Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανένας μα κανένας δεν είναι πάνω από την αγορά.
Και τα νούμερα των πωλήσεων τους μήνες μετά την έλευση Ryzen δείχνουν AMD.
Πόσο θα αντέχει να χάνει μερίδιο η Intel ? ΄Ίσως για πολύ ακόμα αφού ήταν dominator για έτη...
Από την άλλη σίγουρα έχει τεχνογνωσία για το come back , αλλά το μυαλό είναι στην κερδοφορία και το ξεζούμισμα του τελευταίου πιστού fan.
Οι τιμές των μετοχών αποτυπώνουν και εκεί την αλήθεια.
Ας μην γελιόμαστε, κανείς δεν θα αλλάξει τον 9900k για τον 10900k.
Με την νέα παγκόσμια οικονομική κρίση το παιχνίδι θα κριθεί μεταξύ 10100 και 3300x ή 4300 αργότερα.
Δηλαδή με σφιχτό budget ... τι αγοράζω και πόσο με καλύπτει για αυτά που θέλω...

σφήνα.jpg

Επεξ/σία από Ringo106
  • Like 5
  • Απαντ. 297
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εντάξει μόνο και μόνο για τις ονομασίες στα boost αξίζουν . Θέλω μόνο να κάνουν κανένα εφέ κάθε φορά που ενεργοποιούνται να νιώθεις λίγο fast and the furious .

super Ulta velocity boost X10 times ten !!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, esperos5 είπε

Σε οσους λενε ''αν δε θελετε μην αγοραζετε'' να καταλαβουν οτι ο ανταγωνισμος δουλευει ΠΑΝΤΑ προς οφελος του καταναλωτη. Προερχομενος απο τον πυρηνικο FX-8350 στα 125 watt (μεχρι και το 2018 που ειπα να αλλαξω), ειχα socket am3 και Phenom II x6 1090t και μετα με ενα bios update εβαλα τον FX (MSI 890fxa-gd70).

Aυτη τη στιγμη φοραω X470 aorus ultra με 1300Χ και θα παω στον 3600. Αυτο που βλεπω εγω, ειναι οτι με 2 μητρικες θα εχω αλλαξει συνολικα 4 cpu σε μια 10ετια μεσα. ...

Kαλά, δεν εντυπωσιάζεται και κανείς με το 2 μητρικές 4 cpu μόνο, στην δεκαετία... Υπάρχουν κι αυτοί που όσο εσύ άλλαζες cpus, έβγαλαν την δεκαετία άνετα με μία μόνο P67 μητρική και έναν μόνο i7-2600K κι ακόμα τώρα προβληματίζονται αν αξίζει ν'αλλάξουν ή να περιμένουν την DDR5... :)

Κι αν θέλεις, βάλτα κάτω να δεις σε ποιόν ήρθε φθηνότερα, χωρίς να στερείται επιδόσεων - πλην λίγων frames (κι αυτό τώρα τελευταία)... :)

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λέτε τα ίδια και τα ίδια συνεχεια , καινούργιους cpu καινούργια μητρική 10% επιπλέον απόδοση , και τι μας πειράζει δεν απευθύνεται σε αυτούς που φτιάξανε υπολογιστή τις τελευτές δυο γενιές , απευθύνονται σε αυτούς που θα στήσουν φέτος pc , μάθετε να κρατάτε έναν υπολογιστή 4-5 χρονια να πιάσουνε τόπο τα χρήματα σας , πάτε και μου αλλάζετε cpu κάθε χρόνο , για το + 10% είτε στη μια εταιρία είτε στην άλλη , εγώ βλέπω τον i3-10320 στα 150 ευρώ μια χαρά για αξιοπρεπές gaming στα 1080p , τον βλέπω να είναι κοντά σε επιδόσεις με τον  7700k , πλέον με 300 ευρώ έχεις cpu/mobo/ram καινούργια , άντε να στρώσουνε λίγο τα μεταχειρισμένα στις αγγελίες γιατί ο καθένας ζητάει όσα του λείπουνε δεν έχουνε καμια επαφή με τι πραγματικότητα , ο άλλος χθες ζήταγε 500 ευρώ ακατέβατα λέει και δεν δέχεται παζάρια για i7 8700 non K μαζί με b360 μητρική , που με τα ίδια λεφτά αγοράζεις καινούργιο 9700k μαζί με φθηνή z390 μητρική ..οποιος θέλει να κάνει σοβαρή αναβάθμιση περιμένει μέχρι το 2022

Επεξ/σία από TELE
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι ΔΕΝ καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τόσος φανατισμός για πράγματα ΞΕΚΑΘΑΡΑ :

1. Η Intel έχει κολλησει στα 14nm και αυτό της δημιουργεί ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα στο μέγεθος και κατά συνέπεια στην ενεργιακή κατανάλωση των chips. Απλοί νόμοι της φυσικής , δε χρειάζεται να το αναλύουμε το 2020..

2. Αυτή τη στιγμή το price/performance ratio είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ υπέρ της AMD. Αγοράζεις μεγαλύτερη απόδοση στα ίδια ή και λιγότερα λεφτά.

3. Αυτή τη στιγμή ανά watt παίρνεις μεγαλύτερη απόδοση με AMD επίσης. Δηλαδή πληρώνεις στο τέλος έτους λιγότερο ρεύμα για τις ίδιες ή και καλύτερες επιδόσεις.

4. Η πλατφόρμα της AMD αυτή τη στιγμή δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες αναβάθμισης στο άμεσο μέλλον (1-2 χρόνια)

Με βάση τα παραπάνω και με βάση το γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν αγοράζουν επεξεργαστή συχνά , η λύση AMD είναι σχεδόν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για τα περισσότερα σενάρια.

Εννοείται ότι όποιος γουστάρει intel ή όποιος ο οποίος θα τρέχει κάποιο ειδικό σενάριο στο οποίο υπάρχει προβάδισμα (και πάλι μικρό) υπέρ της intel  καλά θα κάνει και θα τους αγοράσει. 

Αλλά μιλάμε για ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ αγορά χωρίς να κοιτάμε τα δεδομένα ή για πολύ ειδικά σενάρια που αφορούν ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ περιπτώσεις...

Επεξ/σία από Looter
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Eloy είπε

Kαλά, δεν εντυπωσιάζεται και κανείς με το 2 μητρικές 4 cpu μόνο, στην δεκαετία... Υπάρχουν κι αυτοί που όσο εσύ άλλαζες cpus, έβγαλαν την δεκαετία άνετα με μία μόνο P67 μητρική και έναν μόνο i5-2600K κι ακόμα τώρα προβληματίζονται αν αξίζει ν'αλλάξουν ή να περιμένουν την DDR5... :)

Κι αν θέλεις, βάλτα κάτω να δεις σε ποιόν ήρθε φθηνότερα... :)

Και εμενα ο AthlonXP με συνοδεύει χωρίς να βγάλει κιχ από το 2002 , δουλεύοντας ακόμα και σήμερα. Για πες μου, σε ποιον ήρθε τώρα φθηνότερα?

Υπερβολές μόνιμα, και πεταγμα της μπάλας στην εξέδρα, όλοι στο team blue. 

Επεξ/σία από Argonaute
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Argonaute είπε

Και εμενα ο AthlonXP με συνοδεύει χωρίς να βγάλει κιχ από το 2002 , δουλεύοντας ακόμα και σήμερα. Για πες μου, σε ποιον ήρθε τώρα φθηνότερα?

Υπερβολές μόνιμα, και πεταγμα της μπάλα στην εξέδρα, όλοι στο team blue. 

O 2600k στεκόταν (και στέκεται) σε ότι του έριχνες επάνω. Ο athlon xp μόνο για παιχίδια dos έκανε το 2010... Δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγεθη... Αλλιώς να πω κι εγώ για  τον p3 στα 667 που σκονίζεται στην αποθήκη, μόνο και μόνο γιατί είναι συλλεκτικός πιά...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 2
Δημοσ.

Αληθεια τωρα μου συγκρίνεις τον i7 με τον Athlon όσον αφορα την διαχρονικότητα τους, όταν την δεκαετία του 2000 γίναν τεραστιες αλλαγες στον χώρο του computing?

O phenomX6 1900T που έχω γέρασε καλύτερα από τον ι7 2600 που επίσης έχω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Looter είπε

...Με βάση τα παραπάνω και με βάση το γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν αγοράζουν επεξεργαστή συχνά , η λύση AMD είναι σχεδόν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για τα περισσότερα σενάρια....

Να κάνω μια διόρθωση ? Αυτό που εγώ εδώ μέσα σ'αυτό το φόρουμ έχω δει, είναι οτι, όσο καλύτεροι και να είναι οι AMD μετά την εμφάνιση των Ryzen, περισσότεροι απο τους μισούς αγόρασαν 1ης γενιάς τον οποίον πούλησαν για ψίχουλα για να πάρουν 2ης γενιάς, τον οποίο επίσης έδωσαν ή ψάχνουν να δώσουν, για να πάρουν 3ης... Αλλωστε και τα ιντερνετομάγαζα πουλούσαν τα απομεινάρια της 2ης γενιάς όσο-όσο τις προάλλες... Κι όλα'αυτά μέσα σε 4 χρόνια...

15 λεπτά πριν, Argonaute είπε

Αληθεια τωρα μου συγκρίνεις τον i7 με τον Athlon όσον αφορα την διαχρονικότητα τους, όταν την δεκαετία του 2000 γίναν τεραστιες αλλαγες στον χώρο του computing?

O phenomX6 1900T που έχω γέρασε καλύτερα από τον ι7 2600 που επίσης έχω.

Μα εσύ έφερες τον athlon για αντιπαράδειγμα στον 2600k που είπα εγώ... Ας έφερνες έναν bulldozer... :)

Στην πράξη, πλην τελευταίων τίτλων παιχνιδιών, όποιος έχει  τον 2600κ, δεν έχει σοβαρό λόγο να τον δώσει - πέρα απο το οτι μπορεί να τον βαρέθηκε ή για το απαραίτητο shopping therapy... 16gb ram για να κάνει την δουλειά του, sata 3 6gbps, usb3, ταχύτητα 4200 και βάλε, 4/8 πυρήνες... Και μιλάμε για επεξεργαστή 10ετίας, έτσι ?

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Eloy είπε

Να κάνω μια διόρθωση ? Αυτό που εγώ εδώ μέσα σ'αυτό το φόρουμ έχω δει, είναι οτι, όσο καλύτεροι και να είναι οι AMD μετά την εμφάνιση των Ryzen, περισσότεροι απο τους μισούς αγόρασαν 1ης γενιάς τον οποίον πούλησαν για ψίχουλα για να πάρουν 2ης γενιάς, τον οποίο επίσης έδωσαν ή ψάχνουν να δώσουν, για να πάρουν 3ης... Αλλωστε και τα ιντερνετομάγαζα πουλούσαν τα απομεινάρια της 2ης γενιάς όσο-όσο τις προάλλες... Κι όλα'αυτά μέσα σε 4 χρόνια...

Επειδή η βάση είναι κοινή, εννοώ την μητρική, ειναι θελκτικό για καποιον να σπρώξει στα μεταχειρισμένα τον παλιό, να κολλήσει και ενα κατοστάρικο για τον καινούριο και να είναι up to date κάθε χρόνο. Τιμιο. Στην αντιπέρα όχθη, ανα δευτερη αλλαγή cpu στην τρίτη πηγαινες αναγκαστικά και για mobo.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μου κανει καμμια απολυτως εντυπωση αυτο που κανει η intel . Υπαρχουν ακομη πολλοι ασχετοι και σαδομαζοχιστες που θα αγορασουν.Απλα οσοι δεν πασχουν απο το συνδρομο της Στοκχολμης και εχουν και λιγο κριτικη σκεψη,δεν θα ασχοληθουν ξανα μεχρι να βγει κατι πραγματικα αξιο λογου.

https://el.wikipedia.org/wiki/Σύνδρομο_της_Στοκχόλμης

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Argonaute είπε

Υπερβολές μόνιμα, και πεταγμα της μπάλας στην εξέδρα, όλοι στο team blue. 

Τι μου θύμισες....

Έχω στην αποθήκη μου το PC του 2002 με Asus Dual socket A A7M-266D και δύο επεξεργαστές Athlon XP 1900+ converted σε MP 1900+ και overclocked σε 2200+. Και μια 3Dfx Voodoo 5 5500  AGP πάνω... Το γράφω και τρέχουν δάκρυα....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Argonaute είπε

Επειδή η βάση είναι κοινή, εννοώ την μητρική, ειναι θελκτικό για καποιον να σπρώξει στα μεταχειρισμένα τον παλιό, να κολλήσει και ενα κατοστάρικο για τον καινούριο και να είναι up to date κάθε χρόνο. Τιμιο. Στην αντιπέρα όχθη, ανα δευτερη αλλαγή cpu στην τρίτη πηγαινες αναγκαστικά και για mobo.

H AMD έχει βρεί την Intel μπόσικια τώρα που έχει σκαλώσει στα nano και στην αρχιτεκτονική της, και την χτυπάει αλύπητα. Εχει ένα μικρό (θα δείξει) περιθώριο χρόνου και προσπαθεί με συνεχείς ανανεώσεις της πλατφόρμας Ryzen να βγάλει όσο περισσότερο κέρδος μπορεί - γιατί είναι λογικό οτι η Intel κάποια στιγμή θα ξεπεράσει το πρόβλημα που έχει και δεν ξέρουμε τι θα μας παρουσιάσει. Αναγκαστικά έτσι, η AMD βγάζει πιό συχνά καινούργια μοντέλα απ'ότι βγάζει η Xiaomi  κινητά... Δεν πρόλαβε να δώσει όσο-όσο τους 2ης γενιάς για να σπρώξει την 3η, τώρα λέει στον πελάτη της οτι τον Σεπτέμβριο φέρνει 4η γενιά... Δεν αλλάζει motherboard όπως η Intel, αλλά τους έχει όλους με το χέρι στην τσέπη...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Eloy είπε

H AMD έχει βρεί την Intel μπόσικια τώρα που έχει σκαλώσει στα nano και στην αρχιτεκτονική της, και την χτυπάει αλύπητα. Εχει ένα μικρό (θα δείξει) περιθώριο χρόνου και προσπαθεί με συνεχείς ανανεώσεις της πλατφόρμας Ryzen να βγάλει όσο περισσότερο κέρδος μπορεί - γιατί είναι λογικό οτι η Intel κάποια στιγμή θα ξεπεράσει το πρόβλημα που έχει και δεν ξέρουμε τι θα μας παρουσιάσει. Αναγκαστικά έτσι, η AMD βγάζει πιό συχνά καινούργια μοντέλα απ'ότι βγάζει η Xiaomi  κινητά... Δεν πρόλαβε να δώσει όσο-όσο τους 2ης γενιάς για να σπρώξει την 3η γενιά, τώρα λέει στον πελάτη της οτι τον Σεπτέμβριο φέρνει 4η γενιά... Δεν αλλάζει motherboard όπως η Intel, αλλά τους έχει όλους με το χέρι στην τσέπη...

Ισχυει...προσπαθει να καθιερωθει καλυτερα στην αγορα, μεχρι να σηκωθει η intel....εμας μα συμφερει να παρεμεινει στο παιχνιδι η AMD να σηκωθει και η Intel...στη συνεχεια ας τους να "σφαζονται" και εμεις να εχουμε επιλογες στο hardware

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, ConstantineP είπε

Ισχυει...προσπαθει να καθιερωθει καλυτερα στην αγορα, μεχρι να σηκωθει η intel....εμας μα συμφερει να παρεμεινει στο παιχνιδι η AMD να σηκωθει και η Intel...στη συνεχεια ας τους να "σφαζονται" και εμεις να εχουμε επιλογες στο hardware

Εγώ τώρα, με τα λίγα που ξέρω, κάθομαι και αναρωτιέμαι... "Αφού δεν έχει αντίπαλο αυτήν την στιγμή η AMD - τουλάχιστον στις consumer κατηγορίες... γιατί βγάζει κάθε  λίγους μήνες καινούργια γενιά επεξεργαστή ? Γιατί δεν κράτησε 2 χρόνια την 2η όπως έκανε με την 1η και δυό χρόνια την 3η ? Θα είχε έτσι συνέχεια κάτι καινούργιο να παρουσιάζει όσο η Intel παραμένει κολλημένη και θα άφηνε και στον πελάτη την εντύπωση "επένδυσης" για κάθε γενιά επεξεργαστή που θα λανσάριζε. Εχω λοιπόν την εντύπωση - επειδή στα χωράφια τους ξέρουν πολύ καλά τι κάνει και πάνω σε τι δουλεύει ο αντίπαλος - οτι όταν ξεμπλέξει η Intel (για το 2022  λένε) θα έρθει με κάτι πραγματικά μεγάλο...

Επεξ/σία από Eloy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...