζεται κάτι παραπάνω - ακόμα και για 3700x, που όμως με το πέρασμα των χρόνων ίσως έβλεπες διαφορά και λόγω της υλοποίησης του PCI-E 4. Για 3900x και πάνω τα x570 είναι μονόδρομος. 

Ελπίζω να χαρείς το PC σου όποτε το φτιάξεις ή εάν το έχεις φτιάξει ήδη, εύχομαι καλό λιώσιμο!!

• Like 1
Δημοσ.

Ενα πραμα θα σχολιασω μονο. 

Εχω το asus xg32vq μονιτορ 1440p  32αρι

Σε 2κ αναλυση εχει πολυ ωραια εικονα.κρυσταλλινη.

Αν για καποιο λογο ομως θες να βαλεις 1080p  σε καποιο game το ξεχνας. Δειχνει πολυ ασχημα.

Θα σου προτεινα να πας σε 27αρι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φτιάξε ενα Xbox Series X σαν βαση για να σου κρατήσει μια 7ετία και αναβαθμησε οτι χρειαζεσαι παραπανω μεχρι να φτασεις τα 2000 ευρώ:

Σύνολο: 1763 ευρώ

H καλύτερη 144hz monitor σύμφωνα με rtings.com με Asus ELMB Sync για πολύ χαμηλό motion blur.

Επεξ/σία από redmedusa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, redmedusa είπε

Φτιάξε ενα Xbox Series X σαν βαση για να σου κρατήσει μια 7ετία και αναβαθμησε οτι χρειαζεσαι παραπανω μεχρι να φτασεις τα 2000 ευρώ:

Σύνολο: 1763 ευρώ

H καλύτερη 144hz monitor σύμφωνα με rtings.com με Asus ELMB Sync για πολύ χαμηλό motion blur.

Όχι Tomahawk Max σε pc 2000 ευρώ 🤩🥴

Η μητρική είναι το παν σε ένα σύστημα.

Στις 1/5/2020 στις 11:05 ΠΜ, Eliaskat είπε

Ποσό που διαθέτουμε  :Max μέχρι 2000€

Χρήση υπολογιστή :Gaming, Internet ,

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Oχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Θέλω οθόνη 32΄ 144hz  1440p

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Oχι εχω (G502 και G810) 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω πρόβλημα 

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? Σιγά μην δώσω σε άλλον την χαρά 

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι , έχω 10αρια

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ την μέχρι τώρα σκέψη μου για το Built

Cpu: 3600X (για εξτρά Coller δεν έχω ιδέα σκέφτομαι να βάλω αργότερα μιας και δεν θα κάνω τώρα overclock) 

https://www.skroutz.gr/s/19344888/AMD-Ryzen-5-3600X-Box.html?from=autocomplete&o=3600x

Motherboard: MSI X470 Gaming Pro Max ή MSI B450 Tomahawk Max (μιας και από οτι κατάλαβα δεν αξίζει να πάω σε χ570 ) 

https://www.skroutz.gr/s/20623403/MSI-X470-Gaming-Pro-Max.html?from=account_favorites

Ram: Crucial Ballistix 16GB DDR4-3600MHz (BL2K8G36C16U4B)

https://www.skroutz.gr/s/22162387/Crucial-Ballistix-16GB-DDR4-3600MHz-BL2K8G36C16U4B.html?from=account_favorites

Gpu: 5700xt δεν έχω καταλήξει σε υλοποίηση

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=5700xt 

Case: Lian Li PC-O11 Dynamic Black

https://www.skroutz.gr/s/16033198/Lian-Li-PC-O11-Dynamic-Black.html?from=account_favorites

SSD: Adata XPG SX8200 Pro 512GB και αργότερα άλλον ένα sata  1Τ (εχω και 2HDD απο 1Τ)

https://www.skroutz.gr/s/16602097/Adata-XPG-SX8200-Pro-512GB.html?from=account_favorites

PSU: Corsair RMx Series RM650x

https://www.skroutz.gr/s/15098381/Corsair-RMx-Series-RM650x-140mm.html

Monitor: AOC CQ32G1

https://www.skroutz.gr/s/17718106/AOC-CQ32G1.html?from=account_favorites

Ευχαριστώ 

Ρίξε μιά ματιά. Με αυτά τα λεφτά δεν μπορείς τίποτα παραπάνω.

https://pcpartpicker.com/list/rw38cq

Επεξ/σία από Lfc
Δημοσ.

Ενώ σε pc των 2000 ευρώ είναι λογικό να βάλει 3700x με υδροψυξη και 5700xt με μόνιτορ 1440p 144hz; 

@ts αν δεν έχεις αγοράσει κάτι ακόμα πάγωσε το. Και b550 τουμπανες έρχονται και xt επεξεργαστές έρχονται αν δεν έχεις διάθεση να περιμένεις κι άλλους τρεις μήνες για 4000. Καλημέρα!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ , δυστυχώς με τον κορονοϊο και με την χαμηλή διαθεσιμότητα δεν προχώρησε η αγορά. 

Μετα έρχονται και καινούργιες σειρές από επεξεργαστές καινούργιες κάρτες γραφικών όποτε είπα να κάνω υπομονή .

Παρακολουθώ και περιμένω με το χέρι στην σκανδάλη !!!

Επεξ/σία από Eliaskat
Δημοσ.
2 ώρες πριν, radiohead είπε

Ενώ σε pc των 2000 ευρώ είναι λογικό να βάλει 3700x με υδροψυξη και 5700xt με μόνιτορ 1440p 144hz; !

Γενικά, +15% επιδόσεις είναι η διαφορά που κάνει αισθητή την αλλαγή στην ολική εμπειρία.

Πήρα αυτόν τον αριθμό απο τον εκπρόσωπο της Sapphire σε ένα απο τα βίντεο του Moore's Law Is Dead.

Επειδή τα next-gen παιχνίδια θα τρέχουν με RDNA 2.0 είναι λογικό η Turing αρχιτεκτονική να παλιώσει πιο γρήγορα απο την RDNA 1.0.

Για υτούς τους δύο λόγους έβαλα σαν βάση την RX 5700XT και όχι την RTX 2070 Super που έχουν μόνο 7% διαφορά σε 1440p.

52582791_Screenshot(1).png.588b6ae47aa69b44c3a39331c86fa4a5.png

Αμέσως επόμενο λογικό βήμα είναι η RTX 2080 ή η RTX 2080 Super.

6 ώρες πριν, Lfc είπε

Όχι Tomahawk Max σε pc 2000 ευρώ 🤩🥴

Η μητρική είναι το παν σε ένα σύστημα.

Ρίξε μιά ματιά. Με αυτά τα λεφτά δεν μπορείς τίποτα παραπάνω.

https://pcpartpicker.com/list/rw38cq

Επιλέγεις την μητρική ανάλογα με τα χαρακτηρηστικά που θές, δεν σκοπεύει να βάλει R9 3900X και πάνω για να πάει σε X570 chipset.

Μου αρέσει ο NVMe που διάλεξες αλλά η μητρική στοιχίζει όσο ο επεξεργαστής, έβαλες υδρόψυξη για 65W TDP, χαμηλές 3200Mhz RAM και η οθόνη παρόλο που έχει καλό motion handling έχει contrast 735:1 που είναι χαμηλότερο αποTN panel ~800:1.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, redmedusa είπε

Γενικά, +15% επιδόσεις είναι η διαφορά που κάνει αισθητή την αλλαγή στην ολική εμπειρία.

Πήρα αυτόν τον αριθμό απο τον εκπρόσωπο της Sapphire σε ένα απο τα βίντεο του Moore's Law Is Dead.

Επειδή τα next-gen παιχνίδια θα τρέχουν με RDNA 2.0 είναι λογικό η Turing αρχιτεκτονική να παλιώσει πιο γρήγορα απο την RDNA 1.0.

Για υτούς τους δύο λόγους έβαλα σαν βάση την RX 5700XT και όχι την RTX 2070 Super που έχουν μόνο 7% διαφορά σε 1440p.

52582791_Screenshot(1).png.588b6ae47aa69b44c3a39331c86fa4a5.png

Αμέσως επόμενο λογικό βήμα είναι η RTX 2080 ή η RTX 2080 Super.

Επιλέγεις την μητρική ανάλογα με τα χαρακτηρηστικά που θές, δεν σκοπεύει να βάλει R9 3900X και πάνω για να πάει σε X570 chipset.

Μου αρέσει ο NVMe που διάλεξες αλλά η μητρική στοιχίζει όσο ο επεξεργαστής, έβαλες υδρόψυξη για 65W TDP, χαμηλές 3200Mhz RAM και η οθόνη παρόλο που έχει καλό motion handling έχει contrast 735:1 που είναι χαμηλότερο αποTN panel ~800:1.

Μητρική για να μπορεί να πάει μελλοντικά σε αναβάθμιση όπου θέλει. Χωρίς κανένα άγχος. Φυσικά και δεν θα μείνει στον  3700x σε 3 χρόνια από τώρα. Μνήμες με τα ίδια λεφτά μπορεί να πάει και σε 3600Mhz. Για να γλιτώσει χρήματα και στην be quit! Dark rock pro 4 αν θέλει αερόψυξη. Εγώ το έστησα έτσι για να έχει δυνατότητα συντριπτικής αναβάθμισης (σαν να αγοράζει δηλαδή καινούριο pc ριζικά) μετά από χρόνια με μια μαγική κίνηση. Αλλάζοντας μόνο επεξεργαστή. 

Με την διόρθωση στις μνήμες πάντα, λόγω κεκτημένης ταχύτητας. 

Όσον αφορά την οθόνη με 500 μπορεί να βρει καλύτερη από την LG αλλά όχι τώρα.

4 ώρες πριν, radiohead είπε

Ενώ σε pc των 2000 ευρώ είναι λογικό να βάλει 3700x με υδροψυξη και 5700xt με μόνιτορ 1440p 144hz; 

@ts αν δεν έχεις αγοράσει κάτι ακόμα πάγωσε το. Και b550 τουμπανες έρχονται και xt επεξεργαστές έρχονται αν δεν έχεις διάθεση να περιμένεις κι άλλους τρεις μήνες για 4000. Καλημέρα!

Ισχύουν τα παραπάνω για να μην τα ξαναγράφω

Επεξ/σία από Lfc
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Lfc είπε

Μητρική για να μπορεί να πάει μελλοντικά σε αναβάθμιση όπου θέλει. Χωρίς κανένα άγχος. Φυσικά και δεν θα μείνει στον  3700x σε 3 χρόνια από τώρα. Μνήμες με τα ίδια λεφτά μπορεί να πάει και σε 3600Mhz. Για να γλιτώσει χρήματα και στην be quit! Dark rock pro 4 αν θέλει αερόψυξη. Εγώ το έστησα έτσι για να έχει δυνατότητα συντριπτικής αναβάθμισης (σαν να αγοράζει δηλαδή καινούριο pc ριζικά) μετά από χρόνια με μια μαγική κίνηση. Αλλάζοντας μόνο επεξεργαστή. 

Ποιός επεξεργαστής θα κάνει την συντριπτική αναβάθμιση μελλοντικά?

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Lfc είπε

Δε βάζεις 5700xt σε σύστημα όταν χωράει 2070s και 2080s και σε gaming PC με οθόνη 2k 144hz ρίχνεις το βάρος στην κάρτα γραφικών ούτε στη μητρική ούτε στην υδροψυξη όταν έχεις επιλογες με ίδιο performance με air cooler των 40€ Πάμε παρακάτω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...